Connect with us

رویداد های اخیر

سرپرست سفارت امریکا: واشنگتن به تعامل با امارت اسلامی ادامه خواهد داد  

منتشر شده

در

د نیو یومنیترین گزارش داده است که کرن دکر، سرپرست سفارت امریکا برای افغانستان در گفتگو با این نشریه گفته است، واشنگتن اکنون در موقعیتی قرار دارد که باید «با دقت سیاست عدم به رسمیت‌شناختن» امارت اسلامی را دنبال کند.

او در این مصاحبه افزوده است که این سیاست نیاز به حفظ «تعادل ظریفی» دارد.

سرپرست سفارت ایالات متحده برای افغانستان همچنین گفته است: «در حالی که طالبان (امارت اسلامی) قدرت را به جای رای با زور گرفتند؛ اما مهم است که راه‌های برای کمک به میلیون‌ها تنی که به کمک‌های عاجل نیاز دارند، جستجو شود».

این نشریه با نشر بخشی از این مصاحبه در گزارشی گفته است: «ایالات متحده نشان می‌دهد که تمایل بیش‌تری برای تعامل با طالبان (امارت اسلامی) دارد».

این نشریه نوشته است که خانم دکر در این گفتگو تایید کرد که واشنگتن به تعامل با طالبان (امارت اسلامی) در مورد «مسائل عمل‌گرایانه» ادامه خواهد داد؛ اما کمک‌های بشردوستانه و حقوق‌بشر زمینه‌های اصلی نگرانی امریکا است.

نشریه «د نیو یومنیترین» همچنین گزارش داده است که به منظور دست‌یابی به این هدف، خانم دکر و تیم او که در قطر مستقر هستند، جلسات هفتگی با نمایندگان امارت اسلامی در دوحه برگزار می‌کنند.

در این گزارش آمده است که سرپرست سفارت امریکا برای افغانستان و تیم‌اش، همواره جلسات تلفنی با امارت سلامی برگزار می‌کنند و هنگام سفر به خاورمیانه و آسیای مرکزی، با مقام‌های امارت اسلامی در کابل نیز دیدارهایی داشته‌اند.

بر بنیاد این گزارش، یکی از مقام‌های سازمان‌های غیردولتی بین‌المللی که نخواسته نامش فاش شود، گفته است: «تعامل ضروری است؛ اما ما باید راهی برای ایجاد توازن در تعامل بیابیم. در صورتی که اصول خود را به خطر نیندازیم».

این نشریه با استناد به اظهارات برخی مقام‌های ملل متحد و چندین سازمان غیردولتی بین‌المللی و محلی نوشته است که اجتناب از امارت اسلامی مسایل اقتصادی و بشردوستانه افغانستان را حل نمی‌کند.

یک مقام ارشد امریکایی که خواست نامش فاش نشود، در مورد محاسبات دقیقی در پیوند به محوه کمک‌رسانی و دخالت امارت اسلامی گفته است: «پیچیده است؛ اما این کاری است که باید انجام شود؛ تا این کمک‌ها به مردم افغانستان برسند».

پیش از این، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در نوارصوتی که آن را تلویزیون ملی پخش کرد، تائید کرد که امارت اسلامی بر توزیع کمک‌های بشدوستانه در افغانستان دخالت نه، بلکه نظارت دارد.

مجاهد دلیل این نظارت را جلوگیری از «بی‌عدالتی» در روند توزیع کمک‌ها عنوان کرده بود.

این در حالی است که امار اسلامی پس از برگشت دوباره به قدرت در کشور، حکومتی را شکل دادند که همواره در سطح داخلی، منطقه و جهان با انتقادهای مبنی‌بر همه شمول نبودن، مورد انتقاد قرار گرفته است و همچنین دروازه‌های مکاتب بالاتر از صنف ششم و پوهنتون‌ها را به روی دختران و زنان بستند و تا اکنون در این زمینه تغییر سیاست نداده‌اند.

رویداد های اخیر

امارت اسلامی پس از به‌روزرسانی فهرست مقامات تحریم‌های سازمان ملل را «غیرمعقول و بی‌اثر» خواند

سخنگوی امارت اسلامی همچنین این تحریم‌ها را ابزار فشار سیاسی خوانده و گفته است که تصمیم‌ها بدون مشورت واقعی با طرف افغان و بدون شفافیت لازم اتخاذ می‌شود.

Published

on

امارت اسلامی افغانستان در واکنش به تازه‌ترین به‌روزرسانی فهرست تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل، این اقدامات را «غیرمعقول و بی‌اثر» توصیف کرده است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در واکنش به این تصمیم گفته است که ادامه استفاده از تحریم‌ها نشان‌دهنده ناکامی در سیاست‌گذاری و تحلیل نهادهای بین‌المللی است. او تأکید کرده که تکرار این اقدامات «منطقی نیست» و بیانگر آن است که تأثیرات آن به‌درستی ارزیابی نشده است.

به گفته مجاهد، این تحریم‌ها بیشتر به مردم عادی افغانستان آسیب می‌رساند تا به مقام‌های تصمیم‌گیر، و محدودیت‌های وضع‌شده بر افراد، در نهایت بر نهادهای حکومتی و جامعه تأثیر می‌گذارد. او گفته است: «این اقدامات حقوق مردم را نقض می‌کند» و هیچ دلیل روشن و قابل توجیهی برای ادامه یا گسترش آن وجود ندارد.

سخنگوی امارت اسلامی همچنین این تحریم‌ها را ابزار فشار سیاسی خوانده و گفته است که تصمیم‌ها بدون مشورت واقعی با طرف افغان و بدون شفافیت لازم اتخاذ می‌شود.

این واکنش پس از آن مطرح می‌شود که کمیته تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل  به‌روزرسانی جدیدی را در فهرست تحریم‌های خود اعلام کرد. بر بنیاد این اعلامیه، معلومات هویتی چهار مقام ارشد امارت اسلامی شامل محمد حسن آخند، عبدالغنی برادر، امیرخان متقی و هدایت‌الله بدری اصلاح شده است.

در این به‌روزرسانی، نام‌های مستعار برخی مقام‌ها نیز ذکر شده است؛ از جمله محمد حسن آخند به نام «ملا حاجی» و هدایت‌الله بدری به نام «گل‌آغا اسحاق‌زی» که گفته می‌شود در دوره‌های پیشین نیز از این نام‌ها استفاده شده است.

مقام‌های سازمان ملل تأکید کرده‌اند که این به‌روزرسانی‌ها به هدف دقت بیشتر در اجرای تحریم‌های موجود، از جمله مسدودسازی دارایی‌ها، ممنوعیت سفر و تحریم تسلیحاتی انجام می‌شود.

بر اساس معلومات، این فهرست ماه گذشته نیز شامل به‌روزرسانی اطلاعات ۲۲ مقام امارت اسلامی بوده و همچنان بیش از ۳۰ فرد در این فهرست باقی مانده‌اند.

با این حال، نام رهبر امارت اسلامی، هبت‌الله آخندزاده، در این فهرست همچنان شامل نشده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نگرانی از تهدیدات مرزی افغانستان؛ گفتگوهای امنیتی منطقه‌ای در آستانه

در همین حال، مقام‌های امارت اسلامی، بارها تأکید کرده‌اند که خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده نخواهد شد.

Published

on

مقام‌های ارشد امنیتی منطقه در نشست تازه‌ای در آستانه، روی تهدیدات احتمالی ناشی از وضعیت افغانستان و امنیت مرزهای شمالی این کشور تمرکز کردند.

این گفتگوها میان سرمنشی سازمان پیمان امنیت جمعی، ایمانگالی تاسماگامبتوف، و رئیس‌جمهور قزاقستان، قاسم-جومارت توکایف، برگزار شد.

در این نشست، نگرانی‌ها درباره امنیت مرزهای شمالی افغانستان، به‌ویژه در امتداد مرز با تاجکستان، مورد بررسی قرار گرفت. مقام‌ها همچنان پیشرفت‌ها در زمینه تقویت همکاری‌های مشترک برای تأمین امنیت مرزی را ارزیابی کردند.

گفته شده است که در ماه‌های آینده، نشست‌های بیشتری در سطح وزیران خارجه و دفاع کشورهای عضو این سازمان برگزار خواهد شد تا اقدامات هماهنگ‌تری روی دست گرفته شود.

پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت در سال ۲۰۲۱، کشورهای آسیای مرکزی همواره نسبت به احتمال سرایت ناامنی، از جمله فعالیت گروه‌های تندرو و بی‌ثباتی در مناطق مرزی، ابراز نگرانی کرده‌اند.

در همین حال، مقام‌های امارت اسلامی، بارها تأکید کرده‌اند که خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده نخواهد شد.

با این حال، کشورهای مستقل مشترک المنافع هشدار داده‌اند که وضعیت افغانستان می‌تواند در میان‌مدت تهدیداتی برای ثبات مرزهای منطقه ایجاد کند.

اکنون، کشورهای منطقه در تلاش‌اند تا با اتخاذ تدابیر بیشتر، از گسترش تهدیدات احتمالی جلوگیری کرده و امنیت مرزهای خود را حفظ کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گزارش ملل متحد: بیش از ۵۲ درصد آسیب‌دیدگان درگیری‌های افغانستان و پاکستان زنان و دختران‌اند

بخش زنان سازمان ملل متحد در گزارش خود گفته است که این درگیری‌ها ۱۰ ولایت افغانستان از جمله کابل، کندهار، خوست، کنر، لغمان، ننگرهار، نورستان، پروان، پکتیا و پکتیکا را تحت تأثیر قرار داده است.

Published

on

بخش زنان سازمان ملل متحد در گزارش تازه‌ای اعلام کرده است که در نتیجه درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان از اواخر ماه فبروری تاکنون، دست‌کم ۹۰ هزار تن آسیب دیده‌اند که بیش از ۵۲ درصد آنان را زنان و دختران تشکیل می‌دهند.

بر اساس این گزارش، در اثر حملات توپخانه‌ای، هوایی و حملات طیاره‌های بی‌پیلوت بر بخش‌های مختلف افغانستان، بیش از ۴۷ هزار زن و دختر و حدود ۴۲ هزار مرد و پسر متأثر شده‌اند.

بخش زنان سازمان ملل متحد در گزارش خود گفته است که این درگیری‌ها ۱۰ ولایت افغانستان از جمله کابل، کندهار، خوست، کنر، لغمان، ننگرهار، نورستان، پروان، پکتیا و پکتیکا را تحت تأثیر قرار داده است.

این نهاد همچنان افزوده است که حدود ۱۱ هزار و ۳۶۸ خانواده در این رویدادها آسیب دیده‌اند که از میان آن‌ها ۹۳۵ خانواده سرپرست زن دارند؛ موضوعی که بر آسیب‌پذیری بیشتر زنان در شرایط بحران تأکید می‌کند.

در گزارش آمده است که زنان کمک‌رسان در برخی مناطق جنوب‌شرقی در روند ارزیابی‌ها حضور نداشته‌اند یا مشارکت آنان محدود به بخش‌های صحت و آموزش بوده است. همچنین کمبود منابع، محدودیت‌های لوجستیکی و نبود وسایط نقلیه مناسب، از عوامل اصلی محدودیت حضور آنان در ساحات آسیب‌دیده عنوان شده است.

این نهاد تأکید کرده است که دسترسی زنان به خدمات ضروری، حفاظت و مشارکت در روند کمک‌رسانی باید تقویت شود تا نیازهای آسیب‌دیدگان به‌گونه مؤثر رسیدگی گردد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!