Connect with us

رویداد های اخیر

روسیه و تاجیکستان تمرینات نظامی مشترکی را در نزدیکی مرز افغانستان آغاز کردند

منتشر شده

در

(Last Updated On: حمل ۱۵, ۱۴۰۲)

خبرگزاری تاس روسیه روز دوشنبه گزارش داد که نظامیان روسیه و تاجیکستان تمرینات مشترکی را در نزدیکی مرز افغانستان آغاز کرده اند که تا روز جمعه (۱۸ حمل) ادامه خواهد داشت.

این تمرینات در میدان آموزشی «حرب میدون» تاجیکستان در ۲۰ کیلومتری مرز با افغانستان آغاز شده است.

اردوی روسیه گفته است که هدف از اجرای این تمرینات، آمادگی برای عملیات مشترک در مناطق کوهستانی جهت از بین بردن باندهای مسلح غیر قانونی است.

گروه نظامی روسیه که در این تمرینات شرکت کرده از واحدهای پایگاه نظامی ۲۰۱ با تعداد کل بیش از ۳۰۰ نفر تشکیل شده است.

بر اساس قراردادی که در اکتوبر ۲۰۱۲ امضا شد، پایگاه نظامی روسیه در تاجیکستان تا سال ۲۰۴۲ باقی خواهد ماند.

رویداد های اخیر

مجاهد: کار ساخت سرک واخان بدخشان آغاز شده است

Published

on

(Last Updated On: قوس ۸, ۱۴۰۲)

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که کار ساخت سرک واخان بدخشان برای توسعه روابط اقتصادی افغانستان با جهان به ویژه چین آغاز شده است و کار آن به سرعت ادامه دارد.

ذبیح‌الله مجاهد گفته است که رهبری امارت اسلامی در راستای توسعه مناسبات اقتصادی کشور، گام‌های مهم برداشته و تلاش می‌کند تا راه‌های مختلف ترانزیتی را ایجاد کند.

به گفته مجاهد، با ساخت این سرک روابط تجارتی افغانستان گسترش خواهد یافت.

آقای مجاهد گفت: «مساحت سرک واخان تا سرحد چین غالباً ۶۰ کیلومتر است. هم اکنون ماشینری وزارت دفاع و وزارت فواید عامه در آنجا هست و از آنها کار گرفته می‌شود.»

از سویی هم، مسوولان در اتاق تجارت و سرمایه‌‎گذاری نیز در یک نشست خبری از امارت اسلامی خواسته‌ اند که کار ساخت سرک واخان بدخشان را هرچه زودتر تکمیل کند تا افغانستان از وابستگی به راه‌های ترانزیتی پاکستان نجات یابد.

عبیدالله، عضو اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری، گفت: «ما از بزرگان امارت اسلامی خواهش می‌کنیم که هرچه زودتر مسیر بندر واخان را باز کنند چون تجارت ما هشتاد الی نود فیصد با چین است.»

شیرین آقا سخی، عضو اتاق تجارت و سرمایه‌‎گذاری، نیز گفت: «راه واخان فعلاً یک راه بدیل است، اما ما در سرحد با چین چندین راه دیگر از بدخشان هم داریم، یکی از راه‌های اساسی این است که میان دو طرف باید یک تونل زده شود.»

از سویی هم، آگاهان اقتصادی همچنان می‌گویند که مسیر واخان اهمیت مهم اقتصادی دارد و با ساخت سرک واخان در ترانزیت کالا تغییرات مهم بوجود خواهد آمد.

عبدالظهور مدبر، آگاه اقتصادی، گفته است: «مسیر واخان نه تنها این که کشور چین را به کشور پاکستان وصل می‌کند بلکه یک مسیر خوب میان کشورهای آسیای میانه و آسیای جنوبی هم می‌تواند باشد. بنابراین، افغانستان می‌تواند از این مزیت ترانزیتی به سود اقتصاد خود بهره ببرد.»

گفتنی است که کوه‌های دشوارگذر موجود در این مسیر نیاز به حفر چند تونل دارد و این از مهمترین مشکلاتی است که مصرف ساخت این مسیر را به‌گونه‌ چشمگیری افزایش خواهد داد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ستانکزی: با قونسلگری‌های ما در هند در تماس ایم، سفارت به زودی دوباره فعال می‌شود

Published

on

(Last Updated On: قوس ۸, ۱۴۰۲)

شیر محمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت خارجه گفته است که قونسلگری‌های افغانستان در شهرهای ممبی و حیدرآباد هند با وزارت خارجه در کابل در تماس اند و سفارت افغانستان در دهلی نو نیز به زودی دوباره فعال خواهد شد.

ستانکزی در مصاحبه با تلویزیون ملی که سه شنبه شب نشر شد گفت: «قونسلگری‌های ما در ممبی و حیدر آباد فعال و با وزارت خارجه در تماس اند. خدمات قونسلی را هر روز ارائه می‌کنند. در حال حاضر هم قونسل ما در ممبی و حیدرآباد در سفارت در دهلی حضور دارند. من با آنها صحبت کردم. سفارت را دوباره باز کرده اند.»

ستانکزی گفت که سفارت افغانستان در هند طی دو یا سه روز آینده فعالیت‌های خودرا دوباره آغاز خواهد کرد.

این در حالی است که پنج روز قبل، سفارت افغانستان در هند اعلام کرده بود که به دلیل مشکلات دوام‌دار از سوی حکومت هند، به طور دایمی فعالیت‌های خود را در دهلی نو متوقف کرده است.

ستانکزی در مصاحبه با تلویزیون ملی همچنان گفت که از نظر او امارت اسلامی به رسمیت شناخته شده است چون با کشورهای که در گذشته روابط دیپلوماتیک داشت، حالا هم دارد.

او گفت که حدود ۲۰ سفارت در افغانستان فعالیت دارند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدبان حقوق بشر: پاکستان فوراً بدرفتاری با مهاجرین افغان را متوقف کند

Published

on

(Last Updated On: قوس ۸, ۱۴۰۲)

دیدبان حقوق بشر اعلام کرده است که حکومت پاکستان برای مجبور کردن افغان‌ها به ترک این کشور، به گونه گسترده با آنها بدرفتاری می‌کند.

این نهاد با نشر اعلامیه‌ای روز سه شنبه گفت که پولیس و سایر مقامات مهاجرین را بازداشت، اموال آنها را ضبط و اسناد هویتی آنها را از بین برده اند. از اواسط سپتمبر ۲۰۲۳، حکومت پاکستان بیش از ۳۷۵ هزار نفر را مجبور به بازگشت کرده اند.

الین پییرسن، رئیس بخش آسیای دیدبان حقوق بشر گفت: «مقامات پاکستانی محیط اجبار را برای افغان‌ها ایجاد کرده اند تا آنها را مجبور به بازگشت به شرایط خطرناک در افغانستان کنند. مقامات باید فوراً به بدرفتاری‌ها پایان دهند و به افغان‌هایی که در معرض اخراج قرار دارند این فرصت را بدهند تا در پاکستان به دنبال محافظت باشند.»

به گفته دیدبان حقوق بشر، بدرفتاری‌ها شامل عملیات شبانه بوده که طی آن پولیس افغان‌ها را مورد لت و کوب، تهدید و بازداشت قرار داده است. پولیس همچنین درخواست رشوت کرده و جواهرات، مواشی و سایر اموال آنها را ضبط و خانه ها را با بولدوزر تخریب کرده است. 

مقامات پاکستانی همچنین از افغان‌هایی که در انتظار اسکان مجدد در ایالات متحده، بریتانیا و سایر کشورها هستند خواسته است تا ۸۳۰ دالر بپردازند.

پییرسن گفت: «دولت‌هایی که وعده داده‌اند افغان‌های در معرض خطر را اسکان می‌دهند، باید این پروسه را تسریع کنند و در عین حال پاکستان را تحت فشار قرار دهند تا به تعهدات حقوق بشری خود عمل کند. همچنین کشورها باید تلاش‌های خود را برای رسیدگی به بحران انسانی در افغانستان که اکنون با هجوم صدها هزار انسان نیازمند در آغاز زمستان تشدید شده است، افزایش دهند.»

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!