Connect with us

رویداد های اخیر

دیدار سرپرست وزارت دفاع افغانستان با برخی از نمایندگان و سفرای کشورهای منطقه

منتشر شده

در

سرپرست وزارت دفاع ملی شب گذشته (دوشنبه، ۹دلو) میزبان برخی نمایندگان و سفرای کشورها در کابل بود.

وزارت دفاع ملی در شبکه ایکس خود گفته است که پس از پایان موفقانه نخستین «نشست ابتکار منطقه‌ای افغانستان» در کابل؛ نمایندگان خاص و سفیرهای کشورهای روسیه، هند، چین، ایران، پاکستان، ترکیه، قزاقستان، ازبکستان، اندونیزیا، قیرغیزستان و ترکمنستان برای افغانستان شب گذشته، در مهمانی که از طرف محمد‌ یعقوب مجاهد، سرپرست این وزارت آماده شده بود، اشتراک نمودند.

اعلامیه افزده است که سپس سرپرست وزارت دفاع ملی با نمایندگان کشورهای چین، پاکستان و ایران نیز به طور جداگانه ملاقات نموده و از تعهد امارت اسلامی به برقراری ثبات و تامین امنیت سرحدات کشور، تحکیم روابط دوستانه ‌بر مبنای احترام متقابل با کشورها و همکاری‌های اقتصادی اطمینان داد.

دردیدار سرپرست وزارت دفاع ملی گفت: «امارت اسلامی آماده‌ی تضمین امنیت و هر نوع همکاری دیگر بخاطر آغاز و تکمیل پروژه‌های انکشافی کشورها در افغانستان است».

نشست ابتکار همکاری‌های منطقه‌ای افغانستان با حضور نمایندگان خاص کشورهای منطقه و همسایه روز گذشته در کابل برگزار شد. در این نشست درباره فصل جدید تعامل مثبت کشورهای منطقه با امارت اسلامی، هماهنگی در زمینه همکاری‌های منطقه‌ای، ایجاد روایت مشترک منطقه‌ محور در سطح منطقه و همکاری مشترک برای استفاده اعظمی از فرصت‌های اقتصادی منطقه بحث صورت گرفت.

رویداد های اخیر

تأکید محمد یعقوب مجاهد بر فراگیری علوم عصری و دینی

Published

on

محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع امارت اسلامی افغانستان، در سفرش به ولایت کندهار بر فراگیری علوم عصری و دینی تأکید کرده است.

او در مراسم فراغت در یک مدرسه در کندهار گفت: «از شما می‌خواهم که از مکاتب و مدارس حمایت کنید؛ نگذراید فرزندان تان بی‌تعلیم باشند. هر نوع علم را بیاموزید، چه عصری و چه دینی.»

وزیر دفاع تأکید کرد که امارت اسلامی در خدمت مردم قرار دارد، چنانچه شماری نیروها از سرحدات و شماری دیگر از جان و مال مردم حفاظت می‌کنند.

از سوی دیگر، ملا تاجمیر جواد، معاون اول ریاست عمومی استخبارات، به مناسبت فراغت طلاب جامعه مصباح‌العلوم گفته است که افغانستان در طول تاریخ همواره یکی از مراکز بزرگ علوم دینی بوده است.

آقای جواد افزوده است که افغانستان در چارچوب مکتب علمی ـ فکری ماوراءالنهر و مکتب علمی و فکری دیوبند، مراکز بزرگ دینی ـ علمی، شخصیت‌های برجسته دینی و آثار علمی ارزشمند در اختیار دارد و این روند همچنان ادامه دارد.

به گفته او، امروز در افغانستان ده‌ها هزار مدرسه فعال است و ده‌ها هزار جوان در آن‌ها به آموزش و تحصیل مشغول‌ اند و امارت اسلامی افغانستان به‌طور کلی به علوم دینی و علوم عصری توجه ویژه دارد.

وی تصریح کرده است که امارت اسلامی بر اصلاح نصاب مدارس و مراکز عصری، بهبود اصول و شیوه‌های تدریس، ایجاد نظم و انضباط و در مجموع ارتقای کیفیت تمام علوم دینی و عصری کار می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امریکا دومین محموله هلیکوپتر‌های بلک‌هاک افغانستان را به کشور پیرو تحویل داد

Published

on

ایالات متحده امریکا دومین محموله هلیکوپترهای UH-60A+  بلک‌هاک را که توسط نیروهای حکومت پیشین افغانستان استفاده شده بود، به کشور پیرو تحویل داده است.

این هلیکوپترها بخشی از تجهیزات نظامی بود که پس از روی‌کار آمدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱، به ازبیکستان منتقل شد.

در آن زمان، ۲۲ طیاره بال ثابت و ۲۴ هلیکوپتر از افغانستان به ازبیکستان منتقل شده بود.

امارت اسلامی بارها خواهان بازگرداندن این تجهیزات شده‌است، اما تاشکند این درخواست را نپذیرفته است.

در ماه فبروری ۲۰۲۵، ازبیکستان هفت هلیکوپتر بلک هاک افغانستان را به امریکا سپرد.

 

 

 

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: نشست منطقه‌ای ایران در مورد افغانستان

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!