Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل از پاکستان نسبت به طرح اخراج مهاجران افغان از اسلام‌آباد ابراز نگرانی کرد

با این حال،‌ افغان‌های دارای کارت اقامت (PoR)، که به آنها اجازه می‌دهد به طور قانونی در هر نقطه از پاکستان اقامت کنند، در مرحله دوم این طرح به کشورشان بازگردانده خواهند شد.

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) و سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM) درباره تصمیم اخیر دولت پاکستان مبنی بر اخراج پناهجویان افغان دارای کارت‌های اقامتی (PoR) و کارت شهروندی افغانستان (ACC) از اسلام‌آباد ابراز نگرانی کرده‌اند.

دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در پاکستان اعلام کرد که به‌طور مشترک با سازمان بین‌المللی مهاجرت، از دولت پاکستان در مورد این اقدام توضیح خواهد خواست.

بر اساس اعلام این نهادها، دولت پاکستان به دارندگان کارت PoR تا ۳۰ جون ۲۰۲۵ و به پناهجویانی که در انتظار سفر به کشور ثالث هستند، تا ۳۰ مارچ ۲۰۲۵ فرصت داده است که اسلام‌آباد را ترک کنند.

حکومت پاکستان به گونهٔ رسمی در مورد تصمیم خود تا اکنون اظهار نظر نکرده است. اما به اساس گزارش دان نیوز پاکستان، مقام‌های حکومتی توصیه کرده اند که این طرح بدون آگاهی عمومی عملی شود.

در ادامهٔ چالش‌ها برای مهاجران افغان مقیم در پاکستان، به تازگی مقام‌های این کشور تصمیم گرفته اند که افغان‌های ثبت‌نام شده و دارای مدرک اقامت را از شهرهای اسلام‌آباد و راولپندی اخراج کنند.

به گزارش روزنامه دان به نقل از منابع آگاه این طرح هفته گذشته در سلسله جلساتی به ریاست شهباز شریف، صدراعظم پاکستان نهایی شد.

بر اساس مرحله اول طرح جابجایی، شهروندان افغان که کارت شهروندی افغانستان (ACC) را دارند، “فورا” از اسلام‌آباد و راولپندی اخراج خواهند شد و سپس در کنار مهاجران بدون مدرک و غیرقانونی به افغانستان بازگردانده خواهند شد.

به گفته سازمان بین‌المللی مهاجرت، مدرک آی‌سی‌سی به افغان‌ها در طول اقامت در پاکستان وضعیت قانونی موقت می‌دهد. با این حال، دولت فدرال در مورد مدت زمان اعتبار این کارت‌ها تصمیم می‌گیرد.

با این حال،‌ افغان‌های دارای کارت اقامت (PoR)، که به آنها اجازه می‌دهد به طور قانونی در هر نقطه از پاکستان اقامت کنند، در مرحله دوم این طرح به کشورشان بازگردانده خواهند شد.

روزنامه دان تخمین زده که درحال حاضر تعداد ۱.۳ میلیون مهاجر افغان دارای کارت‌های پی او آر و ۷۰۰هزار دارندگان کارت‌های ای سی سی در پاکستان به سر می‌برند، اما گفته است که مشخص نیست که چه تعداد آنان در اسلام‌آباد و راولپندی مستقر اند.

بریالی میاخیل، رئیس شورای متحدهٔ عالی مهاجرین افغان در خیبرپختونخواه، گفت: «در نشست اخیر با مقام‌های سازمان بین‌المللی UNHCR، مشکلات مهاجرین افغان را مطرح کردیم. کارمندان UNHCR به ما اطمینان دادند که خواسته‌ها و نگرانی‌های ما را منتقل خواهند کرد و تلاش می‌کنند تا این وضعیت تغییر کند.»

در چند ماه اخیر، روند آزار و اذیت، بازداشت و بازگرداندن مهاجرین افغان به افغانستان در اسلام‌آباد و راولپندی شدت گرفته است. در همین حال، افغان‌هایی که منتظر اسکان مجدد در کشورهای سوم هستند نیز تا ۳۱ مارچ از اسلام‌آباد و راولپندی اخراج شده و به افغانستان بازگردانده می‌شوند.

در حال حاضر بین ۱۰ تا ۱۵ هزار شهروند افغان در پاکستان در انتظار پناهندگی و انتقال به کشورهای سوم هستند.

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت معارف: در عصر فعلی زیاد به علوم عصری نیاز داریم

Published

on

(Last Updated On: )

سرپرست وزارت معارف می‌گوید که محتوای مغایر دین و سنت‌های افغانی از نصاب درسی حذف می‌شوند و این وزارت افزون بر علوم دینی، به علوم عصری نیز توجه دارد.

حبیب‌الله آغا در مراسم آغاز سال تعلیمی ۱۴۰۴ در کابل گفته است که امروزه کسب علوم دینی و علوم عصری نیاز‌ مهم است و امارت اسلامی متعهد به هردوی ‌آن‌ها بوده و مردم نباید فریب تبلیغات منفی را بخورند.

آقای آغا افزوده است: «در این عصر ما خیلی ضرورت داریم که علوم عصری را بیاموزیم. با علوم عصری پیشرفت بکنیم و خود را برای رقابت با دنیا آماده‌ کنیم.»

او تصریح نموده که فقط با فراگیری علوم عصری می‌توان از جان، نظام، صحت و جغرافیای کشور حفاظت کرد.

از سویی هم، معاون اداری رئیس الوزرا در این مراسم گفت که رهبری امارت اسلامی متعهد به برآورده کردن تمامی نیازهای وزارت معارف است تا افغانستان یک معارف عالی و برتر داشته باشد.

عبدالسلام حنفی تاکید کرد که وزارت معارف باید تلاش نماید تا نیازهای کنونی کشور را بر آورده کند.

آقای حنفی بیان کرد: «ارتقای ظرفیت استادان، مسایل مربوط به سواد آموزی، نظارت از جریان دروس و بالابردن کیفیت درسی مدارس دینی و مدارس عمومی و در نتیجه ساختن یک معارفی که هم از نگاه کمیت و از نگاه کیفیت ما داشته باشیم، این مسوولیت منسوبین وزارت معارف می‌باشد.»

در همین حال، شماری از مقامامت حکومتی گفتند با آن که دشمن به وسیله جنگ سرد با تمام توان به بدنام‌ سازی امارت اسلامی افغانستان تلاش می‌کند، اما کشور روز به روز در حال پیشرفت است.

عبدالباقی حقانی، سرپرست اداره ملی امتحانات همچنان در این مراسم گفت که توجه تاجران افغان و کشورهای خارجی برای کمک به بخش معارف جلب شود.

گفتنی است که سال تعلیمی ۱۴۰۴ در کشور بدون بازگشایی مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم آغاز شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی می‌گوید یک زندانی امریکایی را به‌عنوان اقدام بشردوستانه آزاد کرد

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت خارجه اعلام نموده که امارت اسلامی افغانستان امروز (پنجشنبه) یک اسیر امریکایی به‌نام جورج گلزمن را به‌عنوان اقدامی بشردوستانه از زندان آزاد کرده است.

در بیانیه وزارت خارجه آمده است: «امارت اسلامی افغانستان مانند همیشه یک بار دیگر خاطرنشان می‌سازد که می‌توان برای همه مسائل از طریق گفتگو، تفاهم و دیپلوماسی راه‌حل پیدا کرد.»

بیانیه افزوده است: «گام رهایی شهروند امریکایی نیز با حسن نیت برداشته شد که نشان می‌دهد بر اساس احترام و منافع متقابل، آماده تعامل واقعی با همه طرف‌ها، به‌ویژه ایالات متحده است.»

وزارت خارجه تصریح کرده که گروه‌های فتنه‌گر چون داعش سرکوب شده و به هیچ ‌کسی از جانب افغانستان تهدیدی متوجه نیست.

بربنیاد بیانیه، افغانستان می‌تواند در ثبات منطقه و جهان نقشی مثبت ایفا کند و همچنان می‌تواند مسائل خود را با جهانیان به نحوه خوب حل کند.

وزارت خارجه نیز از امارات متحده عربی و قطر برای ایفای نقش مهم و مؤثر در تسهیل این پیشرفت و حل قضیه بین امارت اسلامی و امریکا سپاس‌گزاری کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیئت امریکایی با امیرخان متقی در کابل دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت خارجه امارت اسلامی از سفر یک هیئت امریکایی به کابل خبر داده و گفته است که آدم بوئلر، نماینده ویژه رئیس جمهور امریکا در امور زندانیان و زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین این کشور برای افغانستان در دیدار با امیرخان متقی درباره آزادی زندانیان گفتگو کرده‌اند.

سرپرست وزارت خارجه سفر هیئت امریکایی را به کابل یک پیشرفت در روابط میان کابل و واشنگتن خوانده است.

در بیانیه وزارت خارجه آمده که در این دیدار در مورد روابط دوجانبه، تبادله زندانیان و ارائه خدمات قنسولی برای شهروندان کشور در امریکا گفتگو شده است.

متقی این دیدار را گامی مثبت در راستای بهبود روابط دانسته و تأکید کرده که امارت اسلامی در چارچوب سیاست خارجی متوازن خود، خواهان روابط مثبت با تمامی طرف‌ها است.

او همچنان بر لزوم حل مسائل از طریق گفتگو و کنار گذاشتن تأثیرات جنگ ۲۰ ساله برای ایجاد روابط مثبت سیاسی و اقتصادی تأکید کرده است.

وزارت خارجه به نقل از آدم بوئلر نوشته که وی پیشرفت در مذاکرات مربوط به زندانیان را یک گام مهم در راستای اعتمادسازی میان دو طرف دانسته است.

بوئلر همچنان اقدامات امارت اسلامی را در مبارزه با مواد مخدر و تأمین امنیت تحسین کرده است.

بوئلر بر ادامه گفتگوها میان امارت اسلامی و امریکا تأکید کرده و گفته است که تقویت روابط از طریق مذاکرات اهمیت زیادی دارد.

او افزوده است که افغانستان و امریکا دارای روابط تاریخی هستند که در برخی دوره‌ها با چالش‌هایی همراه بوده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!