تجارت
سفارت افغانستان در پاکستان خواهان رهایی ۴۵۰ کانتینر تاجران افغان در کراچی شد
سفارت افغانستان در اسلامآباد روز دوشنبه (۲۰قوس) اعلام کرد که مسئولان این سفارت در دیدار با مقامات وزارت تجارت پاکستان خواهان رهایی عاجل ۴۵۰ کانتینری شدند که در شهر کراچی پاکستان متوقف اند.
این کانتینرها از چندین ماه بدینسو در بندر کراچی در توقیف هستند.
این سفارت با نشر اعلامیهی در شبکه ایکس نوشت که آتشههای اقتصادی امارت اسلامی در کراچی و اسلامآباد با ماریه کازی، رییس تجارت خارجی وزارت تجارت پاکستان و زبیرخان، منشی این وزارت در مورد مشکلات تجارتی گفتگو کردند.
در بخشی از اعلامیه این سفارت آمده که مقامات وزارت تجارت پاکستان وعده داده که با در نظرداشت خسارات تاجران، کانتینرهای باقی مانده رها شوند.
حکومت پاکستان اخیرا بالای شماری از کالاهای تجارتی تاجران افغان که به شکل ترانزیتی از بندر کراچی به افغانستان منتقل میشود، ده درصد مالیه وضع کردند و از تاجران افغان هم خواسته اند که به اندازه ارزش کالاهای شان در بانکهای پاکستان ضمانت نقدی بگذارند.
حکومت پاکستان در هفتم قوس حدود سه هزار کانتینر کالاهای تجارتی تاجران افغان را رها کرد که چندین ماه به دلیل تغییر لایحه تجارت ترانزیت پاکستان در بندر کراچی متوقف مانده بودند.
اما حدود ۴۵۰ کانتینر دیگر را که در لیست سیاه پاکستان قرار داشت، آزاد نشد. لیست سیاه پاکستان شامل ۲۱۲ قلم کالای تجارتی میشود که پاکستان به تاجران افغان اجازه انتقال از طریق ترانزیت را نمیدهند.
تجارت
مقامهای ایرانی: ترانزیت ایران به افغانستان هشت برابر افزایش یافت
در شش ماه اول سال جاری بیش از ۱۵ هزار کانتینر با وزن بیش از چهار و نیم هزار تن از سرحد ماهیرود به افغانستان انتقال یافتهاند.
رئیس عمومی گمرکات ولایت خراسان جنوبی ایران میگوید ترانزیت از مرزهای این ولایت به افغانستان هشت برابر افزایش یافته است.
محمد کوهگرد روز دوشنبه (۹میزان) به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت که در شش ماه اول سال جاری بیش از ۱۵ هزار کانتینر با وزن بیش از چهار و نیم هزار تن از سرحد ماهیرود به افغانستان انتقال یافتهاند.
آقای کوهگرد افزود که: «این شمار در مقایسه به همین مدت سال گذشته هشت برابر بیشتر است.»
او گفت که این ترانزیت شامل لوازم مستعمل، بوره، آرد، روغن خوراکی و کود شیمایی بوده که از کشورهای ترکیه، امارات متحده عربی، روسیه و اندونزیا از طریق گمرک ماهیرود به افغانستان ترانزیت شده است.
تجارت
کار ساخت سب استیشن ۲۵۲ میگاولت امپیر تره خیل در کابل آغاز شد
این پروژه ها توسط شرکتهای داخلی با سرمایه گذاری مجموعی ۱۸.۷ میلیون دالر اجرا و پس از تکمیل آن مشکل برق دوصد و پنجاه هزار مشترک و پارک های صنعتی رفع میشود.
کار ساخت سب استیشن ۲۵۲ میگاولت امپیر تره خیل در کابل و پروژه انتقال برق ۲۲۰ کیلوولت از چمتله به این سب استیشن با حضور مقامات بلندپایه امارت اسلامی آغاز شد.
این پروژه ها توسط شرکتهای داخلی با سرمایه گذاری مجموعی ۱۸.۷ میلیون دالر اجرا و پس از تکمیل آن مشکل برق دوصد و پنجاه هزار مشترک و پارک های صنعتی رفع میشود.
معاون سیاسی ریاست الوزرا در مراسم افتتاح این پروژه ها امروز (یکشنبه) گفت که کنترول آب های افغانستان، تامین آب، تولید انرژی بادی، خورشیدی و حرارتی و توسعه زراعت از اولویت های امارت اسلامی است و این اقدام به ضرر هیچ همسایه و هیچ کشور دیگری نیست. او همچنان افزود که خاک افغانستان برضد هیچ کشوری استفاده نشده و جهان نیز خواهان تعامل با امارت اسلامی است.
او گفت: «جهان این را درک کرده که یک افغانستان باثبات و خودکفا تنها با موجودیت امارت اسلامی ممکن خواهد بود. امارت اسلامی در عمل ثابت کرده است که از خاک افغانستان هیچ کسی ضرر نمیبیند و امروز جهان علاقهمند همکاری و تعامل با افغانستان است.»
از سویی هم، مسوولان شرکت برشنا اعلام کردند که دو پروژه انتقال برق ۲ هزار میگاوات برق از ترکمنستان و ازبکستان جریان دارد و با تطبیق آن مشکل کمبود برق در داخل کشور حل و پارک های صنعتی هم از برق ۲۴ ساعته برخودار خواهند شد.
عبدالباری عمر، رئیس شرکت برشنا گفت: «با عملی شدن این پروژه ها برای همه صنعتکاران، تاجران و خانه های رهایشی در کابل برق ۲۴ ساعته فراهم خواهد شد.»
در همین حال نمایندگان بخش خصوصی میگویند که با تطبیق این پروژه مشکلات کمبود برق صنعت کاران حل خواهد شد. آنان همچنان از سرمایه گذاران افغان در خارج میخواهند که به کشور برگردند و سرمایه گذاری کنند.
به گفته وزارت انرژی و آب، به زودی یک بند بزرگ آب در زابل به بهره برداری سپرده می شود؛ اعمار بند پشدان نیز تکمیل شده و تصفیه حساب برای واگذاری بند شاه و عروس کابل در جریان است که در نتیجه آن آب آشامیدنی ۲۰ هزار خانواده در شهر کابل تامین، هزاران هکتار زمین آبیاری و ۲ میگاوات برق تولید خواهد شد.
تجارت
منصور با رئیس یک شرکت هندی در باره تسلیم دهی سب استیشن ۵۰۰ کیلوولت ارغندی گفتگو کرد
با تکمیل کار سب استیشین ارغندی و وصل شدن لین آن، برق کابل و ۱۲ ولایت دیگر تامین خواهد شد اما تکمیل کار این پروژه، دو سال را در بر میگیرد.
سرپرست وزارت انرژی و آب با رئیس یک شرکت هندی درباره تحویل دهی سباستیشن ۵۰۰ کیلوولت ارغندی دیدار و گفتگو کرده است.
عبداللطیف منصور به مسوولان این وزارت دستور داده تا برای تحویل و چگونگی انتقال ترانسفارمرهای سباستیشن آمادگیهای لازم را بگیرند.
با تکمیل کار سب استیشین ارغندی و وصل شدن لین آن، برق کابل و ۱۲ ولایت دیگر تامین خواهد شد اما تکمیل کار این پروژه، دو سال را در بر میگیرد.
امانالله غالب، رئیس پیشین شرکت برشنا میگوید: «ظرفیت این لین در حدود یک هزار میگاوات برق است. این می تواند برق ترکمنستان و ازبکستان را مستقیماً به کابل انتقال دهد و از کابل میتواند برق ولایت های مشرقی، جنوبی و حتی مرکزی را تامین کند.»
به باور آگاهان، هرگاه کار پروژه انتقال لین ۵۰۰ کیلوولت ترکمنستان تکمیل شود، حدود ۱ هزار میگاوات برق دیگر وارد افغانستان میشود و این برق تا جایی مشکلات مردم را در پایتخت و ولایت های دیگر حل خواهد کرد.
امینالله احساس، آگاه امور اقتصادی میگوید: «مشکل اینست که بخش زیادی از انرژی افغانستان از کشورهای همسایه تامین میشود و هرگاه این کشورها در داخل به انرژی نیاز داشته باشند، انرژی افغانستان را قطع میکنند و خانه ها و فابریکات با کمبود قابل ملاحظه برق مواجه میشوند.»
افغانستان با وجودی که منابع وافر در بخش تولید برق دارد اما بخش بزرگ برق مورد نیاز خود را از کشورهای همسایه وارد میکند و سالانه بیش از ۳۰۰ میلیون دالر را به کشورهای ازبکستان، تاجیکستان، ایران و ترکمنستان پرداخت میکند.
-
اخبار ساحوی4 روز ago
وزارت خارجه ایران: هیچ اقدام اسرائیل را بیپاسخ نخواهیم گذاشت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ایران میگوید بیش از این امکان پذیرش اتباع افغانستان را ندارد
-
جهان3 روز ago
در حملات تازه اسراییل بر غزه، ۳۷ نفر کشته شدهاند
-
تجارت4 روز ago
مقامهای ایرانی: ترانزیت ایران به افغانستان هشت برابر افزایش یافت
-
اخبار ساحوی2 روز ago
یک شهروند امریکایی در حمله هوایی اسرائیل در لبنان کشته شد
-
جهان5 روز ago
اردوی اسرائیل عملیات زمینی محدود خود را در خاک لبنان آغاز کرد
-
جهان1 روز ago
رئیس جمهور امریکا میگوید «جنگ همه جانبه» در شرق میانه رخ نخواهد داد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اولویت نشست فارمت مسکو تسهیل روند مصالحه ملی و گسترش همکاری با کابل است