Connect with us

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت معادن با رئیس اجرایی پروژه تاپی گفتگو کرد

منتشر شده

در

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که هدایت‌الله بدری، سرپرست این وزارت در دیدار با مراد امانوف، رئیس اجرایی پروژه تاپی در مورد تسریع کار عملی این پروژه‌، ساخت کمپ‌ها، فرصت‌های کاری برای باشندگان محل، تقسیم گاز و استملاک زمین‌های مردم در شهر هرات گفتگو کرده است.

آقای بدری بر روند تسریع کار پروژه تاپی تاکید کرده و از همکاری این وزارت به منظور تسریع کار آن اطمینان داده است.

همایون افغان، سخنگوی وزارت معادن و پترولیم گفته است: «در این نشست در مورد پروژه تاپی و موضوعات مختلف بحث شد.»

در همین حال، برخی از آگاهان گفته‌اند که پروژه تاپی تأثیرات مثبت چشم‌گیری بر اقتصاد افغانستان دارد و با ایجاد این خط لوله، منابع جدید برای عواید از طریق صادرات نفت و گاز فراهم می‌شود.

به گفته‌ آنان، افغانستان می‌تواند از عواید این پروژه در بخش‌های زیربنایی سرمایه‌گذاری کند.

کار عملی پروژه تاپی چندی پیش با حضور مقام‌های ارشد دو کشور آغاز شد. این پروژه یکی از پروژه‌های منطقه‌ای مهم است که گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند انتقال می‌دهد.

گفتنی است که با تکمیل کار این پروژه افغانستان می‌تواند میلیون‌ها متر مکعب گاز دریافت کند و سالانه بیش از ۴۰۰ میلیون دالر حق ترانزیت بدست ‌آورد.

رویداد های اخیر

هند یک مرکز تحقیقات زراعتی زیر نام «افغان–هندو» در افغانستان ایجاد می‌کند

Published

on

هند قصد دارد تا در افغانستان یک مرکز تحقیقاتی زیر نام «افغان–هندو» ایجاد کند که هدف آن پیشبرد تحقیقات زراعتی و ظرفیت‌سازی محلی خواهد بود.

کرن یاداو، شارژدافیر سفارت افغانستان در کابل، این موضوع را در دیدار با عطاءالله عمری، وزیر زراعت، آبیاری و مالداری کشور مطرح کرده است.

آقای عمری در این دیدار گفت که افغانستان، علاوه بر تحمل بیش از چهار دهه جنگ، به شدت از تغییرات اقلیمی آسیب دیده است. خشکسالی‌ها و آفات زراعتی کمیت و کیفیت محصولات زراعتی کشور را کاهش داده و ضرورت تحقیقات علمی برای توسعه انواع مختلف محصولات زراعتی مقاوم در برابر تغییرات اقلیم را برجسته ساخته است.

در پاسخ، دیپلومات هندی تعهد سپرد که کشورش روی ایجاد مرکز تحقیقاتی «افغان–هندو» کار خواهد کرد و از پروژه‌های جدید در بخش زراعت حمایت خواهد نمود. وی همچنین وعده داد که برنامه‌های آموزشی حضوری و آنلاین برای ارتقای مهارت‌های متخصصین وزارت زراعت برگزار خواهد شد.

وزیر زراعت کشور از هند خواست تا در تجهیز لابراتوارها، ساخت چک‌دم‌ها و تقویت لابراتوارهای کنترول کیفیت مالداری و صحت حیوانی همکاری کند. وی همچنین خواستار تسهیل ویزه برای تاجران افغان شد که محصولات زراعتی و مالداری کشور را به هند صادر می‌کنند.

کرن یاداو اطمینان داد که تمامی موارد مطرح‌شده از مجاری دیپلوماتیک پیگیری و در آینده نزدیک عملی خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: منبع اصلی فتوی کتاب‌های علمای متقدمین باشد

Published

on

شیخ هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، در یک گردهمایی مسئولان و فاضلان بخش‌های قضا و افتاء در کندهار تأکید کرده است که منبع اصلی فتوی کتاب‌های علمای متقدمین باشد و فتاوای علمای متأخرین به عنوان مرجع ممد و فرعی استفاده شود.

او گفت: «مسئولیت بزرگ قضاء به شما سپرده می‌شود، پس با شجاعت کامل احکام شرعی را صادر کنید و تحت تأثیر هیچ‌کس حتی من قرار نگیرید. هر کسی که مسئولیت صدور فتوی را بر عهده دارد باید نهایت احتیاط را رعایت کند، به اصول افتاء توجه داشته باشد، با علمای دیگر مشورت نماید و نظرات آنان را جویا شود. سعی کنید که منبع اصلی فتاوای شما کتاب‌های علمای متقدمین باشد و فتاوای علمای متأخرین را به عنوان مرجع ممد و فرعی استفاده کنید.»

رهبر امارت اسلامی در سخنان خود در مورد اخلاص، نیت پاک، وحدت، اتفاق، اطاعت، حمایت از نظام اسلامی، استقامت بر شریعت و اسلامی‌سازی تمام قوانین حکومتی، معلومات مفصل ارائه کرد.

شیخ هبت الله آخندزاده خاطر نشان کرد که امام شرعی و نظام اسلامی قرن‌ها از امت اسلامی مفقود بود و اکنون که الله تعالی نظام اسلامی را برپا ساخته، باید مسلمانان خاص و عام از آن آگاه گردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد: امارت اسلامی به‌خاطر احترام مذاکرات تاکنون واکنش نشان نداده است

Published

on

سخنگوی امارت اسلامی در واکنش به حملات پاکستان به کندهار گفته است که نیروهای امارت اسلامی تا اکنون به‌خاطر احترام به تیم مذاکرتی در ترکیه و جلوگیری از تلفات ملکی، هیچ‌گونه واکنشی نشان نداده‌اند.

ذبیح الله مجاهد افزوده است در حالیکه دور سوم مذاکرات با جانب پاکستانی در شهر استانبول آغاز شده است، «متأسفانه» عصر امروز بار دیگر نیروهای پاکستانی بر ولسوالی سپین‌بولدک در کندهار تیراندازی کردند که باعث نگرانی مردم شده است.

به گفته مجاهد، در نشست قبلی مذاکرات، بر تمدید آتش‌بس و جلوگیری از تجاوز توافق نیز صورت گرفته بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!