جهان
دفتر سیاسی طالبان برای تماس با هند، اعلام آمادگی کرد

شیرمحمد عباس ستانکزی عضو ارشد این دفتر به آریانانیوز میگوید، هر زمانیکه دهلی نو در روند صلح افغانستان گام مثبت بگذارد، طالبان حاضر به تماس با این کشور اند.
از آغاز گفتگوهای امریکا و طالبان در سال ۲۰۱۹، کشورهای زیادی در منطقه به شمول روسیه، چین، پاکستان، ایران و کشورهای آسیایی میانه به دیدار و گفتگو با نمایندگان سیاسی طالبان پرداختند؛ اما هند عکس دیگر کشورهای منطقه، با طالبان گفتگو نکرده است.
اما حالا امریکا از این کشور خواسته است که با طالبان وارد گفتگو شود. از سوی دیگر طالبان با استقبال از این کار گفته است که، این امر مشروط به گام مثبت برداشتن از سوی هند است.
آقای ستانکزی در پاسخ به این پرسش که در ادامه تلاشهای امریکا، آیا طالبان حاضر اند با هند وارد گفتگو شوند، میگوید: “با هر کسیکه میخواهد در افغانستان در بخش صلح یک قدم مثبت بردارد، ما با آنها مشکل نداریم. هر وقتیکه آنها میخواهند در این ارتباط قدم مثبت خود را بگذارند، ما حاضر استیم بخاطر صلح، با آنها به تماس شویم”.
زلمی خليلزاد فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان گفته است که هند یک نیروی مهم در افغانستان است و از دخیل شدن [هند-طالبان] استقبال خواهد شد، اگر اتفاق بیافتد.
همزمان با این، “دی پرنت” که یک رسانهی هندی است گفته است که انتظار نمیرود دولت نرندا مودی موقفاش را تغییر بدهد و به گونه مستقیم یکجا با طالبان بخش از گفتگوهای صلح افغانستان باشد؛ تا هنگامیکه دهلی نو زیر فشار امریکا وادار به گفتگگو با این گروه شود. این رسانه به نقل از مقامهای بلندپایهی هندی گفته است که دهلی نو تمایل دارد در صورتیکه طالبان حکومت دموکراتیک را به ویژه حکومت افغانستان را به رسمیت بشناسند، صحبت کند و حالا امریکا در حال وادار کردن هند برای گرفتن سهم در بخشی از گفتگوهای صلح افغانستان است.
سمیع یوسفزی، خبرنگار آزاد افغان که بیشتر در حوزه روند صلح فعالیت دارد و رویدادها را دنبال میکند، باور دارد که هند از برگشت طالبان به نظام سیاسی افغانستان، به شدت نگران است.
او میگوید: “یک حقیقت مسلم بود که در دوره طالبان، هزاران جنگجوی مربوط به جهاد کشمیر در افغانستان فعالیت می کردند، وقتی امریکا تضمین خود را گرفت که دیگر جایی برای القاعده و یا گروهایی دیگری نمانده که تهدید برای امریکا و غرب باشند، هند هم میخواست از طالبان تعهد داشته باشد. زلمی خلیلزاد کوشش کرد که نگرانی های هند را با طالبان شریک کند و حالا معلوم میشود که بین طالبان و هند، رابطه ایجاد میشود”.
روند گفتگوهای صلح افغانستان نشان داد که پاکستان هم بر طالبان نفوذ دارد و هم بازیگر کلیدی در این روند است.
اما در سوی دیگر، هند که جایی در گفتگوهای صلح نداشت، روشن کرد که در طرف دیگر روند که حکومت افغانستان است، جایگاه محکمی دارد، در رابطه با حکومت به رهبری اشرف غنی.
احمد سعیدی که در گذشته در سفارت افغانستان در پاکستان دیپلمات بوده، میگوید: “بعد از تفاهمنامهای که بین زلمی خلیلزاد با طالبان امضا شده، [هند] سخت در تشویش است و تصور میکند که تمام مواد این توافقنامه به نفع پاکستان است. زلمی خلیلزاد تلاش میکند که قناعت هند را فراهم سازد تا یک بار دیگر هند از نزدیک با طالبان مذاکره کند.”
تاکنون هند برای گفتگوی مستقیم با طالبان اعلام آمادگی نکرده است؛ اما پس از گفتگو با مقامهای هندی، زلمی خلیلزاد به پاکستان رفت و با قمر باجوه، رییس ستاد ارتش آن کشور روی پشتیبانی اسلام آباد از آغاز فوری مذاکرات میانافغانها، کاهش خشونت و در کل روند صلح افغانستان گفتگو کرد.
زلمی خلیلزاد برای گفتگو با نمایندگان سیاسی طالبان به قطر میرود. این دور سفرهای زلمی خلیلزاد روی، تسریع روند آزادی زندانیان طالبان و دولت افغانستان، آغاز فوری مذاکرات میانافغانها، کاهش خشونتها، آتش بس در امور بشری و سهم گرفتن هند در روند گفتگوها متمرکز خواهد بود؛ اما تاکنون پیشرفت در هیچ یک از این ماموریتها، قابل لمس نبوده است.
جهان
ناتو: جنگ روسیه در اوکراین می تواند سالها طول بکشد

خبرگزاری رویترز صبح روزگذشته (یکشنبه ۲۹ جوزا) در گزارشی بهنقل از صحبتهای دبیرکل ناتو، با نشریه آلمانی زبان بیلد، نوشت که :”ما باید از اوکراینیها در برابر تهاجم روسیه دفاع کنیم، حتی اگر هزینه چنین حمایتی بالا باشد.
بهگفته استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، فقط هم هزینههای مشخصا نظامی مد نظر نیست، هزینههای بالای مواد غذایی و انرژی را هم باید بپردازیم.
دبیرکل ناتو در بخش دیگری از صحبتهای خود با نشریه آلمانی بیلد گفت:” اگر کمکهای نظامی به ارتش و نیروهای اوکراینی افزایش یابد و تسلیحات پیشرفتهتری در اختیار اوکراینیها قرار گیرد، این امکان وجود دارد که منطقه دونباس از کنترل نیروهای روسیه خارج شود.”
انتظار میرود نشست سران ناتو در مادرید که قرار است در اواخر ماه جاری برگزار شود با بسته کمکی به اوکراین موافقت کند.
استولتنبرگ در توضیح بسته کمکی ناتو به اوکراین گفت که به کییف در انتقال تسلیحات قدیمی دوران شوروی به تجهیزات استاندارد ناتو کمک خواهد کرد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فبروری گذشته با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
وی سه روز پس از آن آغاز عملیات نظامی ویژه علیه اوکراین را اعلام کرد و روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضع داد.
درگیریها در اوکراین و نیز واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
جهان
دیدار رییس جمهور اوکراین با سربازان خط مقدم در جنوب کشور

همزمان با ادامه درگیریهای شدید میان روسیه و اوکراین در شرق و جنوب این کشور، ولادیمیر زلنسکی، رییس جمهور اوکراین، در یک سفر اعلام ناشده از سربازان کشورش در خط مقدم جبهه در شهر جنوبی میکولایف دیدار کرده است.
رویترز روز گذشته (شنبه ۲۸جوزا)، گزارش داده است که رییس جمهور اوکراین در این دیدار به سربازان کشورش گفته است که آنان مقاومت میکنند و پیروز خواهند شد.
براساس ویدیویی که در حساب رسمی زلنسکی منتشر شده است، او در حال توزیع مدال به سربازان در یک پناهگاه نظامی زیرزمینی است.
او در ملاقات با سربازان اوکراینی گفته است: «ما قطعاً مقاومت میکنیم؛ ما قطعاً برنده خواهیم شد.»
زلنسکی در این سفر از مناطق ویران شده و شفاخانهای در شهر میکولایف دیدن کرده و به شماری از سربازان و فرماندهان مدال شجاعت توزیع کرده است.
این سفر در حالی انجام میشود که نیروهای روسی در شهر میکولایف عملاً با سربازان اوکراینی در نبرد هستند و همینطور جنگ در نقاط مختلف اوکراین از جمله شهرهای شرقی این کشور بهشدت ادامه دارد.
جهان
ماکرون: تصمیمگیری برای اعطای امتیاز ارضی به روسیه، بر عهده اوکراین است

رئیسجمهوری فرانسه طی مصاحبهای در جریان سفر به کییف گفت، اوکراین باید به تنهایی درباره اعطا یا عدم اعطای امتیازاتی به روسیه برای پایان جنگ تصمیمگیری کند.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه در مصاحبه با شبکه ”TF۱” در پاسخ به سوالی درباره امتیازات احتمالی اوکراین به روسیه از جمله امتیازات ارضی گفت:” این به خود اوکراین بستگی دارد. فکر میکنم وظیفه ما این است که از ارزشهای خود، قوانین بینالمللی و در نتیجه از اوکراین حمایت کنیم.”
رهبران آلمان فرانسه و ایتالیا که پیش از این همگی به اتهام محتاط بودن در حمایت از اوکراین مورد انتقاد قرار گرفته بودند، روز پنجشنبه (۲۶جوزا) به کییف سفر کردند. آنها در این سفر، به این کشور که خواستار دریافت تسلیحات برای دفع حمله روسیه است امید عضویت در اتحادیه اروپا را دادند.
اظهارات ماکرون در حالی مطرح شد که پیش از این، رئیسجمهوری اوکراین مکرراً اعطای امتیاز ارضی به روسیه را رد کرده بود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: تلاشها برای سپردن طیارههای نظامی منتقل شده از افغانستان به تاجکستان جریان دارد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
هشدار وزارت آب و انرژی از احتمال وقوع سیلاب در بعضی از نقاط کشور
-
رویداد های اخیر2 روز ago
بستههای کمکی سازمان جهانی غذا به مناطق زلزلهزده کشور
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امارت اسلامی از کشورهای جهان خواست با مهاجرین افغان بربنیاد حقوق بینالمللی رفتار کنند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
صدها تن بر اثر زلزله در شرق افغانستان کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
متقی: امارت اسلامی متعهد به تأمین امنیت شخصیتهای عودت کننده میباشد
-
ورزش4 روز ago
جدول مسابقات هشتمین لیگ شپگیزه کرکت افغانستان اعلان شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
رییس صحت عامه پکتیکا: سه هزار خانواده زلزله زده به کمک عاجل نیاز دارند