تغییرات اقلیمی
دود آتش سوزی در جنگلهای کانادا به امریکا رسید

آتشسوزیهای گسترده در کانادا که ناشی از گرم شدن شدید هوا بوده است و به تعقیب آن پخش شدن دود بسیار غلیظ در هوا موجب شده است که منطقه وسیعی از امریکای شمالی آلوده شده و میلیونها نفر مجبور به تنفس هوای ناسالم شوند.
آتشسوزیهای جنگل در کانادا همچنان سبب شده است که شرایط آب و هوایی نامساعدی در ایالات متحده به وجود آید و دود غلیظ ناشی از آتشسوزیها به سمت جنوب در حرکت است.
آسمان خراشها با دید بسیار وضعیت و کیفیت نامساعد هوا در اکثر بخشهای شمال شرقی و میانه غربی و حتی بخشی مناطق جنوبی ایالات متحده امریکا همچون کارولینا مشهود است.
طبق این گزارش، هشدارهای کیفیت نامساعد هوا در ۱۷ ایالت امریکا و در شهرهایی چون بالتیمور، بوستون، میناپلیس، رالی و سنت لوئیس صادر شده است.
تودههای دود در حال حاضر در امتداد ساحل شرقی امریکا گسترش یافته است و آسمان دره اوهایو کاملاً آغشته به دود شده است.
بر اساس این گزارش، کیفیت هوا در حال حاضر برای میلیونها ساکن «ناسالم» تلقی میشود. با این رتبهبندیها، همه افراد، نه فقط گروههای حساس، باید زمان حضور در فضای باز را محدود کنند.
گزارشهای محلی نشان میدهد که یک منطقه بسیار متراکم از دود بر فراز ایالت نیویارک به زودی سراسر شمال نیوجرسی، شهر نیویارک و جنوب نیوانگلند را فرا خواهد گرفت.
نقشه «ایرناو»، وبسایتی که اطلاعات مربوط به کیفیت آب و هوا را نمایش میدهد، گزارش داده که شهرهای بزرگ با ناسالمترین شرایط آب و هوایی شامل شهرک نیویارک، آلبانی و سینسیناتی میشوند.
پیش بینیهای آبو هوایی همچنین نشان میدهد که توده بزرگ و فشردهای از دود همچنین بخشهایی از شمال شرقی ایالات متحده را فراخواهد گرفت.
مسئولان محلی میگویند که شمار آتشسوزیها در کانادا به ۴۰۰ مورد افزایش یافته است و به نظر نمیرسد که در روزهای آینده، اوضاع بهبود پیدا کند.
ایالات شمالی ایالات متحده امریکا از زمان شروع آتشسوزیهای طبیعی در اواسط ماه می، با انتقال زیادی از دود به این مناطق مواجه بودند. مقامهای امریکایی هشدارهای کیفیت پایین آب و هوایی را برای مونتانا، بخشهایی از آیداهو، کلرادو و آریزونا به واسطه آتشسوزیهای جنگلی در غرب کانادا صادر کردهاند.
بر اساس این گزارش، کانادا امسال بیش از سالهای گذشته شاهد آتشسوزیهای طبیعی بوده است و پیشبینیهای هواشناسی نشان میدهد که تداوم هوای خشک و گرم تا آخر تابستان موجب میشود که احتمالاً این کشور با بدترین آتشسوزیها در تاریخ خود مواجه شود.
تغییرات اقلیمی
امارت اسلامی برای مبارزه با تغییرات اقلیمی خواهان کمکهای جهانی است
برخی از آگاهان میگویند؛ تغییرات اقلیمی باعث بحرانهای طبیعی مکرر و شرایط زندگی ناپایدار میشود که اثرات آن به صورت مستقیم یا غیرمستقیم منجر به استرس، اضطراب، افسردگی و حتی آسیبهای روانی شدیدتر میشود.

تغییرات اقلیم تنها تهدیدی برای طبیعت نه بل تهدیدی برای آرامش روانی بشر نیز است. برخی از آگاهان محیط زیست میگویند؛ تغییرات اقلیمی باعث بحرانهای طبیعی مکرر و شرایط زندگی ناپایدار میشود و اثرات آن به صورت مستقیم یا غیرمستقیم منجر به استرس، اضطراب، افسردگی و حتی آسیبهای روانی شدیدتر در انسان میشود.
برخیهای دیگر اما تأکید میکنند که با تشدید بحران اقلیمی، وضعیت اقتصادی و اجتماعی خانوادهها نیز تحت تأثیر قرار میگیرد.
امارت اسلامی اما برای مبارزه با تغییرات اقلیمی خواهان کمکهای جهانی است.
در حالی که پیامدهای تغییرات اقلیمی بیشتر با گرمایش زمین، خشکسالی، سیلاب، نابودی جنگلات و مکانهای زیستی شناخته میشوند، اما یکی از اثرات پنهان و نگرانکننده آن، تأثیرات روانی بر انسانها است.
تحقیقات جدید و تجربههای جوامع آسیبپذیر نشان میدهد که تغییرات اقلیمی، نهتنها جسم، بلکه ذهن و روان میلیونها انسان را تحت فشار قرار داده است.
برخی از آگاهان میگویند؛ تغییرات اقلیمی باعث بحرانهای طبیعی مکرر و شرایط زندگی ناپایدار میشود که اثرات آن به صورت مستقیم یا غیرمستقیم منجر به استرس، اضطراب، افسردگی و حتی آسیبهای روانی شدیدتر میشود.
برخی های دیگر اما تأکید می کنند که با تشدید بحران اقلیمی، وضعیت اقتصادی و اجتماعی خانوادهها نیز تحت تأثیر قرار میگیرد و همچنان سبب زلزله، مهاجرتها و سرازیر شدن سیلابهای ویرانگر نیز میشود.
افغانستان به عنوان ششمین کشور آسیب پذیر از تغییرات اقلیمی اما توان کمتری برای مبارزه با این پدیده دارد، از همین رو مقامهای امارت اسلامی چه در نشستهای داخلی و چه در نشستهای جهانی، همواره خواستار از سرگیری پروژههای جامعه جهانی در بخش تغیرات اقلیمی شده است.
این درحالیست که پروژههای جهانی در بخش تغییرات اقلیم در افغانستان پس از تحولات سیاسی ۲۰۲۱ متوقف شد، هرچند تلاشها جریان دارد تا این پروژهها از سرگرفته شود اما مسایل سیاسی مانع آن شده است. مقامهای امارت اسلامی بارها گفته اند که تغییرات اقلیمی به سیاست ربط داده نشود و باید با این معضل جهانی در هر گوشه از جهان به شمول افغانستان مبارزه شود.
تغییرات اقلیمی
خالص: آذربایجان از حضور افغانستان در کنفرانس آینده تغییر اقلیم در برازیل حمایت کند

مطیع الحق خالص، رئیس عمومی اداره ملی حفاظت از محیط زیست در دیدار با وزیر ایکولوژی و منابع طبیعی آذربایجان خواستار حمایت این کشور از حضور افغانستان در نشست آینده تغییر اقلیم شده که قرار است در ماه نومبر سال جاری در برازیل برگزار شود.
در این دیدار که در حاشیه اجلاس بینالمللی محیط زیستی نوسکی در سن پترزبورگ روسیه برگزار شد، مختار بابایف، وزیر ایکولوژی و منابع طبیعی آذربایجان، تعهد خود را برای حمایت کامل و همکاری مشترک در زمینه اشتراک افغانستان در جلسات و کنفرانسهای بینالمللی، امضای تفاهمنامهها و برنامههای ظرفیتسازی ابراز کرد.
گفتنی است که هیات افغانستان در نشست اخیر تغییر اقلیم که در آذربایجان برگزار شده بود، حضور داشت.
یازدهمین نشست کنگره بینالمللی محیط زیست «نوسکی» روز پنجشنبه آغاز شد.
این رویداد جهانی با حضور نمایندگان کشورها، نهاد های بینالمللی، متخصصین و فعالان محیط زیست، نهاد های اکادمیک به منظور بررسی چالشها و فرصتهای مرتبط با حفاظت محیط زیست در پرتو تحولات اقلیمی برگزار شده است.
تغییرات اقلیمی
رئیس عمومی اداره محیط زیست عازم روسیه شد

مطیع الحق خالص، رئیس عمومی اداره ملی حفاظت محیط زیست به دعوت رسمی فدراسیون روسیه برای اشتراک در کانگرس بینالمللی نوسکی، عازم آن کشور شد.
این اداره در خبرنامهای افزوده است که این کانگرس در ۲۲ و ۲۳ ماه می با اشتراک نمایندگان حدود ۴۰ کشور در شهر سنپترزبورگ روسیه برگزار میشود.
هدف این کنگره گسترش گفتگوهای جهانی در زمینه محیط زیست و تغییرات اقلیمی، تدوین راهکارهای مشترک، تقویت استراتژیهای همکاری و انجام اقدامات مسوولانه است تا توازن میان جامعه بشری، منابع طبیعی و توسعه اقتصادی برقرار گردد.
براساس خبرنامه، آقای خالص در این کانگرس به اشتراککنندگان اطلاعاتی در مورد وضعیت محیط زیست، چالشهای اقلیمی و مشکلات موجود در کشور ارائه خواهد کرد.
او همچنان خواستهها و چالشهای افغانستان در ارتباط با خشکسالی دوامدار، کمبود منابع آب، تخریب جنگلات، تخریب منابع طبیعی، آلودگی خاک و هوا و تهدیدات ناشی از تغییرات اقلیمی را با جهانیان مطرح خواهد کرد.
-
اخبار ساحوی5 روز ago
ترمپ: ایران در مذاکرات آزادی گروگانها در غزه دخیل است
-
اخبار ساحوی5 روز ago
پاکستان در بودجه مالی ۲۰۲۵–۲۶ هزینههای دفاعی را افزایش و مجموع مصارف را کاهش میدهد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تحقیق: اسلام سریعترین دین در حال رشد در جهان از ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ بوده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
درخواست ۶۵۰ میلیون دالر کمک عاجل از سوی برنامه جهانی غذا برای افغانستان
-
اخبار ساحوی4 روز ago
قوماندان سنتکام: اردوی امریکا در حال بررسی گزینههای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
افزایش چشمگیر گردشگری داخلی در ایام عید قربان در افغانستان
-
رویداد های اخیر4 روز ago
۶.۴ میلیون نفر در افغانستان در معرض خطر مواد منفجره قرار دارند
-
تجارت3 روز ago
کاهش ۱.۲ میلیارد دالری تجارت افغانستان و پاکستان