رویداد های اخیر
رسانههای ایرانی: امارت اسلامی بند کمال خان را بسمت ایران باز کرد

رسانههای ایرانی از بازشدن آب بند کمالخان در ولایت نیمروز در بستر رود هیرمند و جاری شدن آن به سوی ایران گزارش دادهاند.
به نقل از این رسانهها امارت اسلامی روزگذشته (سهشنبه ۲۸ جدی) دریچههای سد کمالخان را به سمت ایران باز کردند و آب هیرمند به سوی هامون حرکت کرد.
این رسانهها گزارش کرده اند که رهاسازی آب بند کمالخان بر اساس رایزنیها بین مقامهای ایران و سرپرست حکومت افغانستان صورت گرفته است.
حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در این باره گفته است:”مراتب تقدیر خود را بهپاس وفای به عهدی که مقامهای امارت اسلامی در رهاسازی حقآبه جمهوری اسلامی ایران از بند کمالخان انجام دادند، اعلام میدارم.”
وی افزود:” انشاءالله در پرتو عنایات الهی شرایطی برای سازندگی کشور مظلوم افغانستان فراهم شود و شاهد شکوفایی و آبادانی افغانستان مظلوم باشیم. امیدواریم دو ملت ایران و افغانستان در تعامل و سازندگی این کشور همکاری شایستهای داشته باشند.”
به گزارش خبرگزاری رسمی ایران ایرنا، چندی پیش سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفته بود که رودخانه هیرمند دارای رژیم حقوقی تعریف شدهای است و بر اساس قراردادی که در سال ۱۳۵۱ بین دو کشور به امضاء رسید، حقابه ایران کاملآ مشخص است.
بند کمالخان در ۹۵ کیلومتری شهر زرنج، مرکز ولایت نیمروز در ولسوالی چهاربرجک واقع شده است.
محمداشرف غنی، رییس جمهور پیشین در سفری به ولایت نیمروز، بند کمالخان را افتتاح کرد.
رویداد های اخیر
هند: ظرفیت افغانستان در مبارزه با تروریزم بلند برده شود

مشاور امنیت ملی هند امروز (جمعه، ۶ جوزا) از کشورهای منطقه خواسته است تا ظرفیت افغانستان در امر مبارزه با تروریزم را بلند ببرند.
اجیت دوآل این خواست را در چهارمین نشست امنیت منطقه ای درباره افغانستان در پایتخت تاجکستان مطرح کرده است.
در این نشست به شمول مقام های ارشد کشورهای آسیای مرکزی و نمایندگانی از ایران، چین و روسیه نیز حضور داشتند.
اجیت دوآل، مشاور امنیت ملی هند گفت: “نیاز است تا همه اشتراک کنندگان این نشست ظرفیت افغانستان را در امر مبارزه با تروریزم و گروه های تروریستی که تهدیدی برای آرامش و امنیت منطقه میباشند، بلند ببرند.”
مشاور امنیت ملی هند در دیداری که با منشی شورای عالی امنیت ملی ایران در حاشیه این نشست داشته اوضاع جاری در افغانستان به ویژه ادامه فعالیت گروه های تروریستی را نگران کننده خوانده و تاکید کره است که بخشی از سلاحها و مهمات بجامانده امریکا در افغانستان به دست گروه های تروریستی افتاده و این تهدیدی در برابر کشورهای همسایه است.
او همچنان ادعا کرده است که تروریستها در افغانستان آزادانه فعالیت میکنند.
این دو مقام ارشد امنیتی ایران و هند همچنان تحولات افغانستان را با توجه به تاثیر گذاری مستقیم آن بر امنیت منطقه یکی از اصلی ترین موضوعاتی گفته اند که باید بگونه دوامدار در دستور کار گفتگوهای منطقه ای باشد.
با این حال در چهارمین نشست امنیت منطقه ای در تاجکستان، عدم شکل گیری دولت فراگیر با حضور همه اقوام ساکن و گروه های مذهبی از مهمترین چالشها گفته شده و تاکید شده است که در شرایط فعلی نیاز به ایجاد حکومت مسئولیت پذیر است.
عبدالولی فروزان، آگاه سیاسی گفت: “چند موضوع است که باعث نگرانی این کشورها شده، مسئله تروریزم، قاچاق مواد مخدر، افزایش مهاجرتها و همچنان ترس از جنگهای داخلی در افغانستان است که دامنه آن مبادا به کشورهای همسایه و منطقه کشانده شود.”
امارت اسلامی اطمینان میدهد که به هیچکس اجازه نخواهد داد تا امنیت کشورهای همسایه و منطقه را با استفاده از خاک افغانستان مختل کند.
انعام الله سمنگانی، معاون سخنگوی امارت اسلامی گفت که امنیت در کل در افغانستان تامین است. او از کشورهای منطقه خواست تا با امارت اسلامی در امر تحکیم هر چه بیشتر امنیت و ثبات همکاری کنند.
پیش از این امارت اسلامی هرگونه دسترسی گروه های تروریستی به سلاح ها و مهمات بجا مانده از امریکا و حکومت پیشین را رد کرده بود.
ایجاد حکومت فراگیر و رفع تهدید های تروریستی از خاک افغانستان همواره یکی از خواست های جدی کشورهای همسایه، منطقه و جهان از امارت اسلامی در نه ماه گذشته بوده است، هرچند امارت اسلامی بارها در مورد رفع این نگرانی ها اطمینان داده اما ظاهراً تا کنون قناعت این کشورها را حاصل نکرده است.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی نگرانی شورای امنیت سازمان ملل در مورد حقوق زنان را غیرواقعی خواند

امارت اسلامی افغانستان به اعلامیهای اخیر شورای امنیت سازمان ملل در مورد لغو محدودیتهای سختگیرانه بر زنان، جواب رد دادند و نگرانی سازمان ملل در مورد نقض حقوق زنان در افغانستان را بیبنیاد و غیرواقعی خواند.
وزارت خارجه حکومت سرپرست امارت اسلامی، امروز (جمعه ٦ جوزا) در خبرنامهای به اعلامیهی مشترک اعضای شورای امنیت سازمان ملل واکنش نشان داد و درخواستهای مطرح شده این سازمان در این اعلامیه را رد کرد.
به روز سهشنبه (٣ جوزا)، اعضای شورای امنیت سازمان ملل در اعلامیهی مشترک، از امارت اسلامی به دلیل محدود کردن دسترسی بانوان و دختران به تحصیل، کارهای دولتی و گشت و گذار آزادانه انتقاد کردند و از امارت اسلامی خواست تا هرچه زودتر قوانین و اقدامهایی که حقوق و آزادیهای بنیادی بانوان را محدود میکنند، برگشت دهند.
در اعلامیهای وزارت خارجه امارت اسلامی آمده است:”هیچ امری خلاف باورهای دینی و فرهنگی جامعه اسلامی بالای مردم افغانستان تحمیل نشده.”
امارت اسلامی تاکید کرده است که کشورهای جهان باید به ارزشهای دینی و فرهنگی افغانستان احترام بگدارند.
وزارت خارجه امارت اسلامی همچنین گفته که سازمان ملل نباید براساس گزارشهای مغرضانه و مخرب برخی رسانهها و تبلیغات ضد امارت اسلامی، قضاوت کنند.
دراین اعلامیه همچنین از تصمیم شورای امنیت سازمان ملل برای احیای سیستمهای بانکی و مالی و کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان استقبال کرد. امارت اسلامی بار دیگر از امریکا خواسته است تا داراییهای افغانستان را بدون قید و شرط آزاد کند و تمامی تحریمهای اقتصادی را لغو کند.
این درحالی است که به تازهگی، ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشری افغانستان، سفر ١١ روزه خود در افغانستان را پایان داده و از نزدیک موارد نقض حقوق بشری توسط امارت اسلامی را مستند کرده است.
ریچارد بنت روز گذشته در نشست خبری خود که در کابل برگزار کرده بود نقض گسترده حقوق بشر در افغانستان را تایید کرد و گفت که فرمانها و اقدامهای پسین امارت اسلامی در راستای حذف زنان از جامعه صورت میگیرد.
رویداد های اخیر
رییس سازمان ملل حملات اخیر در افغانستان را محکوم کرد

آنتونیو گوتر، رییس عمومی سازمان ملل حملات اخیر در افغانستان را که منجر به کشته شدن ۱۶ تن شد، محکوم کرده است.
در بیانیه این سازمان که امروز (جمعه، ۶ جوزا)، نشر شده، آمده است که رییس عمومی سازمان ملل عمیقترین تسلیت خود را به خانوادههای قربانیان ابراز میکند و برای زخمیان آرزوی شفای عاجل دارد.
رییس سازمان ملل بار دیگر از همه طرفها خواسته است تا حفاظت غیرنظامیان را در نظر گرفته و از مصونیت اقلیتهای قومی و مذهبی و همچنین حق آنها برای اجرای آزادانه مراسم مذهبیشان به این سازمان اطمینان دهند.
استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، میگوید که حمله بر غیرنظامیان و مکانهای عامه، از جمله مساجد، براساس قوانین بینالمللی بشردوستانه بهشدت ممنوع است.
این در حالی است که عصر روز چهارشنبه (۴ جوزا)، در نتیجه سه انفجار پیهم در شهر مزارشریف و یک انفجار در کابل ۱۶ تن جان باختند و ۳۷ تن زخمی شدند.
انفجارها در کابل و مزارشریف واکنشهای گسترده داخلی و خارجی را نیز در پی داشت.
-
جهان4 روز پیش
ولودیمیر زلنسکی: میخواهم برای پایان دادن به جنگ با پوتین دیدار کنم
-
تجارت4 روز پیش
قرارداد خدمات زمینی میدان های هوایی کابل، کندهار وهرات با امارات متحده امضا شد
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
امارت اسلامی به افغانهای که در پاکستان دست به تظاهرات زده اند از تامین امنیت شان اطمینان داد
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
اعضای پارلمان بریتانیا نحوهٔ خروج قوا از افغانستان را خیانت با متحدین عنوان کرد
-
تجارت4 روز پیش
منع صادرات گندم به دلیل خودکفا نبودن در زمینه غلهجات
-
جهان3 روز پیش
۱۹ کودک و دو بزرگسال بر اثر گلولهباری در یک مکتب امریکا کشته شدند
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
امارت اسلامی: مذاکرات با ترکیه و قطر برای راهاندازی میدانهای افغانستان متوقف نشده است
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
در انفجارهای روزگذشته در بلخ و کابل پانزده غیرنظامی جان باختند