رویداد های اخیر
رویترز: گروهی از پیلوتان افغانستان آموزش دیده توسط امریکا از تاجکستان بیرون شدند

پیلوتان افغانستان آموزش دیده توسط ایالات متحده، به همراه چندین تن دیگر روز گذشته (سه شنبه ۱۸عقرب) با یک پرواز که با واسطه ایالات متحده ترتیب داده شده بود، از تاجکستان خارج شدند.
رویترز در گزارشی به نقل از منابع افغان میگوید، این پرواز به وضعیت مصیبتبار این افراد که برای حدود سه ماه ادامه داشت، پایان داده است. این پیلوتان با هواپیماهای نظامی و در جریان تسلط امارت اسلامی بر افغانستان، از آن کشور فرار کرده بودند.
شرایط این پیلوتان توجه کنگره امریکا را به خود جلب کرده بود و قانونگذاران آن را زیر ذرهبین قرار داده بودند. گروهی از قانونگذاران و کهنه سربازان نظامی امریکا معتقد بودند تلاش دولت ایالات متحده برای جابجایی این خلبانان کند است.
رویترز در گزارش اختصاصی روز سه شنبه خود مینویسد که یکی از پیلوتان با به اشتراک گذاشتن تصاویری از سوار شدن این گروه به هواپیما، گفته که مقصدشان امارات متحده عربی است.
این گروه از پیلوتان در پایان جنگ افغانستان با طیاره نظامی به تاجکستان رفتند و توسط مقامهای تاجکستان بازداشت شدند و منتظر انتقال به ایالات متحده بودند. آنها امید دارند که انتقال آنها به خاورمیانه منجر به بودباش مجددشان در امریکا شود.
این گروه از کارمندان افغانستان آخرین گروه عمده پیلوتان آموزش دیده توسط امریکا بودند که به خارج از افغانستان گریختند و در تاجکستان در بیسرنوشتی به سر میبردند.
بسیاری از کارمندان نیروی هوایی افغانستان در ماه آگست و همزمان با به قدرت رسیدن امارت اسلامی، با دهها طیاره نظامی افغانستان را ترک کردند و به تاجکستان و ازبکستان گریختند.
رویداد های اخیر
پاکستان طی کمتر از سه هفته گذشته بیش از ۸۰ هزار افغان را اخراج کرده است

یک مقام ارشد پاکستان میگوید که این کشور از پایان ماه مارچ تاکنون بیش از ۸۰ هزار شهروند افغان را اخراج کرده است.
اسلامآباد به افغانهای فاقد اسناد قانونی و دارندگان کارت شهروندی افغان هشدار داده بود که تا ۳۰ مارچ پاکستان را ترک کنند در غیر آن اخراج خواهند شد. این مهلت بعداً تا ۳۰ اپریل تمدید شد.
طلال چودری، مشاور وزارت امور داخله پاکستان، در یک کنفرانس خبری روز جمعه در اسلامآباد گفت که ضربالاجل ۳۰ اپریل نهایی است. او تأکید کرد تنها افغانهایی که ویزه معتبر برای اقامت در پاکستان دارند، اجازه ماندن خواهند داشت.
این روند بخشی از یک طرح برای بازگرندان اتباع خارجی غیرقانونی است که در اواخر سال ۲۰۲۳ آغاز شد.
پاکستان حملات شبه نظامیان را به شهروندان افغان نسبت داده است. افغانستان اما این اتهامات را رده کرده و گفته است که بازگشت مهاجران باید عزتمندانه و به گونه تدریجی صورت گیرد.
رویداد های اخیر
راتوات: راه حل مشکلات افغانستان تعامل و گفتگوهای دیپلوماتیک است

ایندریکا راتوات، معاون نماینده ویژه سازمان ملل برای افغانستان میگوید که راه حل مشکلات افغانستان، تعامل و گفتگوهای دیپلوماتیک است.
آقای راتوات در گفتگوی ویژه با آریانانیوز تأکید کرده که سازمان ملل هیچگاه نگفته است که اوضاع در افغانستان روبه وخامت است.
راتوات گفته است: «من فکر میکنم که تعامل راه حل است. در هرشرایط، جاییکه طرفها ممکن دیدهای مختلف داشته باشند تا دور میز بنشینند، موضوعات را روی میز بگذارند، موضوعات را مورد بحث قرار دهند و به یک مسیر وسطی برسند، که یک مسیری است که نیازها و توقعات تمام طرفها را در یک پروسه تعامل اصولی برآورده میسازد.»
با این حال، او افزوده است که افغانستان هنوز هم از نظر نیازمندهای بشردوستانه در میان کشورهای جهان در جایگاه دوم قرار دارد، اگرچه در این کشور درگیری وجود ندارد.
وی آمار داده است که در حال حاضر در افغانستان ۲۳ میلیون تن نیازمند کمکهای بشری اند. به باور او، وضعیت جهانی کمکهای بشری را به افغانستان به چالش خواهد کشید.
راتوات تصریح کرد: «وقتی شما به بستر بشری جهانی و بحران بزرگ بشری در جهان نگاه میکنید، افغانستان هنوز هم از نظر نیازمندیهای بشردوستانه در مقام دوم قرار دارد. نخست سودان است، واضح است جاییکه یک درگیری فعال در حال جریان است. اینجا در افغانستان، هیچ درگیری وجود ندارد، مگر نیازهای بشردوستانه هنوزهم خیلی گسترده است. به طور مثال، معلوم میشود که ۲۳ میلیون نفر به نحوی به کمک بشردوستانه نیازدارند.»
این دیپلومات سازمان ملل متحد همچنان به آریانانیوز بیان کرد که وضع محدودیتهای پسین بر رفتن دختران به انستیتوتهای صحی از سوی امارت اسلامی چالشزا است، زیرا در افغانستان میزان مرگومیر نوزادان و مادران بالا است.
او علاوه نمود که نگرانی از دورنمای افغانستان فاقد پرستاران و قابلههای مسلکی را به مقامهای امارت اسلامی شریک کردهاند.
راتوات اضافه کرد: «افغانستان یکی از بلندترین میزان مرگومیر نوزادان و مادران را دارد، بنابراین آموزش و کمک به همکاران مهم است. اینجا من فکر میکنم که یک چالش بزرگ است، طوریکه ما با مقامات بحث کردیم، محدودیت اخیر بالای رفتن همکاران زن به نهادهای صحی چالش زا بود.»
ایندریکا راتوات نیز بیان نمود که برگشت مهاجران افغان از پاکستان نگرانی بزرگ برای ملل متحد است.
به گفته او، از دسمبر ۲۰۲۳ تاکنون بیش از ۸۰۰ هزار نفر از پاکستان و صدها تن نیز از ایران به افغانستان برگشتهاند.
رویداد های اخیر
ایران نزدیک به ۲۰۰ زندانی افغان را به امارت اسلامی تحویل داد

رئیس عمومی اداره تنظیم امور زندانهای کشور میگوید که ۱۹۹ زندانی افغان که به جرایم مختلف در ایران دستگیر شده بودند، از طریق پل ابریشم این ولایت به امارت اسلامی تحویل داده شدهاند.
محمد یوسف مستری افزوده است که در روند تحویل زندانیان، ۴۸۴ زندانی افغان که به جرایم مختلف در ایران بازداشت شدهاند، در نتیجه مذاکرات به امارت اسلامی تسلیم داده میشوند.
آقای مستری افزوده که روند انتقال زندانیان از امروز (جمعه) با تحویل ۱۹۹ زندانی افغان آغاز شده است که هر یک به ولایت مربوطه خود منتقل شده و مدت حبس مشخص شده را در آنجا سپری خواهند کرد.
گفتنی است دو زندانی ایرانی نیز شامگاه گذشته به منظور «حسن نیت و تعامل خوب» به مقامات ایرانی تحویل داده شدند.
-
اخبار ساحوی3 روز ago
اظهارات رهبر ایران درباره مذاکرات با امریکا: به طرف مقابل خیلی بدبینم
-
جهان4 روز ago
ترمپ: اگر ایران از رویای داشتن سلاح هستهای دست نکشد با واکنش شدیدی روبرو خواهد شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
وزیر خارجه ایران پیش از دور دوم گفتگوها با امریکا به مسکو سفر میکند
-
جهان3 روز ago
نشست ترمپ در اتاق بحران درباره مذاکرات با ایران
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ادامه اخراج مهاجرین افغان از پاکستان؛ ۱۷ زن در مراکز صحی مرزی زایمان کردند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا فهرست کشورهای امن برای اخراج مهاجرین را اعلام کرد
-
صحت4 روز ago
گسترش خدمات صحی به افغانهای عودت کننده در تورخم
-
رویداد های اخیر4 روز ago
رئیس کمیته دائمی سنای پاکستان: نشانههایی از بهبود در روابط پاکستان و افغانستان دیده میشود