Connect with us

جهان

زلزله ۶.۲ ریشتری در شمال غربی چین ۱۱۸ کشته بر جای گذاشت

منتشر شده

در

به گزارش رسانه های دولتی چین، زلزله‌ای به بزرگی ۶.۲ ریشتر یک منطقه دورافتاده و کوهستانی را دوشنبه شب لرزاند که بر اثر آن دست کم ۱۱۸ نفر کشته و صدها نفر زخمی شدند.

به نقل از رویترز، مقامات مجموعه‌ای از واکنش‌های اضطراری را بسیج کرده‌اند، اما کار نجات می‌تواند در درجه حرارت زیر صفر چالش‌برانگیز باشد. بخش اعظم چین درجه حرارت انجماد را تجربه می‌کند.

به گزارش رسانه های دولتی، پس از ساعت‌ها تلاش امداد و نجات که قبل از طلوع خورشید آغاز شده بود، ۲۰ نفر در پی این زلزله مفقود گزارش شده اند.

زلزله ها در ولایات غربی چین مانند گانسو معمول است. مرگبارترین زلزله چین در دهه های اخیر در سال ۲۰۰۸ در سیچوان رخ داد که بزرگی آن ۸ ریشتر بود و نزدیک به ۷۰ هزار نفر را کشت.

جهان

تشدید حملات هوایی نیروهای سوری و روسی بر مواضع شورشیان

نظامیان سوریه و روسیه می‌گویند که هدف آن‌ها، پناهگاه‌های گروه‌های شورشی است و هر گونه حمله بر غیر نظامیان را رد کرده اند.

Published

on

منابع اردوی سوریه روز یکشنبه اول دسمبر (۱۱ قوس) گفتند که جت‌های جنگی روسیه و سوریه، بر مناطق تحت کنترول شورشیان در شهر ادلب، به هدف عقب راندن شورشان حمله کردند.

باشندگان محل می‌گویند که یکی از این حملات، یک منطقه مسکونی مزدحم را در مرکز شهر ادلب هدف قرار داد، شهری که در آن چهار میلیون نفر در خیمه‌ها و اماکن موقت به سر می‌برند.

بر اساس معلومات تیم های کمک رسان در محل، کم از کم چهار نفر در این حملات کشته و ده‌ها نفر دیگر زخمی شده‌اند.

نظامیان سوریه و روسیه می‌گویند که هدف آن‌ها، پناهگاه‌های گروه‌های شورشی است و هر گونه حمله بر غیر نظامیان را رد کرده اند.

روز گذشته، جت‌های سوریه و روسیه شهرهای دیگری در ولایت ادلب را که کاملاً تحت کنترل شورشیان است، بمباران کردند. این جدی‌ترین حمله شورشیان از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ بود.

شام جمعهٔ‌ گذشته، شورشیان بر شهر حلب حمله کردند و بر اساس گزارش دیدبان حقوق بشری سوریه مستقر در بریتانیا، این شهر اکنون به گونهٔ‌ کامل در تصرف شورشیان قرار گرفته است.

اردوی سوریه می‌گوید که ده‌ها سرباز سوری در این حملهٔ ناگهانی شورشیان کشته شدند.

شورشیان یک ایتلاف متشکل از گروه‌های مسلح سیکولار تحت حمایت ترکیه همراه با گروه هیات تحریرشام، یک گروه اسلام گرا، است که مجرب ترین گروه نظامی این ایتلاف تلقی می‌شود.

هیات تحریر شام، توسط ایالات متحده، روسیه و دیگر کشور ها، منحیث یک گروه ترورستی شناخته شده است.

ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، روز یکشنبه حمایت کشورش را از سوریه در برابر تهاجم شورشیان مسلح و متحدین تحت حمایت ترکیه آنان، اعلام کرد.

ملک عبدالله در یک تماس تلیفونی با محمد شیعه السودانی، صدراعظم عراق، گفت که "اردن در کنار برادران خود در سوریه، برای حفظ تمامیت ارضی، آزادی و ثبات سوریه می ایستد."

جنگ داخلی در سوریه که در آن سال ۲۰۱۱ به اینسو، صدها هزار نفر کشته کشته و میلیون ها نفر بیجا شده، تا اکنون به شکل رسمی خاتمه نیافته است.

از سال ۲۰۲۰ به اینسو، مناطق تحت محاصره شورشیان در شمال غرب ادلب تحت آتش‌بسی قرار داشت که با میانجی‌گری ترکیه و روسیه عقد شده است.

اما شورشیان چهارشنبه گذشته با راه اندازی حملات ناگهانی بر شهر حلب، توافق آتش‌بس را نقض کردند و هنوز هم با نیروهای دولتی سوریه درگیر جنگ اند.

Continue Reading

جهان

مخالفان حکومت بشار الأسد می‌گویند به مرکز شهر حلب رسیدند

آنها به سرعت پیش روی کردند و اواخر روز جمعه، یک اتاق عملیات گفت که شبه نظامیان در حال نفوذ در محله های مختلف شهر هستند.

Published

on

شبه نظامیان سوری مخالف بشار الأسد، رئیس جمهور این کشور، روز جمعه اعلام کردند که به مرکز شهر حلب رسیدند. آنان تقریباً یک دهه پیش مجبور به عقب نشینی از این شهر شده بودند.

به گزارش رویترز، شبه نظامیان به رهبری گروه هیئت تحریر الشام روز چهارشنبه به ده ها شهرک و قریه در ولایت شمالی حلب که تحت کنترل دولت بشار الأسد با حمایت ایران و روسیه بود، نفوذ کردند.

آنها به سرعت پیش روی کردند و اواخر روز جمعه، یک اتاق عملیات گفت که شبه نظامیان در حال نفوذ در محله های مختلف شهر هستند.

اسد و متحدانش در اواخر سال ۲۰۱۶ تمام شهر حلب را بازپس گرفتند و شبه نظامیان پس از ماه‌ها بمباران و محاصره در نبردی که جریان را علیه مخالفان تغییر داد، موافقت نمودند که عقب‌نشینی کنند.

مصطفی عبدالجابر، قوماندان لوای جیش العزه گفت که پیشروی سریع به دلیل کمبود نیروی انسانی مورد حمایت ایران در این ولایت بوده است.

رویترز به نقل از منابع جبهه مخالف حکومت می‌گویند که ترکیه به این حمله چراغ سبز نشان داده است.

اما اونجو کچلی، سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه گفت ترکیه به دنبال جلوگیری از بی ثباتی بیشتر در منطقه است و هشدار داده است که حملات اخیر توافقات کاهش تنش را تضعیف می کند.

این حمله بزرگترین حمله از مارچ ۲۰۲۲ بود، زمانی که روسیه و ترکیه با توافقی برای کاهش تنش درگیری موافقت کردند.

Continue Reading

جهان

دیدار دیپلومات‌های ایرانی و اروپایی در آستانه بازگشت ترمپ به قصر سفید

Published

on

در حالی که قرار است دونالد ترمپ به قصر سفید برگردد، دیپلومات‌های اروپایی و ایرانی روز جمعه با یکدیگر دیدار می‌کنند تا در مورد امکان آغاز مذاکرات جدی برای کاهش تنش‌ها در منطقه، از جمله بر سر برنامه‌ای هسته‌ای مورد مناقشه تهران، گفتگو کنند.

رویترز گزارش داده است که دیدارها در شهر جینیوا در سویس، جایی که قدرت‌های جهانی و ایران قبل از دستیابی به توافق در سال ۲۰۱۵ به اولین پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای دست یافتند، نخستین دیدارها در نوع خود پس از برگزاری انتخابات امریکا است.

مجید تخت‌روانچی، معاون وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران روز جمعه با دیپلومات‌های ارشد بریتانیا، آلمان و فرانسه موسوم به E3 دیدار می‌کند.

سطح بی اعتمادی بین هر دو طرف زمانی برجسته شد که کشورهای E3 در ۲۱ نومبر قطعنامه‌ای را علیه ایران به اجرا گذاشتند که ناظر هسته‌ای سازمان ملل متحد موظف شد تا یک گزارش «جامع» در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران تا بهار ۲۰۲۵ تهیه کند.

دیپلومات‌ها گفتند که این باعث می شود که جلسات جینیوا بیشتر به یک جلسه طوفان فکری متمرکز بر نگرانی های متقابل آنها در مورد نحوه برخورد ترمپ با این سند باشد.

به گزارش رویترز، دیپلومات‌های اروپایی، اسرائیلی و منطقه‌ای به این باور اند که اداره ترمپ، که شامل افراد مخالف سرسخت ایران می‌باشد، سیاست «فشار حداکثری» را اعمال خواهد کرد تا ایران را از نظر اقتصادی به زانو در آورد، درست همانطور که در دوره نخست اش انجام داد.

آنان همچنین می‌گویند که او ممکن است به دنبال نوعی معامله بزرگ با مشارکت بازیگران منطقه ای برای حل بحران های متعدد در منطقه باشد.

کشورهای E3، طرف‌های اروپایی توافق ۲۰۱۵، در ماه‌های اخیر موضع سخت‌تری در قبال ایران اتخاذ کرده‌اند، به ویژه از زمانی که تهران حمایت نظامی خود از روسیه را برای جنگ در اوکراین افزایش داد. با این حال، آنها همیشه تاکید کرده اند که می خواهند سیاست فشار و گفتگو را حفظ کنند.

سه مقام ایرانی گفتند که هدف اصلی تهران یافتن راه‌هایی برای تضمین «لغو تحریم‌ها» است که از سال ۲۰۱۸ و پس از آن که ترامپ، رئیس‌جمهور وقت امریکا توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بین ایران و شش قدرت جهانی را زیر پا گذاشت.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!