Connect with us

رویداد های اخیر

دیدار وزیرخارجه افغانستان با سفیران ۱۴ کشور اروپایی

Published

 on

(Last Updated On: عقرب ۶, ۱۴۰۰)

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه افغانستان در نشت با سفیران ۱۴ کشور اروپايی در دوحه روزگذشته (چهارشنبه ۵عقرب) خواستار به رسمیت شناختن امارت اسلامی شد.

آقای متقی در دیدار با این سفیران گفته که امارت اسلامی تمام شرایط لازم برای به رسمیت شناختن بر آورده کرده. وی تاکید کرده که جامعه جهانی و امریکا پول‌های منجمد شده افغانستان را هرچه زودتر آزاد کند.

نشست‌های اخیر که در مورد افغانستان در کشورهای منطقه برگزار می‌شود تمرکز بیشتر این نشست‌ها روی به رسمیت شاختن افغانستان از سوی کشورها و آزاد سازی پول‌های مجمد شده افغانستان در بانک‌های جهانی بوده است.

شام روز گذشته امیر خان متقی سرپرست وزارت خارجه امارت اسلامی با ۱۴ نماینده کشورهای اروپایی در قطر دیدار و گفتگو کردند وزارت خارجه تاکید کرده که در دیدار با سفیران کشور های اروپایی در دوحه بیشتر روی به رسمیت شناختن حکومت امارت اسلامی و آزاد سازی پول های مجمد شده افغانستان بحث صورت گرفته است.

مولوی اسدالله بلال کریمی، معاون سخنگوی حکومت امارت اسلامی دراین رابطه گفت:”وزیر خارجه کشور با مقام‌های روپایی در قطر دیدار و گفتگو کردند در این دیدار نمایندگان ۱۴ کشور اروپایی حضور داشتند وزیر جارجه با نماینده‌گان کشورهای ارپایی روی امنیت روابط دوجانبه مسایل اقتصادی و بسته بودند پول‌های افغانستان گفتگو کردند.”

وزارت خارجه کشور افزوده است که حکومت امارت اسلامی به عنوان یک دولت مسوول همۀ شرایط را برای به رسمیت شناختن برآورده کرده است. این وزارت تاکید کرده آقای متقی در کنار به رسمیت شناختن حکومت مارت اسلامی از جامعه جهانی خواسته است تا از امریکا تقاضا کند تا پول‌‌های منجمد شده افغانستان را هرچه زودتر آزاد کند.

آقای بلال دراین باره گفت:”از کشورهای جهان خواست که محدویت‌های که از سوی امریکا به حکومت فعلی افغانستان وضع شده است را آزاد کند و امارت اسلامی همه شرایط را برآورده ساخته باید به رسمیت شناخته شود.”

درهمین حال خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ همچو نشست‌ها را برای حکومت امارت اسلامی سودمند میداند و می‌گوید که در این نشست‌ها کشورهای منطقه به آنان وعده سپرده اند که افغانستان را کمک می‌کنند.

آقای خیرخواه تاکید می‌کند که تمرکز بیشتر این نشست‌ها روی به رسمیت شاختن افغانستان از سوی کشورها و آزاد سازی پول‌های منجمد شده افغانستان در بانک‌های جهانی گفتگو می‌شود.

پیش از این نیز در نشست ترویکای توسعه یافته مسکو میزبان یک نشست‌ ویژه با حضور هیات امارت اسلامی و برخی کشورهای مهم منطقه در مورد افغانستان بود نشست های که تا اکنون نتیجه مثبت به همرا نداشته است.

در این نشست‌ها کشورهای منطقه به آنان وعده سپرده اند که افغانستان را کمک می‌کنند.

رویداد های اخیر

وزیر مهاجرین: جامعه جهانی نباید افغان‌ها را فراموش کند

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۷, ۱۴۰۲)

وزیر امور مهاجرین و عودت‌ کنندگان امارت اسلامی افغانستان گفته است که جامعه جهانی نباید افغان‌ها را فراموش و با موضوعات بشری برخورد سیاسی کند.

خلیل الرحمن حقانی روز یکشنبه (۷ جوزا) در مراسم توزیع کمک به نیازمندان در کابل گفت: «از تمام کشورهای جهان می‌خواهیم که سیاست و رسمیات ومسایل نظامی را یک طرف بگذارند. مهاجرت قوانین خاص خودرا دارد. وزارت مهاجرین برای حل مشکلات مهاجرین ایجاد شده است.»

وی افزود که اکنون در سرتاسر افغانستان صلح برقرار شده است و جامعه جهانی به جای مجبور ساختن افغان‌ها به مهاجرت، با آنان در بازگشتاندن پناهجویان افغان همکاری کند.

آقای حقانی گفت: «جامعه جهانی سهولت‌های معیشتی و رفت و آمد را فراهم کند. جامعه جهانی نباید مردم افغانستان را فراموش کند.»

در افغانستان خانواده های زیادی با فقر و تنگ دستی دست وپنجه نرم می‌کنند از این رو زنان و مردان زیادی در برنامه های کمکی صف‌های طولانی می‌کشند.

در میان این زنان نیازمند، کسانی هستند که حتی مجبور شده اند تا فرزندان شان را به فرزندی دیگری بدهند تا از بهر گرسنگی جان نبازند.

گلنار، یکی از زنان بی بضاعت گفت: «از مجبوری دخترم را به خواهر خود دادم. توانایی نان و لباس او را نداشتم.»

شکیبا، زن دیگر بی بضاعت گفت: «شوهرم بیکار است. چهار نفر در خانه فامیل هستیم.»

هرچند این کمک‌ها می‌تواند برای مدت کوتاه مشکل این خانواده ها را حل کند ولی خواست‌ها این است که برای از بین بردن فقر برنامه های بزرگتر و دایمی روی دست گرفته شود.

فریدالدین نوری، مسئول موسسه زنان برای زنان گفت: «ده قلم مواد توزیع می‌شود. این مواد سه ماه برای یک خانواده پنج الی هفت نفری کفایت می‌کند. توازن تغذیه را هم درنظر گرفته ایم. بطول مثال این کمک‌ها شامل آرد، برنج، دال، بوره، چای و نمک می‌شود.»

نهاد های بین المللی بارها از وخامت اوضاع بشری در افغانستان هشدار داده اند اما جامعه جهانی هنوز امکانات مالی اندکی در اختیار سازمان های بشری قرار داده اند تا به نیازمندان در افغانستان رسیدگی کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ایجاد کمیته مشترک برای تسهیل تردد اتباع افغانستان و پاکستان

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۷, ۱۴۰۲)

وزارت امور خارجه‌ی امارت اسلامی افغانستان اعلام کرده است که یک کمیته‌ی مشترک میان بخش قنسولی این وزارت و سفارت پاکستان در کابل برای تسهیل تردد اتباع دو کشور ایجاد می‌شود.

بر اساس اعلامیه‌ی این وزارت، روی تشکیل این کمیته در دیدار روز گذشته (شنبه، ۶جوزا) امیرخان متقی، وزیر خارجه و عبدالرحمان نظامانی، سفیر پاکستان در کابل، توافق صورت گرفته است.

در این اعلامیه که در صفحه‌ی تویتر حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه‌ منتشر شده، آمده است که در مورد ایجاد این کمیته به درخواست و تاکید آقای متقی توافق صورت گرفته است.

او افزوده که سفیر پاکستان در این دیدار خواستار افزایش مدت ویزای محصلین پاکستانی که برای تحصیل به افغانستان می‌آیند، شده است.

به گفته‌ی معاون سخنگوی وزارت امور خارجه‌، در رابطه به این موضوع متقی به سفیر پاکستان اطمینان داده است.

همچنان حافظ ضیا احمد در ادامه نوشته است که در این دیدار سفر وزیر امور خارجه‌ به پاکستان در رأس یک هیأت سیاسی و تجارتی مثبت ارزیابی شده و دو طرف بر تداوم همکاری مؤثر دو جانبه تأکید کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

زلزله‌ای به بزرگی ۵.۲ ریشتر افغانستان را تکان داد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۷, ۱۴۰۲)

اداره زمین‌شناسی امریکا اعلام کرده است که صبح امروز (یک‌شنبه ۷جوزا) زلزله‌ای به بزرگی ۵.۲ ریشتر ولایت بدخشان و برخی دیگر مناطق افغانستان را تکان داد.

این زلزله که مرکز آن کوه هندوکش در بدخشان بوده است در شمار دیگری از شهرهای افغانستان و نیز در شهرهای اسلام‌آباد، راولپندی و کشمیر پاکستان و بخش‌هایی از هند و جنوب تاجکستان احساس شده است.

تا هنوز از تلفات احتمالی این زلزله جزئیات در دست نیست.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!