Connect with us

رویداد های اخیر

ستانکزی: بلی، در فضای افغانستان طیاره‌های بی‌پیلوت امریکایی می‌گردند که نقض آشکار حریم هوایی است

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که دوام گشت‌زنی طیاره‌های بدون سرنشین ایالات متحده امریکا در فضای افغانستان نقض آشکار حریم هوایی از سوی این کشور است.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک گفتگوی ویژه با آریانانیوز می‌گوید که مقام‌های امارت اسلامی در مذاکرات با هیئت‌های امریکایی این موضوع را شریک کرده و خواهان توقف نقض حریم هوایی افغانستان شده‌اند.

آقای ستانکزی گفته است: «بلی، در فضای افغانستان طیاره‌های بدون سرنشین می‌گردند و ما بار بار در مجالس این مسأله را با آن‌ها (امریکایی‌ها) شریک ساختیم و این ماده را نقض کرده‌اند.»

او افزود: «در توافق‌نامه دوحه چنین بود که امریکا پس از بیرون کردن تمامی نیروهایش با حکومت جدید اسلامی افغانستان روابطه دوستانه داشته باشد و در بازسازی افغانستان نقش فعال داشته باشد و دیگر کشورها را نیز دراین راستا تشویق کند و همچنان در مسایل داخلی افغانستان قطعاً مداخله نکند.»

ستانکزی همچنان با توجه به واکنش برخی کشورهای آسیای میانه در قبال ساخت کانال قوش‌تیپه از سوی امارت اسلامی گفته است که این کانال یک پروژه افغانی است و حکومت آن را ادامه و به پایه اکمال خواهد رساند.

او گفت: «قوش‌تیپه حق ما است و کار آنرا به درستی ادامه خواهیم داد.»

از سویی هم، معین سیاسی وزارت خارجه برای زنان و دختران افغان اطمینان می‌دهد که روند آموزش و تحصیل به روی آنان باز خواهد شد و امارت اسلامی متعهد به تأمین حقوق آموزشی و تحصیلی آنان است.

آقای ستانکزی خاطر نشان کرد: «من منحیث یک افغان این را گفته می‌توانم که تعلیم و تربیه تا آخر بند نخواهد بود، نباید بند شود و این حق طبیعی و شرعی دختران است.»

به گفته او، مکاتب و پوهنتون‌ها با برابرشدن شرایط آن به روی دختران باز خواهد شد.

برعلاوه، آقای ستانکزی در این گفتگو بار دیگر بر مخالفین امارت اسلامی فراخوان داده است که دوباره به کشور برگردند.

او در قبال نگرانی‌های پاکستان نیز تأکید کرد که افغانستان پس از یک جنگ طولانی به امنیت کامل دست یافته است و نباید همسایه‌ها مشکلات خود را به افغانستان مرتبط سازند.

رویداد های اخیر

سازمان ملل: بازگشت هزاران مهاجر افغان، بحران بشری را در افغانستان عمیق‌تر می‌سازد

بلوچ گفت که تنها در ماه اپریل، بیش از ۲۵۱ هزار افغان از ایران و پاکستان در شرایط نامساعد به کشور بازگشته‌اند که از این میان، بیش از ۹۶ هزار تن اخراج شده‌اند.

Published

on

(Last Updated On: )

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR) هشدار داده است که با بازگشت ده‌ها هزار مهاجر افغان از کشورهای همسایه، افغانستان با بحرانی بشری‌ عمیق‌تر روبه‌رو است.

بابر بلوچ، سخنگوی، کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان روز سه‌شنبه ۹ثور در یک نشست خبری در ژنیو گفت که این نهاد به‌طور عاجل به ۷۱ میلیون دالر برای کمک به مهاجرینی که به افغانستان باز می‌گردند، نیاز دارد. او افزود که این افراد پس از بازگشت، با شرایط بسیار دشوار روبه‌رو هستند.

بلوچ گفت که تنها در ماه اپریل، بیش از ۲۵۱ هزار افغان از ایران و پاکستان در شرایط نامساعد به کشور بازگشته‌اند که از این میان، بیش از ۹۶ هزار تن اخراج شده‌اند.

وی افزود که کمیساریای عالی سازمان ملل متحد همچنان از حکومت‌های ایران و پاکستان می‌خواهد که بازگشت مهاجرین افغان باید داوطلبانه، ایمن و با کرامت باشد. او هشدار داد: «وادار ساختن یا تحت فشار قرار دادن افغان‌ها برای بازگشت، غیرقابل دوام است و می‌تواند ثبات منطقه را برهم زند.»

بلوچ ضمن قدردانی از کشورهای میزبان افغان‌ها گفت: «در حالی‌ که ما به چالش‌های اقتصادی و دیگر مشکلات این کشورها واقف هستیم، اما بارها نگرانی خود را ابراز داشته‌ایم که بازگشت اجباری افغان‌ها – صرف نظر از وضعیت حقوقی‌شان – می‌تواند برای آنان خطرات جدی در پی داشته باشد.»

او افزود که این نگرانی‌ها به‌ویژه در مورد زنان و دختران افغان بیشتر است، زیرا آن‌ها با محدودیت‌های فزاینده‌ای در زمینه‌های کار، آموزش و آزادی رفت‌وآمد در افغانستان مواجه هستند.

بلوچ همچنین خاطرنشان کرد که اقلیت‌های قومی و مذهبی، فعالان حقوق بشر و خبرنگاران نیز در بازگشت به کشور ممکن است با تهدیدهای جدی مواجه شوند.

او گفت که این نگرانی‌ها در کنار نیازهای شدید بشردوستانه، افزایش بیکاری، بلایای طبیعی و رویدادهای شدید اقلیمی، وضعیت را در داخل افغانستان وخیم‌تر ساخته است.

به گفته UNHCR، از سال ۲۰۲۳ تاکنون، بیش از ۳.۴ میلیون افغان از ایران و پاکستان به کشور بازگشته یا اخراج شده‌اند که بیش از ۱.۵ میلیون تن آن تنها در سال ۲۰۲۴ بوده است.

این نهاد افزود که این موج گسترده بازگشت، ظرفیت بسیاری از ولایت‌های افغانستان را فراتر از توان‌شان تحت فشار قرار داده و خطر بی‌جا شدن داخلی را افزایش داده است.

این نهاد همچنین هشدار داده که در کنار بازگشت‌ها، موارد جدیدی از مهاجرت به ایران و پاکستان نیز ثبت شده و خطر مهاجرت‌های غیرقانونی به اروپا افزایش یافته است.

براساس آمار UNHCR، در سال ۲۰۲۴ افغان‌ها ۴۱ درصد از کل ورودهای غیرقانونی از منطقه آسیا به اروپا را تشکیل داده‌اند و در صدر مهاجران قرار دارند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین برای عودت کنندگان افغان خیمه کمک کرد

بر اساس گزارش‌ها، حدود ۱۰۰ هزار مهاجر افغان تنها در ماه اپریل به کشور بازگشته‌اند، بسیاری از آن‌ها در حالی برگشته‌اند که تنها لباس‌های بر تن خود را داشته‌اند.

Published

on

China tents
(Last Updated On: )

چین در چارچوب کمک‌های بشردوستانه‌اش، ۱۰۰ خیمه به مهاجرین افغان که از طریق مرز کندهار به کشور بازمی‌گردند، اهدا کرده است. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که روند اخراج گسترده افغان‌ها از پاکستان همچنان ادامه دارد.

خبرگزاری شینهوا روز چهارشنبه (۱۰ثور) گزارش داد که به گفته محمد شعیب حقانی، رئیس جمعیت هلال‌احمر افغان در ولایت کندهار، این خیمه‌ها در ولسوالی تخت‌پول برای استفاده عودت کنندگان افغان آماده شده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، حدود ۱۰۰ هزار مهاجر افغان تنها در ماه اپریل به کشور بازگشته‌اند، بسیاری از آن‌ها در حالی برگشته‌اند که تنها لباس‌های بر تن خود را داشته‌اند.

چین در سال‌های اخیر در کنار خیمه‌ها، کمک‌های متنوع دیگری از جمله دوا، لباس‌های زمستانی، کمپل و مواد غذایی را نیز به مردم افغانستان فراهم کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی و وزیر دولت در وزارت خارجه قطر درباره افغانستان گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: )

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه با محمد بن عبدالعزیز الخلیفی، وزیر دولت در امور خارجه قطر در آن کشور دیدار کرده و در مورد وضعیت اخیر سیاسی و بشری افغانستان گفتگو کرده‌اند.

به گزارش رسانه‌های قطری، آقای متقی و الخلیفی نیز در مورد تلاش‌های بین‌المللی و منطقه‌ای برای بهبود وضعیت اقتصادی و بشری و ثبات در افغانستان بحث کرده‌اند.

در این دیدار، دوطرف نیز بر اهمیت تداوم هماهنگی مشترک برای تقویت تلاش‌های صلح و کمک به مردم افغانستان برای امنیت و توسعه پایدار تأکید نموده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!