تغییرات اقلیمی
رئیس عمومی اداره محیط زیست عازم روسیه شد

مطیع الحق خالص، رئیس عمومی اداره ملی حفاظت محیط زیست به دعوت رسمی فدراسیون روسیه برای اشتراک در کانگرس بینالمللی نوسکی، عازم آن کشور شد.
این اداره در خبرنامهای افزوده است که این کانگرس در ۲۲ و ۲۳ ماه می با اشتراک نمایندگان حدود ۴۰ کشور در شهر سنپترزبورگ روسیه برگزار میشود.
هدف این کنگره گسترش گفتگوهای جهانی در زمینه محیط زیست و تغییرات اقلیمی، تدوین راهکارهای مشترک، تقویت استراتژیهای همکاری و انجام اقدامات مسوولانه است تا توازن میان جامعه بشری، منابع طبیعی و توسعه اقتصادی برقرار گردد.
براساس خبرنامه، آقای خالص در این کانگرس به اشتراککنندگان اطلاعاتی در مورد وضعیت محیط زیست، چالشهای اقلیمی و مشکلات موجود در کشور ارائه خواهد کرد.
او همچنان خواستهها و چالشهای افغانستان در ارتباط با خشکسالی دوامدار، کمبود منابع آب، تخریب جنگلات، تخریب منابع طبیعی، آلودگی خاک و هوا و تهدیدات ناشی از تغییرات اقلیمی را با جهانیان مطرح خواهد کرد.
تغییرات اقلیمی
امارت اسلامی برای مبارزه با تغییرات اقلیمی خواهان کمکهای جهانی است
برخی از آگاهان میگویند؛ تغییرات اقلیمی باعث بحرانهای طبیعی مکرر و شرایط زندگی ناپایدار میشود که اثرات آن به صورت مستقیم یا غیرمستقیم منجر به استرس، اضطراب، افسردگی و حتی آسیبهای روانی شدیدتر میشود.

تغییرات اقلیم تنها تهدیدی برای طبیعت نه بل تهدیدی برای آرامش روانی بشر نیز است. برخی از آگاهان محیط زیست میگویند؛ تغییرات اقلیمی باعث بحرانهای طبیعی مکرر و شرایط زندگی ناپایدار میشود و اثرات آن به صورت مستقیم یا غیرمستقیم منجر به استرس، اضطراب، افسردگی و حتی آسیبهای روانی شدیدتر در انسان میشود.
برخیهای دیگر اما تأکید میکنند که با تشدید بحران اقلیمی، وضعیت اقتصادی و اجتماعی خانوادهها نیز تحت تأثیر قرار میگیرد.
امارت اسلامی اما برای مبارزه با تغییرات اقلیمی خواهان کمکهای جهانی است.
در حالی که پیامدهای تغییرات اقلیمی بیشتر با گرمایش زمین، خشکسالی، سیلاب، نابودی جنگلات و مکانهای زیستی شناخته میشوند، اما یکی از اثرات پنهان و نگرانکننده آن، تأثیرات روانی بر انسانها است.
تحقیقات جدید و تجربههای جوامع آسیبپذیر نشان میدهد که تغییرات اقلیمی، نهتنها جسم، بلکه ذهن و روان میلیونها انسان را تحت فشار قرار داده است.
برخی از آگاهان میگویند؛ تغییرات اقلیمی باعث بحرانهای طبیعی مکرر و شرایط زندگی ناپایدار میشود که اثرات آن به صورت مستقیم یا غیرمستقیم منجر به استرس، اضطراب، افسردگی و حتی آسیبهای روانی شدیدتر میشود.
برخی های دیگر اما تأکید می کنند که با تشدید بحران اقلیمی، وضعیت اقتصادی و اجتماعی خانوادهها نیز تحت تأثیر قرار میگیرد و همچنان سبب زلزله، مهاجرتها و سرازیر شدن سیلابهای ویرانگر نیز میشود.
افغانستان به عنوان ششمین کشور آسیب پذیر از تغییرات اقلیمی اما توان کمتری برای مبارزه با این پدیده دارد، از همین رو مقامهای امارت اسلامی چه در نشستهای داخلی و چه در نشستهای جهانی، همواره خواستار از سرگیری پروژههای جامعه جهانی در بخش تغیرات اقلیمی شده است.
این درحالیست که پروژههای جهانی در بخش تغییرات اقلیم در افغانستان پس از تحولات سیاسی ۲۰۲۱ متوقف شد، هرچند تلاشها جریان دارد تا این پروژهها از سرگرفته شود اما مسایل سیاسی مانع آن شده است. مقامهای امارت اسلامی بارها گفته اند که تغییرات اقلیمی به سیاست ربط داده نشود و باید با این معضل جهانی در هر گوشه از جهان به شمول افغانستان مبارزه شود.
تغییرات اقلیمی
خالص: آذربایجان از حضور افغانستان در کنفرانس آینده تغییر اقلیم در برازیل حمایت کند

مطیع الحق خالص، رئیس عمومی اداره ملی حفاظت از محیط زیست در دیدار با وزیر ایکولوژی و منابع طبیعی آذربایجان خواستار حمایت این کشور از حضور افغانستان در نشست آینده تغییر اقلیم شده که قرار است در ماه نومبر سال جاری در برازیل برگزار شود.
در این دیدار که در حاشیه اجلاس بینالمللی محیط زیستی نوسکی در سن پترزبورگ روسیه برگزار شد، مختار بابایف، وزیر ایکولوژی و منابع طبیعی آذربایجان، تعهد خود را برای حمایت کامل و همکاری مشترک در زمینه اشتراک افغانستان در جلسات و کنفرانسهای بینالمللی، امضای تفاهمنامهها و برنامههای ظرفیتسازی ابراز کرد.
گفتنی است که هیات افغانستان در نشست اخیر تغییر اقلیم که در آذربایجان برگزار شده بود، حضور داشت.
یازدهمین نشست کنگره بینالمللی محیط زیست «نوسکی» روز پنجشنبه آغاز شد.
این رویداد جهانی با حضور نمایندگان کشورها، نهاد های بینالمللی، متخصصین و فعالان محیط زیست، نهاد های اکادمیک به منظور بررسی چالشها و فرصتهای مرتبط با حفاظت محیط زیست در پرتو تحولات اقلیمی برگزار شده است.
تغییرات اقلیمی
زلزله قدرتمند ۶.۲ ریشتری استانبول را تکان داد

یک زلزله قوی به بزرگی ۶.۲ ریشتر روز چهارشنبه استانبول را تکان داد. به گفته سازمان مدیریت بحران و حوادث اضطراری ترکیه، این یکی از شدیدترین زلزلههایی بوده که در سالهای اخیر، شهر ۱۶ میلیون نفری استانبول را تکان داده است.
به گزارش رویترز، گزارشی فوری از خسارات بهجامانده منتشر نشده، اما مردم هنگام وقوع زلزله از ساختمانها خارج شدند.
مرکز زلزله، که در ساعت ۱۲:۴۹ چاشت به وقت محلی ترکیه رخ داد، در منطقه سیلیوری، در حدود ۸۰ کیلومتری غرب استانبول قرار داشته است. عمق آن نیز ۶.۹۲ کیلومتر اعلام شده است.
شبکه تلویزیونی TGRT گزارش داد که یک نفر به دلیل پریدن از بالکن در زمان زلزله زخمی شده است. این حادثه در روزی رخ داد که در ترکیه تعطیل عمومی بود.
سازمان مدیریت بحران و حوادث اضطراری ترکیه به ساکنان منطقه هشدار داده که از ورود به ساختمانهای آسیبدیده خودداری کنند.
مرکز تحقیقات زمینلرزهشناسی آلمان (GFZ) نیز اعلام کرد که بزرگی زلزله ۶.۰۲ ریشتر بوده و عمق آن ۱۰ کیلومتر بوده است.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
افزایش پروازهای عبوری از فضای افغانستان همزمان با جنگ ایران و اسرائیل
-
تجارت5 روز ago
صادرات افغانستان به پاکستان از ارائه سند مبدأ معاف شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اردوی اسرائیل: قوماندان جدید قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا کشته شد
-
ورزش5 روز ago
فوتسال؛ تساوی ۳-۳ امید و پیروزی پنجشیر، پیروزی ۵-۳ نورزاد بر زیتون
-
ورزش5 روز ago
مسابقات جام کافا: تیم ملی فوتبال زیر ۲۰ سال به مصاف ترکمنستان میرود
-
رویداد های اخیر2 روز ago
خلیلزاد: پاکستان خواهان مشارکت با امریکا برای مقابله با تهدیدات تروریستی در افغانستان است
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رهبر ایران درخواست ترمپ برای تسلیم بیقیدوشرط را رد کرد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
حمله اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران؛ پاسخ تهران با راکتهای هایپرسونیک