Connect with us

صحت

سازمان جهانی صحت: در شش ماه گذشته، ۴۷ نفر در افغانستان بر اثر کانگو جان باختند

منتشر شده

در

سازمان جهانی صحت اعلام کرده است که در شش ماه گذشته، ۴۷ نفر در افغانستان بر اثر ابتلا به مرض کانگو جان خود را از دست داده‌اند.

این سازمان با نشر گزارشی گفته است که در این مدت آمار افراد مبتلا به کانگو در ۳۲ ولایت افغانستان به ۴۹۴ نفر می‌رسد.

براساس این گزارش که روز پنجشنبه (۲۲ سرطان) منتشر شد، از مجموع موارد ابتلا به مرض کانگو، ۹۹.۸ درصد بالای پنج سال سن داشته و حدود ۲۸.۵ درصد آن زنان بوده‌اند.

در این گزارش آمده که مراکز صحی در کابل با ۱۹ مورد، بلخ با شش مورد و تخار با پنج مورد بیشترین آمار ابتلا به تب کانگو را ثبت کرده‌اند.

تب کانگو یک بیماری ویروسی است که معمولاً از حیوان به انسان سرایت می‌کند. خون‌ریزی داخلی، تب و درد از نشانه‌های این بیماری است.

بیماری کانگو برای اولین بار در سال ۱۹۹۴ در شبه جزیره کریمه به ثبت رسید و به نام «تب کریمه» مسمی گردید. سپس در سال ۱۹۵۶ در جمهوری کانگو نیز ثبت شد و این بیماری به نام «تب کانگو» شهرت یافت.

صحت

تیم انتقال ترمپ در حال برنامه‌ریزی‌ برای خروج امریکا از سازمان صحت جهانی است

ترمپ روند خروج یک ساله از سازمان صحت جهانی را در سال ۲۰۲۰ آغاز کرد اما شش ماه بعد جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا، این تصمیم را تغییر داد.

Published

on

یک منبع آگاه به رویترز گفته است که تیم انتقال دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا، برای خروج عاجل این کشور از سازمان صحت جهانی برنامه‌ریزی می‌کند. ترمپ چندین منتقد این سازمان را برای مناصب بالا در بخش صحت عمومی امریکا نامزد کرده است.

لارنس گوستین، استاد صحت جهانی در پوهنتون جورج تاون به این خبرگزاری گفت: «من کاملا می‌دانم که او [ترمپ] قصد دارد در روز اول یا در اولین روزهای حکومتش از سازمان [صحت جهانی] خارج شود.»

این طرح که با انتقاد ترمپ از سازمان صحت جهانی مطابقت دارد، تغییری چشمگیر در سیاست ایالات متحده در حوزه صحت بین المللی به وجود خواهد آورد و واشنگتن از مبارزه کشورها با بیماری‌های همه‌گیر کنار کشیده خواهد شد.

ترمپ چندین منتقد این سازمان را در حوزه صحت در حکومت خود تعیین کرده است. یکی از آنان رابرت اف کندی جونیور، یک منتقد به واکسین است که به عنوان وزیر صحت ایالات متحده نامزد شده است.

ترمپ روند خروج یک ساله از سازمان صحت جهانی را در سال ۲۰۲۰ آغاز کرد اما شش ماه بعد جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا، این تصمیم را تغییر داد.

ترمپ می‌گوید سازمان صحت نتوانسته است چین را در مورد شیوع زودهنگام کووید-۱۹ مسئول بداند. او بارها سازمان صحت جهانی را دست نشانده چین خوانده و قول داده است که کمک‌های ایالات متحده به این سازمان را صرف برنامه‌های صحی داخلی کند.

Continue Reading

صحت

کمبود امکانات در شفاخانه حوزوی هرات

Published

on

Continue Reading

صحت

داکتران بدون مرز: حذف زنان از انستیتوت‌های طبی در افغانستان، آینده مراقبت‌های صحی در این کشور را تهدید می‌کند

Published

on

سازمان داکتران بدون مرز هشدار داده است که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوت‌های طبی در افغانستان عواقب گسترده‌ای برای سلامت زنان در کشور خواهد داشت.

این سازمان در بیانیه‌ای روز جمعه گفت که تعداد کارکنان مراقبت‌های صحی زن در افغانستان از قبل ناکافی است و اقدام جدید، دسترسی به مراقبت‌های صحی با کیفیت را بیشتر محدود می‌نماید و خطرات جدی برای ارائه خدمات در آینده ایجاد می‌کند.

میکائیل لی پیه، نماینده سازمان داکتران بدون مرز در افغانستان گفت: «هیچ سیستم مراقبت صحی بدون کارکنان زن تحصیل کرده وجود ندارد. بیش از ۵۰ درصد کدر طبی ما زن هستند. تصمیم ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوت‌های طبی، آنان را هم از تحصیل و هم از ارائه بی‌طرفانه مراقبت‌های صحی محروم می‌کند.»

این سازمان تاکید کرد که نیازهای طبی در افغانستان بسیار زیاد است و کدر طبی زن باید برای رسیدگی به این نیازها آموزش ببینند.

لی پیه گفت: «اگر هیچ دختری نتواند در مکاتب متوسطه درس بخواند و هیچ زنی نتواند در پوهنتون‌ها یا انستیتوت‌های طبی تحصیل کند، کارکنان صحی زن در آینده از کجا خواهند آمد و چه کسانی در زمانی که زنان افغان در آسیب‌پذیرترین شرایط خود هستند، به خدمت آنان خواهند پرداخت؟ برای اینکه خدمات ضروری برای همه جنسیت‌ها در دسترس باشد، باید توسط همه جنسیت ها ارائه شود.»

اخیراً گزارش‌هایی منتشر شده است که رهبر امارت اسلامی دستور بسته شدن انستیتوت‌های طبی به روی زنان را صادر کرده است. امارت اسلامی هنوز به طور رسمی در این مورد اظهار نظر نکرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!