رویداد های اخیر
سفر غیرمنتظره سرپرست وزارت دفاع امریکا به کابل

محمد اشرف غنی رییس جمهوری کشور پس از چاشت امروز(سهشنبه، ۲ جدی) با کریستوفر میلر سرپرست وزارت دفاع امریکا که در راس یک هیات عالی رتبه آن کشور به کابل آمده بود، دیدار و در مورد روند صلح، وضعیت افغانستان و منطقه و حمایت بیشتر از نیروهای امنیتی و دفاعی، گفتگو کرده است.
ارگ ریاست جمهوری در اعلامیه ای گفته است که کریستوفر میلر بر تحکیم روابط استراتیژیک میان افغانستان و امریکا تاکید ورزیده و گفته است “حکومت ایالات متحدۀ امریکا در کنار حکومت و مردم افغانستان در راستای مبارزه با تروریزم باقی خواهد ماند.”
سرپرست وزارت دفاع امریکا از افزایش خشونت ها در افغانستان ابراز نگرانی کرد و “هر دو جانب بر تامین آتش بس دایمی تاکید نمودند.”
آقای میلز افزوده است که امریکا تعهد دوامدار به افغانستان به ویژه در راستای حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی این کشور دارد.
در همین حال رییس جمهوری از کمک و همکاری امریکا به افغانستان در عرصه های مختلف تشکر کرده، گفته است که مناسبات میان دو کشور مستحکم است و این روابط استوار بر کمیت نه، بلکه بر کیفیت می باشد و همیشه پایدار خواهد ماند.
رییس جمهور در مورد روند صلح گفته است که دولت افغانستان بخاطر تامین صلح، گام های عملی برداشته و جانب مقابل نیز باید نیت واضح خویش را در این زمینه نشان دهد.
رییس جمهور غنی خاطرنشان کرده است که روابط افغانستان و امریکا در راستای مبارزه مشترک با تروریزم ضروری و نقش ایالات متحدۀ امریکا در این مورد، مهم می باشد.
رویداد های اخیر
قزاقستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایهگذاری میکند

سریک ژومانگارین، معاون صدراعظم قزاقستان در سفرش به کابل گفته است که آستانه ۵۰۰ میلیون دالر را برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایهگذاری میکند و برای پیشبرد امور این پروژه در هرات، شرکت لوژستیکی و ترانسپورتی ایجاد خواهد شد.
طبق خبرنامه دفتر معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا، ژومانگارین امروز (دوشنبه) در دیدار با ملاعبدالغنی برادر گفت که قزاقستان در کنار این پروژه، برای پروژه تمدید لین انترنت نیز آمادگی دارد، که به اساس آن انترنت به قیمت ارزان به افغانستان عرضه خواهد شد.
ژومانگارین تصریح کرد که سرمایهگذاران قزاقستانی آماده اند تا در بخشهای مختلف، به خصوص در معادن، نفت و گاز افغانستان سرمایهگذاری کنند و تیمهای تخنیکی آنها نیز به کابل آمدهاند.
در این دیدار، جانب قزاقستان آمادگی خود را برای صدور ویزه به تاجران افغان، آغاز پروازها میان دو کشور، همکاریهای بانکی، گسترش ترانزیت و تجارت دوجانبه و همچنین همکاریهای مشترک در بخشهای صحت و معارف اعلام کرد.
از سوی دیگر، ملا برادر تاکید کرد که افغانستان عزم قوی برای تقویت روابط اقتصادی و تجارتی با قزاقستان و سایر کشورهای منطقه دارد و به همین منظور در این اواخر، مسوده نقشه راه را برای افزایش حجم تجارت میان کابل و آستانه به سه میلیارد دالر امضا کرده است.
به گفته معاون اقتصادی ریاستالوزرا، با تطبیق این نقشه راه، در بخشهای مختلف اقتصادی مانند تجارت، زراعت، استخراج معادن، ترانسپورت، ترانزیت، خط آهن و صنعت تغییرات مثبت چشمگیری به میان خواهد آمد و سرمایهگذاریها در این عرصهها افزایش خواهد یافت.
وی افزود که امارت اسلامی آماده است فرصتهای سرمایهگذاری در معادن افغانستان را با قزاقستان شریک نموده و در زمینه حفظ، قرنطین محصولات زراعتی و مالداری، موافقتنامههایی را به امضا برساند. همچنان معاون اقتصادی ریاستالوزرا بر گسترش روابط بانکی میان دو کشور و همکاریهای مشترک در توسعه و اکتشاف ساحات نفتی افغانستان تاکید ورزید.
رویداد های اخیر
چین امارت اسلامی را برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای دعوت کرد
نشست بیست و پنجم سازمان همکاری شانگهای قرار است در نیمه دوم سال روان میلادی در چین برگزار شود.

وزارت امور خارجه افغانستان گفته است که ژائو شینگ، سفیر چین در کابل در دیدار با محمد نعیم، معین مالی و اداری وزارت خارجه از آنان برای شرکت در نشست امسال سازمان همکاری شانگهای دعوت کرده است.
این وزارت روز یکشنبه (۳۱حمل) در خبرنامهای از تمایل چین برای «همکاریهای دوجانبه بیشتر» خبر داده است.
در خبرنامه به نقل از ژائو شینگ آمده است که او چین به عنوان یک همسایه نزدیک به افغانستان، بر تقویت روابط خود با این کشور «اهمیت زیادی قائل» است و آماده است در جهت توسعه روابط دو کشور گامهای بیشتری برداد.
در این دیدار، محمد نعیم گفته است: «افغانستان و چین کشورهای همسایه هستند و روابط مثبت میان همسایگان برای هر دو کشور ضروری است.»
پیش از این امارت اسلامی در نشست سازمان همکاری شانگهای که به تاریخ ۱۵ و ١٦ اکتوبر سال ۲۰۲۴ به میزبانی اسلامآباد برگزار شد، دعوت نشدند.
طبق گزارشها عضویت افغانستان در سازمان همکاری شانگهای از سپتامبر ۲۰۲۱ غیرفعال بوده است.
افغانستان در هفتم جون ۲۰۱۲ به عضویت ناظر سازمان همکاری شانگهای درآمده است، اما از زمان عضویت در سازمان همکاری شانگهای فعالانه شرکت نکرده است.
نشست بیست و پنجم سازمان همکاری شانگهای قرار است در نیمه دوم سال روان میلادی در چین برگزار شود.
این نشست فرصتی برای بحث درباره موضوعاتی چون امنیت غذایی، انرژی، محیط زیست و مبارزه با تروریزم است.
سازمان همکاری شانگهای که ۲۵ درصد تولید ناخالص جهانی و ۴۰ درصد جمعیت جهان را در اختیار دارد، به تقویت همکاریهای اقتصادی، تجاری و امنیتی میان اعضا کمک میکند.
علاوه بر نشست سران، بیش از ۴۰ نشست از مکانیزمهای سازمان همکاری شانگهای در چین برگزار خواهد شد.
رویداد های اخیر
پاکستان مرکز رسیدگی به شکایات مهاجرین افغان ایجاد کرد
پاکستان تاکنون بیش از ۸۴ هزار مهاجر غیرقانونی افغان را اخراج کرده است که بیشتر آنان از برخورد نادرست پولیس این کشور شکایت کردهاند.

در پی افزایش نگرانیها درباره آزار و اذیت مهاجرین افغان در روند بازگشت و فروش داراییها، دولت پاکستان از تأسیس نهادی جدید برای رسیدگی به شکایات خبر داد.
این مرکز بهصورت ۲۴ ساعته در خدمت مهاجرین خواهد بود.
محمد صادقخان؛ نماینده خاص پاکستان برای افغانستان، یکشنبهشب، ۳۱ حمل از ایجاد یک مرکز رسیدگی به شکایات مهاجران و بازگشتکنندگان افغان خبر داده است.
صادق در شبکه ایکس خود گفته است که این مرکز پس از سفر اسحاقدار؛ وزیر خارجه پاکستان، به کابل ایجاد شده است.
نماینده ویژه پاکستان افزوده است که این مرکز به نام «اتاق کنترول فدرال» راهاندازی شده تا به شکایات مهاجران هنگام بازگشت رسیدگی شود.
پاکستان تاکنون بیش از ۸۴ هزار مهاجر غیرقانونی افغان را اخراج کرده است که بیشتر آنان از برخورد نادرست پولیس این کشور شکایت کردهاند.
در همین حال، امارت اسلامی افغانستان از پاکستان خواستهاند که از آزار و اذیت مهاجران افغان دست بردارد.این تصمیم در نشست مشترکی که در تاریخ ۱۹ اپریل در کابل میان امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه، و محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان برگزار شد، به تصویب رسید.
این مرکز شامل خطوط تیلیفونی کمکرسانی (Helpline) و اتاق کنترول در سطح فدرال است که به صورت ۲۴ ساعته فعال هستند. مهاجرینی که در روند بازگشت با مشکلاتی مانند فروش داراییها یا آزار و اذیت مواجه میشوند، میتوانند شکایات خود را ثبت کنند.
افغانستان در پی تحولات اخیر، با چالشهای گستردهای از جمله مهاجرت میلیونها نفر از شهروندانش به کشورهای همسایه روبهرو شده است. پاکستان، بهعنوان یکی از مقاصد اصلی، بارها هدف انتقادات بینالمللی درباره نحوه برخورد با مهاجرین قرار گرفته است.
تأسیس این مرکز بخشی از تلاشهای دولت پاکستان برای بهبود این وضعیت است.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پولیس آلمان هشت مورد جعل اسناد در میان مهاجرین تازه وارد افغان را بررسی میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اتحادیه اروپا فهرست کشورهای امن برای اخراج مهاجرین را اعلام کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مولانا فضل الرحمان: اسلام آباد از چیز دیگری ناراضی است اما از مهاجرین افغان انتقام میگیرد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
حماس: اسرا را تنها در صورت پایان جنگ آزاد میکنیم، آتشبس موقت را نمیپذیریم
-
اخبار ساحوی4 روز ago
ایران میگوید حق غنیسازی اورانیوم این کشور غیرقابل مذاکره است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سارنوالان امریکایی: افغان متهم به قصد حمله در روز انتخابات به جرم خود اعتراف کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
معاون صدر اعظم پاکستان فردا به کابل سفر میکند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
ترمپ مانع حمله برنامهریزی شده اسرائیل به مراکز هستهای ایران گردیده است