Connect with us

صحت

سازمان جهانی صحت: گمان می‌رود شربت سرفه ساخت هند با مرگ ۶۶ کودک در گامبیا ربط داشته است

منتشر شده

در

سازمان جهانی صحت در مورد تجویز و مصرف چهار شربت سرفه و سرما خوردگی ساخت شرکت دواسازی میدن هند هشدار داده است که گمان می‌رود با مرگ ۶۶ کودک در گامبیا ربط داشته است.

این سازمان جهانی همچنان روز چهارشنبه (۱۳ میزان) هشدار داده است که ممکن این دواها در سایر کشورها، بیرون از ممالک افریقای غربی، تولید و توزیع شده باشد.

تدروس ادهانوم گیبریسوس رییس سازمان جهانی صحت روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت که چهار شربت یاد شده "احتمالاً با مشکلات شدید گرده و مرگ ۶۶ کودک" ربط داشته است.

رییس سازمان جهانی صحت مرگ این کودکان را تاسف بار خواند.

تدروس گفت که سازمان جهانی صحت تحقیقات بیشتر را با مقام‌های هندی و شرکت تولید کنندۀ این چهار شربت – پرومیتازین فمی، کوفیکزمالین، ماکوف و ماگریپ – نیز انجام می‌دهد.

در اخطاریه‌ی سازمان جهانی صحت آمده است که :«تا حال، شرکت تولید کننده به سازمان جهانی صحت در مورد مصوونیت و کیفیت محصولات خود تضمین نداده است" و نیز گفته شده است که با تحلیل و تجزیۀ لابراتواری نمونه‌های این محصولات "تایید شده است که این محصولات حاوی مقادیر غیرقابل قبول دای‌ایتیلین گلایکول و ایتیلین گلایکول است.»

دای‌ایتیلین گلایکول و ایتیلین گلایکول مواد بی‌رنگ و بی‌بوی کیمیایی است که بیشتر در محصولات چرب کنندۀ ماشین‌آلات و به مقدار بسیار اندک در مواد آرایشی استفاده می‌شود. خوردن این دو مادۀ کیمیایی سبب درد شکم، استفراغ، اسهال، بندش ادرار، سردردی و در نهایت، منجر به عدم کفایه و نارسایی شدید گرده، مشلات اعصاب محیطی و مرکزی، کوما و مرگ شده می‎تواند.

وزارت صحت گامبیا ماه گذشته، پس از آنکه ۲۸ کودک در اثر از کار افتادن گرده‌های شان در گذشتند، به شفاخانه‌های آن کشور دستور داد تا مصرف این شربت‌ها را متوقف کند.

سازمان جهانی صحت گفته است که معلومات به دست آمده از سازمان مرکزی کنترول دوایی هند، نشان می‌دهد که شرکت تولید کننده این شربت‌ها را تنها به گامبیا صادر کرده است. با اینحال، به گفتۀ این سازمان، به دلیل بازارهای غیررسمی و کنترول ناشدۀ کشورهای افریقایی، نمی‌توان تولید آن را به سایر کشورهای منطقه رد کرد.

با هشدار از این احتمال که شاید شرکت یاد شده از دای‌ایتیلین گلایکول و ایتیلین گلایکول در دیگر محصولات دوایی خود نیز کار گرفته باشد "تکثیر جهانی" این دواها را نمی‌توان منتفی دانست.

رییس سازمان جهانی صحت از تمام کشورها خواست تا "این محصولات دوایی را شناسایی و جلو تولید آن را بگیرند تا از آسیب بیشتر به مریضان جلوگیری شود."

به نقل از خبرگزاری رویترز شرکت دواسازی "میدن" و وزارت صحت هند دراین باره از اظهار نظر خودداری کرده اند.

صحت

تیم انتقال ترمپ در حال برنامه‌ریزی‌ برای خروج امریکا از سازمان صحت جهانی است

ترمپ روند خروج یک ساله از سازمان صحت جهانی را در سال ۲۰۲۰ آغاز کرد اما شش ماه بعد جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا، این تصمیم را تغییر داد.

Published

on

یک منبع آگاه به رویترز گفته است که تیم انتقال دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا، برای خروج عاجل این کشور از سازمان صحت جهانی برنامه‌ریزی می‌کند. ترمپ چندین منتقد این سازمان را برای مناصب بالا در بخش صحت عمومی امریکا نامزد کرده است.

لارنس گوستین، استاد صحت جهانی در پوهنتون جورج تاون به این خبرگزاری گفت: «من کاملا می‌دانم که او [ترمپ] قصد دارد در روز اول یا در اولین روزهای حکومتش از سازمان [صحت جهانی] خارج شود.»

این طرح که با انتقاد ترمپ از سازمان صحت جهانی مطابقت دارد، تغییری چشمگیر در سیاست ایالات متحده در حوزه صحت بین المللی به وجود خواهد آورد و واشنگتن از مبارزه کشورها با بیماری‌های همه‌گیر کنار کشیده خواهد شد.

ترمپ چندین منتقد این سازمان را در حوزه صحت در حکومت خود تعیین کرده است. یکی از آنان رابرت اف کندی جونیور، یک منتقد به واکسین است که به عنوان وزیر صحت ایالات متحده نامزد شده است.

ترمپ روند خروج یک ساله از سازمان صحت جهانی را در سال ۲۰۲۰ آغاز کرد اما شش ماه بعد جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا، این تصمیم را تغییر داد.

ترمپ می‌گوید سازمان صحت نتوانسته است چین را در مورد شیوع زودهنگام کووید-۱۹ مسئول بداند. او بارها سازمان صحت جهانی را دست نشانده چین خوانده و قول داده است که کمک‌های ایالات متحده به این سازمان را صرف برنامه‌های صحی داخلی کند.

Continue Reading

صحت

کمبود امکانات در شفاخانه حوزوی هرات

Published

on

Continue Reading

صحت

داکتران بدون مرز: حذف زنان از انستیتوت‌های طبی در افغانستان، آینده مراقبت‌های صحی در این کشور را تهدید می‌کند

Published

on

سازمان داکتران بدون مرز هشدار داده است که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوت‌های طبی در افغانستان عواقب گسترده‌ای برای سلامت زنان در کشور خواهد داشت.

این سازمان در بیانیه‌ای روز جمعه گفت که تعداد کارکنان مراقبت‌های صحی زن در افغانستان از قبل ناکافی است و اقدام جدید، دسترسی به مراقبت‌های صحی با کیفیت را بیشتر محدود می‌نماید و خطرات جدی برای ارائه خدمات در آینده ایجاد می‌کند.

میکائیل لی پیه، نماینده سازمان داکتران بدون مرز در افغانستان گفت: «هیچ سیستم مراقبت صحی بدون کارکنان زن تحصیل کرده وجود ندارد. بیش از ۵۰ درصد کدر طبی ما زن هستند. تصمیم ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوت‌های طبی، آنان را هم از تحصیل و هم از ارائه بی‌طرفانه مراقبت‌های صحی محروم می‌کند.»

این سازمان تاکید کرد که نیازهای طبی در افغانستان بسیار زیاد است و کدر طبی زن باید برای رسیدگی به این نیازها آموزش ببینند.

لی پیه گفت: «اگر هیچ دختری نتواند در مکاتب متوسطه درس بخواند و هیچ زنی نتواند در پوهنتون‌ها یا انستیتوت‌های طبی تحصیل کند، کارکنان صحی زن در آینده از کجا خواهند آمد و چه کسانی در زمانی که زنان افغان در آسیب‌پذیرترین شرایط خود هستند، به خدمت آنان خواهند پرداخت؟ برای اینکه خدمات ضروری برای همه جنسیت‌ها در دسترس باشد، باید توسط همه جنسیت ها ارائه شود.»

اخیراً گزارش‌هایی منتشر شده است که رهبر امارت اسلامی دستور بسته شدن انستیتوت‌های طبی به روی زنان را صادر کرده است. امارت اسلامی هنوز به طور رسمی در این مورد اظهار نظر نکرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!