Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان جهانی غذا: اگر پول نرسد افغانستان را ترک می‌کنیم

منتشر شده

در

(Last Updated On: سنبله ۲۷, ۱۴۰۲)

سازمان جهانی غذا هشدار داده است که اگر تا پایان ماه اکتوبر پول کافی در اختیار این نهاد قرار نگیرد، مجبور به ترک کامل افغانستان خواهند شد.

رئيس این نهاد روز یکشنبه به شبکه ای.بی.سی امریکا گفت که برنامه جهانی غذا پول کافی حتی برای با موفقیت گذراندن ماه اکتوبر ندارد.

سیندی مک‌کین، رئيس سازمان جهانی غذا گفت: «تا زمانی که نتوانیم پول برای افغانستان فراهم کنیم، باید آن را به طور کامل خارج کنیم».

او با تاکید بر فوریت موضوع گفت: «در حال حاضر، زنان نمی توانند کار کنند. آنها نمی توانند شغلی داشته باشند. و در مورد سازمان جهانی غذا، ما به زنان غذا می دهیم، به زنان و کودکان غذا می دهیم. و اگر مجبور به خروج شویم، نتیجه آن گرسنگی و قحطی خواهد بود.»

پیش از این سازمان جهانی غذا در اعلامیه‌ای گفته بود که برای اولین بار درحالی که نیاز به کمک غذایی در جهان مرتبا رو به افزایش است، کمک‌ها به این نهاد بین‌المللی کاهش یافته است و این سازمان مجبور شده کمک‌های خود را به افغانستان و برخی کشورهای دیگر کاهش دهد.

دو ماه قبل سازمان جهانی غذا اعلام کرد که هر روز، حدود ۲۰ میلیون نفر در افغانستان غذای کافی ندارند و گرسنه می‌خوابند، و چهار میلیون مادر و کودک در معرض خطر سوء‌تغذیه و مرگ هستند.

وزارت اقتصاد افزون براینکه تداوم کمک‌های بشری به افغانستان را مهم می‌داند، تاکید می‌کند که امارت اسلامی با انسجام پالیسی‌ها وبرنامه های ملی در سکتورهای مختلف بر کاهش سریع میزان فقر تمرکز دارد.

قرار است درهفتاد وهشتمین اجلاس مجمع جهانی سازمان ملل متحد، سران کشورهای جهان برای مقابله با فقر و گرسنگی و کمک به توسعه در جهان، یک بار دیگر دیدار کنند. اما تحلیل گران می‌گویند جامعه جهانی از برنامه و وعده‌های مکرر خود برای رسیدن به اهداف جهانی توسعه پایدار بسیار عقب است.

درحالی که کشورها در سال ۲۰۱۵ متعهد شده بودند فقر را تا سال ۲۰۳۰ به صفر برسانند،‌ سازمان ملل متحد می‌گوید با ادامه وضع فعلی، دست کم ۵۷۵ میلیون نفر در سال ۲۰۳۰ در فقر کامل زندگی خواهند کرد و ۶۰۰ میلیون نفر در جهان با گرسنگی روبرو خواهند بود.

رویداد های اخیر

برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل در باره افغانستان

Published

on

(Last Updated On: میزان ۴, ۱۴۰۲)

قراراست دراین نشست رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل برای افغانستان، گزارش خود را از وضعیت در افغانستان به ویژه زنان ود ختران به شورا ارائه کند.

نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان درسازمان ملل و سیما باهوس رییس بخش زنان ملل متحد نیز معلومات خود را به اشتراک کنندگان نشست ارائه می‌کنند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در واکنش به برگزاری این نشست می‌گوید، افغانستان دارای یک نظام مشروع مردمی است، امنیت و ثبات را تامین کرده و حق دارد در شورای امنیت نماینده داشته باشد او از این شورا می‌خواهد در مورد افغانستان تجدید نظر کند وکرسی افغانستان را به امارت بسپارد، تحریم‌ها را بردارد و سرمایه‌های افغانستان را برگرداند.

سرمنشی ملل متحد در گزارش سه ماه قبل خود به شورای امنیت گفته بود که تمایل امارت اسلامی برای پذیرفته شدن در جامعه جهانی ایجاب می‌کند تا آنها گام‌های ملموسی برای رعایت و ترویج حقوق بشر بردارند.

امارت اسلامی می‌گوید، درباره خواست‌های سازمان ملل از سوی امارت انکار صورت نگرفته و امارت در تلاش پیدا کردن راه حل برای حل مشکلات است، اما کشورها نباید از موضوع زنان استفاده ابزاری کنند و باید راه‌های دیپلوماتیک را باز کنند تا به طور مستقیم در مورد اختلاف‌ها صحبت شود.

پیش از این درهفتادوهشتمین مجمع عمومی سازمان ملل بسیاری از رهبران و وزیران خارجه کشورها به شمول کشورهای اسلامی از امارت اسلامی خواستند فوراً ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها از کار زنان و آموزش دختران را بردارند و اجازه دهند دروازه‌های مکاتب و پوهنتون‌ها به روی دختران دوباره باز شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم حکومت موقت پاکستان: کمپ‌های تمرینی تحریک طالبان پاکستانی در خاک افغانستان وجود دارد

Published

on

(Last Updated On: میزان ۴, ۱۴۰۲)

پاکستان باردیگر از وجود گروهای‌های تروریستی همچون طالبان پاکستانی در خاک افغانستان ابراز نگرانی کرده است. صدر اعظم حکومت سرپرست پاکستان در گفتگو با یک رسانه ترکی گفته است گروه‌های مانند تحریک طالبان پاکستان در خاک افغانستان وجود دارد و آنان این موضوع را با کابل شریک ساخته اند.

مقام‌های پاکستانی این ‌روزها یکی پی دیگر انگشت انتقاد را به طرف افغانستان دراز می‌کند.

این بار صدراعظم حکومت سرپرست پاکستان گفته است؛ وجود گروهای تروریستی همچون طالبان پاکستانی درخاک افغانستان نگران کننده است.

انوارالحق کاکر، صدراعظم حکومت سرپرست پاکستان می‌گوید: «ما در مورد مشکلات دولت سرپرست افغانستان بحث نمی‌کنیم، نگرانی ما این است که گروهای تروریستی مانند تی تی پی در خاک افغانستان وجود دارد، و ما این موضوع را با آنها در میان گذاشتیم، در خاک افغانستان کمپ‌های تمرینی آنها وجود دارد که برای ما یک موضوع نگران کننده است و در این مورد از دولت سرپرست افغانستان شکایت نمی‌کنیم بلکه می‌خواهیم تا با داشتن یک پالیسی خوب با این کشور به این مشکلات رسیدگی کنیم.»

این مقام بلندرتبه پاکستانی همچنان گفته است که در راستای به قدرت رسیدن دوباره‌ی امارت اسلامی هیچگاه از آنان پشتیبانی نکرده است.

آقای کاکر می‌گوید: «پاکستان هیچ وقت از طالبان (امارت اسلامی) حمایت نکرده است که دوباره به قدرت برسند. بل این امریکا و متحدان آن بودند که در زمینه طالبان (امارت اسلامی) را کمک کرده است و امریکا نقش اساسی را در این عرصه دارد.»

امارت اسلامی اما بارها این نگرانی و ادعای مقام‌های پاکستانی را رد کرده و گفته است که کشورها نباید بار ملامتی شان را بردوش مردم افغانستان بی‌اندازند.

انورالحق کاکر این را هم گفته است؛ پاکستان در رهگذر مبارزه با تروریزم در صدر فهرست کشورها قرار دارد زیرا در این راستا حدود ۹۰ هزار تن کشته داده است.

این در حالی است که در پی تشدید تنش‌ها بین کابل و اسلام‌آباد، اخیراْ نماینده خاص پاکستان برای افغانستان به کابل آمده روی بهبود روابط دو کشور با مقام‌های امارت اسلامی دیدار و گفتگو کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مشاور صدراعظم قطر: انزوای افغانستان راه حل نیست، نتیجه نخواهد داد

Published

on

(Last Updated On: میزان ۴, ۱۴۰۲)

ماجد الانصاری، مشاور صدراعظم قطر می‌گوید که انزوای افغانستان راه حل نیست و بهتر است تا جهان با حکومت کنونی افغانستان وارد تعامل شود.

ماجد الانصاری در گفتگو با شبکه «مانیتور» گفته است که انتقاد از حاکمان افغانستان راه حل نیست و افراط‌‍‌گرایی را تقویت می‌کند.

به گفته این مقام قطری، تعامل مسیر بهتر برآورده شدن خواست‌های جهانی در زمینه حقوق زنان و دختران را هموار خواهد کرد.

او افزوده است که افغانستان برای قطر مهم است و دوحه میان افغانستان و سایر کشورها میانجی‌گری می‌کند.

به گفته وی، بسیاری ازکشورها می‌خواهند با امارت اسلامی تعامل داشته باشند اما به دلایل سیاسی و اخلاقی نمی‌خواهند وارد تعامل شوند.

آقای ماجد الانصاری در بخشی از صحبت‌های خود گفته است: «اگر افغانستان از سوی جامعه جهانی به انزوای کامل کشیده شود، این کشور به دست قدرت‌های قرار خواهد گرفت که هیچ تعهدی به حقوق زنان و کودکان ندارند. ما کاملاً درک می‌کنیم که وضعیت امروز افغانستان برای جامعه جهانی آسان نیست که با دولت کنونی تعامل داشته باشد، در چنین یک وضعیت بهتر است تا با افغانستان تعامل صورت گیرد، قطر بازیگر امنیتی برای افغانستان نیست اما تلاش می‌کند تا میان افغانستان و سایر کشورهای جهان میانجی‌گری کند.»

ماجد الانصاری تصریح کرده که در حال حاضر قطر نماینده منافع امریکا و بسیاری از کشورهای دیگر در افغانستان است و بسیاری از نشست‌ها را میان دیپلومات‌های خارجی و امارت اسلامی در دوحه میزبانی می‌کند.

آقای الانصاری گفته است: «البته ما در افغانستان کار می‌کنیم و افغانستان موضوع بسیار مهمی برای قطر است. ما بالای افغانستان سرمایه‌گذاری کرده‌ایم و در این زمینه ما اساساً میان افغانستان و سایر کشورها وساطت می‌کنیم، تعامل با افغانستان مسیر بهتر برآورده شدن خواست‌های جهانی را هموار خواهد کرد اما انتقاد از طالبان راه حل نیست و افراط‌گرایی درافغانستان را تقویت می‌کند.»

این در حالی است که مقام‌های امارت اسلامی بارها در سخنرانی‌های شان از دولت قطر به دلیل میانجی‌گری برای بازکردن دریچه تعامل با کشورهای جهان قدردانی کرده و گفته‌اند که درک وضعیت عینی افغانستان از سوی جامعه جهانی مسیر تعامل با کشورها را با گذشت زمان بازتر خواهد کرد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در این مورد گفته است: «امریکا بعضی کشورها را نمی‌گذارد که اقدام بکنند در این راستا (به رسمیت‌شناختن) و نزاکت‌ها بین کشورها با امریکا وجود دارد، طبعاً آن‌ها نمی‌خواهند خود را از راستای دیپلوماتیک درگیر بسازند و خود را با مشکلات مواجه کنند؛ همین علت است، اگر نی امارت اسلامی افغانستان تمام شرایطی را که کشور به رسمیت شناخته شود، به جا کرده است.»

در حال حاضر اماکن دیپلوماتیک بیش از چهارده کشور منطقه به شمول قطر در افغانستان فعال است و نیز امارت اسلامی به طور متقابل در این کشورها حضور دیپلوماتیک دارد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!