رویداد های اخیر

دوصد همکار پیشین نیروهای امریکایی به واشنگتن منتقل شدند

Published

on

Reuters
(Last Updated On: اسد ۸, ۱۴۰۰)

مقام‌های امریکایی امروز( جمعه، ۸ اسد) میگویند که روند انتقال همکاران پیشین افغان و خانواده‌های شان را به ایالت ویرجینیا آغاز کرده اند.

به گفته‌ای این مقام‌ها ۲۰۰ افغان که با نیروهای و دیپلومات‌های امریکایی در کشور شان کار کرده بود به امریکا منتقل شدند.

اولین گروهی این ترجمانان بامداد امروز به یک پایگاه نظامی ویرجینیا رسید تا در آنجا معاینات صحی و دیگر مراحل ویزه شان را طی کنند.

این کارمندان افغان نگران استند که با خروج سربازان خارجی از افغانستان زندگی آنان در خطر استند و شاید طالبان آنان را هدف قرار  دهد.

این در حالی است که قرار است تا یکماه دیگر همه نیروهای خارجی از افغانستان خارج شوند.

به اساس این گزارش حدود ۵۰۰۰۰ کارمند افغان بشمول اعضای خانواده شان از افغانستان خارج خواهند شد.

بایدن در باره رسیدن این ترجمانان افغان به امریکا در یک اعلامیه آنان را خوش آمدید گفته است.

در اعلامیه بایدن آمده” اینها اولین کسانی استند که به امریکا آمدند درحالیکه ما تلاش میکنیم واجدین شرایط ویزه خاص مهاجرت امریکا را به زودترین فرصت به امریکا و یا به کشور سوم انتقال کنیم، تا آنها بتوانند روند تکمیل ویزه‌ شان را به آرامی به پیش ببرند.”

بایدن افزوده:” “امروز یک مرحله حساس و مهم است چون ما همچنان به وعده خود برای هزاران تبعه افغانستان که شانه به شانه و همگام با نظامیان و دیپلمات های آمریکایی در طی ۲۰ سال گذشته در افغانستان خدمت کرده اند عمل می نماییم.”

گزارش‌ها افزوده که این کارمندان افغان هفت روز در پایگاه نظامی ویرجینیا بودوباش خواهند کرد.

در همین حال، خبرگزاری رویترز گزارش کرده است که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا در کنفرانس خبری مشترک با احمد ناصر محمد الصباح همتای کویتی اظهار کرده که مساله انتقال مترجمان افغان در نشست‌ها در کویت مطرح شده است.

این در حالی مطرح می‌شود که مسوولان امریکایی به روزنامه وال استریت ژورنال گفته بودند، ارتش امریکا آماده اسکان دادن حدود ۳۵۰۰۰ مترجم افغان و خانواده‌هایشان در دو پایگاه امریکایی در کویت و قطر است.

بسیاری از افغان‌هایی که با نیروهای ناتو همکاری می‌کردند، با خروج امریکا و ناتو نگران انتقام طالبان استند.

کویت میزبان ۱۳هزار ۵۰۰ سرباز امریکایی است که اکثر آنها در پادگان عریفجان در جنوب کویت و فرماندهی ارتش مرکزی امریکا مستقر استند.

پیش از این مقام‌های بلند رتبه امریکا تایید کردند که حکومت این کشور می‌خواهد خارج کردن آن عده از افغان‌ها را از افغانستان آغاز کند که در ۲۰ سال گذشته با نیروهای امریکا همکاری کرده‌اند.

از سوی هم کانگرس امریکا رییس جمهور بایدن را تحت فشار قرار داده‌اند که این افغان‌ها را قبل از خارج کردن نیروهای امریکایی از افغانستان خارج کنند.

Trending

خروج از نسخه موبایل