اخبار ساحوی
ریاست استخبارات: فرد شماره دوم داعش خراسان در بلخ کشته شد

یاست عمومی استخبارات امارت اسلامی افغانستان روز یکشنبه (۶حمل) اعلام کرد که در یک عملیات، «سه عضو مهم» داعش را در بلخ کشته است.
به گفته این ریاست، مولوی ضیاالدین، والی قبلی و فرد شماره دوم داعش، ابوعمر افریدی، یک عضو شورای شاخه خراسان و استاد سلمان تاجیکستانی، یکی از مسئولان آموزشهای نظامی داعش از بین رفته اند.
ریاست عمومی استخبارات میگوید که، مولوی ضیاالدین قبل از شهاب المهاجر «والی داعش برای خراسان» و «مسئول امور اداری و قضایی» داعش بوده است.
ریاست استخبارات گفته است که استاد سلمان شهروند تاجیکستان و از متخصصان تربیت نظامی و ساخت مواد منفجره بود.
این دومین عملیات امارت اسلامی علیه گروه داعش در ولایت بلخ در یک هفته گذشته است.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی ، در ۲۷ حوت سال گذشته از حمله بر سه مخفیگاه داعش در شهر مزارشریف خبر داده بود.
استخبارات امارت اسلامی افغانستان همچنان روز یکشنبه (۶حمل) مدعی شد داعشیهایی را که در کشته شدن داوود مزمل، والی سابق امارت اسلامی در بلخ دست داشتند، در فاریاب دستگیر کرده اند.
این اداره گفته است که آنها در حملاتی در کابل، بلخ و فاریاب دست داشتند.
اخبار ساحوی
گشایش یک دروازه غیر رسمی میان افغانستان و پاکستان در سپین بولدک کندهار

در پی موافقه کابل و اسلامآباد در منطقه ویش ولسوالی سپین بولدک یک دروازهای غیر رسمی گشوده شده است که از این دروازه تنها موترهای باربری رفت و آمد میکنند.
تاجران درکندهار میگویند که ایجاد این دروازه برای آنان سهولتهای بیشتری فراهم کرده است زیرا در گذشته به دلیل ترافیک سنگین نمیتوانستند کالاهای تجارتی را در زمان معین به بازارها برسانند.
منطقه ویش در ولسوالی سپین بولدک کندهار جایی که از آن روزانه صدها موتر باربری میان افغانستان و پاکستان رفت و آمد میکنند.
این کار بر اساس پیشنهاد تاجران دو کشور صورت گرفته است زیرا در گذشته عبور و مرور موترهای باربری چندین روز را در بر میگرفت.
محمد صدیق، رییس اتاق تجارت ولسوالی سپین بولدک میگوید که:«ما با پاکستان در سرحد دروازه داشتیم اما بنا بر ازدحام ترافیک موترهای ترانزیت ما چهار تا پنج ساعت منتظر میماندند و دیگر اینکه اکنون تجارت ما نیز بهتر شده است بنا براین تاجران دو طرف با هم گفتگو کردند و به اساس توافق آنها این دروازه ایجاد شد.»
رانندگان افغان و پاکستانی از ایجاد این دروازه ابراز خرسندی میکنند و میگویند که بیش از هر زمان دیگر رفت و آمد برای شان آسان شده است.
عبدالجبار، راننده موتر میگوید که:«قبلاً مشکلات ازدحام در مسیر راه بود اکنون مشکلات حل شده و در رفت و آمد ما مشکل نیست.»
باشندهگان ولسوالی سپین بولدک هم ایجاد این دروازه را برای گسترش روابط تجارتی میان دو کشور مهم میدانند و میگویند که این کار داد و ستد تجارتی را میان دو کشور بیشتر میسازد.
کمالالدین، باشنده ولسوالی سپین بولدک کندهار میگوید که:«به نظر من اگر مشکلات تاجران در سپین بولدک حل شود و برای شان سهولتها فراهم شود مردم بیشتر به تجارت تشویق خواهند شد و کسانی که بیرون رفته اند و یا تجارت شان را به بیرون انتقال داده اند تشویق خواهند شد و دوباره برخواهند گشت و عواید سپین بولدک نیز افزایش خواهد یافت.»
این در حالی است که در گذشته تاجران و سرمایهگذاران در جنوب کشور از بهر انتقال میوه تازه به پاکستان با مشکلات جدی روبه رو بودند زیرا بسیاری از میوههای تازه افغانستان قبل از گذشتن از سرحد فاسد میشدند.
اخبار ساحوی
راه اندازی خدمات مستقیم کشتیرانی برای حمل کانتینر بین پاکستان و روسیه

پاکستان از اولین کشتی برای حمل مستقیم کانتینر بین بنادر سنت پترزبورگ روسیه و کراچی استقبال کرد.
این خدمات نشان دهنده گشایش یک مسیر دریایی جدید برای حمل و نقل مستقیم محمولات کانتینری بین پاکستان و روسیه است و امکان دسترسی سریع محصولات پاکستانی به بازار روسیه را فراهم می کند و پرداختهای مالی مرتبط با آن نیز از طریق یک کانال بانکی محلی با استفاده از یوان چین انجام میشود.
این سرویس جدید نتیجه توافق بین شرکت” پاک شاهین” پاکستان و” نیکولاین” روسیه است.
عبدالله قیصر، رئیس اجرایی شرکت پاک شاهین ، در این رابطه به روزنامه اکسپرس تریبیون پاکستان گفت:«اولین کشتی به نام کریستال از سنت پترزبورگ روسیه حرکت و پس از عبور از کانال سوئز، دریای سرخ و اقیانوس هند، در بندر کراچی لنگر میاندازد.»
وی افزود:«راه اندازی این سرویس حمل دریایی مستقیم بین بنادر پاکستان و روسیه، به دو کشور برای استفاده از فرصتهای تجاری موجود کمک میکند، تجارت متقابل را افزایش میدهد و به نفع صادرکنندگان پاکستانی عمل میکند.»
پیش از این، صادرات کالا به روسیه به طور غیر مستقیم و از طریق بنادر ترانزیتی زمان زیادی را تلف می کرد، اما اکنون حمل و نقل مستقیم به صادرکنندگان پاکستانی کمک میکند تا با استفاده از کاهش زمان حمل (ترانزیت تایم)، مقدار محمولات ارسالی خود را افزایش دهند.
وی افزود، تاخیر در تحویل محصولات پاکستانی به بازار روسیه به نفع کشورهای رقیب بود.
او همچنین خاطرنشان کرد:«انتقال میوه پاکستان به روسیه از طریق کشورهای ثالث بیش از ۵۰ روز طول میکشد درحالی که اکنون از طریق این سرویس مستقیم، اینگونه محمولههای صادراتی ظرف ۱۹ تا ۲۴ روز به مقصد میرسند.
وی گفت:«در روسیه تقاضای زیادی برای محصولات پاکستانی وجود دارد که با باز شدن مسیر مستقیم حمل دریایی، رقابت پذیری آنها افزایش مییابد.»
اخبار ساحوی
ریاست زراعت هرات: امسال نزدیک به ۴ هزار جعبه کرم ابریشم برای دهاقین توزیع شده است

ریاست زراعت ومالداری هرات میگوید که در سال جاری بیش از سه هزار و ۵۰۰ جعبه کرم ابریشم برای دهاقین در این ولایت توزیع شده است.
به گفته مسوولان در این ریاست، این مقدار کرم ابریشم برای دهاقین در ولسوالیهای زندهجان، انجیل، گذره و پشتون زرغون این ولایت توزیع شده است.
این ریاست گفته است که هشتاد درصد کار پیلهوری در ولسوالی زندهجان صورت میگیرد.
خلیل احمد، مدیرعمومی ترویج ومالداری ریاست زراعت هرات، در این مورد میگوید: «ما توانستیم به کمک موسسات در حدود سههزار و ششصد جعبه را پرورش دهیم که حدود هشتاد فیصد آن را در ولسوالی زندهجان پرورش دادهایم.»
آقای احمد افزود: «در حدود بیست فیصد آن در ولسوالیهای انجیل، گذره و پشتون زرغون پرورش داده شده که از آن مفاد خوب حاصل شده و سطح اقتصاد مالداران بالا رفته است.»
مسوولان محلی میافزایند که دهاقین به خاطر تغذیه کرم ابریشم باید تلاش کنند تا بتوانند تار ابریشم را بدست بیاورند. به گفته آنان، قسمت زیاد از صنعت ابریشم توسط خانمها انجام میشود.
احمدشاه قوامی، رییس اتحادیه پیلهوران ولسوالی زندهجان هرات، گفته است: «شصد فیصد نحوه کاری پیلهوری نزد خانمها است.»
امسال خانوادههای که مصروف پرورش کرم ابریشم هستند، امیدواراند تولیدات خوبی داشته باشند، در حال حاضر فصل پیلهوری ختم شده است و خیلیها برای جداسازی تار ابریشم کار میکنند.
با این حال، دهاقین از وضعیت بازار امسال راضی نیستند.
یک تن از پیلهوران گفت: «بازار پیله امسال کمرنگ است، پارسال خوب بود، خیلی ترقی داشت.»
صنعت پیلهوری درهرات قدامت ششصد ساله دارد، هنوزهم خیلی از خانوادهها این پیشه قدیمی را حفظ کردهاند.
کرمهای ابریشم معمولاً از برگ درختان توت تغذیه میکنند، این صنعت قدیمی توانسته خیلی از خانوادهها را مصروف کار بسازد، از شروع فصل پرورش کرم ابریشم تا تولید تار و ساخت لباسهای ابریشمی، صدها تن از زنان و مردان مصروف کار هستند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
زلزلهای به بزرگی ۵.۲ ریشتر افغانستان را تکان داد
-
رویداد های اخیر16 ساعت ago
وزارت صحت: ۲۷ درصد مردم افغانستان بگونه منظم از تنباکو استفاده میکنند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
دو مریض مصاب به کانگو در شفاخانهی مرکزی بلخ جان باختند
-
جهان2 روز ago
حملات طیارههای بیپیلوت به شهر مسکو؛ چندین ساختمان آسیب دیده اند
-
اخبار ساحوی2 روز ago
راه اندازی خدمات مستقیم کشتیرانی برای حمل کانتینر بین پاکستان و روسیه
-
تجارت2 روز ago
نمایشگاه پنجروزه برای ترویج تولیدات داخلی در هرات برگزار شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ایران: دشمنان درگیری مرزی میان کابل و تهران را بزرگنمایی میکنند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
قاری یوسف احمدی به عنوان رییس مرکز رسانه های حکومت آغاز به کار کرد