Connect with us

اخبار ساحوی

ریاست زراعت هرات: امسال نزدیک به ۴‌ هزار جعبه کرم ابریشم برای دهاقین توزیع شده است

منتشر شده

در

ریاست زراعت ومالداری هرات می‌گوید که در سال جاری بیش از سه هزار و ۵۰۰ جعبه کرم ابریشم برای دهاقین در این ولایت توزیع شده است.

به گفته مسوولان در این ریاست، این مقدار کرم ابریشم برای دهاقین در ولسوالی‌های زنده‌جان، انجیل، گذره و پشتون زرغون این ولایت توزیع شده است.

این ریاست گفته است که هشتاد درصد کار پیله‌وری در ولسوالی زنده‌جان صورت می‌گیرد.

خلیل احمد، مدیرعمومی ترویج ومالداری ریاست زراعت هرات، در این مورد می‌گوید: «ما توانستیم به کمک موسسات در حدود سه‌هزار و ششصد جعبه را پرورش دهیم که حدود هشتاد فیصد آن را در ولسوالی زنده‌جان پرورش داده‌ایم.»

آقای احمد افزود: «در حدود بیست فیصد آن در ولسوالی‌های انجیل، گذره و پشتون زرغون پرورش داده شده که از آن مفاد خوب حاصل شده و سطح اقتصاد مالداران بالا رفته است.»

مسوولان محلی می‌افزایند که دهاقین به خاطر تغذیه کرم ابریشم باید تلاش کنند تا بتوانند تار ابریشم را بدست بیاورند. به گفته آنان، قسمت زیاد از صنعت ابریشم توسط خانم‌ها انجام می‌شود.

احمدشاه قوامی، رییس اتحادیه پیله‌وران ولسوالی زنده‌جان هرات، گفته است: «شصد فیصد نحوه کاری پیله‌وری نزد خانم‌ها است.»

امسال خانواده‌های که مصروف پرورش کرم ابریشم هستند، امیدواراند تولیدات خوبی داشته باشند، در حال حاضر فصل پیله‌وری ختم شده است و خیلی‌ها برای جداسازی تار ابریشم کار می‌کنند.

با این حال، دهاقین از وضعیت بازار امسال راضی نیستند.

یک تن از پیله‌وران گفت: «بازار پیله امسال کم‌رنگ است، پارسال خوب بود، خیلی ترقی داشت.»

صنعت پیله‌وری درهرات قدامت ششصد ساله دارد، هنوزهم خیلی از خانواده‌ها این پیشه قدیمی را حفظ کرده‌اند.

کرم‌های ابریشم معمولاً از برگ درختان توت تغذیه می‌کنند، این صنعت قدیمی توانسته خیلی از خانواده‌ها را مصروف کار بسازد، از شروع فصل پرورش کرم ابریشم تا تولید تار و ساخت لباس‌های ابریشمی، صدها تن از زنان و مردان مصروف کار هستند.

اخبار ساحوی

امریکا بر تامین کنندگان چینی برنامه راکت‌های بالستیک پاکستان تحریم وضع کرد

لیو افزود که چین «قاطعانه» از حقوق و منافع شرکت‌ها و افراد چینی محافظت خواهد کرد.

Published

on

وزارت امور خارجه امریکا روز پنجشنبه تحریم‌‎هایی را علیه یک موسسه تحقیقاتی و چندین شرکت چینی وضع کرد که به گفته آن در تامین برنامه راکت‌های بالستیک پاکستان دخیل بوده اند.

به گزارش رویتر، واشنگتن به طور مشابه سه شرکت مستقر در چین را در اکتوبر ۲۰۲۳ به دلیل تامین اقلام قابل استفاده برای راکت‌های پاکستان هدف تحریم قرار داده بود.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا در بیانیه‌ای گفت که موسسه تحقیقاتی اتومات سازی بیجینگ برای صنعت ‌ماشین سازی، با پاکستان برای تهیه تجهیزات آزمایش موتورهای راکت برای سیستم‌های شاهین-۳ و ابابیل و احتمالاً برای سیستم‌های بزرگ‌تر، همکاری کرده است.

میلر گفت که تحریم‌ها همچنین شرکت های مستقر در چین از قبیل Hubei Huachangda Intelligent Equipment Co، Universal Enterprise و Xi'an Longde Technology Development، را در کنار Innovative Equipment  مستقر در پاکستان و یک تبعه چینی، به دلیل انتقال آگاهانه تجهیزات تحت محدودیت‌های تکنالوژی راکتی، هدف قرار داده است.

میلر گفت: «همانطور که اقدامات امروز نشان می دهد، ایالات متحده به اقدام علیه تکثیر تسلیحات و فعالیت های مربوط به تدارکات نگران کننده، در هر کجا که رخ دهد، ادامه خواهد داد.»

لیو پنگیو، سخنگوی سفارت چین در واشنگتن گفت: «چین قاطعانه با تحریم‌های یکجانبه و صلاحیت قضایی بلندمدت که هیچ مبنایی در قوانین بین‌المللی یا مجوز شورای امنیت سازمان ملل ندارد، مخالف است.»

لیو افزود که چین «قاطعانه» از حقوق و منافع شرکت‌ها و افراد چینی محافظت خواهد کرد.

 

 

Continue Reading

اخبار ساحوی

نگرانی امریکا از انتقال راکت‌های بالستیک ایران به روسیه

یکی از مقام‌های امریکایی به رویترز گفته است که آن‌ها از نزدیک شاهد انتقال موشک‌های بالقوه ایران و روسیه هستند.

Published

on

امریکا می‌گوید که هرگونه انتقال راکت‌های بالستیک ایران به روسیه، جنگ اوکراین را تشدید می‌کند.

خبرگزاری رویترز، گزارش داده که ایالات متحده نگران ارسال راکت‌های بالستیک فتح-۳۶۰ ایران به مسکو است.

رویترز ماه گذشته گزارش داد بود که روسیه منتظر ارسال صدها راکت از ایران است و ده‌ها انجنیر نظامی این کشور در ایران در حال آموزش سلاح‌های هدایت‌شونده ماهواره‌ای برای استفاده نهایی در جنگ اوکراین هستند.

از جانبی، روزنامه وال‌استریت ژورنال روز گذشته به نقل از یک مقام امریکایی گزارش داده بود که موشک‌های کوتاه‌برد اکنون توسط ایران به روسیه تحویل داده شده است.

شان ساوت، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفته است: «ما از آغاز تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین نسبت به تعمیق مشارکت امنیتی بین روسیه و ایران هشدار داده‌ایم و از این گزارش‌ها نگران هستیم.»

در همین حال، یکی از مقام‌های امریکایی به رویترز گفته است که آن‌ها از نزدیک شاهد انتقال موشک‌های بالقوه ایران و روسیه هستند.

این تحرکات احتمالی پس از آن صورت می‌گیرد که امریکا و شریکان اروپایی‌اش هشدار داده‌اند که چنین اقداماتی از سوی ایران می‌تواند عواقب خطرناکی به همراه داشته باشد.

کشورهای غربی در ماه‌های اخیر با نگرانی روزافزون روابط ایران و روسیه را تماشا می‌کنند‌.

گفتنی است که دفتر نماینده‌گی ایران در سازمان ملل متحد همچنان اعلام کرده بود که موضع تهران در مورد مناقشه اوکراین غیرقابل تغییر است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ایران گزارش نهایی سقوط هلیکوپتر ابراهیم رییسی را منتشر کرد

در این سانحه علاوه بر ابراهیم رییسی و حسین امیرعبداللهیان، شش نفر دیگر به شمول آل هاشم، امام جمعه تبریز، مالک رحمتی، والی آذربایجان شرقی، نیز کشته شدند.

Published

on

صدا و سیما،‌ تلویزیون دولتی ایران، روز یک‌شنبه (۱۱ سنبله) با استناد گزارش نهایی تحقیقات گفته است که آب و هوای نا مناسب به شمول غبار غلیظ سبب سقوط هلیکوپتر حامل ابراهیم رییسی، رییس جمهور فقید ایران، شده است.

رییسی که به عنوان جانشین بالقوه علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، پنداشته می‌شد، به تاریخ ۱۹ ماه می ۲۰۲۴ در اثر سقوط هلیکوپتر حامل وی در منطقه کوهستانی نزدیک با مرز آذربایجان کشته شد.

صدا و سیما، تلویزیون دولتی ایران، گزارش داده است که "علت اصلی سقوط هلیکوپتر، شرایط پیچیده اقلیمی و جوی منطقه در فصل بهار در به وجود آمدن ناگهانی توده غبار غلیظ و متراکم بالا رونده به سمت ارتفاع و برخورد هلیکوپتر با کوه تشخیص داده شد.''

اردوی ایران نیز در ماه می اعلام کرد که هیچ مدرکی بر فعالیت جنایتکارانه در سقوط هلیکوپتر که سبب کشته شدن رییسی و همراهانش به شمول حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه پیشین ایران شد، وجود ندارد

رییسی به تاریخ ۱۹ ماه می با شماری از مقام‌های ایرانی به آذربایجان شرقی سفر کرد بود و یکجا با الهام علیوف، رییس جمهور آذربایجان، بند قیزقلعه‌سی را که با همکاری دو کشور در دریای مرزی ارس ساخته شده است، افتتاح کردند. این سانحه در هنگام برگشت رییسی از این مراسم به سمت تبریز، رخ داد.

در این سانحه علاوه بر ابراهیم رییسی و حسین امیرعبداللهیان، شش نفر دیگر به شمول آل هاشم، امام جمعه تبریز، مالک رحمتی، والی آذربایجان شرقی، نیز کشته شدند.

مرگ رییسی سبب برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران شد و در نهایت مسعود، پزشکیان، در انتخابات برنده اعلام شد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!