جهان
سازمان اتمی: حدود ۲.۵ تن یورانیوم در لیبیا مفقود شد
سازمان بینالمللی انرژی اتمی روز چهارشنبه (۲۴حوت) در گزارشی اعلام کرد مفتشان این سازمان در تحقیقات خود دریافتند که حدود ۲.۵ تن یورانیوم طبیعی از یک منطقه در لیبیا که تحت اداره دولت نیست, مفقود شده است.
به نقل از خبرگزاری رویترز براساس گزارش محرمانه رافائل گروسی, سرمنشی سازمان اتمی به کشورهای عضو این سازمان, این نتیجه تحقیقاتی است که روز سه شنبه انجام شده است. این تحقیقات در ابتدا برای سال گذشته برنامه ریزی شده بود که “به دلایل شرایط امنیتی در منطقه به تعویق افتاد. “
در این گزارش آمده است:«مفتشان سازمان بین المللی انرژی اتمی دریافتند که ۱۰ بشکه حاوی تقریبا ۲.۵ تن یورانیوم طبیعی به شکل (کنسانتره سنگ اورانیوم) که قبلاً توسط دولت لیبیا گزارش شده بودند, در مکان اعلام شده وجود نداشتند.
یراساس این گزارش که سازمان بین المللی اتمی “تحقیقات بیشتری ” را برای مشخص شدن نحوه مفقود شدن یورانیوم از این مکان که به نام آن اشاره نشده است، انجام خواهد داد.
معمر قذافی رهبر پیشین لیبیا در سال ۱۹۷۰ نخستین راکتور تحقیقی ۱۰ مگاواتی را برای نیروگاه تاجورا از شوروی خریداری کرد. سه سال بعد تلاش کرد تا از طریق پاکستان نخستین گام را برای ساخت بمب اتمی اسلامی بردارد اقدامی که البته به انجام نرسید.
این شکست قذافی را وا داشت تا دو سال بعد از دانشمندان عرب بخواهد با ترک امریکا و کشورهای غربی به لیبیا مهاجرت کنند و این کشور را در ارتقای توان هستهای یاری دهند؛ عملکردی که سرانجام امریکاییها را برآن داشت تا در سال ۱۹۸۲ لیبیا را در فهرست ۶۳ کشور فعال در عرصه اتمی قرار دهند و همکاریهای علمی پوهنتونهای این کشور با لیبیا را ممنوع کند.
قذافی در مسیر اتمی کردن لیبیا با اتکا به درآمدهای سرشار نفتی موفق شد تا فناوری مورد نیاز خود را از طریق پاکستان، اتحاد جماهیرشوروی، فرانسه و حتی امریکا تامین کند.
اما پس از فشارهای بینالمللی برای جلوگیری از اتمی شدن لیبیا, قذافی معاهده منع اشاعه اتمی یا ان پی تی را امضا کرد. قذافی برای رهایی از فشار همه جانبه سرانجام با مذاکره با غرب موافقت کرد. نتیجه مذاکرات محرمانه ۹ ماهه میان انگلیس، امریکا و لیبیا به توقف کامل فعالیتهای اتمی و کاهش فعالیتهای راکتی این کشور منتهی شد و مفتشان بینالمللی اجازه یافتند تا از مراکز دلخواه بازدید کنند.
جهان
آتش سوزی در لیلیه یک مکتب در کینیا جان ۱۷ پسر را گرفت
اسحاق مواورا، سخنگوی دولت گفت که این پسران در صنف های ۴ تا ۸ بودند و حدود ۹ تا ۱۳ سال سن داشتند. وی در بیانیهای گفت که این لیلیه ۱۵۶ شاگرد را در خود جای داده بود.
پولیس کینیا اعلام کرده که آتش سوزی در لیلیه یک مکتب برای کودکان خردسال در مرکز این کشور، در اوایل روز جمعه باعث مرگ ۱۷ پسری شد که در آنجا خوابیده بودند.
رسانههای محلی گزارش داده اند که آتش سوزی قربانیان را به حدی سوختانده است که قابل شناسایی نیستند. فلمها از صحنه، سقف فروریخته و ظروف سوخته غذا را در بالای تختهای دو طبقهای در لیلیه نشان میدهد.
این آتش سوزی در اکادمی هیلساید انداراشا در نیری، یک مکتب شبانه روزی ابتدایی برای شاگردان خرد سال رخ داد.
رسیلا اونیانگو، سخنگوی پولیس گفت: «ما ۱۷ شاگرد را در حادثه آتش سوزی از دست دادیم و ۱۴ نفر مجروح شدند. تیم ما در حال حاضر در صحنه است.»
اسحاق مواورا، سخنگوی دولت گفت که این پسران در صنف های ۴ تا ۸ بودند و حدود ۹ تا ۱۳ سال سن داشتند. وی در بیانیهای گفت که این لیلیه ۱۵۶ شاگرد را در خود جای داده بود.
علت آتش سوزی بلافاصله مشخص نشد.
کمیته صلیب سرخ کینیا در شبکه اجتماعی ایکس گفت که مقامات مکتب را مسدود کرده اند.
کینیا سابقه آتش سوزی در مکاتب را دارد که بسیاری از آنها به گونه عمدی انجام شده است.
نُه شاگرد در سپتمبر ۲۰۱۷ در آتش سوزی در مکتبی در نایروبی، پایتخت کینیا کشته شدند.
در سال ۲۰۰۱، بیش از ۵۰ شاگرد در آتش سوزی در یک لیلیه در مکتب متوسطه کیانگولی در خارج از نایروبی کشته شدند. در سال ۲۰۱۲، هشت شاگرد در مکتبی در منطقه هما بی در غرب کینیا کشته شدند.
جهان
یک شاگرد مکتب در امریکا ۴ نفر را کشت و ۹ تن دیگر را زخمی کرد
کریس هوسی، رئیس اداره تحقیقات جورجیا، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که مظنون به نام کولت گری ۱۴ سال سن دارد و به عنوان یک فرد بالغ محاکمه خواهد شد.
یک پسر ۱۴ ساله روز چهارشنبه در تیراندازی در یک لیسه در ایالت جورجیای امریکا دو شاگرد و دو معلم را کشت و ۹ تن دیگر را زخمی کرد.
به گزارش رویترز به نقل از مسوولان، مظنون بلافاصله پس از تیراندازی در لیسه اپالاچی در شهر ویندر جورجیا بازداشت شد. او سال گذشته به دلیل تهدیدهای آنلاین مبنی بر ارتکاب تیراندازی در مکتب، از سوی پولیس مورد بازجویی قرار گرفته بود.
کریس هوسی، رئیس اداره تحقیقات جورجیا، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که مظنون به نام کولت گری ۱۴ سال سن دارد و به عنوان یک فرد بالغ محاکمه خواهد شد.
این تیراندازی بار دیگر بحث سراسری را در امریکا در مورد کنترول اسلحه بر انگیخته است.
در همین حال، جو بایدن، رئیس جمهور امریکا، در بیانیهای خواهان تصویب قانون مصونیت اسلحه از سوی جمهوریخواهان و دموکراتها اسلحه شده است.
ایالات متحده در دو دهه گذشته شاهد صدها تیراندازی در داخل مکاتب و پوهنتونها بوده است که مرگبارترین آنها منجر به کشته شدن بیش از ۳۰ نفر در ویرجینیا تک در سال ۲۰۰۷ شد.
جهان
وزیرخارجه روسیه به امریکا هشدار داد که از خطوط سرخ روسیه عبور نکند
لاوروف همچنین افزود که کشورش در مورد خطوط سرخ خود بسیار جدی است و اجازه عبور از آنها را نمیدهد.
همزمان با افشاگریها مبنی بر نزدیک بودن تحویل راکتهای دوربرد یا جیتهای امریکایی به اوکراین که ممکن است به آن کشور در هدفگیری عمق روسیه کمک کند، هشدارهای مسکو در این خصوص شدت گرفته است.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، چهارشنبه (۱۴سنبله) در پاسخ به سوالی درباره احتمال تحویل دادن جیتهای «اف-۱۶» به کییف، تأکید کرد که این رویکرد واشینگتن از خطوط سرخ روسیه فراتر رفته است.
لاوروف همچنین افزود که کشورش در مورد خطوط سرخ خود بسیار جدی است و اجازه عبور از آنها را نمیدهد.
وزیر خارجه روسیه در ادامه اذعان کرد که واشینگتن احساس «همکاری متقابل» خود با روسیه را از دست داده است، و هشدار داد که این یک «مسئله بسیار خطرناک» است.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز ساعات اولیه چهارشنبه هشدار داد که اگر اوکراین به عمق خاک روسیه حمله کند، کشورهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» با «واکنش فوری و دردناک» مسکو مواجه خواهند شد.
زاخارووا، همچنین در یک نشست خبری در حاشیه مجمع اقتصاد شرق افزود: «سیاستمداران اتحادیه اروپا به هیچ وجه به خطرات تشدید تنش حتی در سطح منافع خود فکر نمیکنند.»
روسیه اخیراً تأکید کرده است که به هرگونه هدف قرار دادن قلمرو این کشور با تسلیحات غربی قاطعانه پاسخ خواهد داد و همچنین اعلام کرده است که در حال آمادهسازی برای اعمال اصلاحاتی در دکترین نظامی مربوط به شرایط استفاده از سلاحهای هستهای است.
قابل ذکر است که این هشدارهای روسیه طی هفتههای گذشته شدت یافته است، پس از آنکه کشورهای اروپایی متعدد از جمله بریتانیا و هالند اعلام کردند که مانعی برای استفاده از تسلیحات ارائهشده به اوکراین به منظور هدفگیری عمق روسیه نمیبینند.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هفته گذشته نیز حمله به روسیه در داخل این کشور را مشروع دانست.
این در حالی است که برخی منابع امریکایی به احتمال تأمین راکتهای کروز دوربرد برای کییف اشاره کردهاند.
-
ورزش5 روز ago
تیم فوتسال افغانستان ۵ بر ۴ گواتمالا را شکست داد
-
جهان4 روز ago
محققان امریکایی میگویند محل پرتاب احتمالی راکت هستهای روسیه را پیدا کردهاند
-
جهان4 روز ago
بایدن میگوید نتانیاهو برای توافق آزادی گروگانها اقدامات کافی انجام نمیدهد
-
ورزش4 روز ago
تیم فوتسال افغانستان در برابر کویت شکست خورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در حملات اسرائیل در غزه دست کم ۳۵ فلسطینی کشته شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سازمان بینالمللی مهاجرت: از ۱۹ تا ۲۵ اگست، بیش از ۷۲ هزار تن از افغانستان خارج شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
عزیزوف: حکومت سرپرست افغانستان در مبارزه با داعش نباید تنها گذاشته شود
-
رویداد های اخیر5 روز ago
حمله انتحاری در کابل شش کشته و ۱۳ زخمی بر جای گذاشت