رویداد های اخیر
روزنامه الموندو دیپورتیوی اسپانیا عنقریب بودن دیدار مسی را بامرتضی تایید کرده اند

چراغ های سبز برای ملاقات مرتضی با مسی روشن شد.
پس از سفر مرتضی (علاقمند پلاستیک پوش مسی) با فامیلش به کابل، گفته می شود طی ارسال نامه هایی از سوی فدراسیون فوتبال افغانستان به باشگاه بارسلونا و مسی، قرار است به زودی این دیدار رقم بخورد.
مرتضی به همراه پدر و مادرش با دعوت رسمی مرکز رسانه ای بیات عصر دیروز به کابل آمدند.
پس از رایزنی های صورت گرفته با فامیل مرتضی، این پسر خبر ساز این روزهای افغانستان عصر دیروز مهمان مرکز رسانه ای بیات شدند.
پدر مرتضی پس از یک سفر طولانی و پر خطر دوست دارد تا زمینه برای آینده درخشان فرزندش فراهم شود.
بستگان مرتضی هم از برنامه بزرگ فدراسیون فوتبال افغانستان برای علاقمند پلاستیک پوش مسی سخن گفتند.
روزنامه الموندو دیپورتیوی اسپانیا (یکی از نزدیک ترین روزنامه ها و سایتهای خبری به بارسلونا)، عنقریب بودن دیدار مسی را با مرتضی تایید کرده اند.
رویداد های اخیر
جوانان هرات خواستار ایجاد فرصتهای کاری ازسوی حکومت شدهاند

جوانان در ولایت هرات نسبت به وضعیت بیکاری انتقاد کرده میگویند طی دو دهه گذشته، کار بنیادی برای آنها نشده است، اما طی این یکسال اخیر نیز صدها تن از افراد باتجربه و تحصیل کرده کارهایشان را از دست دادهاند و میافزایند که ریاست اطلاعات و فرهنگ طی این مدت تنها توانسته است بعضی برنامههای آموزشی به هدف ارتقای ظرفیت جوانان برگزار کند.
به گفته آنان، دراین یک سال اخیر بهگونه شاید و باید از نیروی جوان برای پیشبرد کارهای دولتی استفاده نشده است.
فاطمه رضایی، باشنده هرات گفته است: «چیزی که ما امیدوار بودیم اینکه نظام تغییر کند و اقدام جدی برای جوانان صورت بگیرد، اما آنگونه که دیده میشود مردها و زنان بیکار هستند، مکتبهای دختران بسته است».
غلام یحی عزیزی، یکی دیگر از باشندگان هرات گفت: «مشکلات جوانان متأسفانه مشکلات اقتصادی است و شرایط فعلی برای همه معلوم است، کار نیست و پروژهها متوقف اند، بنابراین، نیاز است تا این پروژهها شروع شود».
در همین حال، ریاست اطلاعات و فرهنگ هرات میگوید طی یکسال اخیر تلاش شده است تا جوانان که در حکومت پیشین در ادارات دولتی کار میکردند، حفظ شوند و بیشتر این جوانان در اداره اطلاعات و فرهنگ هنوزهم مصروف کار هستند، اما نیاز است تا کارهای بنیادی صورت بگیرد که از جوانان تحصیل کرده و با تجربه در تمام عرصهها استفاده شود.
نعیم الحق حقانی، رییس اطلاعات وفرهنگ هرات گفت: «ما به تمام مردم خود به ویژه جوانان خود وعده میدهیم که در بخشهای مختلف که احساس کمبودی وجود دارد انشاءالله به زودترین فرصت برای حل آن امارت اسلامی افغانستان اقدام خواهد کرد».
همچنان حسین نعیمی، آمر امور جوانان ریاست اطلاعات و فرهنگ هرات اما افزوده است: «تا فعلاً ما توانستیم برای یکهزار جوان صنفهای آموزشی برگزار کنیم و در قسمت ظرفیت سازی جوانان هم کارهای صورت گرفته از قبیل کارگاههای مختلف فن وبیان، صنفهای انگلیسی و کمپیوتر».
با این حال، برخی فعالان مدنی میگویند در مدت بیست سال گذشته کار اساسی برای نسل جوان به ویژه افراد تحصیل یافته و با تجربه صورت نگرفته است،
به گفته آنان، در این روزها بیکاری و فقر اقتصادی از چالشهای جدی در برابر جوانان است و نیاز است تا حکومت بخاطر توسعه و پیشرفت از نیروی جوان و تحصیل کرده استفاده کند.
رویداد های اخیر
وزارت معارف: هم اکنون ۱۹هزار نهاد تعلیمی با داشتن حدود ۱۰میلیون شاگرد فعالیت دارد

مسئولان وزارت معارف در کنفرانس مطبوعاتی روز سه شنبه (۲۵اسد) در مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت پیرامون برنامه حسابدهی دولت به ملت برگزار گردید، گزارش دست آوردهای یک سال اخیر این وزارت را شریک ساختند.
دراین کنفرانس کرامتالله،معین تعلمیات اسلامی وزارت معارف گفت:”در سطح کشور هم اکنون ۱۹ هزار نهاد تعلیمی و تربیتی دولتی و خصوصی با داشتن حدود ۱۰ میلیون شاگرد عملاً فعالیت داشته که در این نهادها مجموعاً ۲۴۲هزار معلم مشمول ۹۲هزار معلم زن، مصروف تدریس میباشند.”
به گفته مسئولان، در جریان یک سال اخیر، به تعداد ۱۴۲هزار قطعه شهادتنامه به فارغان صنوف ۱۲ و مدارس تعلیمات اسلامی نیز توزیع گردیده است.
طبق گزارش، به منظور رفع ابهام و حذف ارقام خیالی، آمار دقیق معلمان، شاگردان و مکاتب طی یک سال اخیر، جمعآوری گردیده است.
به اساس معلومات وزارت معارف، در حال حاضر، ۱۰۱۴۷۰۲۴ شاگرد مشمول ۶۲۴۳۸۰۹ شاگرد ذکور و ۳۹۰۳۲۱۵ شاګرد اناث مصروف فراگیری تعلیم اند.
به گفته مسئولان، در جریان یک سال اخیر، اسناد تعلیمی علما و فارغان مدارس صنوف ۱۲ و ۱۴ مورد ارزیابی قرار گرفته و تاکنون حدود ۴۰۰ هزار عالم و متقاضی غرض شمولیت در امتحان ثبت نام نموده اند.
بر اساس معلومات وزارت معارف، به منظور رفع نیازمندیهای موجود و حصول اهداف استراتیژیک، ساختار تشکیلاتی این وزارت بازنگری گردیده و تشکیل این وزارت با داشتن چهار معینیت و ۶۷ ریاست، حاوی ۲۹۰ هزار بست میباشد.
به گفته مسئولان این وزارت، طی یک سال اخیر حدود ۱۶ هزار بست خالی به اعلان سپرده شده که از این رهگذر، افراد واجد شرایط به کار گماشته شده اند. به همین ترتیب، قرار است ۱۰ هزار بست خالی دیگر نیز به اعلان سپرده شود.
مسئولان این وزارت میافزایند، در جریان یک سال اخیر به حمایت مالی یونیسف به تعداد ۳۷ میلیون کتاب درسی چاپ و توزیع گردیده و این وزارت در هماهنگی با دفتر” یواناچسیآر” در نظر دارد، برای محلات که با کمبود ساختمان مکتب مواجه اند، ۲۰ هزار خیمه توزیع کند.
درهمین حال، مقامهای وزارت معارف میگویند که کار روی نهایی سازی طرح بازگشایی مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم نهایی نشده، اما تلاش میکنند تا این طرح نهایی شود.
عبدالخاق صادق، سرپرست معینیت تضمین کیفیت وزارت معارف میگوید که:” بازگشایی مکاتب مسله است که همه مسوولان وزارت معارف به آن متعهد است، اما این بسته بودن بودن یک معطلی است و طرح بازگشایی مکاتب تکمیل خواهد شد.”
مردم اما بسته ماندن مکاتب را به روی دختران یک فاجعه میدانند و میگویند که افغانستان همواره قربانی جهل و بیسوادی شده و امارت اسلامی باید از هر راه ممکن زمینه تعلیم را برای زن و مرد فراهم سازد چه علوم دینی و یا هم علوم عصری.
رویداد های اخیر
یک سالگی حکومت امارت اسلامی؛ افغانها از امنیت استقبال اما نگران وضعیت ناگوار اقتصادی اند

یک سال پس از بدست گرفتن قدرت توسط امارت اسلامی، افغانها از بهبود وضعیت امنیتی در این مدت استقبال میکنند اما نگران وضعیت ناگوار اقتصادی، افزایش فقر و بیکاری و وضع محدودیت های اجتماعی در کشور اند.
شکیلا احمدی، یک تن از فعالان مدنی در ولایت هرات گفت که حاکمیت امارت اسلامی، “تاثیرات منفی روی زندگی مردم گذاشت، مکتب ها بسته شدند و دختران اجازه رفتن به مکتب را نیافتند، فرار مغزها صورت گرفت و اساتید پوهنتون بیرون شدند.”
داکتررافعه خطیبی، کارمند شفاخانه حوزوی هرات گفت: “باید اقدامات بهتری صورت بگیرد تا اینکه خانم بتوانند بهتر به کار خود ادامه بدهند، نه تنها در بخش طبابت، بلکه درهمه بخش ها نیاز است خانم ها کار کنند.”
سید داوود،.باشنده هرات از امارت اسلامی خواست تا دولت همه شمول تشکیل بدهد و خانم ها را به کار، تحصیل اجازه دهد.
طی این یک سال با وجود محدودیت ها در برابر زنان، اما کار وفعالیت زنان تجارت پیشه از سرگرفته شد.
خلیل الرحمن نائب، باشنده ولایت بادغیس گفت: “متاسفانه در بخش توسعه و انکشاف و همچنان تحصیلات اگر حقیقت را بگوییم کارکرد خوبی نبوده و قناعت بخش نیست.”
در ولایت بلخ نیز، برخی ها نسبت به عملکرد امارت اسلامی دید مثبت دارند اما برخی های دیگر دید منفی دارند.
سیدالله، باشنده ولایت بلخ گفت: “سابق معتادین زیاد بود، روی شهر را گرفته بودند، حالا کم شده اند، بسیار خوب شده، در یکسال گذشته کاهش پیدا کرده، در سابق مردم آزار اذیت میکردند فعلا کم شده بسیار خوب شده. “
عبادالله، باشنده ولایت بلخ گفت: “کار وبار مزه اش نیست. چه کنیم؟ از امارت اسلامی میخواهم زمینه کار و بار را برای مردم فراهم کنند. “
عبدالرووف توانا، عالم دین در بلخ از مسئولان امارت اسلامی خواست تا درکنار همه شمول سازی حکومت، برای کسب رضایت مردم و دوام کار این حکومت تلاش کنند.
به باور آگاهان چالش های مردم در بسیاری از ولایتها همسان است و مردم از امارت اسلامی میخواهند که زمینه یک زندگی بهتر را فراهم کنند، حکومت را همه شمول سازند، حقوق شهروندی را تامین وعدالت را فراهم سازند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مشاهده موجودات عجیب در آتش سوزی های مرموز در جوزجان
-
رویداد های اخیر5 روز ago
د افغانستان بانک از توافق تخنیکی برای چاپ بانکنوتهای جدید خبر داد
-
جهان4 روز ago
سلمان رشدی زیر دستگاه تنفس مصنوعی قرار دارد
-
ورزش4 روز ago
تیم کریکت افغانستان در سومین مسابقه بیست آوره ایرلند را شکست داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سیلابها درهفت ولایت جان ۱۳ تن را گرفت
-
کوید۱۹5 روز ago
با افزایش موارد کوید-۱۹ درهند، پوشیدن ماسک دوباره اجباری شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
تأکید چین بالای امریکا برآزادسازی پولهای منجمد شده افغانستان
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
ماسک ۷ میلیارد دالر از سهام تسلا را فروخت