Connect with us

رویداد های اخیر

سال ۱۴۰۲هجری خورشیدی یک سال دشوار برای زنان و دختران افغان بود

منتشر شده

در

سال ۱۴۰۲هجری خورشید در حالی به پایان می‌رسد که تعلیق تحصیل دختران رفع نشد و دروازه‌های مکتب‌ها به روی دختران بالاتر از صنف ششم هم باز نشد.

در این سال بارها مقام‌های امارت اسلامی گفتند که طرح بازگشایی مکتب‌ها و پوهنتون‌ها به روی دختران نهایی خواهد شد، اما این وعده‌ها جامه عمل نپوشید.

در نشست‌های متعددی خواست‌ها این بود که به زنان اجازه داده شود تا به تعلیم، تحصیل و کار برگردند، اما امر ثانی امارت اسلامی همچنان پابرجا ماند و امر دیگری صادر نشد.

در سال ۱۴۰۲هجری خورشیدی زنان و دختران افغان انتظار داشتند تا دروازه‌های مکتب‌ها و پوهنتون‌ها به روی شان باز شود و آنان بتوانند به صنف‌های درسی خود برگردند، اما با یک سال انتظار آرزوی شان برآورده نشد و امارت اسلامی مکتب‌ها و پوهنتون‌ها را به روی آنان باز نکرد.

در بسیاری از نشست‌ها چه در داخل و چه در بیرون از کشور، خواست‌های مکرری منبی بر فراهم شدن زمینه تعلیم برای همه مطرح شد و برخی مقام‌های امارت اسلامی هم  نا رضایتی‌های خود را در این مورد مطرح کردند.

نمایندگان سازمان ملل و کشورهای جهان بارها تاکید کردند که باید حق آموزش به زنان و دختران داده شود، اما این خواست‌ها از سوی امارت اسلامی پذیرفته نشد.

انتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا گفته بود که:«حمایت از حقوق زنان و دختران یک بخش مرکزی سیاست خارجی ما است. در طول سه سال گذشته، ما استراتیژی‌ها، سیاست‌ها و برنامه‌های مشخصی را برای حمایت از زنان و دختران در سراسر جهان ارائه کرده‌ایم. این صرفاً لفاظی نیست، عملی است.»

سخنگویان امارت اسلامی بارها در مصاحبه‌های متعددی با رسانه‌ها در مورد بازگشایی مکتب‌ها و پوهنتون‌ها به روی دختران حرف زدند، اما نگفتند که چه زمانی به انتظار دختران پایان داده می‌شود.

حالا که نزدیک به سه سال از محرومیت دختران بالاتر از صنف ششم از مکتب و تعلیق تحصیل دختران میگذرد امیدواری‌ها این است در سال جدید تعلیمی در سیاست امارت اسلامی تغییراتی بوجود آید و زنگ مکتب با یک خبر خوشایند برای دختران به صدا در آید.

رویداد های اخیر

بایدن با خانواده‌های امریکایی‌های زندانی در افغانستان گفتگو کرد

رئیس جمهور امریکا در این گفتگو بر تعهد واشنگتن بر آزادی تمامی امریکایی‌هایی که به‌ناحق در خارج از کشور بازداشت یا گروگان گرفته شده‌اند، تاکید کرد.

Published

on

جو بایدن رئیس جمهور امریکا روز یک‌شنبه (۲۳جدی) با خانواده‌های سه شهروند امریکایی‌ زندانی در زندان‌های امارت اسلامی در افغانستان گفتگو کرد.

قصر سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد، بایدن و خانواده‌های رایان کوربت، جورج گلزمن و محمود حبیبی درباره تلاش‌های صورت گرفته برای آزادی این افراد گفتگو کردند.

رئیس جمهور امریکا در این گفتگو بر تعهد واشنگتن بر آزادی تمامی امریکایی‌هایی که به‌ناحق در خارج از کشور بازداشت یا گروگان گرفته شده‌اند، تاکید کرد.

محمود حبیبی، رییس پیشین اداره هوانوردی افغانستان است و به گفته برادرش امارت اسلامی او را در آگست ۲۰۲۲ از مقابل منزلش در کابل بازداشت و به جای نامعلومی بردند.

رایان کوربت هم در آگست ۲۰۲۲ در جریان سفر به شمال افغانستان از سوی امارت اسلامی بازداشت شد. او از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ مدیریت یک شرکت را در کابل برعهده داشت.

مدتی بعد از بازداشت کوربت و حبیبی و در همان سال، جرج گلزمن نیز که برای سیاحت وارد افغانستان شده بود، از سوی نیروهای امارت اسلامی بازداشت شد.

به گفته قصر سفید، دولت جو بایدن در چهار سال گذشته بیش از ۷۵ امریکایی را که در کشورهای مختلف از جمله افغانستان و ایران بازداشت شده بودند، به خانه بازگردانده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی خواستار افزایش سهمیه حج افغانستان شد

Published

on

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در دیدار با سفیر عربستان سعودی در کابل خواستار افزایش سهمیه حج افغانستان شده است.

بربنیاد خبرنامه وزارت امور خارجه، در این دیدار که امروز (یکشنبه) صورت گرفت، دو طرف در مورد گسترش روابط دوجانبه، ارائه خدمات قونسلی به افغان‌های مقیم عربستان سعودی و استفاده از فرصت‌های موجود گفتگو کردند.

امیرخان متقی روابط افغانستان و عربستان سعودی را ارزشمند و تاریخی خواند و تاکید کرد که رفت و آمد هیات‌ها بین دو کشور باید افزایش یابد.

او همچنین از دولت عربستان سعودی خواست تا سهمیه حج برای افغان‌ها را افزایش دهد و در ارائه خدمات قونسلی به افغان‌های مقیم عربستان سعودی کمک کند.

سفیر عربستان سعودی نیز به نوبه خود روابط دوجانبه افغانستان و عربستان سعودی را تاریخی توصیف کرد و تاکید کرد که کشورش می خواهد با حضور در کابل به افغان‌ها در زمینه های مختلف کمک کند.

فیصل طلق البقمی همچنان گفت که دو کشور می‌توانند در زمینه های مختلف کار کنند و هدف از آغاز دوباره فعالیت سفارت عربستان سعودی در کابل استفاده از تمام ظرفیت های موجود است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کمیسیون تداراکات ملی پروژه های به ارزش مجموعی سه میلیارد افغانی را منظور کرد

Published

on

کمیسیون تدارکات ملی قرارداد ۱۷ پروژه به ارزش حدود سه میلیارد افغانی را منظور کرده است.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا می‌گوید که در نشست این کمیسیون به ریاست ملا عبدالغنی برادر، قرارداد ۹ پروژه دیگر تعدیل شد.

به گفته‌ این نهاد، پروژه‌های منظور و تعدیل شده شامل ساخت ترمینل ترانسپورتی در ارغندی ولایت کابل، ایجاد ایستگاه برای موترهای باربری در ولسوالی گذره ولایت هرات، ترمیم پروژه‌های راه‌آهن آقینه – اندخوی و تورغندی، توسعه شبکه فایبر نوری در ولایات کندهار، هلمند و فراه، ساخت اساسی برخی سرک‌های داخلی شهر کابل، تکمیل کارهای باقیمانده شماری از پروژه‌های برق در ولایات مختلف و چندین پروژه دیگر می‌باشد که از سوی امارت اسلامی تمویل می‌‌شود.

این در حالی است که یکی از راه های حل مشکلات اقتصادی عملی ساختن همین پروژه های انکشافی و زیربنایی است که امارت اسلامی می‌گوید برای راه اندازی چنین پروژه ها متعهد هستند و می‌خواهند که کشور را از بحران اقتصادی نجات دهند، هرچند که به کمک‌های جامعه جهانی نیز نیاز دارند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!