جهان
زندگی نامه دونالد ترمپ، چهل و پنجمین رییس جمهور آمریکا

دونالد ترمپ رئیس جمهور منتخب امریکا به عنوان چهل و پنجمین رییس جمهور آمریکا سوگند وفاداری یاد کرد.
ترمپ 70 ساله در 8 نوامبر 2016 و بعد از کارزار انتخاباتی جنجال برانگیز و در کمال ناباوری توانست نتیجه رای کالج انتخاباتی را از آن خود کند و رقیب دموکرات خود هلاری کلینتون را شکست دهد.
دونالد جان ترمپ – متولد سال 1946 – چهره سرشناس برنامه های ریلیتی آمریکا و از متشبثین معروف ایالات متحده و اکنون چهل و پنجمین کاخ نشین قصر سفید! بسیاری او را مثال خوبی برای ضرب المثل «خواستن توانستن است» می دانند چرا که در زندگی به دنبال هرچه بوده را یافته است.
ترمپ در رشته کارشناسی اقتصاد از دانشگاه پنسلوانیا فارغ شده و در عین حال با پدرش فرید ترامپ در بخش تجارت کار می کرد. دونالد بعد از سال 1971 مسوولیت عمومی کار و بار را بر عده می گیرد و سازمان ترمپ که مجموعی بزرگی از شرکت ها و سازمان ها در سراسر جهان را در دست می گیرد.
ترمپ به عنوان یکی از 500 شخص ثروتمند جهان از سوی مجله فوربس نامگذاری شد و سه ازدواج او توجه عموم رسانه ها را جلب کرد. او قبل از اینکه در سال 2016 خود را نامزد انتخابات آمریکا کند، رابطه ای نزدیک با سران سیاسی، نظامی و اقتصادی آمریکا داشت.
ترمپ در سال 2011 نیز نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شد، اما بعد از چندی کنار رفت و بار دیگر در سال 2016 نامزدی خود را برای انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرد. ابتدا همه فکر می کردند که او نامزد نمی شود. بعد از اعلام نامزدی، بسیاری فکر کردند که از انتخابات درون ایالتی بیرون نخواهد شد، اما او پیروز انتخابات درون ایالتی شد. سپس گفتند که نمیتواند نامزد حزب جمهوری خواه شود اما او به عنوان نامزد رسمی جمهوریخواهان در آمد. بعد از آن بسیاری – احتمالن حتی خود او – نیز فکر نمی کرد که هیلاری کلینتون، این بانوی سرشناس سیاسی آمریکا را در یک کارزار نفس گیر شکست بدهد، اما در کمال ناباوری او را شکست داد.
دونالد ترمپ از 20 جنوری سال 2017 و برای مدت چهار سال سکان هدایت آمریکا را به دست می گیرد، اما مخالفین او – که شمار آنها کم نیستند – از آینده ی جهان در کنار تصمیم های ترمپ نگران هستند. موضع گیری های عوامگرایانه و در بعضی وقت ها افراطی او مخالفان اش را که بیشتر از میان هنرمندان و سیاستگذاران برجسته جهان می باشند بیشتر ساخته است.
او در حالی پا به کاخ سفید می گذارد که هنوز سرنوشت وعده های دوران انتخاباتی او در هاله یی از ابهام قرار دارند. وعده های نظیر شدیدتر شدن قوانین مهاجرتی آمریکا، زیر نظر داشتن مهاجرین مسلمان برای مقابله با تروریزم، ساختن دیوار در مرز مکسیکو– آمریکا از جمله مواردی اند که سیاسیون آمریکا را نگران ساخته است. در بیرون از آمریکا نیز همپیمانان هنوز هم تصویر واضحی از اینکه سیاست خارجی ترامپ در قبال قضایای مهم جهان چی خواهد بود، به اقدامات اداره جدید آمریکا به دیده شک و نگرانی می بینند.
گزارشگر: وارث نایل
جهان
حملات هوایی ترکیه در سوریه ۱۷ کشته برجا گذاشت

یک دیدبان حقوق بشر روزگذشته (سه شنبه ۲۵ اسد) گفت که در اثر حملات هوایی ترکیه بر پوسته های سرحدی سوریه، ۱۷ جنگجو کشته شدند.
دیدبان حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا گفته است که مقامهای دمشق تهدید کرده اند که دست به اقدام تلافی جویانه علیه انقره بزنند.
این سازمان حامی حقوق بشر گفته است که ۱۷ جنگجو در چندین حملهٔ هوایی قوای ترکیه کشته شدند، اما مشخص نکرده است که آیا افراد کشته شده وابسته به حکومت سوریه بودند و یا قوای کردی.
در همین حال، خبرگزاری رسمی سوریه، از قول مقامهای نظامی آن کشور گزارش داده است که در حملات هوایی ترکیه دست کم سه سرباز سوری کشته و شش سرباز دیگر زخمی شده اند.
این خبرگزاری از قول نظامیان سوریه همچنین گزارش داده است که “هر گونه حمله بر پوستههای نظامی ما که توسط قوای نظامی ما مدیریت میشود، در همه جبهات با پاسخ مستقیم و فوری مواجه خواهد شد.”
این حملات در نزدیکی شهر کردنشین کوبانی، محل درگیریهای شبانه نیروهای ترکیه و نیروهای دموکراتیک سوریه به رهبری کردها، انجام شده است.
وزارت دفاع ترکیه گفته است که قوای کردی نیز شب هنگام قلمرو ترکیه را هدف حمله قرار داد که در اثر آن یک سرباز ترکی کشته شد.
وزارت دفاع ترکیه همچنین گفته است که در یک اقدام تلافی جویانه ”۱۳ تروریست” در داخل قلمرو سوریه از بین رفتند و اضافه کرد که عملیات هنوز هم ادامه دارد.
ترکیه از ۱۹ جولای سال روان میلادی به این سو، حملهٔ وسیع بر ضد جنگجویان کرد در سوریه انجام داده است، گروهی که انقره ادعا دارد با حزب کارگران کردستان رابطه دارد. ترکیه، اتحادیهٔ اروپا و ایالات متحده این سازمان را دهشت افگن قلمداد کرده اند.
جهان
امریکا، کوریایی جنوبی و جاپان رزمایش دفاع موشکی مشترک برگزار کردند

امریکا، کوریایی جنوبی و جاپان پس از ۵ سال و به منظور مقابله با تهدیدات کوریایی شمالی و چین، رزمایش مشترک دفاع در برابر حملات موشکهای بالستیک، برگزار کردند.
وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) روز سهشنبه (۲۵اسد) اعلام کرد این کشور همراه با کوریایی جنوبی و جاپان در سواحل «هاوایی»، رزمایش دفاع در برابر موشکهای بالستیک را برگزار کردند.
به نوشته رویترز این رزمایش هفته گذشته برگزار شده و نشان میدهد بار دیگر رزمایشهای مشترک این سه کشور برای مقابله با تهدیدات کوریایی شمالی و چین از سر گرفته شده است.
در بیانیه پنتاگون آمده است:”در رزمایشهای چندملیتی «اژدهای اقیانوس» از ۸ تا ۱۴ آگست، تمرین نظامی هشدار موشکی، جستجو و رهگیری موشکهای بالستیک برگزار شد که نشان داد سه کشور متعهد به پاسخ به چالشهای کوریایی شمالی، حفاظت از امنیت مشترک و تقویت نظام بینالمللی قانون-محور هستند.
این اولین بار است که سه کشور پس از سال ۲۰۱۷، رزمایش مشترک برگزار میکنند. بین سئول و توکیو پس از شروع دوباره مناقشههای تاریخی درباره اشغال شبهجزیره کوریا توسط جاپان در سالهای ۱۹۱۰-۱۹۴۵، در سال ۲۰۱۹ روابط بین سئول و توکیو به پایینترین سطح خود رسید.
یون سوک یول، رئیسجمهور محافظهکار جدید کوریایی جنوبی در ماه مه هنگامی که قدرت را به دست گرفت تأکید کرد که روابط با جاپان و امریکا را توسعه میدهد و تقویت میکند تا از طریق احیا یا گسترش رزمایشهای مشترک در برابر تهدیدات کوریایی شمالی مقابله کند.
جهان
پوتین: روسیه و کوریایی شمالی روابط دوجانبه را گسترش خواهند داد

ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در نامهای به کیم جونگ اون، رهبر کوریایی شمالی به مناسبت روز آزادی کوریایی شمالی گفت که روابط نزدیکتر به نفع هر دو کشور است و به تقویت امنیت و ثبات شبهجزیره کوریا و منطقه شمال شرق آسیا کمک میکند.
به گزارش رویترز، خبرگزاری دولتی کوریایی شمالی نوشت، همچنین کیم جونگ اون نامهای به پوتین ارسال کرد و گفت که دوستی روسیه و کوریایی شمالی در جنگ جهانی دوم با پیروزی بر جاپان که شبهجزیره کوریا را اشغال کرده بود، شکل گرفت.
کیم در این نامه گفت: «همکاری، حمایت و همبستگی استراتژیک و تاکتیکی بین دو کشور از آن زمان به سطح جدیدی رسیده است، تلاش مشترک آنها برای خنثی کردن تهدیدها و تحریکات نیروهای نظامی متخاصم است.»
رویترز نوشت خبرگزاری دولتی کوریایی شمالی نیروهای متخاصم را مشخص نکرد، اما معمولاً از این اصطلاح برای اشاره به امریکا و متحدانش استفاده میکند.
رهبر کوریایی شمالی پیشبینی کرد همکاری روسیه و کوریایی شمالی بر اساس توافقنامهای که در سال ۲۰۱۹ در دیدار با پوتین امضا شد، افزایش خواهد یافت.
کوریایی شمالی در ماه جون جمهوریهای دونتسک و لوهانسک جداشده از اوکراین را به عنوان کشورهای مستقل به رسمیت شناخت و مقامات احتمال اعزام کارگران کوریایی شمالی به این مناطق را برای کمک به ساخت و ساز و سایر کارها مطرح کردند. اوکراین بلافاصله روابط خود را با پیونگ یانگ به دلیل این اقدام قطع کرد.
-
جهان5 روز ago
سلمان رشدی زیر دستگاه تنفس مصنوعی قرار دارد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
سیلابها درهفت ولایت جان ۱۳ تن را گرفت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تأکید چین بالای امریکا برآزادسازی پولهای منجمد شده افغانستان
-
علم و تکنالوژی5 روز ago
ماسک ۷ میلیارد دالر از سهام تسلا را فروخت
-
ورزش4 روز ago
زمان آغاز جام جهانی قطر یک روز جلو افتاد
-
ورزش2 روز ago
تیم ملی کریکت افغانستان ایرلند را با تفاوت ۲۷ دوش شکست داد
-
علم و تکنالوژی20 ساعت ago
مطالعهای جدید: جنگ هستهای تمام عیار میتواند ۵ میلیارد انسان را بکشد
-
کوید۱۹2 روز ago
بریتانیا واکسن مقابله با اومیکرون از شرکت مدرنا در این کشور را تایید کرد