اخبار ساحوی
ربوده شدن سرپرست ولسوالی اشکمش تخار از سوی طالبان

طالبان مسلح سرپرست ولسوالی اشکمش ولایت تخار را ربوده اند.
باشندگان ولسوالی اشکمش میگویند که صیف الرحمان مدیر اجرایی و سرپرست این ولسوالی ساعت ۴ پس از چاشت روز پنج شنبه از دفتر کارش به سوی خانه اش میرفته که از مسیر راه از سوی طالبان ربوده شده است.
به گفته آنان تاکنون از آقای رحمان خبری در دست نیست.
خلیل اسیر سخنگوی پولیس تخار این رویداد را تایید کرده اما جزییات بیشتر در این مورد ارایه نکرده است.
این در حالی است که در هفته های پسین درگیری میان نیروهای افغان و طالبان مسلح در تخار شدت گرفته است.
گروه طالبان تا هنوز در پیوند به این رویداد چیزی نگفته است.
طالبان بامداد روز چهار شنبه بالای نیروهای افغان در ولسوالی بهارک حمله کردند که در نتیجه بیش از ۵۰ نظامی افغان جان باختند.
نیروهای افغان نیز در پاسخ به این حمله محل تجمع طالبان در مسجد جامع روستای «هزاره قرلق» ولایت تخار را آماج حمله هوایی قرار دادند که گفته میشود ۱۲ کودک در این رویداد جان باختند و ۱۸ غیرنظامی دیگر زخم برداشتند.
اما امرالله صالح معاون اول ریاست جمهوری با رد این ادعاها گفته است: “خبر کشته شدن اطفال در مسجد در تخار بی اساس است.”
آقای صالح گفته است: “آنهایی که نیرو های ما را دیروز به خاک و خون کشانیده بودند نابود شدند و ثبوت غیر قابل انکار در اختیار ما قرار دارد.”
اخبار ساحوی
بازداشت پنج تن در پیوند به قاچاق سنگ لیتیم در ولایت ننگرهار

وزارت معادن و پترولیم میگوید که درهمکاری با ریاست استخبارات روزگذشته (شنبه ۱ دلو) از قاچاق نزدیک به هزار تُن سنگ تخته پت یا لیتیم که از ولایات نورستان و کنر به ولایت ننگرهار تدریجاً قاچاق و به خارج انتقال میگردید جلوگیری شد.
وزارت معادن و پترولیم گفته است که ۳۰۰ تُن سنگ لیتیم باالفعل از نزد قاچاقبران ضبط و رسما تسلیم هیئت وزارت معادن و پترولیم شد و حدود ۷۰۰ تُن آن در ولایت کنر مهر و لاک گردید.
این وزارت افزوده است که در پیوند به این قضیه شماری از قاچاقبران داخلی و خارجی از سوی نهادهای استخباراتی و امنیتی دستگیر گردیدند.
داکتر بشیر، رئیس امور عملیاتی ریاست استخبارات روز گذشته در یک نشست خبری در ولایت ننگرهار گفت که نزدیک به ۳۰۰ تُن این سنگهای قیمتی در ننگرهار و باقی در کنر کشف و ضبط شده است.
وی دراین رابطه گفت:«ما اطلاع یافتیم که برنامه قاچاق این سنگهای قیمتی وجود دارد که قرارداد نشده و مخفیانه استخراج میشود. بنابرین برای دستگیری عاملان اصلی، به آنها فرصت دادیم که به شهر جلال آباد برسند. پنج تن دستگیر شدند، دو قاچاقچی خارجی که چینی هستند و سه افغان که همکار آنها بودند و بیشتر خریداری را آنها انجام می دادند.»
لیتیم فلز کم یافت است که از آن بیشتر در فناوریهای نوین از جمله باتری مبایلهای هوشمند، موترهای برقی، کمپیوترها و طیارههای بدون سرنشین استفاده میشود.
مسؤلان میافزایند که بر اساس فرمان رهبر امارت اسلامی قاچاق و انتقال غیرقانونی سنگهای قیمتی کشور ممنوع قرار داده شده است.
اخبار ساحوی
۶۶ زندانی به شمول زنان و کودکان از زندان مرکزی ننگرهار آزاد شدند

دفتر رسانههای ولایت ننگرهار گفته است که ۶۶ زندانی روزپنج شنبه (۲۹جدی) از زندان مرکزی این ولایت آزاد شدند.
در اعلامیهی این دفتر آمده است که بر اساس فرمان رهبر امارت اسلامی افغانستان ۶۶ زندانی بهشمول زنان و کودکان از زندان مرکزی ننگرهار رها و به خانههایشان بازگشتند.
شیخ محمد گلاب فاروقی، رئیس محکمه استیناف ننگرهار گفته است که در میان زندانیان آزاد شده پنج زن، یازده کودک و متباقی مردان میباشند.
وی افزوده است که:«در ظرف یک و نیم ماه دیگر دوسیههای زندانیان باقی مانده مورد بررسی قرار میگیرد و کسانی که جرایم آنها جزئی است یا کسانی که از طرف مقابل بخشیده شده اند آزاد خواهند شد.»
مولوی بلال شاهین، رئیس محابس ننگرهار میگوید که در حال حاضر ۱۱۰۰ تن شب و روز را در این زندان میگذرانند و امکانات و برنامههای آموزشی لازم برای آنان فراهم شده است.
اخبار ساحوی
مسوولان: عواید گمرک ننگرهار در سال جاری ۳۰ درصد افزایش داشته است

مسوولان گمرک ننگرهار میگویند که عواید سال جاری نسبت به سال گذشته ۷۸۵ میلیون افغانی افزایش یافته است.
عبدالهادی ابرار، رییس گمرگ ننگرهار، در یک نشست خبری امروز (سهشنبه) دلیل ازدیاد عواید را جلوگیری از فساد، فرار از مالیات و همچنان افزایش صادرات و واردات عنوان میکند.
آقای ابرار میگوید: «عواید ما افزایش یافته و برای تاجران سهولتها را مساعد کردهایم و ساحات گمرک را نیز وسیع ساختهایم.»
مسوولان ریاست گمرگ این ولایت همچنان از ایجاد تسهیلات برای تاجران در گمرک تورخم نسبت به گذشته خبر دادهاند و میگویند که در تلاش اند تا گمرک ننگرهار را از نظر تجارت به رتبه اول برسانند.
مولوی عبدالبصیر، رییس صنعت و تجارت ننگرهار گفت: «موضوع مهم برای یک تاجر امنیت است که خوشبختانه این مسأله پس از آمدن امارت اسلامی به کلی حل شده است.»
بر اساس اطلاعات اداره صنعت و تجارت، ۳۵۰ شرکت تولیدی کوچک و بزرگ در پارک صنعتی ننگرهار فعال است که هشت هزار تن در آن مشغول به کار هستند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بی برقی شهرهای بزرگ افغانستان را در تاریکی فرو برده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت مهاجرین: تلاشها برای رهایی زندانیان باقیمانده در پاکستان ادامه دارد
-
تجارت3 روز ago
وزارت خارجه: ازبیکستان صادرات برق به افغانستان را از سر میگیرد
-
جهان4 روز ago
صدراعظم سویدن بیحرمتی به قرآن کریم را محکوم کرد
-
صحت2 روز ago
هشدار بیل گیتس درباره شیوع یک ویروس بعدی ساخت دست بشر در آینده
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بنیاد بیات برای خانوادههای نیازمند در شهر مزارشریف مواد غذایی کمک کرد
-
ورزش3 روز ago
راشد خان ۵۰۰ ویکت در کریکت ۲۰ آوره بدست آورد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
در سه روز گذشته بیش از ۳۰۰۰ مهاجر افغان به وطن برگشتند