رویداد های اخیر
سازمان جهانی صحت برای کمک به افغانستان ۳۷۸ میلیون دالر درخواست کرد

مقامهای سازمان جهانی صحت برای عرضه خدمات صحی در افغانستان خواستار کمک ۳۷۸ میلیون دالری از سوی جامعه جهانی شده اند.
به گفتهی این مقامها این سازمان تلاش میکند تا ۲۳۳۱ مرکز صحی را در افغانستان فعال نگهدارند.
داکتر جمشید، مسوول هماهنگی سازمان جهانی صحت در افغانستان، گفت:” با دیگر کمک کنندگان مانند، بانک جهانی، اتحادیه اروپا و دیگر نهادهای کمک کننده تلاش میکنیم که در کنار ۲۳۳۱ مرکز صحی که وجود دارد، مراکز تداوی کرونا را نیز فعال نگه بداریم “.
این درحالی است که قبل از این سازمان جهانی صحت از فروپاشی سیستم صحی افغانستان هشدار داده و گفته بود که بسیاری از کارمندان صحی معاش بدست نیاورده اند.
داکتر جمشید افزود:” تاکنون کمک ۳۷۸ ملیون دالری قطعی شده که برای جلوگیری از بحران بشری به سکتور صحی صورت خواهد گرفت. ما تعهد میکنیم که این کار را بزودی انجام میدهیم تا با قناعت دادن مردم دونران بیشتر را جذب کنیم”.
در همین حال، رییس برنامه انکشافی سازمان ملل متحد در افغانستان در سفری به ولایت کندهار میگوید که آنان در بخش انکشاف افغانستان نقش تاثیر گذار خواهند داشت.
عبدالله الدرداری، رییس برنامه انکشافی سازمان ملل در افغانستان، گفت:” باید واضح بسازم که نهادهای سازمان ملل که نمایندهگان شان اینجا حضور دارند، کمکهای فوری نمیکنند که برای شماری آب یا گندم فراهم کنند. ما اینجا آمده ایم تا تاکید کنیم که مردم خودشان باید کار کنند تا در نتیجه آن حاصلات افزایش یابند، ما یک اداره انکشافی استیم ومیخواهیم که با شما در بخش کارهای انکشافی کمک کنیم.”
همزمان والی کندهار اطمینان میدهد که امارت اسلامی تدابیر امنیتی را برای نهادهای کمک کننده خارجی روی دست دارد و زمینه رساندن کمکها را فراهم می سازد.
حاجي محمد يوسف وفا، والی کندهار گفت:” حالا وقت آن است که کمکهای لازم به مردم صورت بگیرد، مردم با مشکلات زیاد روبرو استند، مردمان زیاد از اثر جنگها در اغنداب، ژیری، پنجوایی، دند و ارغستان از خانههای بیجا شده اند. به دلیل بمباران امریکاییها برخانههای شان حالا هیچ سرپناه ندارند.”
این درحالی است که بسیاری از نهادهای سازمان ملل از بروز یک فاجعه بشری در افغانستان هشدار داده و گفته اگر کمکهای بشری بگونه فوری با این کشور صورت نگیرد، زندهگی هزاران تن با تهدید مرگ روبرو خواهد شد.
رویداد های اخیر
رهبر امارت اسلامی حکم آزادی ۷۰ زندانی را به مناسبت ماه رمضان صادر کرد

رهبر امارت اسلامی افغانستان حکم رهایی ۷۰ زندانی از محابس ولایتهای قندهار و هلمند را طی فرمانی به مناسبت ماه مبارک رمضان صادر کرده است.
پنجاه و شش تن این زندانیان از محبس ولایت هلمند و ۱۴ تن دیگر آنان از زندان قندهار بودهاند.
مسوولان محکمه نظامی حوزه جنوب غرب میگویند این زندانیان آزادشده به اتهام سوء استفاده از نام امارت اسلامی، حمل اسلحه غیر قانونی، فساد اخلاقی و جرایم جنایی دیگر دستگیر شده بودند که طی فرمانی از سوی مولوی هبتالله آخندزاده، بقیه حبس آنان معاف شده است.
غلام رسول احسانی، رییس محکمه نظامی زون جنوب غرب، میگوید: «به مناسبت ماه مبارک رمضان، رهبر امارت اسلامی شما (زندانیان) را عفو کرده است.»
آقای احسانی همچنان از زندانیان خواست تا دوباره به اعمالی دست نزنند که سبب فسق و فساد در جامعه شود.
در همین حال، زندانیان آزادشده با ابراز خوشحالی میگویند که پس از این دست به جنایت نخواهند زد.
این درحالی است که با فراه رسیدن ماه مبارک رمضان، دهها زندانی از سوی هیئتهای مختلف قضایی از زندانهای کشور آزاد و به خانههای شان برگشتهاند.
رویداد های اخیر
بلینکن: برای خروج شهروندان امریکایی که از سوی امارت اسلامی بازداشت شدند تلاش میکنیم

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا روز پنجشنبه (۳حمل) در کانگرس این کشور گفت که ایالات متحده میخواهد چهل و چهار شهروند این کشور را از افغانستان خارج کند.
آنتونی بلینکن افزود که در کنار این افراد، شماری دیگر از شهروندان امریکایی از سوی امارت اسلامی افغانستان بازداشت شدند که ایالات متحده برای خروج آنها تلاش میکند.
به گفته بلینکن، از زمان تسلط امارت اسلامی افغانستان بر افغانستان، وزارت خارجه امریکا به ۹۷۵ شهروند این کشور جهت خروج از افغانستان کمک کرده است. او تاکید کرد که حدود ۱۷۵ شهروند امریکا در افغانستان باقی ماندهاند که برخی از آنها بعد از سقوط دولت در آگست ۲۰۲۱ وارد افغانستان شدهاند.
آنتونی بلینکن در پاسخ به سوالی درباره تعداد امریکاییهای بازداشت شده از سوی امارت اسلامی افغانستان گفت: «ما برای تامین آزادی آنها تلاش میکنیم. خانوادههای آنها خواستهاند که از هویت آنها محافظت کنیم و علناً در مورد پرونده آنها صحبت نکنیم.»
قانونگذاران جمهوریخواه در این نشست از خروج شتابزده ایالات متحده از افغانستان انتقاد کردند و درباره بیتوجهی به هشدار دیپلوماتهای امریکایی مبنی بر سقوط کابل، خواستار پاسخگویی وزارت خارجه شدند.
همچنین در این جلسه، مایک مککال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، مساله حمله انفجاری ۲۶ آگست ۲۰۲۱ را در خارج از میدان هوایی کابل مطرح کرد.
در این حمله که گروه داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت، ۱۳ سرباز امریکایی و حدود ۱۷۰ غیرنظامی کشته شدند.
نماینده جمهوریخواه خطاب به مادر یک سرباز نیروی دریایی که در این حمله کشته شد، قول داد “تا زمانی که افراد پاسخگو باشند” عمل خواهد کرد.
آقای مککال گفت:«تا زمانی که پاسخها را دریافت نکنیم، آرام نخواهیم گرفت، و حتی اگر مجبور باشیم برای انجام این کار تا آخر زنجیره قوماندانی برویم، آرام نمیگیریم».
این در حالی است که مایکل مککال، رییس کمیتۀ امور خارجی مجلس نمایندگان امریکا هفته گذشته گفته بود که وزارت خارجه امریکا در فراهم آوری معلومات به تحقیقات در مورد روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان ناکام بوده است.
رویداد های اخیر
مولوی عبدالکبیر: امارت اسلامی مخالف آموزش دختران نیست

معاون سیاسی رییس الوزرا در دیدار با مارکس پوتزل، معاون سیاسی یوناما، گفته است که امارت اسلامی مخالف آموزش دختران نیست.
در بیانیهای که ارگ نشر کرده آمده است که مولولی عبدالکبیر در این دیدار همچنان ابراز امیدواری کرده تا جامعه بینالمللی در راستای به رسمیت شناختن امارت اسلامی گام بردارند.
دفتر معاونت سازمان ملل متحد یا یوناما اما میگوید؛ مارکس پوتزل در این دیدار بر درخواست تغییر ناپذیر ملل متحد و جامعه جهانی مبنی بر بازگشایی درب مکاتب و پوهنتونهای دخترانه در افغانستان تأکید کرده است.
در حساب تویتر ارگ همچنان آمده است که معاون سیاسی یوناما در کنار قدر دانی از تامین امنیت نهادهای مربوط به سازمان ملل در افغانستان گفته است که با تمدید ماموریت یوناما، این نهاد یک سال دیگر برای ارایه خدمت به شهروندان افغانستان فعالیت خواهد کرد.
مولوی عبدالکبیر همچنان گفت که امارت اسلامی به شمول ملل متحد، خواهان روابط خوب و فعال با همه کشورها و سازمانهای بینالمللی است و امید دارد که دولتهای بینالمللی در راستای به رسمیت شناختن امارت اسلامی گام بردارند.”
دفتر معاونت سازمان ملل متحد یا یوناما میگوید؛ مارکس پوتزل در این دیدار بر درخواست تغییر ناپذیر ملل متحد و جامعه جهانی مبنی بر بازگشایی درب مکاتب و پوهنتونها به روی دختران و زنان در افغانستان یکبار دیگر تاکید کرده است.
از سوی هم دفتر معاونت سازمان ملل متحد در بیانیهی دیگری گفته که آقای پوتزل در دیدار با حسن کاظمی قمی، نماینده خاص ایران برای افغانستان، بر تقویت و یکپارچه ساختن همکاریهای منطقوی از بهر کمک به افغانستان باثبات و صلحآمیز نیز تأکید کرده است.
تعلیق کار زنان و تحصیل دختران در افغانستان، سبب شد تا پای مقامهای بلند پایه سازمان ملل متحد را یکی پی دیگر به کابل بکشاند و در مورد رفع محدودیتها علیه زنان با مقامهای امارت اسلامی دیدار و گفتگو نمایند اما تا کنون این گفتگوها نتیجه ملموث نداده است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سرباز آسترالیایی به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در افغانستان گرفتار شد
-
تجارت4 روز ago
محصول گمرگی مواد اولیه کاهش یافت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
معاون والی جوزجان پسرش را از وظیفه برکنار کرد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
یک زن در فاریاب چهارگانگی بدنیا آورد
-
جهان3 روز ago
تایلند از انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات در ماه می خبر داد
-
ورزش3 روز ago
فهرست بازیکنان تیم ملی کریکت افغانستان در برابر پاکستان اعلام شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
سازمان قطر برای حمایت از ۳۰ هزار شاگرد افغان قرارداد امضا کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
زلزله شدید در افغانستان و پاکستان ۱۳ کشته برجا گذاشت