رویداد های اخیر
راه حل بحران افغانستان؛ محور بحث دیدار توماس وست با شماری از افغانان در امارت متحده عربی

شماری از اعضای شورای تاجران افغانستان در امارات متحده عربی در دیدار با توماس وست، نماینده خاص ایالات متحده امریکا برای افغانستان درباره اقتصاد، بانک، صحت، مواد خوراکی، تحصیل زنان و دختران و مسایل دیگر گفتگو کردهاند.
رییس این شورا میگوید که در این دیدار از آقای ویست خواسته آند تا به گفتگو با دولت سرپرست افغانستان ادامه دهد تا این موضوعات از طریق گفتگو حل شود.
به گفتهای عبیدالله صدرخیل ، توماس وست در این دیدار به همکاری و یافتن راه مناسب برای حل مشکلاتی که تاجران افغان و دیگر افغانها با آن مواجه استند اطمینان داده است.
درهمین حال، نماینده خاص ایالات متحده امریکا برای افغانستان از شرکت در «مجمع فکر آینده افغانستان» در دوحه خبر میدهد . توماس وست گفته است افغان ها مخالف درگیری مسلحانه اند و ازگفتگو برای راه حل بحران افغانستان حمایت می کنند.
توماس وست، در رشته توییتی نگاشته است که در «مجمع فکر آینده افغانستان» شرکت کرده و در حاشیه این نشست با شماری از متحدان کلیدی امریکا نیز در باره وضعیت افغانستان گفتگو کرده است.
این مجمع متشکل از زنان و مردان پویای افغانستان با پیشینههای مختلف به ویژه اقتصاد دانان، فعالان حقوق زن، وزیران حکومت پیشین و بزرگان قومی است. بسیاری از آنان برای شرکت در این گردهمایی از افغانستان رفته بودند.
توماس وست نگاشته است: «من هم محکومیت و حمایت از رفتار طالبان (امارت اسلامی افغانستان) و هم توصیههای متفاوتی در مورد چگونگی برخورد جامعه بینالمللی با چالشها را شنیدم. اما هر شرکت کننده از گفتگو حمایت و با درگیریهای مسلحانه به عنوان راهحلی برای چالشهای کشور مخالفت کرد.»
فرستاده خاص امریکا برای افغانستان ابراز امیدواری کرده است که شرکت کنندگان این مجمع بتوانند پیام خود را به امارت اسلامی و دیگر رهبران افغانستان و اعضای کلیدی جامعه بینالمللی برسانند.
علاوه بر این، نماینده خاص ایالات متحده امریکا برای افغانستان، در دیدار با محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، صدراعظم قطر و مطلق بن ماجد القحطانی نماینده خاص وزیر خارجه قطر در حل منازعات، درباره افغانستان گفتگو کرده است.
وی در صفحه توییترش نگاشته است: «قطر یک شریک مهم است. در حالی که ما به دنبال حفاظت از منافع ایالات متحده هستیم، از مردم افغانستان پشتیبانی میکنیم و از حقوق آنها دفاع میکنیم»
با این حال ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی رییس الوزرا او از صنعتگران و بازرگانان افغان در خارج از کشور دعوت میکند تا در کشورشان سرمایهگذاری کنند. به باور آقای برادر اکنون زمینه خوبی برای سرمایهگذاری در افغانستان فراهم شده است.
اتاق تجارت و سرمایه گذاری کشور نیز میگوید که سرمایه گذاری در کشور به ویژه از سوی سرمایه گذاران افغان در زمینههای مختلف روز به روز در حال گسترش وبهبود است.
با این همه ملا عبدالغنی برادر آخند معاون اقتصادی ریاست الوزرا میافزاید که در آینده بسیار نزدیک تطبیق پروژههای بزرگ عمرانی، توسعه خط آهن و بازسازی شاهراهها در کشور آغاز خواهد شد.
رویداد های اخیر
یک خانم افغانتبار مسوول سیاست امریکا برای افغانستان شد
بر اساس زندگینامه رسمی، او از نوادگان دختری ثریا طرزی، همسر شاه امانالله خان، است. ماری بیشاپینگ در ایالات متحده متولد شده است.

امریکا یک مقام جدید را مسؤول امور افغانستان تعیین کرد. دولت دونالد ترمپ، ماری کبیر سراج بیشاپینگ را به عنوان متولی امور افغانستان تعیین کرده است.
ماری بیشاپینگ که در اصل افغانتبار است، در امریکا متولد شده و فعالیتهای حقوقی و دیپلوماتیک داشته است.
انتصاب این مقام نشان میدهد، وزارت خارجه ایالات متحده در حال حاضر موضوع افغانستان را به بخش آسیای مرکزی و جنوبی این وزارت منتقل کرده است.
ماری کبیر سراج بیشاپینگ دارای مدرک دکترای حقوق از پوهنتون ویرجینیا و مدرک لسانس از پوهنتون کالیفرنیا در لسآنجلس است. او به زبانهای آلمانی و فارسی تسلط دارد.
بر اساس زندگینامه رسمی، او از نوادگان دختری ثریا طرزی، همسر شاه امانالله خان، است. ماری بیشاپینگ در ایالات متحده متولد شده است.
شماری از آگاهان میگویند افغانستان همچنان در سیاست خارجی امریکا مهم است و ممکن پیشرفتهای در روابط کابل و واشگتن بوجود بیاید.
این نخستین انتصاب سیاسی ترمپ در ارتباط با امور افغانستان پس از بازگشت به قصر سفید است. در سمت جدید، بیشاپینگ مسئول هدایت سیاستهای امریکا در قبال افغانستان در چارچوب اداره امور جنوب و مرکز آسیا خواهد بود.
از سوی هم، روزنامهی نیویارک تایمز گزارش داده است که بر اساس پیشنویس فرمان اجرایی تازه دونالد ترمپ، قرار است سمت نمایندگی ویژه امریکا در امور حقوق بشر و زنان افغانستان و چند نهاد دیگر حذف شود. در ادامه آمده است که این تغییرات بخشی از یک طرح کلی بازسازی وزارت خارجه است که هدف آن «کاهش فساد و هزینهها» و «تطبیق سیاست خارجی همسو با دیدگاه رییس جمهور» خوانده شده است.
این تغییرات و انتصابات در حالی صورت گرفته که سیاست خارجی امریکا در قبال افغانستان در دوره تازهای از بازنگری و ارزیابی قرار دارد.
امارت اسلامی افغانستان راه گفتگو و روابط دیپلوماتیک با امریکا را بازگذاشته و خواهان ارتباط و همکاری مثبت شده است. دیده شود دولت جدید امریکا در ادامه چه مسیری را با افغانستان در پیش می گیرد؟!
رویداد های اخیر
سرپرست وزارت انرژی و آب برای اشتراک در نشست کازان دعوت شد
سرپرست وزارت انرژی و آب همچنین از تصمیم روسیه برای حذف نام امارت اسلامی از فهرست گروههای ممنوعه قدردانی کرده است.

سفیر روسیه درکابل از سرپرست وزارت انرژی و آب امارت اسلامی برای اشتراک در نشست کازان دعوت کرد. دیمتری ژیرنوف از عبداللطیف منصور دعوت کرد تا در مجمع اقتصادی کازان که در ماه می سال جاری میلادی برگزار میشود، اشتراک کند.
عبداللطیف منصور این دعوت را پذیرفته و گفته که در این مجمع حضور خواهد یافت.
این دیپلمات روسی همچنان اطمینان داده که درباره فرصتهای موجود سرمایهگذاری در افغانستان، به دولت و بخش خصوصی این کشور معلومات خواهد داد.
از سوی هم، در این دیدار، عبدالطیف منصور از شرکتهای دولتی و خصوصی روسیه دعوت کرد تا در پروژههای آب و انرژی افغانستان، بهویژه پروژه انتقال آب از پنجشیر به کابل، سرمایهگذاری کنند.
سرپرست وزارت انرژی و آب همچنین از تصمیم روسیه برای حذف نام امارت اسلامی از فهرست گروههای ممنوعه قدردانی کرده است.
قابل ذکر است که چند روز قبل دولت روسیه امارت اسلامی را از لست گروههای ممنوعه خارج کرد.
به باور کارشناسان این اقدام روسیه، راه را برای گسترش همکاریهای بیشتر در عرصههای مختلف میان کابل و مسکو باز میکند.
رویداد های اخیر
سازمان ملل متحد از ادامه کمکها به عودتکنندگان اطمینان داد
مولوی عبدالکبیر با انتقاد از اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان، خشونت علیه مهاجرین را غیرقابل تحمل خواند و آن را عامل نفرت بین دو ملت خواند.

وزارت مهاجرین و عودت کنندگان میگوید که نشستی تخنیکی این وزارت، هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان و نهادهای بینالمللی فعال در مورد مشکلات مهاجرین و بیجاشدگان داخلی و دریافت راه حل آن به ریاست مولوی عبدالکبیر، وزیر این وزارت در کابل برگزار شد.
وزیر امور مهاجرین ضمن خیرمقدم به اشتراک کنندگان و نمایندگان سازمانها و نهادهای بینالمللی ابراز امیدواری کرد که این نشست به حل مشکلات مهاجرین و بیجاشدگان داخلی افغانستان کمک کند.
دراین نشست مولوی عبدالکبیر گفت: «میلیونها افغان به دلیل چندین دهه درگیری بیجاشده و یا مجبور به ترک خانههای خود شده اند.»
وی با انتقاد از اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان، خشونت علیه مهاجرین را غیرقابل تحمل خواند و آن را عامل نفرت بین دو ملت خواند.
وزیر مهاجرین با اشاره به اینکه کمکهای سازمانهای بینالمللی با هماهنگی نهادهای امارت اسلامی در حل مشکلات مهاجرین و بیجاشدگان داخلی موثر است، افزود: «سازمانهای کمکرسان باید کمکهای خود را بر مهاجرین و بیجاشدگان داخلی در افغانستان متمرکز کنند.»
وزیر مهاجرین بیکاری و فقر را میراث به امارت اسلامی دانست و گفت: «این مشکلات بر جامعه تأثیر منفی گذاشته است.»
آقای عبدالکبیر خواستار کمکهای بینالمللی برای ادغام مهاجرین در جامعه، اعطای تسهیلات و حل مشکلات آنها شد و خواستار کمک بینالمللی برای بازسازی پناه گاه مهاجرین شد.
همچنین آقای اندریکا راتوته، معاون هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان در سخنرانی خود جزئیات کمکهای ارائه شده توسط هیئت معاونت سازمان ملل متحد و سایر سازمانهای دیگر را در سال گذشته و امسال را با شرکت کنندگان در میان گذاشت.
راتوته افزود: «نزدیک به ۸۰ هزار مهاجر از اواخر سال ۲۰۲۳ از پاکستان بازگشته اند و اطلاعات کاملی در مورد کمکهای ارائه شده به آنها ارائه نمود.»
به گفته وی سازمان ملل متحد و نهادهای دیگر ذیربط در سال گذشته ۱۸۳ میلیون دالر را برای کمکهای بشردوستانه هزینه کردند و او از ادامه کمکها به افغان ها اطمینان داد.
در این نشست، نهادهای مرتبط به سازمان ملل متحد و برخی دیگر از سازمانهای بشر دوستانه بینالمللی برنامهها و فعالیتهای خود را در این نشست به اشتراک گذاشتند.
در پایان این نشست، نمایندگان وزارتهای صحت عامه، اقتصاد، زراعت، معارف، شهری سازی و مسکن، احیا و انکشاف دهات، کار و امور اجتماعی، هلال احمر، اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث طبیعی و اداره ملی احصائیه خدمات ارائه شده به مهاجرین افغان را به اشتراک گذاشتند و بر روی هماهنگی با نهادهای بین المللی و معلومات بینالمللی تاکید کردند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پولیس آلمان هشت مورد جعل اسناد در میان مهاجرین تازه وارد افغان را بررسی میکند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
حماس: اسرا را تنها در صورت پایان جنگ آزاد میکنیم، آتشبس موقت را نمیپذیریم
-
رویداد های اخیر4 روز ago
معاون صدر اعظم پاکستان فردا به کابل سفر میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سارنوالان امریکایی: افغان متهم به قصد حمله در روز انتخابات به جرم خود اعتراف کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
نشست علمی، تحقیقی روی فرصت های تازه در روابط افغانستان و قزاقستان برگزار شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پاکستان طی کمتر از سه هفته گذشته بیش از ۸۰ هزار افغان را اخراج کرده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عزیزی و اسحاقدار در مورد مسائل دوجانبه در اسلامآباد گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
راتوات: راه حل مشکلات افغانستان تعامل و گفتگوهای دیپلوماتیک است