رویداد های اخیر
راه سریع برای بازکردن قفل آیفون با ماسک امکان پذیر شد

در اوج بحران بوجود آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا در جهان، شرکت اپل راه سریعتری را برای مشتریانش جهت بازکردن گوشی های آیفون شان ارایه کرده است.
اکثر کاربران اپل برای باز کردن مبایل شان توسط گزینه ی تشخیص چهره در دوران کرونا با مشکل برخوردند. با پخش کردن آخرین اپدیت از ios شرکت اپل به روز چهارشنبه این مشکل را بر طرف کرده است.
به گزارش سی ان ان آخرین اپدیت ios به کاربران این اجازه را میدهد تا بدون برداشتن ماسک چهره شان توسط مبایل تشخیص و آماده ی وارد کردن رمز شود.
شرکت اپل در همکاری با شرکت گوگل فن آوری دیگری را در رابطه به ویروس کرونا ایجاد کرده است. توسط این فن آوری کاربر متوجه میشود که آیا با شخصی مصاب به ویروس کرونا تماس داشته است یا خیر.
این فن آوری هر دو شرکت را در پلان دراز مدت شان در رابطه به ورود به صنعت صحت کمک خواهد کرد.
اپل به روز چهارشنبه گفت که میزان تقاضا از آمریکا و ۲۲ کشور دیگر برای این فن آوری به طور پیشبینی نشده یی افزایش یافته است و در هفته های آینده بیشتر هم خواهند شد.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی: دولت به حمایت اقتصادی خود از رسانهها ادامه میدهد

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در مراسم گرامیداشت از روز جهانی آزادی مطبوعات میگوید که امارت اسلامی همکار و همنوا با رسانهها و خبرنگاران خواهد بود و از نهادهای رسانهای میخواهد که ارزشهای اسلامی، اصول رسانهای و منافع ملی کشور را در نشرات شان در نظر گیرند.
آقای مجاهد همچنان امروز (پنج شنبه ۲۹ثور) اعلام کرد که کار کمیسیون تخلفات رسانهای امروز کارش را آغاز کرد و در آینده نزدیک کمیسیون دسترسی به اطلاعات نیز فعالیتاش را آغاز میکند.
به گفته آقای مجاهد، امارت اسلامی متعهد به حمایت از رسانه هاست آنهم در چارچوب شریعت اسلامی است. وی از رسانهها میخواهد که در پالیسی نشراتی شان منافع ملی و ارزشهای اسلامی را در نظر بگیرند.
آقای مجاهد میگوید که:” دولت به حمایت اقتصادی خود از رسانهها ادامه میدهد و ما میخواهیم که مشکلات رسانهها را از هر صورت به صفر برسانیم و از مسوولین رسانه میخواهم که فعالیت رسانهها را بر مبنای اصول اسلامی ادامه دهند “.
پس از سقوط حکومت پیشین، بر بنیاد آمار وزارت اطلاعات وفرهنگ در حال حاضر ۱۹۸ رسانه رسانهای چاپی صوتی و تصویری در کشور فعالیت دارد که ازین میان ۱۷۰ رسانه به دلیل مشکلات اقتصادی از فعالیت بازمانده است.
عبدالحق حماد، رییس نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ میگوید که: “بیشتر از رسانهها که مسدود شده از رسانههای بوده که مسوولان آن از افغانستان رفته اند و تعداد دیگر آن به حمایت خارجیها وابسته بودند که اکنون فعالیت ندارند”.
تحولات سیاسی اخیر در افغانستان تاثیر خودش را بر وضعیت رسانهها نیز داشته است بنابر گزارشها با بسته شدن شماری از رسانهها، شش هزار کارمند رسانهای کارش را از دست داده اند.
رویداد های اخیر
گفتگوی وزیران خارجه امریکا و پاکستان درباره افغانستان

آنتونی بلینکن، وزیر خارجهی امریکا در نیویارک با بلاول بوتو زرداری همتای پاکستانی خود دیدار کرد. مسایل افغانستان از محورهای گفتگوی این دیدار بوده است.
وزارت خارجهی امریکا در اعلامیهای گفته است که دو طرف در این دیدار بر اهمیت همکاری ایالات متحده و پاکستان در زمینهی صلح منطقهای، مبارزه با تروریسم، ثبات افغانستان، حمایت از اوکراین و اصول دموکراتیک تأکید کردهاند.
وزیر خارجهی پاکستان هم در رشته تویتی، نشست خود با بلینکن را سازنده خوانده و نوشته است که در این نشست در مورد موضوعاتی که بر صلح و امنیت منطقهای از جمله افغانستان تأثیر میگذارد، گفتگوهای عمیق داشته است.
این نخستین سفر بوتو زرداری بهعنوان وزیر خارجهی پاکستان به امریکا است.
آنتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا پیش از این دیدار در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت:”این فرصت بسیار خوبی برای گفتگو در خصوص مسائل مشترک میان دو کشور است، ما به دنبال تمرکز بر این نکته هستیم که اقدامات ما برای تقویت روابط تجاری و اقتصادی میان پاکستان و امریکا با هدف توجه به امنیت منطقهای صورت میگیرد.”
در این دیدار دو کشور بر توافقی دست یافته اند که دو کشور مبارزه مشترک با تروریزم داشته باشد در این دیدار همچنان بر تامین ثبات در افغانستان تاکید شده است
آقای بلینیکن گفت:” ما درباره موارد زیادی که دو کشور درآن همکاری مشترک دارند گفتگو کردیم از جمله مسایل امنیتی، تروریزم وتقویت روابط گسترده وهمه جانبه میان دوکشور”.
رویداد های اخیر
سرمنشی ملل متحد: برای پایان دادن به بحران غذایی همه با هم باید کار کنیم

آنتونیو گوترش، سرمنشی ملل متحد دیروز (چهارشنبه، ۲۹ ثور) اعلام کرد که جنگ در اوکراین جهان را به بحران مواد غذایی مواجه ساخته که ممکن سال ها ادامه یابد.
گوترش در حالیکه در نشست وزیران در مقر سازمان ملل متحد در رابطه به گرسنگی جهانی صحبت میکرد، اذعان داشت که تعداد افراد که به عدم مصوونیت مواد غذایی شدید مواجه هستند، تنها در دو سال دو برابر شده اند – از ۱۳۵ میلیون نفر قبل از همه گیری کرونا به ۲۷۶ میلیون نفر امروز و همچنان بیش از نیم میلیون نفر در معرض قحطی قرار دارند. که حدوداً افزایش بیش از ۵۰۰ درصدی را از سال ۲۰۱۶ بدینسو نشان میدهد.
او گفت: “این ارقام نگران کننده به طور جدایی ناپذیر، هم به عنوان علت و معلول، مرتبط هستند. یعنی اگر به مردم غذا ندهیم، مطمیناً تضادها را تغذیه می کنیم.”
وی معتقد است، که وضعیت اضطراری آب و هوا یکی دیگر از عوامل گرسنگی در جهان بوده و خاطرنشان کرد که در دهه گذشته ۷.۱ میلیارد نفر تحت تأثیر آب و هوای شدید و مصیبتهای مرتبط با اقلیم قرار گرفتهاند.
او گفت که علاوه بر این، شوک اقتصادی ناشی از کرونا با کاهش درآمدها و مختل کردن زنجیره تامین، عدم مصوونیت غذایی را تشدید نموده است.
گوترش گفت:”اکنون جنگ در اوکراین همه این عوامل را تشدید و تسریع میکند.”
گوترش هشدار داد که جنگ اوکراین میتواند دهها میلیون نفر را به عدم مصوونیت غذایی و به دنبال آن سوءتغذیه، گرسنگی و قحطی گسترده در بحرانی که میتواند سالها طول بکشد، سوق دهد.
نسبت به سالهای گذشته، قیمتهای جهانی غذا نزدیک به یک سوم، کود بیش از نیم و قیمت نفت تقریباً دو سوم افزایش یافته است.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، اوکراین و روسیه تقریباً یک سوم گندم و جو و نیمی از روغن پخت پز جهان را تولید میکنند.
او گفت: “اگر قیمت کود بگونه مستمر افزایش یابد، بحران امروز غلات و روغن پخت و پز میتواند بر بسیاری از مواد غذایی دیگر از جمله برنج تاثیر بگذارد و میلیاردها نفر را در آسیا و امریکا تحت تاثیر قرار دهد. با این حال، اگر با هم یکجا کار کنیم، غذای کافی برای همه وجود دارد و خواهیم توانست که بحران گرسنگی را مهار نمایم.”
گوترش، سپس پنج گام فوری برای حل بحران کوتاه مدت و جلوگیری از آسیبهای بلند مدت را تشریح کرد که با کاهش فشار بازار از طریق افزایش ذخایر مواد غذایی شروع میشود.
اما اجازه دهید واضح بگوییم:”با وجود جنگ، هیچ راه حل موثری برای مهار بحران غذایی بدون سهیم ساختن مجدد مواد غذایی تولید شده اوکراین و همچنین غذا و کود تولید شده توسط روسیه و بلاروس در بازارهای جهانی وجود ندارد”.
گوترش اضافه نمود، که دولتها باید تولیدات کشاورزی را تقویت کنند و در سیستمهای غذایی انعطاف پذیر سرمایه گذاری کنند که از تولیدکنندگان کوچک مواد غذایی محافظت میکند.
و در نهایت، فعالیتهای بشردوستانه باید به طور کامل به منظور جلوگیری از قحطی و کاهش گرسنگی تامین شوند.
وی گفت:”بحران غذایی برای مرزها احترام قائل نیست و هیچ کشوری نمیتواند به تنهایی بر آن غلبه نماید.تنها فرصتیکه میتوانیم جان میلیونها نفر را از خطر گرسنگی نجات دهیم، این است که همه با هم و بگونه فوری اقدام نمایم.”
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
طرزالعمل کمیسیون تماس با شخصیتهای افغان تصویب شد
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
ازبکستان کنفرانس بینالمللی را در باره افغانستان میزبانی میکند
-
اخبار ساحوی3 روز پیش
کمبود مراکز صحی در ولسوالی اشکمش ولایت تخار
-
تجارت4 روز پیش
افغانستان به دنبال دریافت نفت و گاز از روسیه
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
امارت اسلامی از گشایش مکاتب دخترانه درآینده نزدیک خبر داد
-
جهان3 روز پیش
کشف بزرگترین تونل قاچاق مواد مخدر از سوی پولیس امریکا در مرز با مکزیکو
-
جهان3 روز پیش
مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین متوقف شد
-
تجارت3 روز پیش
مسوولان در قندهار: پاکستان به ارزش ۳۰ میلیون دالر داراییهای مالکان کارخانههای پنبه را ضبط کرده است