Connect with us

رویداد های اخیر

سفر هیئت افغانستان به تاجکستان برای پیشبرد پروژه کاسا-۱۰۰۰

در پایان نشست، اشتراک‌کنندگان همچنان از ایستگاه تبدیل برق (کنورتر استیشن) در شهر سنگتوده تاجیکستان بازدید خواهند کرد.

منتشر شده

در

هیئت افغانستان به ریاست عبدالباری عمر، رییس عمومی اجرایی شرکت برشنا، به هدف اشتراک در نشست پروژه منطقه‌یی کاسا-۱۰۰۰ به کشور تاجیکستان سفر کرد.

در اعلامیه شرکت برشنا آمده است که، قرار است این نشست با حضور نمایندگان کشورهای تاجیکستان، قرغیزستان، افغانستان و پاکستان و نمایندگان بانک انکشاف اسلامی و سایر نهادهای بین‌المللی برگزار ‌شود که هدف اصلی برگزاری آن، بررسی پیشرفت‌ها، چالش‌ها، راه‌حل‌ها و برنامه‌های آینده پروژه کاسا-۱۰۰۰ است.

پروژه کاسا-۱۰۰۰ از بزرگ‌ترین طرح‌های اقتصادی مشترک بین آسیای مرکزی و جنوبی است که برق را از قرغیزستان و تاجیکستان به افغانستان و پاکستان انتقال می‌دهد و افغانستان در این پروژه نقش مهمی به عنوان ترانزیت دارد.

در پایان نشست، اشتراک‌کنندگان همچنان از ایستگاه تبدیل برق (کنورتر استیشن) در شهر سنگتوده تاجیکستان بازدید خواهند کرد.

بربنیاد این خبر، شرکت برشنا گفته است که به حمایت مالی بانک جهانی متعهد است که این پروژه را هرچه زودتر تکمیل کند تا روابط سیاسی و اقتصادی میان کشورهای عضو پروژه تقویت شود.

گفتنی‌ست که این پروژه گامی مهم در تقویت همکاری‌های منطقه‌یی و توسعه زیربنا‌های انرژی در افغانستان و کشورهای همسایه خواهد بود.

رویداد های اخیر

هیئت ناروی برای مهاجرین: امکانات برای رسیدگی به نیازهای عودت‌کنندگان در افغانستان کافی نیست

Published

on

سازمان هیئت ناروی برای مهاجرین هشدار داده که بازگشت بیش از ۱.۴ میلیون مهاجر افغان از ایران و پاکستان از آغاز سال جاری میلادی تاکنون، سیستم کمک‌رسانی را به شدت تحت فشار قرار داده است.

این سازمان در بیانیه‌ای به نقل از کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نوشته است که عودت مهاجرین از ایران پس از ۱۳ جون به شدت افزایش یافته و در اول جولای ورود بیش از ۴۳ هزار نفر در یک روز ثبت شده‌ است.

یاکوبو کاریدی، رئیس بخش افغانستان سازمان هیئت ناروی برای مهاجرین گفت: «ما شاهد خانواده‌هایی هستیم که خسته و پریشان وارد کشوری می‌شوند که ظرفیت بسیار محدودی برای حمایت و ادغام مجدد آنها دارد. ما هر کاری از دست ما بربیاید انجام می‌دهیم، اما مقیاس نیازها از منابع فعلی فراتر رفته است.»

وی افزود که جوامع محلی با عودت کنندگان همبستگی نشان داده‌اند، اما سیستم‌های محلی و ملی برای این حجم از بازگشت آمادگی ندارند.

سازمان هیئت ناروی برای مهاجرین هشدار داده که اگر روند فعلی ادامه یابد، شمار بازگشت‌کنندگان تا پایان ۲۰۲۵ از ۳ میلیون نفر فراتر خواهد رفت.

این نهاد خواستار توقف فوری بازگشت‌های اجباری و افزایش حمایت بین‌المللی شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی خواستار به‌رسمیت‌شناسی از سوی قزاقستان شد

Published

on

سفارت افغانستان در قزاقستان اعلام کرده که مفتی محمدالرحمن، سرپرست سفارت، با یرکین توکوموف، نماینده ویژه قزاقستان برای افغانستان، دیدار و گفتگو کرده است.

در این دیدار، دو طرف بر تقویت روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان کابل و آستانه تأکید کرده‌اند.

به گفته سفارت، نماینده دیپلوماتیک امارت اسلامی ابراز امیدواری کرده که قزاقستان نیز مانند روسیه، حکومت کنونی در افغانستان را به رسمیت بشناسد.

در بیانیه سفارت افغانستان آمده است: «محمدالرحمن در این دیدار در مورد سیاست خارجی امارت اسلامی، فرصت‌های سرمایه‌گذاری در افغانستان، وضعیت مهاجرین، سیلاب‌های اخیر و مسائل مرتبط با اشتغال معلومات ارائه کرد. همچنین، از اقدام روسیه در به‌رسمیت‌شناختن رسمی امارت اسلامی استقبال کرده و خواهان اقدام مشابه از سوی قزاقستان شد.»

از سوی دیگر، نماینده ویژه قزاقستان نیز بر گسترش همکاری‌های دوجانبه تأکید کرده و اطمینان داده است که کشورش در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به همکاری با افغانستان ادامه خواهد داد.

امارت اسلامی تلاش دارد از طریق گسترش روابط با کشورهای منطقه و ارائه فرصت‌های اقتصادی، حمایت دیپلوماتیک بیشتری برای حکومت خود جلب کند.

قابل یادآوری است که قزاقستان از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت، روابط نسبتاً گرم و همکاری‌های اقتصادی مستمری با کابل داشته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عضو پارلمان اروپا می‌گوید اخراج جمعی افغان‌ها توسط ایران خلاف قوانین بین‌المللی است

Published

on

هانا نیومن، عضو پارلمان اروپا، اخراج مهاجرین افغان توسط ایران را به شدت محکوم کرده و آن را نقض قوانین بین‌المللی و یک بحران انسانی در حال وقوع در مقیاس بزرگ توصیف کرد.

نیومن در بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی ایکس، از این اخراج‌ها به عنوان «اخراج دسته جمعی» یاد کرد که «با زور، شدت و وحشت» انجام شده است.

طبق آمار رسمی، از آغاز سال ۲۰۲۵ تا کنون بیش از ۷۰۰ هزار افغان از ایران اخراج شده‌اند. بیش از ۶۰۰ هزار تن آنان از ماه جون بدینسو اخراج شده اند. بسیاری از آنها به گذرگاه مرزی اسلام قلعه در ولایت هرات منتقل شده‌اند.

نیومن نوشت: «این مهاجرت نیست. این اخراج با زور، شدت و وحشت است. بسیاری از این افراد در ایران متولد شده‌اند. برخی هیچوقت افغانستان را ندیده‌ بودند.»

نماینده پارلمان اروپا از المان، مقامات ایرانی را به نقض تعهدات بین‌المللی، با جلوگیری از دسترسی اخراج‌شدگان به روند قانونی، از جمله روندهای مربوط به پناهندگی و بررسی حقوقی، متهم کرد.

ایران، یکی از امضاکنندگان کنوانسیون پناهندگان ۱۹۵۱، طبق قوانین بین‌المللی از اخراج دسته‌جمعی مهاجرین منع شده است.

نیومن همچنین از سیاست‌گذاران اروپایی، به ویژه کمیسیون اروپا انتقاد کرد.

او گفت: «افرادی با ویزه معتبر، اسناد تحصیلی و حتی کودکان – از خانه‌ها بیرون کشیده می‌شوند، در مرز رها می‌شوند و اسناد شان پاره می‌شود. و اروپا؟ کمیسیون چه می‌کند؟ در گذشته گفته شده بود: آنها در ایران مصون خواهند بود. در گذشته گفته شده بود: افغان‌ها باید به دنبال حمایت در منطقه باشند. خوب، خیلی خوب پیش می‌رود، اینطور نیست؟»

نیومن خواستار اقدامات فوری بین‌المللی، از جمله صدور ویزه بشردوستانه اضطراری برای افغان‌های در معرض خطر، ایجاد مسیرهای امن و قانونی برای خروج از ایران و افزایش بودجه برای اداره پناهندگان سازمان ملل متحد و سازمان بین‌المللی مهاجرت شد.

گفتنی است که سازمان‌های حقوق بشری و گروه‌های امدادی نیز نگرانی‌ خود را در مورد اخراج گسترده مهاجرین افغان از ایران مطرح کرده و هشدار داده‌اند که اخراج‌های گسترده، فشار زیادی را بر مناطق مرزی افغانستان وارد می‌کند و وضعیت شکننده انسانی را بیش از پیش بی‌ثبات می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!