Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان داکتران بدون مرز: علت اصلی سوء تغذیه در افغانستان فقر و ناداری است

این در حالیست که سازمان جهانی غذا در گزارش جدید خود به تاریخ ۹ جولای گفته بود که ۴ میلیون افغان که ۳.۲ میلیون نفر از آنها کودکان زیر پنج سال هستند، از سوء تغذیۀ شدید رنج می‌برند.

منتشر شده

در

سازمان داکتران بدون مرز (ام، اس، اف) می‌گوید که علت اصلی سوء تغذیه در افغانستان فقر و ناداری است که خانواده‌های زیادی را مجبور ساخته است تا برای دسترسی به خدمات صحی، فاصله‌های طولانی را بپیمایند.

این سازمان روز سه‌شنبه (۲۶سرطان) در گزارشی گفته است که افغان‌ها برای دسترسی به مراقبت‌های صحی اولیه و عاجل با مشکل مواجه هستند.

در گزارش سازمان داکتران بدون مرز آمده است که شمار زیادی از مریضان با طی کردن راه‌های طولانی به شفاخانه‌ها و کلینیک‌های این سازمان و همچنان شفاخانه‌های وزارت صحت عامه که تحت حمایت این سازمان قرار دارند، مراجعه می‌کنند؛ زیرا آنها در مناطق شان به کلنیک‌های صحی با کیفیت دسترسی ندارند، یا اینکه کودکان مبتلا به سوء تغذیۀ آنها بسیار کوچک هستند.

در این گزارش، با شماری از خانواده‌هایی که کودکان خود را برای درمان به این مراکز آورده اند، صحبت شده است.

آنها گفته اند که دلیل اصلی این مشکل نبود غذا نه بلکه نبود پول است. در کنار این مادرانی که با تغذیۀ ناکافی روبه‌رو هستند بدن‌شان قادر نیست شیر کافی تولید کند که این تاثیر بدی روی کودکان‌شان می‌گذارد.

بر اساس این گزارش، وضعیت بد اقتصادی افغانستان سبب شده است که بسیاری از کسانی که قبلاً توانایی پرداخت مصارف درمان در کلینیک‌های خصوصی را داشتند، اکنون به مراکز صحی که از سوی سازمان‌های بین‌المللی حمایت می‌شوند، مراجعه می‌کنند.

در همین حال برخی از خانواده‌هایی که فرزندانشان دچار سوءتغذیه هستند، علت مریضی فرزندانشان را وضعیت بد اقتصادی و نداشتن غذای مناسب عنوان می‌کنند.

خداداد، باشندۀ ولایت بغلان می‌گوید، کودک یک و نیم ساله‌اش دچار سوءتغذیه است و به دلیل مشکلات اقتصادی نمی‌تواند او را به کلینیک خصوصی ببرد.

او گفت که کودکش در مراکز صحی که از سوی نهادهای بین‌المللی حمایت می‌شوند تحت معالجه قرار دارد.

این در حالیست که سازمان جهانی غذا در گزارش جدید خود به تاریخ ۹ جولای گفته بود که ۴ میلیون افغان که ۳.۲ میلیون نفر از آنها کودکان زیر پنج سال هستند، از سوء تغذیۀ شدید رنج می‌برند.

این ادارۀ ملل متحد همچنان گفته بود که در سال جاری ۲۳.۷ میلیون افغان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند که از این میان ۱۲.۴ میلیون نفر تا ماه اکتوبر با سطح بالای ناامنی غذایی روبه‌رو خواهند بود.

 

خبرهای مرتبط:

بیش از ۱.۵ میلیون کودک در افغانستان سرگرم کارهای شاق اند

برنامه جهانی غذا: تنها به یکی از هر سه کودک دچار سوء تغذیه در افغانستان کمک کرده می‌توانیم

رویداد های اخیر

متقی و رئیس عملیاتی صلیب سرخ بر گسترش همکاری‌های بشردوستانه تأکید کردند

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی، با یاسمین پراز دسیماز، رئیس عمومی امور عملیاتی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، دیدار و درباره وضعیت بشردوستانه افغانستان گفتگو کرد.

وزارت امور خارجه در خبرنامه‌ای اعلام کرده است که در این دیدار، نیازهای بشردوستانه کشور، افزایش شمار مهاجرین بازگشته، خدمات صحی و مشکلات باقی‌مانده از دوران جنگ مورد بحث قرار گرفته است.

دو طرف بر اهمیت ادامه و گسترش همکاری‌های بشردوستانه کمیته بین‌المللی صلیب سرخ تأکید کرده و آمادگی خود را برای هماهنگی بیشتر در بخش صحت و سایر زمینه‌های بشردوستانه ابراز کردند.

در این دیدار همچنین گفته شد که افغانستان پس از یک دوره طولانی جنگ، اکنون وارد مرحله جدیدی از توسعه و رشد اقتصادی شده است؛ با این حال، برخی مشکلات و نیازهای قربانیان جنگ همچنان نیازمند توجه است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام‌های بدخشان: مخالفان امارت اسلامی در چترال پاکستان پناهگاه دارند

Published

on

مقام‌های امنیتی در بدخشان می‌گویند در حال حاضر هیچ مشکل امنیتی در ولسوالی زیباک این ولایت وجود ندارد، اما پاکستان در منطقه چترال از مخالفان امارت اسلامی حمایت می‌کند و آنان را آموزش می‌دهد.

عبدالبصیر مظهری، قوماندان امنیه بدخشان، می‌گوید مخالفان امارت اسلامی در نزدیکی خط فرضی دیورند در چترال پناهگاه و مراکز آموزشی دارند و تلاش می‌شود از طریق کوتل شاه سلیم امنیت ولایت‌های شمال‌شرقی افغانستان مختل شود.

او گفت: «شواهدی وجود دارد که پاکستان برای مخالفان نظام در نزدیکی خط فرضی پناهگاه‌ها و مراکز آموزشی ساخته است. در شمال، بدخشان تنها ولایتی است که با پاکستان مرز مشترک دارد. پاکستان مخالفان نظام را در چترال جمع کرده است.»

با این حال، در مرکز ولسوالی زیباک زندگی مردم به‌گونه عادی جریان دارد و نشانه‌ای از درگیری در این منطقه دیده نمی‌شود.

باشندگان زیباک می‌گویند در حال حاضر در امنیت زندگی می‌کنند، اما از حکومت می‌خواهند برای جلوگیری از هرگونه ناامنی، تدابیر امنیتی در مناطق مرزی را افزایش دهد.

واحد، یکی از باشندگان گفت: «مردم در امن و امان زندگی می‌کنند و هیچ نگرانی نداریم.»

فرید، باشنده دیگری نیز با اشاره به گزارش‌های منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی درباره درگیری در مناطق مرزی افغانستان و پاکستان گفت که خواست مردم، تأمین بیشتر امنیت مرزها است.

مقام‌های امنیتی می‌گویند نیروهای امارت اسلامی در سرحدات مستقر و برای مقابله با هرگونه تهدید آماده‌اند.

بر اساس اطلاعات ارائه‌شده از سوی مقام‌های محلی، ولسوالی زیباک از سه مسیر با مناطق آن‌سوی خط دیورند ارتباط دارد و نیروهای امنیتی در این مناطق در حالت آماده‌باش قرار دارند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یونیسف: یک میلیون کودک افغان در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه قرار دارند

Published

on

سازمان ملل متحد هشدار داده است که حدود یک میلیون کودک در افغانستان به سوءتغذیه شدید و تهدیدکننده زندگی مبتلا هستند و در صورت دریافت نکردن مراقبت فوری، ممکن است جان خود را از دست بدهند.

یونیسف روز سه‌شنبه اعلام کرد که حدود ۳.۷ میلیون کودک در سراسر افغانستان با «لاغری شدید» یا سوءتغذیه حاد مواجه‌اند.

تاج‌الدین ایوالی، نماینده یونیسف در افغانستان، گفت حدود یک میلیون کودک از میان این شمار به سوءتغذیه شدید مبتلا هستند؛ حالتی که یکی از خطرناک‌ترین شکل‌های گرسنگی حاد به شمار می‌رود.

ایوالی در یک نشست خبری گفت: «اگر تداوی صورت نگیرد و نتوانیم به‌سرعت اقدام کنیم، یک میلیون کودک در معرض خطر مرگ قرار دارند.»

او گفت بحران سوءتغذیه در سراسر افغانستان رو به وخامت است و از آغاز سال جاری تاکنون بیش از ۵۰۰ هزار کودک به دلیل سوءتغذیه متوسط و شدید به مراقبت‌های صحی در شفاخانه‌ها نیاز پیدا کرده‌اند.

بر اساس آمار یونیسف، نزدیک به ۴۰ درصد کودکانی که به دلیل سوءتغذیه شدید و مشکلات صحی ناشی از آن در شفاخانه‌ها بستری می‌شوند، نوزادان زیر شش ماه هستند. همچنین کودکان زیر دو سال بیش از ۸۰ درصد موارد سوءتغذیه شدید را تشکیل می‌دهند.

ایوالی گفت سوءتغذیه نقش مهمی در افزایش مرگ‌ومیر کودکان خردسال در افغانستان دارد.

این وضعیت فشار بر شفاخانه‌ها را نیز افزایش داده است. در ماه جولای سال گذشته حدود ۶ هزار مورد سوءتغذیه شدید ثبت شده بود، اما این رقم در جولای امسال با حدود یک‌سوم افزایش، به بیش از ۸ هزار مورد رسیده است.

ایوالی گفت که در برخی مناطق جنوب افغانستان، شفاخانه‌ها اکنون در هر بستر موجود، سه یا چهار کودک مبتلا به سوءتغذیه شدید را می‌پذیرند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!