رویداد های اخیر
ستانکزی از امریکا خواست سفارت خودرا در کابل بازگشایی کند

معین سیاسی وزارت امور خارجه امارت اسلامی از ایالات متحده امریکا خواسته است تا سفارت خودرا در کابل بازگشایی کند.
شیرمحمد عباس ستانکزی در دیدار از قونسلگری افغانستان در شهر دبی، امارات متحده عربی گفت: «مسئولیتهای خودرا ادا بکنیم. بیایید سفارت خودرا باز کنید. امنیت تان را ما میگیریم. وقتی شما بیایید دیگر کشورها هم این کار را میکنند. حالا بسیاری از کشورها در ملاقات خصوصی با ما میگویند که اگر امریکا روابط خودرا با شما ترمیم کند، ما فوراً میآییم.»
در حالی که امارت اسلامی در پی ایجاد تعامل مثبت در پرتو شریعت اسلامی و منافع ملی با جهان است، اما امریکا میگوید که قرار نیست هیچ کشوری امارت اسلامی را به رسمیت بشناسد.
شارژدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان در یک نشست آنلاین با شماری از خبرنگاران زن افغان گفته است هرچند برخی مراکز دیپلماتیک افغانستان در اختیار امارت اسلامی قرار گرفته است، اما هیچ کشوری برنامهای برای به رسمیت شناختن امارت اسلامی ندارد.
کرن دیکر همچنین تاکید کرده است که ایجاد روابط خوب امارت اسلامی با زنان و مردان در داخل افغانستان، به معنی ایجاد روابط خوب سایر کشورهای جهان با امارت اسلامی است.
او گفت: «ما از همه این کشورها شنیده ایم که به رسمیت شناختن حکومت طالبان (امارت اسلامی) را به مثابه حکومت مشروع افغانستان در برنامه ندارند. درک من این است که هیچ کشوری به شمول کشور خودم وجود ندارد که حکومت طالبان (امارت اسلامی) را به رسمیت بشناسد. بنابراین اگر طالبان (امارت اسلامی) خواهان روابط خوب با سایر کشور های جهان اند، باید با زنان و مردان کشور خود روابط خوبی داشته باشند.»
همزمان با این وزارت خارجه امریکا گفته است که ادامه محدودیتها بر زنان، سبب میشود تا ایجاد روابط عادی امارت اسلامی با کشور های سراسر جهان در زمان طولانی هم اتفاق نیافتد.
ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت: «طالبان (امارت اسلامی) به دنبال روابط عادی با کشورهای سراسر جهان هستند. این امر در مدت زمان طولانی اتفاق نمیافتد. آنها به پیشبرد اقدامهای سرکوب گرانه علیه زنان ادامه میدهند. ما امیدواریم آنها پیامدهای برخی از این تصمیمات فاجعه بار، مانند ممنوعیت زنان از مکاتب و موضوعات از این قبیل را درک کنند.»
آقای پاتل همچنان تاکید کرد که ایالات متحده در همکاری با شرکایش از ابزارهای که در اختیار دارد برای پاسخگو قرار دادن امارت اسلامی استفاده می کند.
او گفت: «ما همچنان ابزارهایی در اختیار داریم تا طالبان (امارت اسلامی) را پاسخگو قرار دهیم، محدودیت های ویزه و غیره و همچنین ابزارهایی که میتوانیم با متحدان و شرکای خود دنبال کنیم.»
امارت اسلامی بارها اعلام کرده که سیاست فشار در افغانستان نتیجه نمیدهد و باید کشورها با افغانستان تعامل کنند زیرا کابل خواهان برقراری روابط با همه کشور ها به شمول ایالات متحده است.
بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی گفت: «مسایل سیاسی یا مسایل بیرونی کشور نباید وابسته به مسایل داخلی افغانستان باشد. مسایل داخلی افغانستان مربوط به مردم افغانستان است. مردم افغانستان درمورد مسایل داخلی کشور مستقلانه تصمیم میگیرند.»
در دست کم یک ماه پسین، سفارت افغانستان در تهران، قونسلگری افغانستان در شهر دبی امارات متحده عربی و قونسلگری افغانستان در شهر استانبول ترکیه به امارت اسلامی واگذار شده است.
رویداد های اخیر
نماینده ویژه پاکستان: به رسمیت شناختن امارت اسلامی بستگی به تصمیم اعضای دایمی شورای امنیت ملل متحد دارد

نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان گفته است که به رسمیت شناختن حکومت امارت اسلامی بستگی به تصمیم پنج عضو دایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد دارد وهر اقدام از سوی این پنج کشور، برمواضع همه کشورهای جهان در قبال افغانستان تاثیر گذار خواهد بود.
آقای درانی در مصاحبه با مرکز تحقیقات و مطالعات امنیتی پاکستان گفت: «درحال حاضر هیچ کشوری در جهان حکومت سرپرست را به رسمیت نشناخته است. به رسمیت شناختن حکومت سرپرست بستگی به تصمیم پنج کشور مقتدر جهان در شورای امنیت دارد. اگر این پنج کشور به هر طریقی عمل کنند بر مواضع کل جهان در قبال افغانستان تاثیر خواهد گذاشت.»
آصف علی درانی اما از جامعه جهانی خواست اگر نسبت به حاکمان افغانستان «مهربان» نیستند حد اقل با مردم این کشور که دچار فقرو بحران اقتصادی اند، دلسوز باشند.
او همچنان از جامعه جهانی خواست تا بگذارند افغان ها نظام سیاسی، اقتصادی ومدنی خود را به خواست خود بسازند زیرا تجربه گذشته نشان داده است که مداخله در امور این کشور به نفع کشورهای جهان نبوده است.
آقای درانی گفت: «ما در دنیا نمونه هایی هم داریم، شاهی هست، دیکتاتوری هست، اما جهان با آنها تعامل میکند.»
به گفته درانی، تمام همسایه های افغانستان نگرانی امنیتی دارند و ثبات کافی در این کشور وجود ندارد.
از سوی دیگر، وزیرخارجه روسیه وارد دوشنبه، پایتخت تاجیکستان شده و با همتای تاجیکستانی اش درمورد افغانستان صحبت کرده است. دو کشورمی گویند در قبال افغانستان مواضع مشترک دارند.
سرگیی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت: «درمورد افغانستان صحبت کردیم. ما به طور منظم رایزنی های محرمانه را از نزدیک انجام می دهیم. ما در مورد شکل گیری یک دولت فراگیر هم از نظر قومی و هم از نظر سیاسی مواضع مشترک داریم. تروریزم نباید تهدید از آدرس افغانستان علیه کشورهای همسایه ومنطقه ایجاد کند. جلو مهاجرت های غیرقانونی وقاچاق مواد مخدر نیز باید گرفته شود.»
سراج الدین مهرالدین، وزیرخارجه تاجیکستان گفت: «ما تماس های منظم در مورد افغانستان داریم، زیرا نگرانی های مشترک از ناحیه امنیتی و تروریزم درنزد ما موجود است. خواست مشترک ما این است که در افغانستان باید یک حکومت همه شمول شکل بگیرد، تروریزم مهار و جلو قاچاق مواد مخدر گرفته شود.»
این اظهارات درحالی مطرح می شود که قراراست تام وست، نماینده ویژه امریکا برای افغانستان با مقامات بریتانیا و امارات متحده عربی در باره افغانستان صحبت کند. تام وست در تویترش گفته که از پنجم تا نهم ماه جون در لندن وابوظبی درمورد منافع مشترک افغانستان گفتگو خواهد کرد.
رویداد های اخیر
ازدواجهای زیر سن نسبت به سالهای گذشته در کشور کاهش یافته است

اداره ملی احصاییه و معلومات امروز (سهشنبه، ۱۶ جوزا) طی نشستی در کابل با اعلام یک سروی گفته است که ازدواجهای زیر سن نسبت به سالهای گذشته در کشور کاهش یافته است.
این سروی نشان میدهد که ۹.۶ درصد دختران زیر سن ۱۵ سال ازدواج کردهاند و ۲۸.۷ درصد دیگر هم در سن هجده سالگی ازدواج کردهاند.
بربنیاد سروی، ۱۹ درصد کودکان بین سنین ۵ تا ۱۱ سال همچنان مشغول کارهای شاق هستند.
عصمتالله حکیمی، سرپرست معاونیت اداری احصاییه و معلومات، در این مورد میگوید: «براساس آمارهای ما، ازدواجهای زیر سن در کشور کاهش یافته و۱۹ درصد کودکان بین سنین ۵ الی ۱۱ سال مشغول کارهای شاق هستند.»
این گزارش تمرکز بیشتر روی شاخص تولد، وفات، دسترسی به سهولتهای اولیه دوران بارداری، مراقبتهای صحی طفل و مادر، مرگ و میر مادران، تغذیه، تعلیم و آب آشامیدنی را در بر میگیرد.
فقیر محمد زیار، سرپرست اداره احصاییه و معلومات، گفته است: «این سروی برای شاخصهای تولد، وفات، صحت طفل ومادر، مرگ ومیر مادران و دسترسی به خدمات اولیه در سراسر کشور انجام شده است.»
از سویی هم، این سروی نشان میدهد که ۵۴ فیصد مردم افغانستان بالای سن ۱۷ سال هستند که ۲۵.۵ درصد آن در شهرها و متباقی در دهات زندگی میکنند.
عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد، نیز میگوید که به خاطر بهبود زندگی مردم نیاز است تا سکتورهای مختلف دولتی با درنظرداشت این آمار، پلان و پالیسیهای مناسب را برای آینده تهیه کنند.
مسوولان اداره مرکزی احصاییه همچنان گفتهاند که در این سروی بیش از ۲۳ هزار خانواده، ۴۴ هزار مادر، ۳۲ هزار کودک کمتر از ۵ سال و بیش از ۲۰ هزار نوجوان مصاحبه شدند.
رویداد های اخیر
گزارش بیبیسی: کشت خشخاش در افغانستان کاهش یافته است

خبرگزاری بیبیسی امروز (سهشنبه، ۱۶جوزا) در یک گزارش تحقیقی از کاهش کشت خشخاش در افغانستان خبر داده است.
در این گزارش آمده که بیبیسی به شواهدی دست یافته است که نشان میدهد حکومت امارت اسلامی در افغانستان موفقیت چشمگیری در کاهش کشت خشخاش به دست آورده است.
بیبیسی افزوده که این نتایج با تجزیه و تحلیل اطلاعات و تصاویر ماهوارهیی کارشناسان مستقر در بریتانیا تطبیق داده شده است.
این رسانه گزارش داده که به نظر میرسد رهبران امارت اسلامی در از بین بردن کشت خشخاش بیش از هر زمان دیگری موفق بوده اند.
در بخشی از این گزارش آمده است: «ما شاهد کاهش شدید رشد خشخاش در ولایات عمده تولید کننده تریاک بودیم، به طوری که یک کارشناس میگوید کشت سالانه میتواند ۸۰ درصد کمتر از سال گذشته باشد.»
در گزارش بیبیسی آمده است که افغانستان بیش از هشتاد درصد تریاک جهان که ماده اصلی تولید هروئین هم هست را تولید میکند.
براساس گزارش، محصولات کم سود جایگزین خشخاش در مزارع شده است و بسیاری از دهاقین میگویند که از نظر مالی با مشکلات روبرو اند.
در گزارش آمده که ولایات مورد بازدید بیبیسی شامل ننگرهار، کندهار و ولایت هلمند بوده و همچنان برای این گزارش از مطالعات تصاویر ماهوارهیی نیز استفاده شده است.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در این مورد میگوید: «ما میدانیم که مردم بسیار فقیر هستند و رنج میبرند اما ضرر تریاک بیشتر از فواید آن است. چهار میلیون نفر از جمعیت ۳۷ میلیونی ما از اعتیاد به مواد مخدر رنج میبرند. این عدد بزرگی است. ما از جامعه جهانی میخواهیم تا به افغانهایی که از این بابت با ضرر و زیان مواجه هستند، کمک کند.»
آقای مجاهد اظهارات سازمان ملل، ایالات متحده و سایر دولتها مبنی بر اینکه تریاک منبع اصلی درآمد امارت اسلامی در زمان جنگ علیه نیروهای غربی و رژیم قبلی افغانستان بود را رد کرده است.
در این گزارش، بیبیسی از آقای مجاهد پرسیده است که چگونه میتوانند از سازمانهای بینالمللی انتظار کمک داشته باشند، در حالی که امارت اسلامی با منع کار کردن زنان برای همه سازمانهای غیردولتی، فعالیتها و بودجه آنها را به خطر انداخته است.
مجاهد در پاسخ گفته است: «جامعه جهانی نباید مسایل بشردوستانه را با مسایل سیاسی مرتبط کند. تریاک نه تنها به افغانستان آسیب میرساند، بلکه تمام جهان از آن متاثر شده است. اگر جهان از این شر بزرگ نجات یابد، عادلانه است که مردم افغانستان در بدل آن کمک دریافت کنند.»
-
تجارت4 روز ago
پاکستان دستور تجارت جنس به جنس با افغانستان، ایران و روسیه را صادر کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
هند: موضوع سفارت افغانستان مسئله داخلی است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
۳۰ تن از جوانان برای ادامه تحصیلات عالی عازم کشور قزاقستان میشوند
-
اخبار ساحوی3 روز ago
تصادف قطار در هند؛ خانواده ها و امدادگران در جستجوی قربانیان اند
-
اخبار ساحوی3 روز ago
اردوغان برای دور جدید ریاست جمهوری سوگند یاد کرد
-
جهان4 روز ago
پریگوژین: نیروهای روسی سعی کردند با ماین افراد ما را بکشند
-
تجارت2 روز ago
وزارت ترانسپورت: روزانه ۲۰پرواز بینالمللی از افغانستان انجام میشود
-
رویداد های اخیر3 روز ago
رانا ثناالله: طالبان پاکستانی از خاک افغانستان علیه این کشور حملات را راه اندازی میکنند