اخبار ویژه
رییس جمهور امریکا با همتای ترکی اش در مورد امنیت میدان هوایی کابل بحث میکند

جیک سالیوان، مشاور شورای امنیت ملی امریکا شب گذشته (یکشنبه، ۲۳ جوزا) گفته که جوبایدن، رییس جمهور امریکا در جریان سفرش به بروکسل در مورد موضوعات گوناگون بشمول امنیت سفارت امریکا در افغانستان و میدان هوایی کابل بحث خواهد کرد.
سالیوان در یک نشست خبری گفته که بایدن در مورد امنیت میدان هوایی کابل با رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه در بروکسل دیدار و گفتگو خواهد کرد.
این در حالی است که قبل از این ترکیه گفته بود که امنیت میدان هوایی کابل را به گونه مشروط تامین میکند، اما طالبان با این اظهارات مخالفت کرده و گفته که تامین امنیت سفارتخانهها و میدان هوایی کار افغانها است.
مشاور امنیت ملی امریکا گفته که بایدن در جریان سفرش به بروکسل در مورد موضوعات گوناگون بشمول خروج نیروهای خارجی از افغانستان با رهبران جهان بحث خواهد کرد.
سالیوان در این باره گفت:” وی (بایدن) در باره امنیت سفارت در کابل که برای حمایت نیروهای امنیتی، حکومت افغان، و مردم افغانستان و همچنان برای کمکهای بشردوستانه و کمکهای ملکی مهم است بحث و رایزنی خواهد کرد.”
سالیوان افزود:” فردا در باره امنیت و دفاع دسته جمعی بحث میشود، تغیرات اقلیمی نیز در آجندا است، سایبر نیز در اجندا است، روسیه نیز در آجندا قرار دارد، هراس افگنی نیز در آجندا است و خروج از افغانستان نیز یک موضوع مهم است.”
سالیوان افزوده که بایدن در مورد حضور سفارتخانه با متحدین بحث خواهد کرد و همچنان در باره امنیت آن نیز با اردوغان، رییس جمهور ترکیه بحث خواهد کرد.
اخبار ویژه
چین بیش از هفت میلیون دالر به زلزله زدگان افغانستان کمک میکند

حکومت چین اعلام کرده است که بیش از هفت میلیون دالر امریکایی را به آسیب دیدگان زلزله در ولایت های خوست وپکتیکا کمک می کند.
وزارت خارجه چین گفته است که این کمکها شامل خیمه، کمپل، دوشک و سایر مواد مورد نیاز خواهد بود.
وانگ وینبین، سخنگوی وزارت خارجه چین گفته است که اولین محموله این کمکها فردا (دوشنبه) در یک طیاره چارتر به افغانستان فرستاده خواهد شد.
پنج روز از وقوع زلزله و یرانگر ومرگبار در خوست وپکتیکا می گذرد اما مردم آسیب دیده این ولایت ها ازعدم شفافیت درتوزیع این کمک ها شکایت دارند.
افزون براین؛ هزاران تن در این زلزله خانه وکاشانه وهست وبود شان را از دادند و در فضای باز زیر چادرها زندگی می کنند.
چارلی داگاتا، خبرنگار و تحلیلگرامریکایی گفت: “اکثریت سازمانها ونهادهای کمک رسان بین المللی از جمله بسیاری از آژانس های امدادی امریکایی به دلیل روی کارآمدن حکومت طالبان از افغانستان خارج شدند؛ افزون بر آن، تحریم هایی نیز علیه طالبان وجود دارد، بنابراین، هر گونه پولی که به افغانستان وارد میشود، به شدت زیر نظر است؛ اما برای عدم تکرار این گونه تراژیدی در آینده نیاز است تا در زیر ساختها سرمایه گذاری شود”.
هرچند بسیاری ازکشورهای منطقه ده ها تن موادغذایی، دوایی وتجهیزات ابتدایی برای سرپناه را برای آسیب دیدگان زلزله فراهم آورده اند اما مردم زیانمند می گویند کمک های که تاکنون برای شان رسیده بسنده نیست ودولت باید برای داشتن زندگی عادی دو باره کمک های بیشتر را به آنها فراهم کند.
ایاز، یک از آسیب دیدگان زلزله در ولسوالی گیان ولایت پکتیکا گفت: “خانه های زیادی تخریب شده اند، زنان زیادی شهید شده اند، ما در زیر آفتاب زندگی میکنیم، اینجا باران شد و سردی شدید بود، خانواده ها به جنگل ها آواره شده اند.”
در همین حال، قطر نیز چندین طیاره کمک های بشردوستانه به زلزله زدگان فرستاده است و همین طورهمه روزه کمک های ازسوی کشورهای منطقه وجهان به میدان های هوایی کابل وخوست می رسد و به آسیب دیدگان توزیع می شود.
اما خسارات به جامانده اززلزله چهارشنبه گذشته خیلی گسترده است. بربنیاد آمارهای که ازسوی نهادهای بین المللی منتشرشده حدود سه هزارخانه مسکونی درپنج ولسوالی خوست وپکتیکا ویران شده است.
اخبار ویژه
یک زندانی گوانتانامو آزاد و به امارت اسلامی سپرده شد

اسدالله هارون، یک شهروند افغان پس از اسارت حدود ۱۵ سال در زندان گوانتانامو از سوی امریکا آزاد و به مقامهای امارت اسلامی در کابل سپرده شد.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در اعلامیه ای گفته که آقای هارون در نتیجه تلاشهای امارت اسلامی و تعامل مثبت با امریکا از زندان رها شده است.
او گفت: “امارت اسلامی افغانستان رهایی زندانیان افغان را در سایر کشورها و جویا شدن احوال آنان را نیز وجیبه خود می داند و تلاش میکند که هیچ افغانی در سایر کشورها در حالت مظلومیت قرار نداشته باشد.”
وی افزود که اکنون نیز امارت اسلامی با شماری از کشورها که در آنجا افغان ها به عناوین مختلف زندانی اند، در حال تماس است و در راستای رهایی عاجل آنان تلاش ها جریان دارد.
آقای مجاهد همچنان از قطر برای ایجاد سهولت در این زمینه سپاسگزاری کرده است.
اخبار ویژه
وزارت انرژی و آب: شانزده پروژه تولید برق روی دست گرفته شده است

وزارت انرژی وآب میگوید که شانزده پروژه تولید برق را روی دست گرفته است تا افغانستان در درازمدت بتواند از رهگذر تولید انرژی برق به خودکفایی برسد.
مولوی اختر محمد نصرت، سخنگوی این وزارت گفته است که از مجموعه این پروژه ها، دوازده پروژه آن تولید برق حرارتی و آفتابی خواهد بود. به گفته وی، طرح این پروژه ها را در حال حاضر با سرمایه گذاران داخلی و خارجی شریک کرده اند تا با جلب توجه سرمایه گذاران کار عملی این پروژه ها آغاز شود.
با این حال، آقای نصرت میافزاید که با سرمایه سرمایه گذاران کشورهای روسیه، ایران، امریکا، چین و ترکیه بحثهای دراین مورد شده است اما هیچ توافقی روی هیچ یکی از این پروژه ها صورت نگرفته است.
درهمین حال، آگاهان اقتصادی به این باورند که اگر در بخش تولید برق سرمایه گذاری صورت گیرد، صنعت کشور رشد خواهد کرد، زیرا بخش بزرگ از مشکلات صنعت کاران در کشورهمین کمبود و یا هم نبود برق است.
تاج محمد تلاش، یکی از آگاهان اقتصادی کشور میگوید: “من فکر میکنم که دومین عامل که میتواند در رشد سکتور زراعت نقش مهم را انجام دهد، انرژی است. امارت اسلامی میتواند انرژی را به سه بخش اولویت بندی کند، از طریق آب، باد و آفتاب.”
این درحالیست که افغانستان بیشترین پول را به کشورهای بیرونی از بابت صرفیه برق می پردازد. بربنیاد آمار وزارت اقتصاد، هم اکنون افغانستان سالانه بیش از۲۵۰ میلیون دالر هزینه مصرف برق را به کشورهای دیگر میپردازد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کمک های غذایی، غیر غذایی و صحی بنیاد بیات به زلزله زدگان توزیع شد
-
اخبار ویژه4 روز ago
یک زندانی گوانتانامو آزاد و به امارت اسلامی سپرده شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کمک یک میلیون دالری تایوان به زلزلهزدگان در افغانستان
-
رویداد های اخیر2 روز ago
برگشت نظام الدین قیصاری به کشور
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سفارت هند در کابل بازگشایی شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
تلاش زلزلهزدگان ولسوالی گیان ولایت پکتیکا برای غذا و سرپناه
-
رویداد های اخیر1 روز ago
جمعیت هلال احمر برای زلزلهزدگان ۱۰ میلیون افغانی تخصیص داده است
-
اخبار ویژه2 روز ago
چین بیش از هفت میلیون دالر به زلزله زدگان افغانستان کمک میکند