Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل: تولید متامفتامین در افغانستان به شدت افزایش یافته است

منتشر شده

در

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد روز یک‌شنبه (۱۹سنبله) با نشر گزارشی تازه از تولید سریع متامفتامین در افغانستان و افزایش قاچاق آن در داخل این کشور و کشورهای منطقه خبر داده است.

بر اساس گزارش این دفتر، قاچاق متامفتامین در افغانستان و کشورهای همسایه نزدیک به دوازده برابر افزایش است.

همچنان در گزارش آمده است که کشف مواد مخدر طی پنج سال از ۲.۵ تن در سال ۲۰۱۷ به ۲۹.۷ تن در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است.

یافته‌های دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، نشان می‌دهد که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در اگست ۲۰۲۱ و ممنوعیت مواد مخدر در اپریل ۲۰۲۲، قاچاق هرویین، هرچند با نرخ پایین‌تری، ادامه یافته است.

با این حال، گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد گفته است که قاچاق متامفتامین از زمان ممنوعیت تشدید شده است، که نشان‌دهنده گسترش سریع تولید مواد مخدر و تغییر شکل احتمالی بازارهای غیرقانونی مواد مخدر است که مدت‌ها در تسلط مواد افیونی افغانستان بود.

غاده ولی، رییس اجرایی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد می‌گوید: «افزایش قاچاق متامفتامین در افغانستان و منطقه حاکی از تغییر قابل توجهی در بازار مواد مخدر غیرقانونی است و توجه فوری ما را می‌طلبد. هماهنگی منطقه‌ای با هدف انحراف و قاچاق پیش‌سازهای کیمیایی برای جلوگیری از گسترش ادامه تولید غیرقانونی متامفتامین در داخل و اطراف افغانستان ضروری است.»

او تاکید می‌کند که هدف این گزارش جدید دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد ارایه اطلاعات حیاتی به جامعه بین‌المللی برای مقابله با تهدید فزاینده مواد مخدر مصنوعی است.

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد گفته است که کشف و ضبط متامفتامین مشکوک به منشا افغانستان در نقاط دورتر مانند اتحادیه اروپا، شرق میانه و نزدیک، آسیای جنوب شرقی و شرق افریقا گزارش شده است.

این گزارش زیر نام «درک تولید غیرقانونی متامفتامین در افغانستان» پیش‌سازهای مختلف مورد استفاده برای تولید این ماده مخدر را تجزیه و تحلیل کرده است.

بر اساس تحلیل این گزارش، پوشش مشکوک به تولید متامفتامین در افغانستان اغلب بر استفاده از گیاهی موسوم به "افدرا" متمرکز شده است که به وفور در منطقه رشد می‌کند و حاوی "افدرین" هایی است که می‌توان برای ساخت این دارو استخراج کرد.

افدرا گیاهی خودرو است که در مناطق کوهستانی افغانستان به آسانی قابل دسترس می‌باشد.

به گفتۀ دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، اگرچه استفاده از این گیاه در کوتاه مدت ارزان‌تر است، اما مقدار زیاد مورد نیاز آن، برداشت‌های "نامطمین و کار فشرده آن را بعید می‌سازد که تجارت متامفتامین به سرعت در حال گسترش در افغانستان تنها به گیاه افدرا" وابسته باشد.

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد هشدار می‌دهد که داروهای سرماخوردگی معمولی و مواد کیمیایی صنعتی برای تولید متامفتامین کارآمدتر و مقرون به صرفه‌تر استند و بنابراین تهدیدی بسیار بزرگتر به شمار می‌روند.

گزارش گفته است: «چنین مواد کیمیایی به طور قانونی در مقادیر زیاد در منطقه تولید و خرید و فروش می‌شود و می‌تواند برای تولیدکنندگان متامفتامین قابل دسترس باشد».

امارت اسلامی تا هنوز در واکنش به گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد چیزی نگفته است، اما مقامات امارت اسلامی بارها ممنوعیت کشت کوکنار را یکی از دستاوردهای عمدۀ شان عنوان کرده است.

این درحالی است که هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی به تاریخ ۱۴ حمل با صدور فرمانی کشت کوکنار را مطلق ممنوع قرار داد و استعمال و انتقال، خرید و فروش، واردات و صادرات و کارخانه‌های تولید هرگونه مواد نشه‌آور را به گونۀ جدی منع کرد.

او در این فرمان هشدار داد که با متخلفین مطابق شریعت برخورد خواهد شد و کشتزارهای آنان نیز نابود می‌شود.

رویداد های اخیر

بایدن با خانواده‌های امریکایی‌های زندانی در افغانستان گفتگو کرد

رئیس جمهور امریکا در این گفتگو بر تعهد واشنگتن بر آزادی تمامی امریکایی‌هایی که به‌ناحق در خارج از کشور بازداشت یا گروگان گرفته شده‌اند، تاکید کرد.

Published

on

جو بایدن رئیس جمهور امریکا روز یک‌شنبه (۲۳جدی) با خانواده‌های سه شهروند امریکایی‌ زندانی در زندان‌های امارت اسلامی در افغانستان گفتگو کرد.

قصر سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد، بایدن و خانواده‌های رایان کوربت، جورج گلزمن و محمود حبیبی درباره تلاش‌های صورت گرفته برای آزادی این افراد گفتگو کردند.

رئیس جمهور امریکا در این گفتگو بر تعهد واشنگتن بر آزادی تمامی امریکایی‌هایی که به‌ناحق در خارج از کشور بازداشت یا گروگان گرفته شده‌اند، تاکید کرد.

محمود حبیبی، رییس پیشین اداره هوانوردی افغانستان است و به گفته برادرش امارت اسلامی او را در آگست ۲۰۲۲ از مقابل منزلش در کابل بازداشت و به جای نامعلومی بردند.

رایان کوربت هم در آگست ۲۰۲۲ در جریان سفر به شمال افغانستان از سوی امارت اسلامی بازداشت شد. او از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ مدیریت یک شرکت را در کابل برعهده داشت.

مدتی بعد از بازداشت کوربت و حبیبی و در همان سال، جرج گلزمن نیز که برای سیاحت وارد افغانستان شده بود، از سوی نیروهای امارت اسلامی بازداشت شد.

به گفته قصر سفید، دولت جو بایدن در چهار سال گذشته بیش از ۷۵ امریکایی را که در کشورهای مختلف از جمله افغانستان و ایران بازداشت شده بودند، به خانه بازگردانده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی خواستار افزایش سهمیه حج افغانستان شد

Published

on

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در دیدار با سفیر عربستان سعودی در کابل خواستار افزایش سهمیه حج افغانستان شده است.

بربنیاد خبرنامه وزارت امور خارجه، در این دیدار که امروز (یکشنبه) صورت گرفت، دو طرف در مورد گسترش روابط دوجانبه، ارائه خدمات قونسلی به افغان‌های مقیم عربستان سعودی و استفاده از فرصت‌های موجود گفتگو کردند.

امیرخان متقی روابط افغانستان و عربستان سعودی را ارزشمند و تاریخی خواند و تاکید کرد که رفت و آمد هیات‌ها بین دو کشور باید افزایش یابد.

او همچنین از دولت عربستان سعودی خواست تا سهمیه حج برای افغان‌ها را افزایش دهد و در ارائه خدمات قونسلی به افغان‌های مقیم عربستان سعودی کمک کند.

سفیر عربستان سعودی نیز به نوبه خود روابط دوجانبه افغانستان و عربستان سعودی را تاریخی توصیف کرد و تاکید کرد که کشورش می خواهد با حضور در کابل به افغان‌ها در زمینه های مختلف کمک کند.

فیصل طلق البقمی همچنان گفت که دو کشور می‌توانند در زمینه های مختلف کار کنند و هدف از آغاز دوباره فعالیت سفارت عربستان سعودی در کابل استفاده از تمام ظرفیت های موجود است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کمیسیون تداراکات ملی پروژه های به ارزش مجموعی سه میلیارد افغانی را منظور کرد

Published

on

کمیسیون تدارکات ملی قرارداد ۱۷ پروژه به ارزش حدود سه میلیارد افغانی را منظور کرده است.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا می‌گوید که در نشست این کمیسیون به ریاست ملا عبدالغنی برادر، قرارداد ۹ پروژه دیگر تعدیل شد.

به گفته‌ این نهاد، پروژه‌های منظور و تعدیل شده شامل ساخت ترمینل ترانسپورتی در ارغندی ولایت کابل، ایجاد ایستگاه برای موترهای باربری در ولسوالی گذره ولایت هرات، ترمیم پروژه‌های راه‌آهن آقینه – اندخوی و تورغندی، توسعه شبکه فایبر نوری در ولایات کندهار، هلمند و فراه، ساخت اساسی برخی سرک‌های داخلی شهر کابل، تکمیل کارهای باقیمانده شماری از پروژه‌های برق در ولایات مختلف و چندین پروژه دیگر می‌باشد که از سوی امارت اسلامی تمویل می‌‌شود.

این در حالی است که یکی از راه های حل مشکلات اقتصادی عملی ساختن همین پروژه های انکشافی و زیربنایی است که امارت اسلامی می‌گوید برای راه اندازی چنین پروژه ها متعهد هستند و می‌خواهند که کشور را از بحران اقتصادی نجات دهند، هرچند که به کمک‌های جامعه جهانی نیز نیاز دارند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!