Connect with us

جهان

روسای جمهور امریکا و روسیه این هفته برای پایان دادن به جنگ اوکراین گفتگو می‌کنند

آقای ویتکاف که نمایندهٔ آقای ترمپ در امور خاورمیانه است، اما در مذاکرات مربوط به صلح در اوکراین نیز نقش ایفا می‌کند، ادامه داد: «ما همچنان در حال تعامل و گفتگو با اوکراینی‌ها نیز هستیم».

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

نمایندهٔ خاص دونالد ترمپ می‌گوید رئیس‌جمهور امریکا این هفته با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود، درباره راه‌های پایان دادن به جنگ سه ساله اوکراین گفتگو خواهد کرد.

استیو ویتکاف که روز یک‌شنبه ۲۶ حوت با شبکه سی‌ان‌ان گفتگو می‌کرد، مذاکرات هفته گذشته خود با پوتین در مسکو را مثبت ارزیابی و ابراز امیدواری کرد که پیشرفت واقعی در مسیر پایان دادن به این درگیری حاصل شود.

او به سی‌ان‌ان گفت: «انتظار دارم که این هفته تماس تیلیفونی میان هر دو رئیس‌جمهور برقرار شود» و تاکید کرد بر این باور است که گفتگو میان ترامپ و پوتین بسیار خوب و مثبت خواهد بود.

آقای ویتکاف که نمایندهٔ آقای ترمپ در امور خاورمیانه است، اما در مذاکرات مربوط به صلح در اوکراین نیز نقش ایفا می‌کند، ادامه داد: «ما همچنان در حال تعامل و گفتگو با اوکراینی‌ها نیز هستیم».

نماینده دونالد ترمپ گفت: «اگرچه وضعیت در میدان جنگ بسیار پیچیده است، اما ما در حال پر کردن شکاف میان دو طرف هستیم.»

رئیس‌جمهور امریکا روز ۲۴ دلو اعلام کرده بود با ولادیمیر پوتین برای پایان دادن به جنگ اوکراین و مسائل دیگر مکالمه تیلیفونی داشته است. پس از آن هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور روز ۳۰ دلو در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، دیدار کردند.

در آن مذاکرات، اوکراین و کشورهای اروپایی حاضر نبودند.

از سوی دیگر، همزمان با تلاش‌های اروپا و امریکا برای برقراری صلح میان روسیه و اوکراین، حملات هوایی مرگبار و مخرب دو کشور به خاک یکدیگر ادامه دارد.

نیروهای اردوی روسیه روز شنبه به فشار خود برای عقب راندن نیروهای اوکراینی از منطقه کورسک در داخل خاک روسیه ادامه دادند اما کی‌یف اعلام کرد که نیروهایش در این منطقه محاصره نیستند.

همزمان چندین منطقه در دو کشور نیز هدف حملات هوایی قرار گرفتند.

در جریان این حملات در منطقه بلگراد روسیه، نزدیکی مرز اوکراین، دست‌کم سه نفر زخمی شدند. به گفته ویچسلاو گلادکوف، والی این منطقه، طیاره‌های بدون سرنشین اوکراینی یک خانه مسکونی را در شهر گوبکین هدف قرار دادند که منجر به آتش‌سوزی شد.

الکساندر گوسف، والی منطقه ورونژ روسیه، که هم مرز با اوکراین است، نیز اعلام کرد واحدهای سیستم دفاع هوایی در سه منطقه، بیش از ۱۵ طیاره بدون سرنشین اوکراینی را سرنگون کرده‌اند. به گفته او هنوز گزارشی از تلفات دریافت نشده است.

در سوی مقابل نیز مقامات محلی اوکراین از وارد آمدن خساراتی خبرداده‌اند و به گفته مقامات نظامی محلی، یک زن نیز در شهر نیکوپل اوکراین کشته شده است.

در چرنیهیف، از ایالت‌های شمالی اوکراین، طیاره‌های بدون سرنشین روسی یک ساختمان پنج‌طبقه را هدف قرار داده و دو طبقه بالایی آن را کاملاً تخریب کرده‌ است. هنوز آماری از تلفات منتشر نشده، اما مقامات گفته‌اند تیم‌های کمکی در محل حضور دارند.

رسانه‌های اوکراینی همچنین از وقوع چندین انفجار در نزدیکی کی‌یف، پایتخت، خبر داده‌اند. مقامات پیشتر هشدار حمله طیاره بدون سرنشین در این منطقه صادر کرده بودند.

این تحولات در حالی در جریان است که کی‌یر استامر، صدراعظم بریتانیا، روز جمعه پس از به پایان رساندن نشستی مجازی با ۲۵ کشور و سازمان حامی اوکراین در یک نشست خبری تأکید کرده بود که ولادیمیر پوتین، «اگر در مورد صلح جدی است، دست از حملات وحشیانه خود بردارد».

 

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا نیز گفته است که روسیه «چارۀ‌ دیگری جز قبول آتش‌بس ندارد. در غیر این‌صورت با تحریم مواجه خواهد شد». او البته تاکید کرده که امیدوار است کار به آنجا نکشد.

جهان

نشست ترمپ در اتاق بحران درباره مذاکرات با ایران

کارولین لویت، سخنگوی قصر سفید، اعلام کرد که ترمپ «بر ضرورت پایان دادن به برنامه هسته‌ای ایران از طریق مذاکرات» به سلطان عمان تأکید کرد.

Published

on

(Last Updated On: )

دو منبع گفتند که رئیس‌جمهور دونالد ترمپ روز سه‌شنبه صبح نشستی را در اتاق بحران قصر سفید درباره مذاکرات جاری بر سر توافق هسته‌ای با ایران برگزار کرد.

به گفته منابع، این نشست سطح بالا با حضور تمامی مقامات ارشد امنیت ملی و سیاست خارجی دولت ترمپ برگزار شد و تمرکز اصلی آن بر بررسی موضع ایالات متحده در دور بعدی مذاکرات که قرار است روز شنبه برگزار شود، بود.

پیش از این نشست، ترمپ با سلطان عمان، هیثم بن طارق، تیلیفونی گفت‌گو کرد و درباره نقش میانجی‌گری عمان میان امریکا و ایران صحبت کردند.

به گفته خبرگزاری رسمی عمان: «دو رهبر درباره راه‌هایی برای حمایت از این مذاکرات به‌منظور دستیابی به نتایج مطلوب گفت‌گو کردند.»

کارولین لویت، سخنگوی قصر سفید، اعلام کرد که ترمپ «بر ضرورت پایان دادن به برنامه هسته‌ای ایران از طریق مذاکرات» به سلطان عمان تأکید کرد.

معاون رئیس‌جمهور جی‌دی ونس، وزیر خارجه مارکو روبیو، وزیر دفاع پیت هگزث، مشاور امنیت ملی قصر سفید مایک والتز، فرستاده ویژه ترامپ استیو ویتکاف، رییس سی آی ای جان رتکلیف و سایر مقامات ارشد در این نشست اتاق بحران حضور داشتند.

این نشست در بحبوحه بحث‌های جدی درون دولت درباره مسیر پیش‌رو در مذاکرات و اینکه امریکا چه مصالحه‌هایی را باید یا نباید بپذیرد، برگزار شد.

ونس و ویتکاف معتقدند دیپلوماسی می‌تواند به توافق هسته‌ای منجر شود و بر این باورند که امریکا باید آمادگی پذیرش برخی مصالحه‌ها را برای دستیابی به توافق داشته باشد.

در مقابل، دیگر اعضای ارشد دولت مانند روبیو و والتز نسبت به این روند بسیار بدبین هستند و از رویکرد حداکثری در مذاکرات حمایت می‌کنند.

خود ترمپ نیز پیام‌های متناقضی ارسال کرده است. او گفته خواهان دستیابی به توافق است و معتقد است بحران هسته‌ای از طریق دیپلوماسی قابل حل است، اما هم‌زمان ایران را به اقدام نظامی نیز تهدید کرده است.

قصر سفید از اظهارنظر درباره این نشست خودداری کرد.

ترامپ روز دوشنبه در دفتر بیضی به خبرنگاران گفت که ایران باید در مذاکرات با سرعت بیشتری عمل کند و تأکید کرد که ایران «ممکن است فقط ما را سر گرم کرده باشد» در این گفت‌گوها.

ترمپ بار دیگر ایران را به استفاده از قدرت نظامی تهدید کرد و گفت: «اگر لازم باشد اقدامی بسیار سخت انجام دهیم، این کار را خواهیم کرد.»

قرار بود دور بعدی مذاکرات میان امریکا و ایران روز شنبه در شهر روم برگزار شود.

اما دوشنبه‌شب، وزارت خارجه ایران اعلام کرد که محل مذاکرات به مسقط بازگردانده شده است. مقامات امریکایی هنوز این تغییر محل را تأیید نکرده‌اند.

Continue Reading

جهان

ترمپ: اگر ایران از رویای داشتن سلاح هسته‌ای دست نکشد با واکنش شدیدی روبرو خواهد شد

ترمپ در گفتگو با خبرنگاران، پس از دیدار «استیو ویتکوف» نماینده ویژه امریکا با یک مقام ارشد ایرانی در عمان، گفت: «فکر می‌کنم آن‌ها ما را سرگرم کرده‌اند.»

Published

on

(Last Updated On: )

به گزارش رویترز، دونالد ترمپ، روز دوشنبه اعلام کرد که معتقد است ایران به‌طور عمدی در حال به تعویق انداختن توافق هسته‌ای با امریکا است و هشدار داد که تهران باید هرگونه تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را کنار بگذارد، در غیر این صورت ممکن است با حمله نظامی به تأسیسات اتمی‌اش مواجه شود.

ترمپ در گفتگو با خبرنگاران، پس از دیدار «استیو ویتکوف» نماینده ویژه امریکا با یک مقام ارشد ایرانی در عمان، گفت: «فکر می‌کنم آن‌ها ما را سرگرم کرده‌اند.»

او همچنین گفت که ایران در جریان مذاکرات غیرمستقیم با امریکا درباره برنامه هسته‌ای‌اش در حال وقت‌کشی است.

در پاسخ به این پرسش که آیا واکنش احتمالی امریکا شامل حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران خواهد بود، ترمپ گفت: «قطعاً همین‌طور است.»

ترمپ در دیدار با رئیس‌جمهور السالوادور، نایب بوکله، در دفتر بیضی گفت: «ایران باید از مفهوم داشتن سلاح هسته‌ای دست بردارد. آن‌ها نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند.»

ترمپ افزود: «ایران می‌خواهد با ما به توافق برسد، اما نمی‌داند چگونه. واقعاً نمی‌دانند چطور. شنبه جلسه‌ای با آن‌ها داشتیم. جلسه بعدی برای شنبه آینده برنامه‌ریزی شده. این فاصله زمانی زیادی است. فکر می‌کنم شاید دارند ما را سرگرم کرده‌اند.»

او ادامه داد: «ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند و اگر لازم باشد، امریکا واکنشی بسیار سخت در نظر خواهد گرفت.»

او تصریح نمود که: «مسئله خیلی ساده است – آن‌ها نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند. و باید سریع اقدام کنند، چون نسبتاً به داشتنش نزدیک شده‌اند، و ما اجازه نخواهیم داد آن را داشته باشند.»

این سخنان در حالی مطرح شد که مذاکره‌کنندگان هر دو کشور گفتگوهای اخیر در مسقط را «سازنده» توصیف کرده‌اند. این مذاکرات به رهبری استیو ویتکوف، فرستاده ویژه ترمپ در امور خاورمیانه، و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران برگزار شد.

Continue Reading

جهان

اتحادیه اروپا حمایت مالی از تشکیلات خودگردان فلسطین را افزایش می‌دهد

اتحادیه اروپا بزرگترین کمک کننده به فلسطینیان است و مقامات اتحادیه اروپا امیدوارند که تشکیلات خودگردان فلسطین که کرانه باختری را اداره می‌کند، بتواند روزی بعد از جنگ غزه، این باریکه را هم اداره کند.

Published

on

EU commissioner on Gaza
(Last Updated On: )

اتحادیه اروپا قصد دارد حمایت مالی از تشکیلات خودگردان در سرزمین‌های فلسطینی را افزایش دهد.

به نقل از خبرگزاری رویترز کمیسار اروپایی مسئول خاورمیانه در مصاحبه ای گفته است که، اتحادیه اروپا حمایت مالی خود از تشکیلات خودگردان فلسطین را با یک بسته سه ساله به ارزش حدود ۱.۶ میلیارد یورو (۱.۸ میلیارد دالر) افزایش خواهد داد.

دوبراوکا سوئیکا، کمیسار اروپا در امور مدیترانه گفت: «این حمایت مالی همراه با اصلاحات تشکیلات خودگردان فلسطینی است که توسط منتقدان به فساد و حکومت‌داری نامناسب متهم شده است.»

این مقام اروپایی افزود: «ما از آنها می‌خواهیم خود را اصلاح کنند زیرا بدون اصلاح، آنها به اندازه کافی قوی و معتبر نخواهند بود تا نه تنها با ما بلکه با اسرائیل نیز وارد تعامل و گفتگو شوند.»

اظهارات این مقام اروپایی پیش از نخستین گفتگوی سیاسی در سطح عالی میان وزرای خارجه اتحادیه اروپا و مقامات ارشد فلسطینی از جمله صدراعظم محمد مصطفی در روز دوشنبه در لوکزامبورگ بیان شده است.

اتحادیه اروپا بزرگترین کمک کننده به فلسطینیان است و مقامات اتحادیه اروپا امیدوارند که تشکیلات خودگردان فلسطین که کرانه باختری را اداره می‌کند، بتواند روزی بعد از جنگ غزه، این باریکه را هم اداره کند.

با این حال، دولت بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، تا کنون ایده واگذاری غزه به تشکیلات خودگردان را رد کرده و چشم انداز اتحادیه اروپا برای راه حل دو دولتی، که شامل ایجاد یک کشور فلسطینی است را نیز قبول ندارد.

سوئیکا گفت: «۶۲۰ میلیون یورو برای حمایت مالی و اصلاحات تشکیلات خودگردان، ۵۷۶ میلیون یورو برای «مقاومت و بهبودی» کرانه باختری و غزه و ۴۰۰ میلیون یورو به صورت وام از بانک سرمایه گذاری اروپا اختصاص خواهد یافت.»

او گفت: «میانگین حمایت اتحادیه اروپا از تشکیلات خودگردان طی ۱۲ سال گذشته حدود ۴۰۰ میلیون یورو بوده است.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!