رویداد های اخیر
سازمان ملل برای کمک به مردم افغانستان خواهان ۴،۵ میلیارد دالر شد

سازمان ملل متحد برای جلوگیری از بحران بشری و اقتصادی در افغانستان خواهان ۴،۵ میلیارد دالر کمک شده است.
این سازمان برای جلوگیری از بحران بشری و اقتصادی در جهان، فراخوان کمک بشری ۴۱ میلیارد دالر برای ۱۸۳ میلیون تن در کشورهای شد که مردم آن در منازعه و فقر به سر میبرند.
مارتین گریفیتس، هماهنگ کننده کمکهای بشری این سازمان، میگوید که افغانستان در صدر کشورهای قرار دارد که ۲۸ میلیون نفر در آن به کمکهای فوری بشری نیاز دارند.
گریفیتس در این باره گفت:”ما هرگز افغانستان را ترک نکردیم و اکنون با برنامه پیش بینی شده برای سال ۲۰۲۲ سه بار، سه برابر برنامه سال ۲۰۲۱، به دلیل نیازها و شرایط مختلف که شما به خوبی میدانید، آنجا استیم.”
کمبود پول نقد در افغانستان از دیگر چالشهای است که سازمان ملل تلاش دارد تا به آن رسیده گی کند.
مارتین گریفیتس در این باره گفت:” نبود پول نقد در افغانستان یک مانع بزرگ برای ارایه هرگونه خدمات است. امیدوارم آنرا تا آخر ماه جاری به دست بیاوریم.”
در همین حال رییس عملیاتی کمیته صلیب سرخ پس از سفر شش روزه اش به افغانستان می گوید که آنچه در افغانستان دیده است، شوکه شده است.
چدومینک ستیل هارت، رییس عملیاتی کمیته بین المللی صلیب سرخ، در این باره گفت:” در واقع یک بحران انسانی عظیم وجود دارد که در حال رخ دادن است، خانوادهها پولی برای گذاشتن غذا در بشقابهای شان ندارند، زمستان شروع شده است سردی هوا به زیر نقطه انجماد رسیده است و دیدن این تصویر وحشتناک است و اکنون به اقدام فوری نیاز است.”
نهادهای سازمان ملل درحالی از گسترش فقر و از هم پاشیدن نظام اقتصادی افغانستان ابراز نگرانی میکنند که حکومت و مردم خواهان آزاد سازی ذخایر ارزی کشور از سوی امریکا استند و این بحران را ناشی از منجمد ماندن پولهای افغانستان میدانند.
رویداد های اخیر
نخستین دور فراغت «نیروهای کماندو» با حضور وزیر دفاع برگزار شد

مسئولین در وزارت دفاع ملی امارت اسلامی افغانستان امروز (پنجشنبه ۳حمل) میگویند که ۴۸۵ تن از نیروهای قوتهای خاص (کماندو) پس از سپری نمودن دوره تعلیمات نظامی، مسلکی و عقیدتی سه ماهه یک روز قبل طی مراسم با شکوهی با حضور داشت مولوی محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع ملی مسؤلان و سایر مجاهدین از فرقه “قوتهای خاص” این وزارت فارغ گردیدند.
وزیر دفاع ملی در سخنانی خطاب به مجاهدین گفت:«اهداف و تلاشهای خستگی ناپذیر شما همانا تطبیق شریعت اسلامی در کشور و مبارزه با دشمنان بوده است، من از این طریق به مردم خویش اطمینان میدهم این نیروها از ناموس، جان و مال شما محافظت نموده و به کسی اجازه اخلال و گرفتن خوشی ها شما را نخواهند داد.»
همچنان مولوی مختار احمد عمری، معاون فرقه قطعه خاص ضمن سپاسگزاری از مسئولان، اطمینان داد که آنان در آینده برای حفاظت از حاکمیت ملی و نظام اسلامی متعهد و مصمم به تربیت نیروهای بیشتری میباشند.
رویداد های اخیر
یک زن در فاریاب چهارگانگی بدنیا آورد

مسئولان صحی در ولایت فاریاب میگویند یک زن در این ولایت چهارگانگی بدنیا آورده است.
مسئولان صحی شفاخانه نسایی شهرمیمنه میگویند:«مریم باشنده ولسوالی غورماچ شب گذشته (۱حمل ۱۴۰۲) چهارگانگی به دنیا آورده که ۳ پسر و یک دختر میباشند.»
داکتران وضعیت صحی این زن و فرزندانش را خوب توصیف کردهاند.
یک ماه قبل نیز در یکی از شفاخانههای ولایت فاریاب مادری که در انتظار یک کودک بود صاحب چهار فرزند شد.
رویداد های اخیر
ملا عبدالغنی برادر هنگام بازدید از بند کمال خان بر افزایش ظرفیت ذخیره آب تاکید کرد

معاون اقتصادی ریاست الوزرا هنگام بازدید از بند کمال خان در ولایت نیمروز روز سه شنبه (۱ حمل) گفت که بند کمال خان یک پروژه ملی است و افزایش ظرفیت ذخیره آب و پاک سازی کانالها به مدیریت سالم نیاز دارد.
ملا عبدالغنی برادر همچنان گفت که مشکل پرچوی ها در این بند حل و آب بگونه درست مدیریت خواهد شد.
بازدید این مقام امارت اسلامی همراه با برخی اعضای کابینه از بند کمال خان یک روز قبل از روز بینالمللی آب صورت گرفته است.
این در حالی است که آبهای کشور نیاز به مدیریت دارند و امارت اسلامی هم فرصتهای کلانی در پیش دارد تا آبهای کشور را طوری مدیریت کند که بیشترین بهره را مردم افغانستان ببرند.
میرویس حاجی زاده، آگاه امور اقتصادی میگوید: «ما به نمایندگی از سکتور خصوصی از بزرگانی که از بند کمال خان بازدید کردند، تشکری میکنیم. مسئولیت هر فرد ما است که باید سرمایه ملی وطن خودرا حفاظت کنیم تا باشد مثل کشورهای دیگر به خودکفایی رو بیاوریم.»
به باور شماری دیگر از کارشناسان، مدیریت آبهای کشور میتواند افغانستان را در زمان اندک از مشکلات اقتصادی بیرون کند و دولت باید تمرکز روی ایجاد بندهای آبی داشته باشد.
کمال الدین کاکر، آگاه امور اقتصادی میگوید: «افغانستان کشوری است که زمینهای زراعتی زیادی دارد و بیشتر به زراعت اتکا میکند. بناءً برای زمینهایی که به آب نیاز دارد، اگر مدیریت آب صورت گیرد، میتواند افغانستان را از لحاظ غلهجات خودکفا کند و هم میتواند به کشور صادراتی مبدل شود.»
به باور بسیاریها زمینه سرمایه گذاری در بخش زراعت در افغانستان وجود دارد و هرگاه حکومت بتواند آبهای کشور را مدیریت کند حتا سرمایه گذاران خارجی هم به افغانستان خواهند آمد و در بخش زراعت سرمایه گذاری خواهند کرد.
-
جهان4 روز ago
ثبتنام ۸۰۰ هزار نفر در کوریای شمالی برای جنگ با امریکا
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سرباز آسترالیایی به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در افغانستان گرفتار شد
-
تجارت3 روز ago
محصول گمرگی مواد اولیه کاهش یافت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
معاون والی جوزجان پسرش را از وظیفه برکنار کرد
-
جهان2 روز ago
تایلند از انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات در ماه می خبر داد
-
تجارت4 روز ago
عواید ریاست صنعت و تجارت ولایت کندز ۴۸ درصد افزایش یافته است
-
جهان5 روز ago
ترامپ بعد از ۲ سال ممنوعیت به فیسبوک بازگشت
-
جهان5 روز ago
هند: وضعیت مرزها با چین در منطقه هیمالیا شکننده و خطرناک است