صحت
روز جهانی شستن دستها؛ مسوولان: بیش از ۳.۵ میلیون کودک در سال گذشته مبتلا به اسهال شدند
مسوولان وزارت صحت عامه به مناسبت روز جهانی شستن دستها میگویند که شستن دستها با آب و صابون میتواند از شیوع امراض کشنده و خطرناک به ویژه در نزد کودکان جلوگیری کند.
مسوولان این وزارت طی نشستی در کابل امروز (یکشنبه، ۱۵ اکتوبر) که مصادف به روز جهانی شستن دستها است، گفتند که در سال ۱۴۰۱ بیش از ۳.۵ میلیون کودک به اسهالات و نزدیک به دو نیم میلیون تن دیگر به سینهوبغل مبتلا شدند که یکی از عوامل بارز آن عدم مراعات حفظ الصحه دانسته میشود.
ببرک زخمی، نماینده وزارت صحت عامه، در این مورد گفت: «براساس آمار صحت عامه، بیش از سه و نیم میلیون کودک در سال ۱۴۰۱ به اسهالات و نزدیک به دو نیم میلیون طفل به سینهوبغل مبتلا شدند.»
از سویی هم، مسوولان وزارتهای معارف، احیا و انکشاف دهات در این مراسم تاکید کردهاند که این مورد باید از سوی عالمان دین، استادان مکاتب و مدارس در سراسر کشور به ویژه در مناطق دور افتاده به شهروندان آگاهی داده شود.
در همین حال، کمپاین محو کرم امعا (روده) نیز امروز در مکاتب و مدارس سراسر کشور آغاز شد.
مسوولان وزارت معارف گفتهاند که این کمپاین ۱۰ روز دوام خواهد داشت و متعلمین از صنف اول الی دوازدهم دوای ضد این کرم را دریافت خواهند کرد.
صحت
داکتران بدون مرز: حذف زنان از انستیتوتهای طبی در افغانستان، آینده مراقبتهای صحی در این کشور را تهدید میکند
سازمان داکتران بدون مرز هشدار داده است که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوتهای طبی در افغانستان عواقب گستردهای برای سلامت زنان در کشور خواهد داشت.
این سازمان در بیانیهای روز جمعه گفت که تعداد کارکنان مراقبتهای صحی زن در افغانستان از قبل ناکافی است و اقدام جدید، دسترسی به مراقبتهای صحی با کیفیت را بیشتر محدود مینماید و خطرات جدی برای ارائه خدمات در آینده ایجاد میکند.
میکائیل لی پیه، نماینده سازمان داکتران بدون مرز در افغانستان گفت: «هیچ سیستم مراقبت صحی بدون کارکنان زن تحصیل کرده وجود ندارد. بیش از ۵۰ درصد کدر طبی ما زن هستند. تصمیم ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوتهای طبی، آنان را هم از تحصیل و هم از ارائه بیطرفانه مراقبتهای صحی محروم میکند.»
این سازمان تاکید کرد که نیازهای طبی در افغانستان بسیار زیاد است و کدر طبی زن باید برای رسیدگی به این نیازها آموزش ببینند.
لی پیه گفت: «اگر هیچ دختری نتواند در مکاتب متوسطه درس بخواند و هیچ زنی نتواند در پوهنتونها یا انستیتوتهای طبی تحصیل کند، کارکنان صحی زن در آینده از کجا خواهند آمد و چه کسانی در زمانی که زنان افغان در آسیبپذیرترین شرایط خود هستند، به خدمت آنان خواهند پرداخت؟ برای اینکه خدمات ضروری برای همه جنسیتها در دسترس باشد، باید توسط همه جنسیت ها ارائه شود.»
اخیراً گزارشهایی منتشر شده است که رهبر امارت اسلامی دستور بسته شدن انستیتوتهای طبی به روی زنان را صادر کرده است. امارت اسلامی هنوز به طور رسمی در این مورد اظهار نظر نکرده است.
صحت
نورجلال جلالی: طب سنتی باید در افغانستان معیاری شود
نورجلال جلالی، سرپرست وزارت صحت عامه در سفر به چین در کنفرانس بینالمللی طب سنتی، همکاری سازمان صحی جهان و سازمان همکاری شانگهای را در عرصه طب سنتی منطقه ضروری دانسته و گفته است که در افغانستان طب سنتی باید معیاری و شامل یک بخش طبابت عصری شود.
این وزارت امروز (چهارشنبه) نوشته که آقای جلالی گفته است که به علاقهمندان طب سنتی یک نصاب درسی معیاری آماده شود.
او همچنان بر همکاریهای دو جانبه میان چین و افغانستان در زمینه طب سنتی تاکید کرده تا زمینه ایجاد ظرفیت، شریک نمودن تجربهها و فراهمشدن زمینه تحقیقات در این مورد به وجود بیاید.
گفتنی است که در حال حاضر آمریت طب سنتی در تشکیل وزارت صحت عامه ایجاد شده که روی بهبود و اصلاح کار طبیبان، پالیسیها و رهنمودها در این اداره کار میکند.
صحت
متقی خواستار تقویت و تجهیز سیستم صحی افغانستان شد
همچنان مسوول منطقهای سازمان جهانی صحت وعده کرده که این سازمان تلاش میکند که سیستم صحی افغانستان را تقویت و تجهیز کند.
امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه امارت اسلامی در دیدار با حنان بلخی، مسوول منطقهای سازمان جهانی صحت و هیأت همراهش خواستار تقویت و تجهیز سیستم صحی افغانستان از سوی این سازمان شد.
حافظ ضیاءاحمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه با نشر اعلامیهای گفته است که آقای متقی روز (دوشنبه، ۲۸عقرب) با مسوول بخش منطقهای سازمان جهانی صحت و هیأت همراهش در کابل دیدار کرده است.
بر اساس اعلامیه، سرپرست وزارت خارجه در این دیدار خواستار تقویت و تمویل سیستم صحی داخلی افغانستان در بخش دارو شده تا از این طریق مراکز صحی کشور به خودکفایی برسند.
متقی همچنین از مسوول سازمان جهانی صحت خواسته که با حکومت در راستای مبارزه با پولیو و سایر بیماریهای ساری مبارزه مشترک کند و آزمایشگاه تشخیص پولیو و سایر بیماریهای ساری را در افغانستان فعال کند.
همچنان مسوول منطقهای سازمان جهانی صحت وعده کرده که این سازمان تلاش میکند که سیستم صحی افغانستان را تقویت و تجهیز کند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
رئیس جمهور قرغیزستان: جهان باید حکومت فعلی افغانستان را به رسمیت بشناسد
-
جهان5 روز ago
مخالفان بشار الاسد چهارمین شهر سوریه را تصرف کرده و به حمص نزدیک شدند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
بایدن: نیروهای امریکایی برای مقابله با تهدیدات احتمالی از افغانستان، در خارج از این کشور مستقر هستند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
دیپلومات امریکایی: ممنوعیت آموزش طبی زنان در افغانستان قابل توجیه نیست
-
رویداد های اخیر3 روز ago
قطر و امریکا ۵۰ میلیون دالر به تعلیم و تربیه در افغانستان کمک میکنند
-
جهان4 روز ago
حکومت بشار الاسد در سوریه به پایان رسید
-
صحت5 روز ago
داکتران بدون مرز: حذف زنان از انستیتوتهای طبی در افغانستان، آینده مراقبتهای صحی در این کشور را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امارت اسلامی: گزارش بانک جهانی درباره وضعیت اقتصادی افغانستان دور از واقعیت است