رویداد های اخیر
ستانکزی از امریکا خواست سفارت خودرا در کابل بازگشایی کند

معین سیاسی وزارت امور خارجه امارت اسلامی از ایالات متحده امریکا خواسته است تا سفارت خودرا در کابل بازگشایی کند.
شیرمحمد عباس ستانکزی در دیدار از قونسلگری افغانستان در شهر دبی، امارات متحده عربی گفت: «مسئولیتهای خودرا ادا بکنیم. بیایید سفارت خودرا باز کنید. امنیت تان را ما میگیریم. وقتی شما بیایید دیگر کشورها هم این کار را میکنند. حالا بسیاری از کشورها در ملاقات خصوصی با ما میگویند که اگر امریکا روابط خودرا با شما ترمیم کند، ما فوراً میآییم.»
در حالی که امارت اسلامی در پی ایجاد تعامل مثبت در پرتو شریعت اسلامی و منافع ملی با جهان است، اما امریکا میگوید که قرار نیست هیچ کشوری امارت اسلامی را به رسمیت بشناسد.
شارژدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان در یک نشست آنلاین با شماری از خبرنگاران زن افغان گفته است هرچند برخی مراکز دیپلماتیک افغانستان در اختیار امارت اسلامی قرار گرفته است، اما هیچ کشوری برنامهای برای به رسمیت شناختن امارت اسلامی ندارد.
کرن دیکر همچنین تاکید کرده است که ایجاد روابط خوب امارت اسلامی با زنان و مردان در داخل افغانستان، به معنی ایجاد روابط خوب سایر کشورهای جهان با امارت اسلامی است.
او گفت: «ما از همه این کشورها شنیده ایم که به رسمیت شناختن حکومت طالبان (امارت اسلامی) را به مثابه حکومت مشروع افغانستان در برنامه ندارند. درک من این است که هیچ کشوری به شمول کشور خودم وجود ندارد که حکومت طالبان (امارت اسلامی) را به رسمیت بشناسد. بنابراین اگر طالبان (امارت اسلامی) خواهان روابط خوب با سایر کشور های جهان اند، باید با زنان و مردان کشور خود روابط خوبی داشته باشند.»
همزمان با این وزارت خارجه امریکا گفته است که ادامه محدودیتها بر زنان، سبب میشود تا ایجاد روابط عادی امارت اسلامی با کشور های سراسر جهان در زمان طولانی هم اتفاق نیافتد.
ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت: «طالبان (امارت اسلامی) به دنبال روابط عادی با کشورهای سراسر جهان هستند. این امر در مدت زمان طولانی اتفاق نمیافتد. آنها به پیشبرد اقدامهای سرکوب گرانه علیه زنان ادامه میدهند. ما امیدواریم آنها پیامدهای برخی از این تصمیمات فاجعه بار، مانند ممنوعیت زنان از مکاتب و موضوعات از این قبیل را درک کنند.»
آقای پاتل همچنان تاکید کرد که ایالات متحده در همکاری با شرکایش از ابزارهای که در اختیار دارد برای پاسخگو قرار دادن امارت اسلامی استفاده می کند.
او گفت: «ما همچنان ابزارهایی در اختیار داریم تا طالبان (امارت اسلامی) را پاسخگو قرار دهیم، محدودیت های ویزه و غیره و همچنین ابزارهایی که میتوانیم با متحدان و شرکای خود دنبال کنیم.»
امارت اسلامی بارها اعلام کرده که سیاست فشار در افغانستان نتیجه نمیدهد و باید کشورها با افغانستان تعامل کنند زیرا کابل خواهان برقراری روابط با همه کشور ها به شمول ایالات متحده است.
بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی گفت: «مسایل سیاسی یا مسایل بیرونی کشور نباید وابسته به مسایل داخلی افغانستان باشد. مسایل داخلی افغانستان مربوط به مردم افغانستان است. مردم افغانستان درمورد مسایل داخلی کشور مستقلانه تصمیم میگیرند.»
در دست کم یک ماه پسین، سفارت افغانستان در تهران، قونسلگری افغانستان در شهر دبی امارات متحده عربی و قونسلگری افغانستان در شهر استانبول ترکیه به امارت اسلامی واگذار شده است.
رویداد های اخیر
طوفانهای مرگبار در امریکا؛ دستکم ۳۳ کشته برجا گذاشت
بنابر گزارشها، روز شنبه بیشترین تعداد هشدارهای گردباد در سطح کشور طی یک سال اخیر صادر شده که به ۱۲۷ مورد رسیده است.

دستکم ۳۳ نفر در پی طوفانهای شدید و گردبادهایی که به ایالات متحده هجوم برده اند، جان خود را از دست دادهاند و پیشبینی میشود که شرایط جوی نامساعد ادامه یابد.
گزارشهایی از وقوع ۲۳ گردباد در ایالتهای میزوری، آرکانزاس، ایلینوی و میسیسیپی منتشر شده است.
انبیسی نیوز نیز گزارش داد که بیش از ۴۰۰ هزار نفر در مناطق غرب میانه و جنوب ایالات متحده بدون برق ماندهاند و ساختمانهایی تخریب شدهاند.
تصاویر منتشرشده از مناطق طوفانزده، موترهای واژگونشده در طوفان و محلههای مسکونیای را نشان میدهند که بهطور کامل در اثر گردباد ویران شدهاند.
مقامات ایالت میزوری روز شنبه ۲۵ حوت در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کردند که تنها در این ایالت ۱۲ نفر جان باختهاند. همچنین، ایالت همسایه میزوری یعنی آرکانزاس تأیید کرد که در طوفان شب جمعه، سه نفر کشته و دستکم ۳۲ نفر زخمی شدهاند.
پولیس راه کانزاس نیز تأیید کرد که در پی تصادفهای زنجیرهای با حدود ۵۰ موتر که به دلیل «دید نزدیک به صفر» ناشی از طوفان شدید گرد و غبار رخ داد، هشت نفر جان خود را از دست دادهاند.
در ایالت میسیسیپی، تیت ریوز، والی این ایالت، اعلام کرد که شمار قربانیان در پی «طوفانهای شدید، گردبادها و زمینلرزه» به شش نفر افزایش یافته است. وی در شبکه ایکس گفت که علاوه بر این، سه نفر ناپدید شده و ۲۹ نفر در سراسر ایالت زخمی شدهاند.
در ایالت تگزاس نیز سه نفر بر اثر تصادفات ناشی از طوفان گرد و غبار جان باختهاند. همچنین، یک نفر در ایالت اوکلاهما به دلیل آتشسوزیهای گسترده جان خود را از دست داده است.
در همین حال سازمان هواشناسی ایالات متحده هشدارهای جدیدی دربارهٔ شرایط جوی شدید صادر کرده است. این نهاد هشدار داد که گردبادهای بسیار شدید ممکن است بعدازظهر یکشنبه در ایالت میسیسیپی رخ دهند.
طبق اعلام این سازمان، این طوفانها ممکن است در اواخر شب به ایالت آلاباما برسند و سپس به شمالغربی فلوریدا و جورجیا گسترش یابند.
بنابر گزارشها، روز شنبه بیشترین تعداد هشدارهای گردباد در سطح کشور طی یک سال اخیر صادر شده که به ۱۲۷ مورد رسیده است.
رویداد های اخیر
شورای امنیت سازمان ملل تمدید ماموریت یوناما در افغانستان را به رای میگذارد
این در حالیست که امارت اسلامی اخیراْ ماموریت یوناما در افغانستان را «ناکام» خواند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز یکشنبه (۲۶حوت) اعلام کرده که قرار است فردا دوشنبه (۲۷حوت) پیشنویس قطعنامه تمدید ماموریت هیأت معاونت سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما را تا یک سال دیگر به رایگیری بگذارد.
این شورا در گزارشی گفته است که این پیشنویس اگر تصویب شود ماموریت یوناما را برای یک سال دیگر بدون تغییر وظایف و اولویتهای آن تمدید میکند.
بر اساس این گزارش، ماموریت مشخص شده یوناما برای یک سال دیگر در این پیشنویس شامل حقوق بشر بهخصوص حقوق زنان و دختران، زنان، صلح و امنیت، وضعیت اقتصادی و انسانی در افغانستان، تروریزم، قاچاق موادمخدر، اسلحههای سبک، بیجاشدگان داخلی و مهاجران و اثرات آفات طبیعی است.
شورای امنیت ملل متحد گفته است که انتظار میرود تمامی ۱۵ عضو دائمی و غیردائمی این شورا از آن حمایت کنند.
این در حالیست که امارت اسلامی اخیراْ ماموریت یوناما در افغانستان را «ناکام» خواند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی یوناما را به ارائه گزارشهای «منفی و نادرست» از وضعیت افغانستان متهم کرد.
مجاهد گفت که گزارشهای یوناما باعث ایجاد «ذهنیت منفی» نسبت به افغانستان در سازمان ملل شده است.
رویداد های اخیر
حملات هوایی امریکا به حوثیها ۳۱ کشته برجای گذاشت
دونالد ترمپ در تروث، شبکه اجتماعی متعلق به خود، نوشت که به ارتش ایالات متحده دستور داده است تا اقدام نظامی قاطع و قدرتمندی را علیه «تروریستهای حوثی» در یمن آغاز کنند.

ایالات متحده حملات هوایی گستردهای را علیه حوثیهای مورد حمایت ایران آغاز کرده و به تهران هشدار داده است که حمایت از این گروه را که از سوی امریکا تروریستی شناخته میشود فوراً متوقف کند.
قوماندانی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، اواخر شامگاه شنبه حوت اعلام کرد که جنگندههای مستقر در یک ناو امریکایی در دریای سرخ مجموعه حملات هوایی علیه مواضع حوثیها را آغاز کردهاند.
به نوشته رویترز در حملات هوایی شنبهشب دستکم ۳۱ نفر کشته شدهاند. مقامهای حوثی میگویند تعداد مجروحان نیز ۲۳ نفر است؛ این ادعا به طور مستقل قابل تایید نیست.
خبرگزاری رویترز به نقل از یکی از ساکنان یمن نوشت که «انفجارها شدید بود و محله را مثل زلزله لرزاند».
ساعتی پیش از آن دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، به حوثیها هشدار داد که اگر اقدامات خود، از جمله هدف قرار دادن کشتیها و راکتپرانی به سمت اسرائیل را متوقف نکنند «جهنم بر شما نازل خواهد شد».
آقای ترمپ همچنین به ایران هشدار داد که اگر به حمایت از حوثیها پایان ندهد امریکا تهران را «کاملاً پاسخگو خواهد کرد و در این زمینه ملایمت نخواهیم کرد».
دونالد ترمپ در تروث، شبکه اجتماعی متعلق به خود، نوشت که به ارتش ایالات متحده دستور داده است تا اقدام نظامی قاطع و قدرتمندی را علیه «تروریستهای حوثی» در یمن آغاز کنند.
صبح یکشنبه، عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، با اشاره به حمله تازه ایالات متحده به حوثیها خواستار «توقف» آن شد و به هشدار دونالد ترمپ در مورد عواقب ادامه حمایت تهران از حوثیها نیز واکنش نشان داد.
عباس عراقچی در شبکه اجتماعی ایکس نوشته که «دولت ایالات متحده هیچ حقی برای دیکته کردن به سیاست خارجی ایران ندارد. آن دوران در سال ۱۳۵۷ به پایان رسید.»
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز در همین روز حملات امریکا و بریتانیا به گروه حوثیها را «بهشدت» محکوم کرد.
حسین سلامی، قوماندان کل سپاه پاسداران، روز یکشنبه در واکنش به اظهارات رئیس جمهوری امریکا گفت که «ایران هیچگاه آغازگر جنگ نخواهد بود … اما اگر کسی ما را تهدید کند» ایران «پاسخهای درخور و تعیینکننده و تمامکننده خواهد داد.»
او در ادامه با رد ارتباط ایران با عملیاتهای بیثباتکننده حوثیهای یمن گفت که: «به همه دشمنان هشدار میدهم که ما هر تهدیدی را اگر جنبه عملی به خود بگیرد با واکنشی سرسختانه و قاطع و ویرانگر جواب خواهیم داد.»
در همین حال وزارت خارجه ایالات متحده اعلام کرد که مارکو روبیو، وزیر خارجه این کشور، در تماس با همتای روس خود، سرگئی لاوروف، او را از این عملیات نظامی مطلع کرده است.
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که سرگئی لاوروف، وزیر خارجه این کشور، از ایالات متحده خواسته است حملات خود به حوثیهای یمن را متوقف کند.
بر اساس این گزارش، لاوروف در گفتگوی تیلیفونی با مارکو روبیو «بر ضرورت توقف عاجل استفاده از زور و اهمیت گفتگوی سیاسی بین همه طرفها برای جلوگیری از خونریزی بیشتر تأکید کرده است.»
حملات هوایی به حوثیهای یمن بزرگترین عملیات نظامی ایالات متحده در خاورمیانه از زمان روی کار آمدن دونالد ترمپ در ۲۰ جنوری است.
خبرگزاری رویترز و رسانههای دیگر به نقل از مقامهای امریکایی گزارش دادهاند که این حملات صرفاً به یک روز منحصر نمیشود و ادامه خواهد داشت.
شورشیان حوثی طی ۱۸ ماه گذشته با ادعای حمایت از فلسطینیان دهها حمله به کشتیهای عبوری از آبهای منطقه انجام دادهاند.
-
جهان4 روز ago
پزشکیان خطاب به ترمپ: مذاکره نمیکنم، هر کاری میخواهی بکنی، بکن
-
رویداد های اخیر5 روز ago
برونو کاهل: آلمان در حال جمعآوری معلومات برای نحوه تعامل با امارت اسلامی است
-
جهان2 روز ago
ترمپ میگوید هنوز روابط خوبی با رهبر کوریای شمالی دارد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزارت انکشاف دهات قرارداد ساخت بخش دوم سرک واخان بدخشان را امضا کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
هند میگوید روابط «ویژه» اساس تعامل این کشور با افغانستان بوده است
-
اخبار ساحوی2 روز ago
سوریه صاحب قانون اساسی برای دوره انتقالی شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
چین خواستار کمکهای بشردوستانه و همکاریهای اقتصادی بیشتر به افغانستان شد
-
ورزش4 روز ago
ایرلند به دلیل مشکلات مالی مسابقات کریکت با افغانستان را لغو کرد