Connect with us

رویداد های اخیر

رئیس پیشین ناتو: پوتین در آغاز دولتش می خواست به ائتلاف بپیوندد

Published

 on

(Last Updated On: عقرب ۱۴, ۱۴۰۰)

به نقل از خبرگزاری گاردین ولادیمیر پوتین می‌خواست روسیه به ناتو بپیوندد، اما نمی‌خواست کشورش روند معمول نامزدی را طی کند و به گفته یکی از دبیرکل‌های پیشین ناتو، “با بسیاری از کشورهایی که اهمیتی ندارند” صف آرایی کند.

جورج رابرتسون، وزیر دفاع پیشین کارگری که بین سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۴ ریاست ناتو را بر عهده داشت، گفت که پوتین در اولین نشست آنها به صراحت اعلام کرد که می‌خواهد روسیه بخشی از اروپای غربی باشد. او گفت:”آنها می‌خواستند بخشی از آن غرب مرفه، امن و باثباتی باشند که روسیه در آن زمان از آن خارج بود.”

رابرتسون در باره اولین دیدار با پوتین را که در سال ۲۰۰۰ رئیس جمهور روسیه شد، می‌گوید که: “خوب، ما مردم را برای پیوستن به ناتو دعوت نمی‌کنیم، آنها برای پیوستن به ناتو درخواست می‌دهند.” و او گفت: “خوب، ما با بسیاری از کشورها که اهمیتی ندارند همسو نیستیم.”

این گزارش با آنچه پوتین به دیوید فراست فقید در مصاحبه‌ای با بی‌بی‌سی درست پیش از انتصاب او به عنوان رئیس‌جمهور روسیه در بیش از ۲۱ سال پیش گفت، مطابقت دارد. پوتین به فراست گفت که اگر نظرات روسیه به عنوان یک شریک برابر در نظر گرفته شود، عضویت در ناتو را رد نخواهد کرد.

او به فراست گفت که برایش سخت است که ناتو را به عنوان یک دشمن ببیند. روسیه بخشی از فرهنگ اروپایی است. و من نمی‌‎توانم کشورم را جدا از اروپا و آنچه ما اغلب دنیای متمدن می‌نامیم تصور کنم.

نظرات لرد رابرتسون در پادکست One Decision که توسط میشل کوسینسکی گزارشگر سابق CNN و سر ریچارد دیرلاو، رئیس سابق M16 ارائه شد، نشان می دهد که چگونه جهان بینی پوتین در طول ۲۱ سال حکومت بی وقفه روسیه تکامل یافته است.

پس از تظاهرات خیابانی انقلاب نارنجی در اوکراین در سال ۲۰۰۴، پوتین به طور فزاینده‌ای نسبت به غرب مشکوک شد و آنها را به حمایت مالی از سازمان‌های غیردولتی طرفدار دموکراسی متهم کرد. او از گسترش مستمر ناتو در اروپای مرکزی و شرقی بیشتر عصبانی شد: رومانی، بلغارستان، اسلواکی، اسلوونی، لتونی، استونی و لیتوانی در سال ۲۰۰۴ به این اتحاد ملحق شدند. کرواسی و آلبانی در سال ۲۰۰۹ دنبال کردند. گرجستان و اوکراین در سال ۲۰۰۸ قول پیوستن به آن را داده بودند، اما از آن خارج شدند.

پس از حملات ۱۱ سپتامبر، بسیاری از متحدان ناتو در تهاجم به افغانستان به ایالات متحده پیوستند و ناتو فرماندهی این مأموریت را در سال ۲۰۰۳ بر عهده گرفت.

رویداد های اخیر

وزارت صحت: ۲۷ درصد مردم افغانستان بگونه منظم از تنباکو استفاده می‌کنند

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۰, ۱۴۰۲)

مسئولان در وزارت صحت عامه می‌گویند ۲۷ درصد مردم افغانستان بگونه منظم از تنباکو استفاده می‌کنند که از این میان ۲.۷ درصد آن را زنان تشکیل می‌دهند.

محمد حسن غیاثی، معین پالیسی وپلان وزارت صحت‌ عامه در مراسم تجلیل از روز جهانی عاری از تنباکو (چهارشنبه، ۱۰ جوزا) گفت که استفاده از تنباکو سالانه جان هشت میلیون نفر را در سراسر جهان می‌گیرد و دود تنباکو یکی از دلایل عمده آلوده کننده هوا می‌باشد که سبب امراض خطرناک مانند سرطان ریه و امراض قلبی می‌گردد.

وی به نقل از یک سروی ملی که با همکاری سازمان صحی جهان انجام شده است، افزود که نزدیک به ۲۰ در صد مردم افغانستان از تنباکوی بدون دود عمدتًا از نصوار استفاده می‌کنند.

در این نشست، شماری دیگر از مسئولان وزارت صحت عامه نیز گفتند که آمار مریضان مبتلا به سرطان دهان بر اثر استفاده از تنباکو در ماه های اخیر در کشور افزایش یافته است.

حیدر خان حیدر، رییس عمومی وقایه و کنترول امراض وزارت صحت عامه گفت: «تنباکو نه تنها سبب امراض تنفسی یا قلبی، بلکه سبب سرطان دهان نیز می‌شود که در میان جوانان استفاده کننده از نصوار و پان در افغانستان و پاکستان مشاهده شده است. تعداد مبتلایان به این مرض با گذشت هر روز افزایش می‌یابد.»

از سویی هم، نماینده سازمان صحی جهان در این نشست گفت که هشتاد درصد کشت و پروسس تنباکو در کشور هایی صورت می‌گیرد که فقیر اند.

نعیم الله صافی، نماینده سازمان صحی جهان گفت: «سازمان صحی جهان از وزارت محترم صحت عامه می‌خواهد که مانند سایر بخش‌ها، در بخش کنترول تنباکو به حمایت تخنیکی خود ادامه دهد.»

با این حال، وزارت صحت عامه از مردم می‌خواهد تا در راستای مبارزه با تنباکو با این وزارت همکاری کنند. شهروندان کشور هم ضمن تاکید بر اضرار تنباکو می‌گویند با سکتور صحی کشور همکار اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی: کشورهای جهان برای افغان‌ها زیر نام این که جان شان در خطر است پناه ندهند

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۰, ۱۴۰۲)

وزیر خارجه امارت اسلامی افغانستان روزگذشته (سه شنبه ۹جوزا) در دیدار با خانواده‌های ۱۸ مهاجر جان‌باخته در بلغاریا در کابل، گفته است که امنیت در کشور تامین است و افغان‌ها نباید کشور شان را به بهانه این که جان شان در خطر است کشور را ترک کنند.

امیرخان متقی، همچنان از کشورهای جهان خواست تا به افغان‌های که زیر نام این که جان شان در خطر است پناه ندهند.

متقی گفت :«جهان نباید به استعدادها، کدرها و افتخارات افغانستان صدمه وارد کند و نباید آنها (افغان‌ها) را زیر نام این که جان شان در خطر است از این کشور بیرون کنند. دیگر ظلم نکنند، ۲۰ سال جنگ کفایت می‌کند، افغان‌های بی‌شمار را شهید کردند.»

امیرخان متقی در دیدار با خانواده‌های قربانیان در کنار ابراز تسلیت متعهد شد که با خانواده‌های قربانیان همکاری خواهد کرد.

اجساد قربانیان بعد از تاخیر سه ماهه چند روز قبل به کابل انتقال یافت٬ این افراد بتاریخ ۱۷ فبروری در راه بطرف اروپای غربی در شهر صوفیه بلغاریا در یک کانتینر به دلیل نبود آکسیجن جان باختند.

متقی مشکلاتی را که در امر انتقال اجساد وجود داشت٬ ناشی از تحریم‌های بین‌المللی خواند وگفت:«روند با موانع زیادی مواجه بود و علت تاخیر انتقال اجساد٬ همین مسئله (تحریم‌های بین‌المللی) بود.»

وزیر خارجه تاکید می کند که تمامی شهروندان برای سفرهای خارجی آزاد اند، اما نباید برای رسیدن به خارج علیه نظام دوسیه سازی نمایند.

از سوی هم برخی اشتراک کننده‌های این نشست می‌گویند که بسیاری از جوانان فریب قاچاقبران انسان را می‌خورند و از مسیرهای خطرناک به خارج می‌روند، آنان از امارت اسلامی می‌خواهند که جلو فعالیت قاچاقبران انسان را بگیرند.

وزیرخارجه همچنان بسیاری از مشکلات موجود در کشور را ناشی از تحریم‌های جامعه جهانی در برابر امارت اسلامی می‌داند و از جهان می‌خواهد که تحریم‌های ظالمانه خود را علیه دولت و مردم افغانستان پایان دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مذاکرات محرمانه صدراعظم قطر با رهبر امارت اسلامی در افغانستان

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۰, ۱۴۰۲)

به نقل از خبرگزاری رویترز، یک منبع آگاه گزارش داده است که صدراعظم قطر در ماه جاری با رهبر امارت اسلامی در افغانستان درباره راه‌های کاهش تنش با جامعه بین‌المللی گفتگوهای محرمانه‌ای انجام داده است.

دیدار صدراعظم قطر محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، و هبت‌الله آخوندزاده، رهبر امارت اسلامی در شهر قندهار اولین دیدار اعلام شده بین رهبر امارت اسلامی افغانستان و یک مقام خارجی بوده است.

این منبع گفت که دولت جو بایدن، از این دیدار مطلع شده و در حال هماهنگی درباره همه موضوعات مطرح شده در مذاکرات بین دو طرف است.

منبع افزود:«صدراعظم قطر درباره مسائل دیگری از جمله لزوم پایان دادن به ممنوعیت تحصیل دختران و اشتغال زنان توسط طالبان (امارت اسلامی) با رهبر امارت اسلامی گفتگو کرد».

به گفته این منبع، واشنگتن پس از اینکه مذاکرات در سطح پایین‌تر به نتیجه نرسید، خواستار افزایش سطح گفتگوها شده بود.

از سوی دیگر ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی افغانستان به آریانانیوز می‌گوید که هدف سفر صدراعظم قطر به کندهار دیدار با ملا محمد حسن آخند، رئیس الوزرای امارت اسلامی بود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!