Connect with us

رویداد های اخیر

در یک سال گذشته از قاچاق بیش از ۵۰۰ اثر باستانی به بیرون از افغانستان جلوگیری شده است

منتشر شده

در

(Last Updated On: جوزا ۱, ۱۴۰۲)

مسوولان موزیم ملی کشور می‌گویند که در یک سال گذشته به کمک وهمکاری نیروهای امنیتی بیش از ۵۰۰ اثر باستانی را از نزد قاچاقچیان در سراسر کشور ضبط و به موزیم ملی انتقال داده اند.

موزیم ملی افغانستان به عنوان یکی از مکان‌های تاریخی و فرهنگی در کشور آثار مهم تاریخی و فرهنگی از دوره‌های مختلف تاریخی را درخود جا داده است.

مسوولان همچنان می‌افزایند که در دست کم شش ماه اخیر بیش از ۴۰۰ اثر دیگر از طریق حفریات بدست آمده که هم اکنون در موزیم ملی افغانستان به نمایش گذاشته شده است.

زبیرعبادی، سرپرست موزیم ملی افغانستان، گفته است: «در شش ماه همین سال به کمک نیروهای امنیتی از قاچاق اضافه تر از ۴۰۰ الی ۵۰۰ اثر جلوگیری صورت گرفته و به موزیم ملی تسلیم داده شدند. همچنان ۴۰۰ قلم دیگر از طریق حفریات ریاست باستان شناسی آثار، رسماً برای ما تسلیم داده شدند و ما شماری از آن را در برنامه تجلیل از میراث‌های فرهنگی به نمایش گذاشتیم.»

مسوولان این مکان فرهنگی همچنان می‌گویند که آثار تاریخی و فرهنگی فراوانی در این موزیم موجود است و روزانه شماری زیادی از شهروندان کشور به شمول شاگردان مکاتب، خانواده‌ها و نیز تعدادی از گردشگران خارجی برای بازدید از اثرهای موجود به این موزیم مراجعه می‌‌کنند.

از سویی هم، برخی از بازدیدکنندگان از نبود سهولت‌ها و نبود زمینه تحقیق در مورد آثار تاریخی در محوطه موزیم ملی شکایت دارند و از مسوولان امارت اسلامی می‌خواهند برای جستجوی بیشتر در مورد آثار و ابدات تاریخی در این مکان فرهنگی، انستیتوتی را برای تحقیق ایجاد کنند.

یک تن از بازدیدکنندگان می‌گوید: «فرزندانم گفتند که ما را تفریح ببرید، من هم آن‌ها را آوردم، موزیم ملی و اساتید این‌جا باید در باره آثار به بازدیدکنند‌گان معلومات ارایه کنند.»

پیش از این، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ گفته بود که حضور گردشگران یک کشور برای بازدید از جاذبه‌های فرهنگی کشور دیگر از جمله مشترکاتی است که باید برای پیشرفت آن کار صورت گیرد.

در هفته گذشته به مناسبت روز جهانی موزیم، بیش از ۱۰۰ اثر باستانی بدست آمده از مس عینک لوگر در موزیم ملی افغانستان برای بازدید کنند‌گان به نمایش گذاشته شد.

رویداد های اخیر

وثیق: تاکنون نزدیک به ۷۰۰ تن از طریق کمیسیون تماس با شخصیت‌ها به کشور برگشته‌ اند

Published

on

(Last Updated On: میزان ۹, ۱۴۰۲)

سخنگوی کمیسیون تماس با شخصیت‌های افغان می‌گوید که از آغاز فعالیت این کمیسیون تاکنون نزدیک به ۷۰۰ تن از مقامات دولت پیشین، سیاسیون، اعضای شورای ملی و برخی متخصصین از کشورهای مختلف به افغانستان بازگشته ‌اند.

احمدالله وثیق در این مورد گفته است: «۶۸۰ فرد از کشورهای مختلف دوباره به وطن بازگشته‌اند.»

به گفته وثیق، در میان این افراد مسوولین حکومت پیشین که در پُست‌های مختلف دولتی ایفای وظیفه می‌کردند نیز شامل اند که در سطح وزرا، معاونین، معینان و ارگان‌های امنیتی و استخباراتی می‌باشند.

آقای وثیق افزوده است که در حال حاضر شمار زیادی از شخصیت‌ها به شمول سیاسیون و مقامات بلندپایه دولت پیشین فورم‌های درخواستی به خاطر برگشت به کشور را از طریق این کمیسیون دریافت کرده‌اند و قرار است به زودی وارد کشور شوند.

او افزود: «ما صدها فورم توزیع کرده‌ایم و آرزوی ما این است که در آینده نزدیک بیشتر افراد دوباره به کشور برگردند قسمیکه فعلاً این پروسه بسیار خوب روان است.»

درهمین حال، شماری از کسانی که دوباره به کشور برگشته‌اند خواستار برخی تغییرات در عملکرد کمیسیون تماس با شخصیت‌ها اند و نیز تاکید دارند که دولت سرپرست باید از کادرها و متخصصینی که بازگشت می‌کنند، استفاده مؤثر کرده و فرصت کاری به آن‌ها فراهم سازند.

امان‌الله غالب، رییش پیشین شرکت برشنا، می‌گوید: «شیوه این پروسه از نظر مه باید تغییر کند، مانند ارتباط گرفتن با خود اشخاص متخصص یا نخبه و یا سیاسیون. دوم این که وقتی این اشخاص افغانستان می‌یاند باید برای آنان زمینه کار فراهم شود.»

مقامات امارت اسلامی بارها از افغان‌های که در بیرون از کشور به سر می‌برند به شمول سیاسیون و مقامات دولت پیشین درخواست کرده که به وطن برگردند و مطابق فرمان عفو عمومی رهبر امارت اسلامی، به زندگی عادی خود در افغانستان ادامه بدهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حنفی: هنوز هم در برخی از ادارات دولتی کاغذپرانی وجود دارد

Published

on

(Last Updated On: میزان ۹, ۱۴۰۲)

معاون اداری ریاست الوزرا گفته است که هنوز هم در برخی از ادارت دولتی پروسه های مغلق و کاغذپرانی وجود دارد و مردم هفته ها و ماه ها برای نهایی شدن کارهای شان در ادارات دولتی منتظر می‌مانند.

عبدالسلام حنفی این مطلب را در مراسم امضای تفاهمنامه ساده سازی پروسه های اداری میان اداره اصلاحات اداری و خدمات ملکی، وزارت شهدا و معلولین و شرکت برشنا بیان کرد.

آقای حنفی افزود که امارت اسلامی به حکومت داری الکترونیکی متعهد است و تلاش می‌کند تا ادارات دولتی را با هم وصل نماید تا هم کارها به سرعت انجام شود وهم زمینه های فساد کاهش یابد.

او گفت: «ان شاء الله مصمم هستیم که همه ادارات دولتی را به شکل تدریجی اصلاح بسازیم. کوشش می‌کنیم که کاغذپرانی ها از ادارات ختم شود و کوشش می‌کنیم که در بین ادارات، حکومت داری الکترونیکی ترویج شود.»

نورالحق انور، رئیس عمومی اداره امور گفت: «این یک سهولت است که برای اشخاص ذیربط و در مجموع نظام ایجاد می‌شود.»

آقای حنفی همچنان گفت که امارت اسلامی برای خدمت به مردم و پیشرفت کشور متعهد است و حکومت در ادامه کارهای انکشافی اش کار فاز دوم کانال قوش تیپه را نیز آغاز خواهد کرد زیرا کار بخش اول آن در حال تکمیل شدن است.

او گفت: «الحمدلله امارت اسلامی افغانستان در عرصه های مختلف به کارهای تعمیری و ترقی مصروف است. از بودجه داخلی ما و شما فاز اول کانال قوش تیپه رو به تکمیل شدن است.»

از سویی هم مسئولان در اداره اصلاحات اداری و خدمات ملکی گفتند که در پی جذب افراد متخصص و مسلکی در ادارات دولتی هستند و می‌خواهند کار به اهل کار سپرده شود. همزمان با این مسئولان در شرکت برشنا اعلام کردند که تا کنون ۱۱۸ میلیون افغانی عواید از افراد زورمند جمع آوری شده است.

عبدالحنان عارف الله، رییس عمومی اداره اصلاحات اداری و خدمات ملکی گفت: «هدف اینست که از فساد جلوگیری شود. هدف اینست که بر این مردم مظلوم و رنجدیده شفقت صورت گیرد. هدف اینست که از مصارف جلوگیری شود.»

عبدالرحمن رحمانی، رییس تجارتی شرکت برشنا گفت: «شرکت برشنا تاکنون ۱۱۸ میلیون افغانی را از زورمندان جمع‌آوری کرده است. قروض خارجی را تا حد توان مان پرداخته ایم. با هیچ کسی حسابی نداریم که دچار مشکل باشیم.»

معاون اداری رییس الوزرا گفت که نسبت به هر نهاد دیگر نیاز است تا پروسه ها در وزارت شهدا و معلولین ساده شود زیرا به این نهاد افراد آسیب پذیر مراجعه می‌کنند.

به گفته او در سال روان هم بودجه ۱۳.۵ میلیارد افغانی برای شهدا، معلولین و یتیمان در نظر گرفته شده است که شامل همه معلولان و خانواده های شهدا می‌شود و آنان در این زمینه تفاوت قایل نبوده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفارت افغانستان در هند توقف فعالیت‌های خودرا رسماً اعلام کرد

Published

on

(Last Updated On: میزان ۹, ۱۴۰۲)

سفارت افغانستان در هند اعلام کرده است که فعالیت‌های این سفارت سر از روز یکشنبه (۱ اکتوبر) به دلیل «عدم حمایت دولت میزبان» متوقف می‌شود.

این سفارت با نشر اعلامیه‌ای روز شنبه گفت که به کمبودی‌های خود در برآورده کردن انتظارات و الزامات لازم برای تأمین منافع افغانستان و شهروندان آن اقرار می‌کند که دلیل آن «عدم حمایت دیپلوماتیک در هند و عدم موجودیت یک دولت فعال قانونی در کابل می‌باشد.»

سفارت همچنان کاهش پرسونل و منابع را از دلایل بسته شدن آن ذکر کرده است.

در اعلامیه آمده است: «فقدان پشتیبانی به موقع و لازمی از تمدید ویزه دیپلوماتان الی سایر زمینه های حیاتی منجر به ناامیدی قابل درک در بین تیم کاری ما شد که توانایی ما را برای انجام وظایف موثر مختل کرد.»

سفارت افغانستان در هند اما گفته است که خدمات عاجل قونسلی به شهروندان افغانستان الی زمان تسلیم‌دهی نمایندگی به کشور میزبان ادامه خواهد داشت.

این سفارت همچنان ادعاها مبنی بر درگیری یا اختلاف داخلی بین کارکنان دیپلوماتیک را رد کرده است.

در اعلامیه این سفارت همچنان گفته شده که فعالیت‌های قونسلگری‌های افغانستان در هند که به طور مستقل انجام می‌شود، برخلاف خطوط تعیین شده نمایندگی دیپلوماتیک است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!