Connect with us

رویداد های اخیر

دفتر توسعه سازمان ملل از کاهش ۳۰ درصدی کمک‌ها به افغانستان هشدار داد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

رییس برنامه توسعه سازمان ملل درافغانستان هشدارمی‌دهد که اگر حکومت امارت اسلامی افغانستان به برداشتن ممنوعیت‌های کار وتحصیل زنان ودختران موافقت نکند درسال جاری کمک‌های جهانی به افغانستان 30 درصد کاهش خواهد داشت.

عبدالله درداری می‌گوید کمک‌های بشری درآینده به افغانستان بستگی به برداشتن ممنوعیت برکار وتحصیل زنان خواهد داشت.

عبداله درداری، رئیس برنامه توسعه سازمان ملل درافغانستان می‌گوید که :«بلی ممنوعیت‌ها بر کار و تحصیل زنان و دختران پیآمدهای خیلی منفی خواهد داشت نه تنها در از دست دادن نیروی جندر بلکه تاثیرات این تصامیم خیلی بزرگ است، اما نگرانی ما از کاهش کمک هاست که بدون شک به ممنوعیت‌های کار و تحصیل زنان ودختران بستگی دارد آنجه تاثیرات آن برمردم افانستان عمیق خواهد بود.»

نسیم عطایی، اقتصاد دان می‌گوید که:«کمک ۳.۷ میلیارد دالر به افغانستان درسال گذشته از فروپاشی کامل اقتصادی افغانستان با تزریق پول نقد به بانک‌های خصوصی افغانستان ارائه کمک‌های بشری وتقویت اقتصادی اجتماعی جلوگیری کرد، اما بدبختانه ممنوعیت‌های اخیر بر کار وتحصیل زنان تاثیرات منفی بر تمویل کننده‌گان برای کمک به افغانستان گذاشته است، چنانچه اگراین ممنوعیت‌ها برداشته نشوند، کمک‌ها درسال ۲۰۲۳ به افغانستان به ۳۰ درصد کاهش خواهد یافت.»

درداری همچنان از کاهش عواید ناخالص افغانستان درسال جاری تا سه درصد درصورت کاهش کمک‌های جهانی به افغانستان هشدار می‌دهد.

درداری افزود:«گزارش خیلی واضح است، درسال ۲۰۲۳ اقتصاد افغانستان ۰.۴ درصد کاهش خواهد داشت اگر کمک‌ها سالانه ۳.۷ میلیارد دالر در سال ادامه یابند اما اگر کمک‌ها کاهش یابند ما شاهد تقلیل عاید ناخالص افغانستان بیشتر سه درصد خواهیم بود.»

شماری از مقام‌های دیگر سازمان ملل اما می‌گویند، رفع ممنوعیت‌های کار وتحصیل زنان ادامه کمک‌ها را به افغانستان به همراه دارد و در کسب مشروعیت حکومت را کمک خواهد کرد و نیز از تحریم‌ها بر آنها خواهد کاست.

زفیرس زناتوس، نویسنده گزارش سازمان ملل گفت:«البته که کمک‌های جهانی درصورت رفع ممنوعیت‌های کار وتحصیل زنان به افغانستان ادامه می‌یابد و حکومت سرپرست را به عنوان یک دولت مشروع کمک خواهد کرد و از تحریم‌های بیشتر نیزجلوگیری خواهد نمود.»

سفیرجاپان ومعاون سفیرترکیه درافغانستان نیز ابراز امیداوری می‌کنند، با رفع شدن ممنوعیت‌ها از کار وتحصیل زنان ودختران زمینه رشد ورفاه اقتصادی افغانستان بیشترفراهم شود.

تاکاشی اوکادا، سفیرجاپان درافغانستان گفت:«امیدوارم ممنوعیت‌ها برکار وتحصیل زنان ودختران برداشته شوند وامیدوارم طالبان حکومتداری خوبی را برای سایراتباع این کشور ایجاد کنند وامیدوارم زمینه گفتگوهای جامع تری با طالبان درمورد پالیسی‌های اقتصادی واجتماعی فراهم شود.»

امیرمانو، معاون سفیرترکیه درافغانستان گفت:«البته که کمک‌های بشری در۲۰ ماه گذشته به افغانستان دراولویت بوده است اما نیاز است تا در توسعه‌ای اقتصادی و پروژه‌های بنیادی افغانستان نیز توجه شود چون با تقویت سیستم بانکی وسکتورهای خصوصی مردم افغانستان از این وضعیت دشوار نجات یابند اما این همه به همکاری مقام‌های حاکم نیازمند است.»

بر اساس تحلیل برنامه توسعه سازمان ملل اگر کمک‌های بین‌المللی به افغانستان کاهش یابد، اقتصاد افغانستان با افزایش تورم و کاهش نقدینگی مواجه خواهد شد ونیز ارزش ارز پایین خواهد آمدو بانک‌ها با مشکلات بیشتری مواجه خواهند شد.

درداری می‌گوید، برنامه کمک‌های بشردوستانه افغانستان برای سال ۲۰۲۳ تنها ۵ درصد تمویل شده است و از ۴/۶ میلیارد دالر درخواست شده تنها ۲۵۱ میلیون دالر در اختیار آنها قرار گرفته است.

امارت اسلامی پیش ازاین از سازمان ملل و کشورهای تمویل کننده خواسته است کمک بشری را سیاسی نسازند و به کمک به مردم نیازمند افغانستان ادامه دهند و نیز تحریم‌ها را بردارند و دارایی‌های مسدود شده افغانستان را در خارج از کشور آزاد سازند.

رویداد های اخیر

شویگو: وضعیت افغانستان محور اصلی نشست امنیتی بین‌المللی مسکو خواهد بود

Published

on

(Last Updated On: )

سرگئی شویگو، منشی شورای امنیت ملی روسیه می‌گوید که وضعیت افغانستان یکی از موضوعات محوری در نشست امنیتی بین‌المللی مسکو خواهد بود. این نشست قرار است با حضور نمایندگان بیش از ۱۵۰ کشور اواخر ماه آینده میلادی در مسکو برگزار شود.

خبرگزاری تاس روسیه به نقل از آقای شویگو گزارش داده است که شورای امنیت روسیه در نظر دارد در این نشست راه‌های تقویت همکاری‌های امنیتی را با کشورهای موسوم به «اکثریت جهانی» یا «جنوب و شرق جهانی» بررسی کند.

این مقام امنیتی روسیه همچنان گفته است که افغانستان همراه با مسایلی مانند وضعیت خاورمیانه و سوریه، در اولویت‌های ملی روسیه در عرصه بین‌المللی قرار دارد.

شویگو گفته است: «مسایل امنیتی در فضای پس از فروپاشی شوروی، از جمله افغانستان، توسعه همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه با کشورهای همسایه، به‌ویژه از طریق نهادهایی چون کشورهای مشترک‌المنافع، سازمان پیمان امنیت جمعی، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سازمان همکاری شانگهای از مهم‌ترین محورهای مورد بحث خواهد بود.»

این نشست در روزهای ۲۷، ۲۸ و ۲۹ ماه آینده میلادی در پایتخت روسیه برگزار خواهد شد.

شورای امنیت ملی روسیه با هدف تقویت تعاملات امنیتی، نشست‌هایی را میان منشی‌های شورای امنیت کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، بریکس و سازمان همکاری شانگ‌های نیز برگزار خواهد کرد.

این نشست در شرایطی برگزار می‌شود که در تازه ترین مورد مسکو نام امارت اسلامی را از فهرست گروه‌های ممنوعه روسیه خارج کرد و پس از آن ضمیرکابلوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان به کابل آمد و روی روابط افغانستان روسیه با مقام‌های امارت اسلامی دیدار و گفتگو کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خواجه آصف: منشأ حملات هراس‌افگنانه در پاکستان، افغانستان است

Published

on

(Last Updated On: )

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان ادعا کرده است که هراس‌افگنی از افغانستان به پاکستان صادر می‌شود. او در نشستی در واکنش به اتهامات اخیر هند درباره‌ نقش اسلام‌آباد در حمله مرگبار در کشمیر گفته است که بسیاری از حملات هراس‌افگنی در خاک پاکستان، منشأ در افغانستان دارد و با «رد پای آشکار هند» همراه است.

آقای آصف گفته است: «هراس‌افگنی به پاکستان صادر می‌شود و هر آنچه از افغانستان سرچشمه می‌گیرد یا در بلوچستان رخ می‌دهد، به‌وضوح اثر انگشت هند را دارد.»

او تأکید می‌کند که پاکستان در برابر هرگونه تهدید خارجی، از جمله هراس‌افگنی آماده دفاع است.

وی همچنان مدعی است که پاکستان سال‌هاست در خط نخست مبارزه با هراس‌افگنی قرار دارد.

با این حال، آقای آصف پس از این نشست در مصاحبه با یک رسانه بریتانیایی اعتراف کرد که حکومت‌های پاکستان در سه دهه پسین از گروه‌های تروریستی پشتیبانی کرده‌اند.

گفتنی است که در پی حمله‌ مرگبار بر گردشگران در منطقه‌ پهلگام کشمیر تحت کنترول هند، ۲۶ گردشگر کشته و ۱۷ تن دیگر زخمی شدند.

از سویی هم، به باور آگاهان منافع افغانستان از در گیری‌های منطقوی باید دورنگهداشته شود و امارت اسلامی اجازه ندهد که افغانستان در قلمرو جنگ نیابتی بین هند و پاکستان قرار گیرد.

این در حالی است که امارت اسلامی تاکنون در باره این اظهارات خواجه آصف چیزی نگفته اما پیشتر ناامنی‌ها در پاکستان را به مسئله‌‌ داخلی آن کشور ارتباط داده است.

امارت اسلامی بارها تأکید کرده که امکان استفاده خاک افغانستان در برابر کشورهای دیگر را به کسی نمی‌دهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام پاکستانی: اخراج مهاجرین دارای کارت «پی‌اوآر» را پس از ۳۰ جون آغاز می‌کنیم

Published

on

(Last Updated On: )

طلال چودری، وزیر دولت در امور داخله پاکستان، می‌گوید آنعده مهاجرین افغان که دارای کارت اقامت «پی‌اوآر» هستند، تا ۳۰ جون به گونه داوطلبانه به کشور شان برگردند، درغیر آن اخراج خواهند شد.

چودری به جیونیوز گفته است: «پناهندگان افغان مهمان ما بودند و هستند. آنها با عزت و احترام کامل بازگردانده می‌شوند.»

پاکستان در حال حاضر مهاجرین غیرقانونی و دارندگان کارت شهروندی افغان را اخراج می‌کند و روزانه هزاران تن به کشور شان بر می‌گردند.

قیصر خان افریدی، سخنگوی کمیساری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان گفته است که برگشت مهاجرین باید به گونه داوطلبانه باشد، نه اجباری.

به گفته وی، با وجود اعلام پاکستان مبنی بر اخراج مهاجرین غیرقانونی، در برخی موارد مهاجرین دارای اسناد نیز بازداشت شده اند.

چودری اما این موضوع را رد کرده است.

او گفت: «این یک روند ساختارمند و انسانی است. هیچ هرج و مرجی وجود ندارد. مهمان‌نوازی ما همیشه برای شهروندان افغان وجود داشته است.»

چودری تاکید کرد که افغان‌هایی که می‌خواهند به پاکستان سفر کنند، باید ویزه داشته باشند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!