Connect with us

جهان

روسیه از ۱۰ دیپلومات امریکایی خواسته تا آن کشور را ترک کنند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

پس از اعلام تحریم های امریکا علیه روسیه، مسکو در اقدامی تلافی جویانه روز گذشته (جمعه، ۲۷ حمل) از ۱۰ دیپلمات امریکایی خواست تا روسیه را ترک کنند.

بر اساس گزارش‌ها روسیه از سفیر امریکا در مسکو نیز خواسته تا موقتا به کشورش برای مشوره‌ها برگردد.

این در حالی است که دو روز قبل ایالات متحده امریکا به اتهام دست داشت روسیه در انتخابات ۲۰۲۰ امریکا و مداخله در امور اوکراین بر آن کشور تحریم‌ها گسترده وضع کرد.

رویترز افزوده که امریکا شرکت‌های روسی را در فهرست سیاه قرار داده و همچنان ۱۰ دیپلمات روسی را اخراج کرده است.

بر اساس گزارش‌ها روسیه نشست جوبایدن و ولادیمیرپوتین را لغوه نکرده تا در گفتگوها را باز نگهداشته باشد.

وزارت خارجه روسیه در بیانیه گفته است که” حالا نوبت امریکا است که نیت نیک خود را نشان دهد و به یک روند مقابله‌ی بپوندد، در غیر آن یک تصمیم دردناک در قبال امریکا اخذ خواهد شد.”

روسیه همچنان هشدار داده که میخواهد اقتصاد امریکا را صدمه بزند و همچنان ماموریت‌های سیاسی امریکا در روسیه را به مختص به ۳۰۰ نفر بسازد و در ادامه افزوده که فعلا نیاز این کار نیست.

روابط روسیه و امریکا پس از آن پر تنش شد که جوبایدن، رییس جمهور امریکا در یک سخنرانی اش پوتین قاتل خطاب کرد.

 روسیه در واکنش به سخنرانی جوبایدن سفیر اش را در واشنگتن به مسکو برای مشوره فراخواند.

یک مقام وزارت خارجه امریکا در واکنش به اخراج دیپلومات‌های امریکایی گفته که این “اقدام روسیه تحریک آمیز و تاسف بار” است.

او در این باره گفته” این به نفع ما نیست که وارد یک حلقه تحریک آمیز شویم، اما ما این حق را به خود میدهیم تا به اقدامات تلافی جویانه روسیه جواب بدهیم.”

جهان

ترمپ و زلنسکی در حاشیه‌ مراسم تشییع پاپ فرانسیس دیدار کردند

Published

on

(Last Updated On: )

دونالد ترمپ و ولودیمیر زلنسکی که برای مراسم خاکسپاری پاپ فرانسیس در رم حضور داشتند، امروز (شنبه) در حاشیه این مراسم به‌صورت خصوصی دیدار کردند تا تلاش‌های متوقف‌شده برای پایان دادن به جنگ روسیه با اوکراین را احیا کنند.

براساس گزارش رویترز، رئیس ‌جمهور اوکراین گفت اگر این دیدار به صلحی که او به آن امید دارد منجر شود، می‌تواند تاریخی باشد، و یک سخنگوی کاخ سفید آن را «بسیار سازنده» توصیف کرد.

به گفته دفتر زلنسکی، دو رهبر بدون حضور هیچ دستیار یا مشاوری در حالی که در کلیسای سنت پیتر نشسته بودند و به یکدیگر نزدیک شده بودند، حدود ۱۵ دقیقه با هم گفتگو کردند. تصاویری از این دیدار نیز توسط دفتر ریاست‌جمهوری اوکراین منتشر شد.

این نخستین دیدار آن‌ها پس از مواجهه‌ای پرتنش در دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید در ماه فبروری بود و در زمانی حساس برای مذاکرات صلح میان اوکراین و روسیه انجام شد.

زلنسکی در پیامی در شبکه اجتماعی تلگرام نوشت: «دیدار خوبی بود. به صورت دونفره، توانستیم درباره مسائل زیادی صحبت کنیم. امیدواریم از صحبت‌هایی که شد، نتایج ملموسی به دست آید.»

او افزود: «موضوعاتی که مطرح شد شامل حفاظت از جان مردم‌مان، آتش‌بس کامل و بدون قید و شرط، و صلحی قابل اعتماد و پایدار برای جلوگیری از تکرار جنگ بود.»

زلنسکی همچنان گفت: «این دیداری بسیار نمادین بود که اگر به نتایج مشترک برسیم، می‌تواند تاریخی شود. متشکرم، رئیس‌جمهور دونالد ترامپ!»

استیون چونگ، مدیر ارتباطات کاخ سفید، نیز تأیید کرد که این دو رهبر به‌صورت خصوصی دیدار کرده‌اند و گفت: «گفتگوی بسیار سازنده انجام شد. جزئیات بیشتری از این دیدار به‌زودی منتشر خواهد شد.»

در یکی از تصاویری که دفتر زلنسکی منتشر کرد، رؤسای‌ جمهور اوکراین و امریکا روبه‌روی یکدیگر در یکی از سالن‌های کلیسا نشسته‌اند و در حالی که تنها حدود شصت سانتی‌متر از هم فاصله دارند، به سمت هم خم شده و در حال گفتگو هستند. هیچ دستیار یا مقام همراهی در تصویر دیده نمی‌شود.

ترمپ که در تلاش برای ترغیب طرفین به آتش‌بس است، روز جمعه اعلام کرد که مذاکرات سازنده‌ای بین فرستاده او و مقام‌های روسی در مسکو صورت گرفته و خواستار برگزاری نشستی سطح بالا بین کی‌یف و مسکو برای نهایی‌سازی توافق شده است.

او پیش‌تر هشدار داده بود که اگر دو طرف به زودی به توافق نرسند، دولتش از تلاش برای دستیابی به صلح عقب‌نشینی خواهد کرد.

 

Continue Reading

جهان

زلنسکی: پس از توافق آتش‌بس برای مذاکره مستقیم با روسیه آماده هستیم

زلنسکی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: «ما آمادگی داریم که پس از آتش‌بس، در هر چارچوبی حاضر شویم.»

Published

on

(Last Updated On: )

رئیس جمهور اوکراین روز سه‌شنبه (۲ثور) اعلام کرد که کی‌یف فقط پس از برقراری آتش‌بس، برای گفتگوی مستقیم با روسیه آمادگی دارد.

زلنسکی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: «ما آمادگی داریم که پس از آتش‌بس، در هر چارچوبی حاضر شویم.»

به نوشته رویترز، رئیس جمهور اوکراین در عین حال هشدار داد که موافقت سریع با همه مفاد توافقنامه صلح غیرممکن است.

وی افزود، هیاتی از مقام‌های ارشد اوکراین روز چهارشنبه در لندن با مقام‌های غربی دیدار و درباره آتش‌بس جزئی یا کامل گفتگو خواهد کرد.

زلنسکی همچنین مدعی شد که شهروندان چینی در یک مرکز تولید طیاره‌های بدون سرنشین در روسیه کار می‌کنند. وی پیشتر نیز چین را به تامین سلاح برای روسیه متهم کرده بود.

اظهارات زلنسکی درباره گفتگو با روسیه پس از آن مطرح شد که ولادیمیر پوتین هفته جاری به مناسبت عید مسحیان آتش‌بسی ۳۰ ساعته با اوکراین اعلام کرد.

پوتین دوشنبه پس از پایان این آتش‌بس گفت: «کی‌یف در ابتدا ابتکار مسکو برای آتش‌بس عید را رد کرد، اما سپس «تشویق» شد که با آن موافقت کند.»

رئیس‌جمهور روسیه ادامه داد: «ظاهراً فرد باهوش‌تری -به احتمال زیاد از عوامل خارجی حامی اوکراین- پیدا شد که پیشنهاد داد که رد چنین ابتکاراتی به منزله از دست دادن موقعیت کی‌یف است و آنها به سرعت موافقت کردند.»

وی افزود: «روسیه نسبت به هرگونه ابتکار صلح نگرش مثبتی دارد؛ ما امیدواریم که نمایندگان حکومت اوکراین نیز نسبت به آنها نگرش مثبتی داشته باشند.»

در همین حال، رسانه‌ها گزارش دادند، سخنگوی کرملین روز سه‌شنبه گفت که اگر اوکراین «موانع» را بردارد، رئیس جمهور روسیه برای گفتگوی مستقیم با کی‌یف آمادگی خواهد داشت.

Continue Reading

جهان

پوتین: آماده مذاکرات مستقیم صلح با اوکراین هستیم

پوتین که با خبرنگار تلویزیون دولتی روسیه صحبت می کرد، گفت: «درگیری‌ها پس از آتش بس عید پاک از سر گرفته شده است؛ با این حال مسکو پذیرای هرگونه ابتکار صلح است و از کی‌یف نیز همین انتظار را دارد.»

Published

on

(Last Updated On: )

خبرگزاری رویترز گزارش داده است ک ه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه برای اولین بار از روزهای آغازین جنگ، مذاکرات دوجانبه با اوکراین را پیشنهاد کرد.

در عین حال ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی او نیز گفت که کی‌یف مشتاق است درباره توقف حملات به اهداف غیرنظامی گفتگو کند.

در حالی که زلنسکی مستقیماً به پیشنهاد پوتین پاسخ نداد، او در سخنرانی شبانه خود تأکید کرد که اوکراین آماده هرگونه گفتگو در مورد آتش بس است که حملات به غیرنظامیان را متوقف کند.

هر دو رهبر با فشار از سوی ایالات متحده روبرو هستند که تهدید کرده است تا زمانی که پیشرفتی حاصل نشود، از تلاش‌های صلح خود کناره گیری خواهد کرد. این درحالی است که هم روسیه و هم اوکراین یکدیگر را به نقض آتش بس عید مسحیان متهم می‌کنند.

پوتین که با خبرنگار تلویزیون دولتی روسیه صحبت می کرد، گفت: «درگیری‌ها پس از آتش بس عید پاک از سر گرفته شده است؛ با این حال مسکو پذیرای هرگونه ابتکار صلح است و از کی‌یف نیز همین انتظار را دارد.»

زلنسکی هم گفت: «اوکراین روز چهارشنبه در لندن در مذاکرات با امریکا و کشورهای اروپایی شرکت خواهد کرد.»

این گفتگوها دنباله نشست پاریس در هفته گذشته است که در آن ایالات متحده و کشورهای اروپایی راه های پایان دادن به جنگ را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!