جهان
سفر بلینکن به اسرائیل در تلاش برای آتشبس
تیم مذاکرهکننده اسرائیل در گفتگوهای آتشبس غزه در دوحه پس از بازگشت به این کشور “خوشبینی نسبی” خود را در مورد پیشرفت مذاکرات ابراز داشت.
در شرایطی که مذاکرات بر سر آتشبس احتمالی و آزادی گروگانها در نوار غزه در جریان است، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا بار دیگر برای مذاکره با مقامهای این کشور وارد اسرائیل شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بلینکن عصر یکشنبه (۲۸ اسد) وارد میدان بن گوریون در تل آویو شد. به گفته هیأت نمایندگی بلینکن، این دیپلمات بلند رتبه ایالات متحده در نهمین سفر خود به منطقه ابتدا روز دوشنبه با بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، یوآو گالانت، وزیر دفاع و اسحاق هرتسوگ، رئیسجمهور این کشور دیدار خواهد کرد. او سپس روز سهشنبه ۲۰ آگست رهسپار مصر خواهد شد.
به گفته ودانت پاتل، سخنگوی وزارت خارجه امریکا، بلینکن در قاهره با مقامهای دولتی مصر دیدار خواهد کرد. انتظار میرود مذاکرات درباره آتشبس و آزادی گروگانها که روز جمعه ۱۶ اگست در دوحه متوقف شد، اواخر این هفته در قاهره، پایتخت مصر از سر گرفته شود.
ایالات متحدهاآمریکا، مصر و قطر ماههاست که میان اسرائیل و گروه حماس که حمله بزرگ بیسابقه آن به اسرائیل در ۷ اکتوبر جنگ در نوار غزه را آغاز کرد، میانجیگری میکنند.
به گزارش رویترز، یکی از اعضای بلند رتبه هیأت آنتونی بلینکن گفت که مذاکرات آتشبس و آزادی گروگانهای اسرائیلی در نقطه عطف قرار دارد. وزیر خارجهاآمریکا قصد دارد برای همه طرفها روشن کند که باید به یک توافق دست یافت.
تیم مذاکرهکننده اسرائیل در گفتگوهای آتشبس غزه در دوحه پس از بازگشت به این کشور "خوشبینی نسبی" خود را در مورد پیشرفت مذاکرات ابراز داشت.
دفتر نتانیاهو در این رابطه اعلام کرد که هیأت اسرائیلی پس از بازگشت از دوحه ابراز خوشبینی کرده که بر اساس طرح و پیشنهاد اخیر ارائهشده از سوی امریکا توافق حاصل شود.
در این رابطه اعلام شد: «امید میرود که فشار زیاد امریکا و همچنین تیمهای مذاکرهکننده بر حماس سبب شود که این گروه از ایستادگی و مخالفت خود با پیشنهاد ایالات متحده دست بکشد و گامی موفقیتآمیز در راه ثمربخش بودن مذاکرات برداشته شود».
این نخستین موضعگیری رسمی اسرائیل پس از برگزاری مذاکراتی دو روزه در قطر در راه توافق آتشبس در غزه و آزادی گروگانها بود.
جهان
واکنش روسیه به تهدید ترمپ به کشورهای عضو بریکس به خاطر استفاده دالر
سخنگوی کرملین در واکنش به تهدید دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب امریکا علیه کشورهای عضو «بریکس» گفت که توسل امریکا به زور و تحریم برای اجبار کشورها به استفاده از دالر، نتیجه معکوس دارد.
سخنگوی کرملین میگوید که تلاش امریکا برای اجبار کشورها به استفاده از دالر، تنها به تشدید گرایش به استفاده از ارزهای ملی در تجارت خارجیشان منجر خواهد شد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در واکنش به تهدید دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب امریکا علیه کشورهای عضو «بریکس» گفت که توسل امریکا به زور و تحریم برای اجبار کشورها به استفاده از دالر، نتیجه معکوس دارد.
پسکوف دراینباره گفت: «بحث فقط درباره کشورهای بریکس نیست. به طور کلی، تعداد کشورهایی که در تجارت و فعالیتهای اقتصادی خارجیشان شروع به جایگزین کردن ارزهای ملی کردهاند، بیشتر و بیشتر شده است.
وی افزود: «در سوی دیگر، اگر امریکا آنطور که خودشان میگویند از طریق اعمال نفوذ، کشورها را مجبور به استفاده از دالر کنند، احتمالاً روند روی آوردن به ارزهای ملی تقویت و تشدید خواهد شد.
به گفته وی، دالر در چندین کشور جذابیت خود را از دست داده و روند تحلیل آن شروع شده و در حال شتاب گرفتن است.
اظهارات پسکوف پس از آن مطرح شد که ترمپ در پیامی در شبکههای اجتماعی کشورهای عضو گروه «بریکس» را تهدید که در صورت حذف دالر و ایجاد ارزی جایگزین در معاملاتشان، آنها را با تعرفههای ۱۰۰ درصدی روبهرو خواهد کرد.
جهان
تشدید حملات هوایی نیروهای سوری و روسی بر مواضع شورشیان
نظامیان سوریه و روسیه میگویند که هدف آنها، پناهگاههای گروههای شورشی است و هر گونه حمله بر غیر نظامیان را رد کرده اند.
منابع اردوی سوریه روز یکشنبه اول دسمبر (۱۱ قوس) گفتند که جتهای جنگی روسیه و سوریه، بر مناطق تحت کنترول شورشیان در شهر ادلب، به هدف عقب راندن شورشان حمله کردند.
باشندگان محل میگویند که یکی از این حملات، یک منطقه مسکونی مزدحم را در مرکز شهر ادلب هدف قرار داد، شهری که در آن چهار میلیون نفر در خیمهها و اماکن موقت به سر میبرند.
بر اساس معلومات تیم های کمک رسان در محل، کم از کم چهار نفر در این حملات کشته و دهها نفر دیگر زخمی شدهاند.
نظامیان سوریه و روسیه میگویند که هدف آنها، پناهگاههای گروههای شورشی است و هر گونه حمله بر غیر نظامیان را رد کرده اند.
روز گذشته، جتهای سوریه و روسیه شهرهای دیگری در ولایت ادلب را که کاملاً تحت کنترل شورشیان است، بمباران کردند. این جدیترین حمله شورشیان از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ بود.
شام جمعهٔ گذشته، شورشیان بر شهر حلب حمله کردند و بر اساس گزارش دیدبان حقوق بشری سوریه مستقر در بریتانیا، این شهر اکنون به گونهٔ کامل در تصرف شورشیان قرار گرفته است.
اردوی سوریه میگوید که دهها سرباز سوری در این حملهٔ ناگهانی شورشیان کشته شدند.
شورشیان یک ایتلاف متشکل از گروههای مسلح سیکولار تحت حمایت ترکیه همراه با گروه هیات تحریرشام، یک گروه اسلام گرا، است که مجرب ترین گروه نظامی این ایتلاف تلقی میشود.
هیات تحریر شام، توسط ایالات متحده، روسیه و دیگر کشور ها، منحیث یک گروه ترورستی شناخته شده است.
ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، روز یکشنبه حمایت کشورش را از سوریه در برابر تهاجم شورشیان مسلح و متحدین تحت حمایت ترکیه آنان، اعلام کرد.
ملک عبدالله در یک تماس تلیفونی با محمد شیعه السودانی، صدراعظم عراق، گفت که "اردن در کنار برادران خود در سوریه، برای حفظ تمامیت ارضی، آزادی و ثبات سوریه می ایستد."
جنگ داخلی در سوریه که در آن سال ۲۰۱۱ به اینسو، صدها هزار نفر کشته کشته و میلیون ها نفر بیجا شده، تا اکنون به شکل رسمی خاتمه نیافته است.
از سال ۲۰۲۰ به اینسو، مناطق تحت محاصره شورشیان در شمال غرب ادلب تحت آتشبسی قرار داشت که با میانجیگری ترکیه و روسیه عقد شده است.
اما شورشیان چهارشنبه گذشته با راه اندازی حملات ناگهانی بر شهر حلب، توافق آتشبس را نقض کردند و هنوز هم با نیروهای دولتی سوریه درگیر جنگ اند.
جهان
مخالفان حکومت بشار الأسد میگویند به مرکز شهر حلب رسیدند
آنها به سرعت پیش روی کردند و اواخر روز جمعه، یک اتاق عملیات گفت که شبه نظامیان در حال نفوذ در محله های مختلف شهر هستند.
شبه نظامیان سوری مخالف بشار الأسد، رئیس جمهور این کشور، روز جمعه اعلام کردند که به مرکز شهر حلب رسیدند. آنان تقریباً یک دهه پیش مجبور به عقب نشینی از این شهر شده بودند.
به گزارش رویترز، شبه نظامیان به رهبری گروه هیئت تحریر الشام روز چهارشنبه به ده ها شهرک و قریه در ولایت شمالی حلب که تحت کنترل دولت بشار الأسد با حمایت ایران و روسیه بود، نفوذ کردند.
آنها به سرعت پیش روی کردند و اواخر روز جمعه، یک اتاق عملیات گفت که شبه نظامیان در حال نفوذ در محله های مختلف شهر هستند.
اسد و متحدانش در اواخر سال ۲۰۱۶ تمام شهر حلب را بازپس گرفتند و شبه نظامیان پس از ماهها بمباران و محاصره در نبردی که جریان را علیه مخالفان تغییر داد، موافقت نمودند که عقبنشینی کنند.
مصطفی عبدالجابر، قوماندان لوای جیش العزه گفت که پیشروی سریع به دلیل کمبود نیروی انسانی مورد حمایت ایران در این ولایت بوده است.
رویترز به نقل از منابع جبهه مخالف حکومت میگویند که ترکیه به این حمله چراغ سبز نشان داده است.
اما اونجو کچلی، سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه گفت ترکیه به دنبال جلوگیری از بی ثباتی بیشتر در منطقه است و هشدار داده است که حملات اخیر توافقات کاهش تنش را تضعیف می کند.
این حمله بزرگترین حمله از مارچ ۲۰۲۲ بود، زمانی که روسیه و ترکیه با توافقی برای کاهش تنش درگیری موافقت کردند.
-
تجارت3 روز ago
هشدار ترمپ به کشورهای بریکس
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزیر خارجه پیشین آلمان: خروج آشفته از افغانستان ناشی از عدم هماهنگی امریکا بود
-
جهان5 روز ago
دیدار دیپلوماتهای ایرانی و اروپایی در آستانه بازگشت ترمپ به قصر سفید
-
اخبار ساحوی3 روز ago
گاتم ادانی میلیاردر هندی اتهام فساد و طرح پرداخت رشوه از سوی مقامات امریکا را رد کرد
-
جهان4 روز ago
مخالفان حکومت بشار الأسد میگویند به مرکز شهر حلب رسیدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
برنامه جهانی غذا: اکثر خانواده ها در افغانستان برای به دست آوردن غذا قرض میگیرند
-
جهان2 روز ago
تشدید حملات هوایی نیروهای سوری و روسی بر مواضع شورشیان
-
اخبار ساحوی2 روز ago
تلفات درگیریهای فرقهای در پاکستان به بیش از ۱۳۰ تن رسید