Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل: گرسنگی بیش از نصف نفوس افغانستان را تهدید می‌کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۴, ۱۴۰۰)

برنامۀ جهانی غذا سازمان ملل متحد از احتمال سقوط اقتصادی افغانستان هشدار داده و گفته است که بیش از نصف از جمعیت افغانستان با گرسنگی شدید مواجه است.

برنامۀ جهانی غذا روز (دوشنبه ۳ عقرب) با نشر گزارشی گفته است که از ماه نومبر ۲۰۲۱ میلادی ۲۲.۸ میلیون نفر در این کشور با گرسنگی شدید رو به رو خواهند شد.

دیوید بیسلی، مدیر اجراییۀ برنامۀ جهانی غذا، گفت: “افغانستان در حال حاضر در بدترین بحران‌ بشری جهان قرار دارد و امنیت غذایی آن در حال فروپاشی است. در زمستان امسال‌، میلیون‌ها افغان مجبور خواهند شد بین مهاجرت و گرسنگی یکی را انتخاب کنند.”

آقای بیسلی از فاجعۀ انسانی در این کشور هشدار داده و از جامعۀ جهانی خواسته است که برای جلوگیری از این فاجعه، کمک‌های بشری را به این کشور افزایش دهند. او همچنین گفته است که اوضاع در افغانستان در حال بدتر شدن قرار دارد و به دلیل فقر و گرسنگی، هزاران کودک جان‌های خود را از دست خواهند داد.

افغانستان در سطح جهانی دارای یکی از بزرگ‌ترین جمعیت‌ها در ناامنی غذایی شدید در هر دو حالت مطلق و نسبی است.

بر اساس بررسی های انجام شده، افغانستان در حال حاضر در بدترین بحران جهانی قرار دارد، به گونه‌ای که در زمستان پیش رو میلیون‌ها شهروند این کشور مجبور خواهند شد تا بین مهاجرت و گرسنگی یکی را انتخاب کنند.

بیسلی افزوده است که:” این شمارش معکوس برای وقوع یک فاجعه است و اگر اکنون اقدام نکنیم، یک فاجعه کامل رخ خواهد داد.”

بیسلی هشدار داده است که:” گرسنگی در حال افزایش است و کودکان در حال مرگ هستند. ما نمی‌توانیم مردم را با وعده‌ها تغذیه کنیم. تعهدات مالی باید به پول نقد تبدیل شوند و جامعه بین‌المللی باید برای رسیدگی به این بحران که به سرعت از کنترل خارج می‌شود، گرد هم آیند.”

پیش از این، ملل متحد هشدار داده بود که تا اخیر سال جاری میلادی، یک میلیون کودک زیر سن پنج سال با سوی تغذی شدید مواجه خواهند شد در حالی که ۳.۳ میلیون نفر دیگر از این مشکل صحی رنج خواهد برد.

بر اساس پیش‌بینی برنامۀ جهانی غذا برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان ماهانه، ۲۲۰ میلیون دالر نیاز است تا با بخشی از ۲۳ میلیون نفر در زمستان پیش رو کمک صورت گیرد.

تخمین زده می‌شود برنامه واکنش بشردوستانه سازمان ملل متحد تنها پاسخگوی یک سوم بودجه‌ مورد نیاز باشد.

برنامه جهانی غذا از آغاز سال ۲۰۲۱ به ۱۰.۳ میلیون نفر کمک غذایی و نقدی کرده است که شامل برنامه‌های پیشگیری و درمان سوء تغذیه برای تقریبا ۴۰۰ هزار زن باردار و شیرده و ۷۹۰ هزار کودک زیر پنج سال است.

سازمان ملل متحد، ویروسکرونا، جنگ، خشک‌سالی و بحران اقتصادی را از عوامل عمدۀ فقر و گرسنگی مردم در افغانستان عنوان کرده است. برنامۀ جهانی غذا همچنین هشدار داده است که با نزدیک شدن فصل زمستان، مشکلات مردم از ناحیۀ فقر و تنگ‌دستی در نقاط دوردست این کشور بیشتر خواهد شد.

رویداد های اخیر

ندیم: بر فرضیت کسب علم بر مرد و زن اعتقاد داریم

Published

on

(Last Updated On: میزان ۲, ۱۴۰۲)

ندا محمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلات عالی گفته است که امارت اسلامی بر فرض بودن کسب علم بر مرد و زن اعتقاد دارد.

آقای ندیم طی سخنرانی اش در پوهنتون بلخ گفت: «ما به تعلیم هر مسلمان، مرد باشد یا زن باشد، همان تعلیم که شریعت برای مرد و زن فرض کرده است، به آن اعتقاد داریم.»

او گفت که تلاش‌ها جریان دارد که نظام تحصیلی معیاری شود تا افغانستان بتواند با دیگر کشورها رقابت کند.

در همین حال برخی از استادان پوهنتون بلخ خواهان توجه رهبری این وزارت برای حل مشکلات پوهنتون‌ها و گنجانیدن مضامین تازه در نصاب تحصیلی از جمله ساخت لابرتوار‌ها، کتابخانه‌ها و بالا بردن ظرفیت علمی استادان شدند.

ضیاء الحق ضیا کریمی، رئیس پوهنتون بلخ گفت: «استادانی که در حال حاضر با ما کار می‌کنند، استادانی اند که به این نظام متعهد و وفادار اند. ان شاء الله برای این نظام و این ملت و این کشور خدمت می‌کنند.»

صالح محمد راسخ، استاد پوهنتون بلخ گفت: «مشکل اساسی ما کمبود زیربنا ها، عمارت و صنوف درسی است. اگر ما برای هر فاکولته جای مناسب داشته باشیم، هم در تدریس و هم در تولید علم و هم در رهنمایی شاگردان، موفق خواهیم بود.»

از سویی هم سرپرست وزارت تحصیلات عالی برای محصلان نیز در راستای اشتغال‌زایی و ادامه تحصیل وعده‌هایی داد و گفت در کنار بورسیه‌های بیرونی، تلاش می‌کنند فرصت‌های تحصیلی در بخش‌های ماستری و دوکتورا را در داخل کشور هم فراهم سازند.

ندیم گفت: «ارتقای ظرفیت استادان مهم است. امسال ۴۰۰ میلیون برای ارتقای ظرفیت اساتیذ تخصیص داده شد که آنان به بورسیه های ماستری و دوکتورا بروند.»

با این همه سرپرست وزارت تحصیلات عالی از محصلان و استادان خواست فضای مناسب تحصیلی را در سایه وحدت و هم‌دیگر پذیری ایجاد کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرمفتش وزارت دفاع: اردوی امارت اسلامی به ۱۷۰ هزار تن رسیده است

Published

on

(Last Updated On: میزان ۲, ۱۴۰۲)

لطیف‌الله حکیمی، سرمفتش وزارت دفاع ملی طی نشستی در ولایت هرات می‌گوید که نیروهای امارت اسلامی به ۱۷۰ هزار تن رسیده‌ است.

آقای حکیمی که در جمع استادان پوهنتون، نویسندگان، شاعران و فرهنگیان صحبت می‌کرد گفت که تمام این نیروها با یونیفورم نظامی مجهز شده‌اند و تلاش می‌شود تا برای بهبود امنیت کار بیشتری صورت گیرد.

آقای حکیمی گفته است: «در چوکات امارت اسلامی افغانستان ۱۷۰ هزار اردو داریم، اردوی منظم، منسجم و با یونیفورم.»

در این برنامه همچنان برخی قوماندانان جهادی از پرداخت نشدن حقوق بازنشستگی نظامیان پیشین انتقاد کردند. آن‌ها گفتند که نیاز است تا مجاهدین پیشین دوباره به صفوف کنونی نظام جذب شوند و حقوق بازنشستگی افسران و نظامیان که ثبت وزارت دفاع هستند نیز پرداخت گردد.

از سویی هم، مسوولان اداره اطلاعات وفرهنگ هرات در این نشست بار دیگر از سیاسیون وشخصیت‌های علمی کشور خواستند که به وطن برگردند، آن‌ها می‌گویند امنیت در کشور تأمین و فضای کنونی زندگی برای همه آماده است.

نعیم‌الحق حقانی، رییس اطلاعات وفرهنگ هرات، گفت: «نظام اسلامی دنبال مخالفت نمی‌گردد، دنبال موافقت است. پیام عفو عمومی هنوز بسته نشده است، حال هم پیام عفو باز است، هر کس به کشور خود برگردد، امارت اسلامی افغانستان او را به بغل می‌گیرد.»

شماری از فرهنگیان و نویسندگان همچنان نسبت به بسته بودن دروازه‌های مکاتب و پوهنتون‌ها به روی دختران انتقاد کردند.

گفتنی است که بارها فرهنگیان و استادان دانشگاه در برنامه‌های مختلف با حضور مقام‌های امارت اسلامی نسبت به محدویت‌های وضع‌شده برای زنان انتقاد کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر خارجه عربستان سعودی: افغانستان نباید به عنوان پناهگاه برای سازمان‌های تروریستی قرار بگیرد

Published

on

(Last Updated On: میزان ۲, ۱۴۰۲)

وزیر خارجه عربستان سعودی گفته است که کشورش از صلح وثبات پایدار در افغانستان حمایت می‌کند و نمی خواهد افغانستان پناهگاه برای سازمان‌های تروریستی قرار بگیرد.

فیصل بن فرحان در سخنرانی‌اش در مجمع عمومی ملل متحد روز شنبه همچنان از کشورهای منطقه وجهان خواست تا به مردم افغانستان کمک کنند.

او گفت: «ما همچنان خواهان صلح و ثبات پایدار در افغانستان هستیم. این کشور نباید پناهگاه برای سازمان‌های تروریستی قرار بگیرد، ما همچنان خواهان این استیم تا به حقوق همه شهروندان افغانستان به شمول حقوق زنان ودختران به کار آموزش ارج گذاشته شود. ما خواهان گام برداشتن کشورهای منطقه وجهان برای کمک به مردم افغانستان هستیم.»

امارت اسلامی بارها به کشورها اطیمنان داده است که اجازه نمی دهد خاک افغانستان به عنوان پایگاه امن برای گروه های تررویستی قرار بگیرد و از افغانستان امنیت کشور دیگری تهدید شود.

رئیس دستگاه دیپلوماسی عربستان سعودی به موضوع حقوق زنان و دختران نیز اشاره کرد واز امارت اسلامی خواست به حقوق آنان ازجمله کار وتحصیل، ارج بگذارد. او از کشورها خواست برای کمک به مردم افغانستان گام بردارند.

درعین حال، وزیر خارجه روسیه در نشست خبری در نیویارک گفت که در نشست هفته آینده فارمت مسکو به گونه همه جانبه درمورد وضعیت در افغانستان رایزنی خواهد شد ونیز چگونگی ارائه کمک‌های بیشتر بشردوستانه برای غلبه بر مشکلات بشری در افغانستان به بحث گرفته می‌شود.

سرگیی لاوروف گفت: «اشتراک کنندگان در نشست فارمت مسکو در کازان در مورد این که چگونه افغانستان را کمک کنند به طورهمه جانبه بحث وتبادل نظر خواهند کرد. ما همچنان در افغانستان سفیر داریم، او به کارش ادامه می‌دهد و نیاز نیست سفیر دیگر به افغانستان بفرستیم.»

وزیرتوسعه بین المللی ناروی درمجمع عمومی ملل متحد گفت که با امارت اسلامی در تعامل است تا بتواند از نزدیک به وضعیت زنان ودختران که از کار وتحصیل محروم مانده اند، رسیدگی کند.

ان بیت توینیریم گفت: «در افغانستان ما با مقامات حاکم در این کشور در کابل در تعامل هستیم، اگر این می‌تواند به وضعیت وخیم انسانی به ویژه زنان و دختران که از تحصیل و آینده محروم هستند کمک کند، ارزش کار و تعامل را دارد.»

همزمان وزیرخارجه ایران در نهاد جامعه آسیایی در نیویارک گفته است که بحران افغانستان بحران ریشه‌دار منطقه است که خطر گسترش تروریزم و مهاجرت را ایجاد می‌کند. به گفته او حضور میلیون‌ها پناهجوی افغان در ایران پیامد وضعیت بی ثبات در افغانستان است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!