Connect with us

اخبار ساحوی

ریاست زراعت هرات: امسال نزدیک به ۴‌ هزار جعبه کرم ابریشم برای دهاقین توزیع شده است

منتشر شده

در

(Last Updated On: جوزا ۸, ۱۴۰۲)

ریاست زراعت ومالداری هرات می‌گوید که در سال جاری بیش از سه هزار و ۵۰۰ جعبه کرم ابریشم برای دهاقین در این ولایت توزیع شده است.

به گفته مسوولان در این ریاست، این مقدار کرم ابریشم برای دهاقین در ولسوالی‌های زنده‌جان، انجیل، گذره و پشتون زرغون این ولایت توزیع شده است.

این ریاست گفته است که هشتاد درصد کار پیله‌وری در ولسوالی زنده‌جان صورت می‌گیرد.

خلیل احمد، مدیرعمومی ترویج ومالداری ریاست زراعت هرات، در این مورد می‌گوید: «ما توانستیم به کمک موسسات در حدود سه‌هزار و ششصد جعبه را پرورش دهیم که حدود هشتاد فیصد آن را در ولسوالی زنده‌جان پرورش داده‌ایم.»

آقای احمد افزود: «در حدود بیست فیصد آن در ولسوالی‌های انجیل، گذره و پشتون زرغون پرورش داده شده که از آن مفاد خوب حاصل شده و سطح اقتصاد مالداران بالا رفته است.»

مسوولان محلی می‌افزایند که دهاقین به خاطر تغذیه کرم ابریشم باید تلاش کنند تا بتوانند تار ابریشم را بدست بیاورند. به گفته آنان، قسمت زیاد از صنعت ابریشم توسط خانم‌ها انجام می‌شود.

احمدشاه قوامی، رییس اتحادیه پیله‌وران ولسوالی زنده‌جان هرات، گفته است: «شصد فیصد نحوه کاری پیله‌وری نزد خانم‌ها است.»

امسال خانواده‌های که مصروف پرورش کرم ابریشم هستند، امیدواراند تولیدات خوبی داشته باشند، در حال حاضر فصل پیله‌وری ختم شده است و خیلی‌ها برای جداسازی تار ابریشم کار می‌کنند.

با این حال، دهاقین از وضعیت بازار امسال راضی نیستند.

یک تن از پیله‌وران گفت: «بازار پیله امسال کم‌رنگ است، پارسال خوب بود، خیلی ترقی داشت.»

صنعت پیله‌وری درهرات قدامت ششصد ساله دارد، هنوزهم خیلی از خانواده‌ها این پیشه قدیمی را حفظ کرده‌اند.

کرم‌های ابریشم معمولاً از برگ درختان توت تغذیه می‌کنند، این صنعت قدیمی توانسته خیلی از خانواده‌ها را مصروف کار بسازد، از شروع فصل پرورش کرم ابریشم تا تولید تار و ساخت لباس‌های ابریشمی، صدها تن از زنان و مردان مصروف کار هستند.

اخبار ساحوی

حمله انتحاری در جنوب‌غربی پاکستان دست‌کم ۵۲ کشته برجای گذاشت

Published

on

(Last Updated On: میزان ۷, ۱۴۰۲)

مقامات امنیتی و صحی پاکستان امروز (جمعه، ۷ میزان) اعلام کردند که در نتیجه یک حمله انتحاری در ایالت بلوچستان این کشور به تجمعی به مناسبت میلاد پیامبر اسلام، دست‌کم ۵۲ تن کشته و بیش از ۵۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

منیر احمد، معاون تحقیقات پولیس ایالت بلوچستان به خبرگزاری رویترز گفت: «بمب‌گذار خود را در نزدیکی موتر معاون پولیس منفجر کرد.»

احمد تصریح کرد که این انفجار در نزدیکی مسجدی که شاهد تجمع مردم به مناسبت میلاد پیامبر اسلام بود، اتفاق افتاد.

درهمین حال، سرافراز بوگتی، وزیر داخله پاکستان این انفجار را «اقدامی فجیع و جنایتکارانه» توصیف کرده است.

به گفته منابع محلی، زخمی‌های این انفجار به شفاخانه‌های شهر مستونگ انتقال داده شده‌اند.

تاکنون هیچ گروهی مسئولیت انجام این انفجار را برعهده نگرفته است. همزمان، گروه تحریک طالبان پاکستان نقش خود در این انفجار را رد کرده است.

مناطق غربی پاکستان در ماه‌های اخیر با نزدیک‌ شدن به زمان انتخابات پارلمانی در جنوری آینده، شاهد حوادث خونین زیادی بوده است.

ایالت خیبرپختونخوا در شمال غرب پاکستان نیز در ماه جون گذشته شاهد یک حمله انتحاری در تجمع سیاسی یک حزب مذهبی بود که در آن ۴۰ تن کشته شدند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

دولت خودخوانده قره‌باغ کوهستانی منحل می‌شود

Published

on

(Last Updated On: میزان ۶, ۱۴۰۲)

مقامات در قره‌باغ کوهستانی پس از شکست نیروهای طرفدار ارمنستان در برابر آذربایجان، انحلال جمهوری خودخوانده را اعلام کردند.

رسانه‌های روسیه به نقل از مقامات این کشور گزارش داده‌اند که جمهوری قره باغ کوهستانی به تاریخ اول ما جنوری منحل می‌گردد.

به گزارش خبرگزاری تاس روسیه، سامول شاهرامنیان، رییس جمهور جدای طلب این کشور فرمان  انحلالیت تمامی دوایر دولتی این کشور را اعلام کرده است.

طبق این فرمان، به تاریخ اول ما جنوری برابر با سال ۲۰۲۴ جمهوری قره باغ کوهستانی منحل خواهد شد.

این در حالی است که رهبر  جدای طلب قره باغ کوهستانی روز پنجشنبه پس از ۳۲ سال تلاش ناموفق برای به رسمیت شناختن این کشور فرمانی را برای انحلال رسمی این کشور و تسلیم آن به آذربایجان را امضا کرد.

حمله نظامی آذربایجان در هفته گذشته، دولت قره باغ کوهستانی را مجبور به تسلیم شدن و انحلال نیروهای مسلح خود کرد و  پیشروی نیروهای آذربایجان همچنین باعث مهاجرت ساکنان  منطقه کوهستانی  شد.

بر بنیاد گزارش‌ها، بیش  از ۶۶۰۰۰ نفر که  نیمی از ساکنان  این کشور می‌باشند از مرز به ارمنستان عبور کرده اند و برخی از مقامات می گویند که معتقدند کل جمعیت این منطقه را ترک خواهند کرد.

گفتنی است که اعضای برجسته دولت قره باغ کوهستانی نیز دستگیر شده و یا تسلیم دولت آذربایجان شده  است.

دیوید بابائیان، سخنگوی قدیمی دولت جدایی‌طلب این کشور که مدت کوتاهی نیز وزیر خارجه این کشور بود، گفت که قصد دارد خود را به مقامات تسلیم کند.

از سوی هم مقامات این کشور تصریح کرده‌اند که این تصمیم بر اساس اولویت تامین امنیت فیزیکی و منافع مهم و حیاتی مردم قره‌باغ و با در نظر گرفتن توافق حاصل شده با نمایندگان جمهوری آذربایجان با میانجی‌گری نیروهای حافظ صلح روسیه مبنی بر اینکه عبور آزادانه، داوطلبانه و بدون مانع ساکنین قره‌باغ از جمله نیروهای نظامی که سلاح‌های خود را زمین گذاشته‌اند تضمین شده، اتخاذ شده است.

این درحالی است که قره‌باغ بر اساس قوانین بین‌المللی بخشی از جمهوری آذربایجان شناخته می‌شود اما اکثریت جمعیت در این منطقه را ۱۲۰ هزار ارمنی تشکیل می‌دهند. این منطقه در جنگ اوایل دهه ۱۹۹۰ بین دو کشور از کنترول جمهوری آذربایجان خارج شده بود و اکنون قرار است در اول ماه جنوری سال ۲۰۲۴ منحل گردد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

محمد بن سلمان می‌گوید عربستان سعودی به عادی سازی روابط با اسرائیل «نزدیک تر» می‌شود

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۳۱, ۱۴۰۲)

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در مصاحبه با یک تلویزیون امریکایی گفته است که کشورش به طور پیوسته به عادی سازی روابط با اسرائیل نزدیک‌تر می‌شود و همچنین هشدار داده که اگر ایران به سلاح هسته ای دست یابد، «ما باید به آن دست پیدا کنیم.»

به گزارش رویترز، هنگامی که از ولیعهد خواسته شد توصیفی از مذاکرات با هدف دشمنان دیرینه اسرائیل و عربستان سعودی برای دستیابی به یک توافق تاریخی و باز کردن روابط دیپلوماتیک ارائه دهد، به فاکس نیوز گفت: «هر روز به یکدیگر نزدیک می شویم.»

مصاحبه این شبکه محافظه کار ایالات متحده با ولیعهد در حالی انجام می شود که دولت جو بایدن، تلاش خود را برای میانجیگری روابط تاریخی بین دو قدرت منطقه ای و متحدان اصلی واشنگتن در خاورمیانه، ادامه می‌دهد.

مذاکرات عادی سازی محور مذاکرات پیچیده‌ای است که شامل بحث در مورد تضمین های امنیتی ایالات متحده و کمک‌های غیرنظامی هسته‌ای است که ریاض به دنبال آن بوده و همچنین امتیازات احتمالی اسرائیل به فلسطینی‌ها.

هنگامی که از محمد بن سلمان پرسیده شد که برای دستیابی به توافق عادی سازی روابط چه نیاز است، گفت: «برای ما، مسئله فلسطین بسیار مهم است. ما باید این مسئله را حل کنیم. و ما تاکنون یک استراتژی مذاکرات خوبی داریم.»

وی افزود: «باید ببینیم به کجا می‌رسد. ما امیدواریم که به جایی برسد که زندگی فلسطینی‌ها را آسان کند و اسرائیل را به عنوان یک بازیکن در خاورمیانه تبدیل کند.»

محمد بن سلمان همچنین نسبت به این احتمال ابراز نگرانی کرد که ایران، دشمن مشترک عربستان سعودی و اسرائیل که ایالات متحده می‌خواهد آن را مهار کند، بتواند به سلاح هسته‌ای دست یابد. تهران تلاش برای دستیابی به بمب هسته ای را رد کرده است.

او گفت: «این یک حرکت بد است. اگر از آن استفاده کنید، با بقیه دنیا جدال بزرگی می‌داشته باشید.»

در پاسخ به این سوال که اگر ایران به بمب هسته‌ای دست پیدا کند، چه اتفاقی می‌افتد، گفت: «اگر آنها به بمب هسته‌ای دست پیدا کنند، ما باید به دلایل امنیتی و توازن قوا در خاورمیانه به آن دست پیدا کنیم. اما ما نمی‌خواهیم شاهد آن باشیم.»

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!