رویداد های اخیر
سفر هییت طالبان برای مشوره به ولایت کندهار

هییت ۹ نفره طالبان به رهبری ملاعبدالغنی برادر برای مشورههای بیشتر در مورد نظام آینده شب گذشته (سهشنبه ۲۶اسد) دریک پرواز ویژه از کشور قطر به ولایت کندهار آمدند.
پس از آمدن به ولایت کندهار دریک کنفراس خبری خیرالله خیرخواه عضوی ارشد طالبان گفت از این که میبیند هیچ دشمنی در کشور نیست احساس خرسندی میکند.
وی همچنان از تمامی مردم خواست تا هر کس که در هر بخش ظرفیت دارد آنرا در آبادانی کشور شان وقف کند.
در مورد ساختار و نوعیت نظام آینده کشور خیرخواه گفت که دلیل آمدن این هییت به کندهار نیز به همین منظور بوده است و به زودی مشورهها روی آن آغاز میشود و نتیجه آن با مردم شریک خواهد شد.
وی همچنان گفته است که:” اکنون شرایط با گذشته تغیر کرده است و شما میبینید که همه ما و شما اکنون با هم یکجا هستیم و این که کی در گذشته چی کرده بود اکنون برای کسی مشکل نیست.”
در مورد حقوق بشر، به خصوص حقوق زنان در قسمت کار و آزادی بیان گفته است که:” امیدوار است در روشنایی ارزشهای اسلامی و عنعنات افغانی به پیش بروند و تا مورد رضایت جامعه جهانی نیز باشد.”
عضوی دیگری طالبان عبدالسلام حنفی میگوید که در حال حاضر نیروهای شان در حال استحکام امنیت شهروندان است تا کسی به نام و لباس طالبان نتوانند امنیت را اخلال کنند و شهروندان را اذیت کنند.
وی گفته است که:” تحکیم امنیت برای ما اولویت دارد تا همه احساس امنیت بکند و همه با هم زندهگی مشترک داشته باشند. مسله جنگ و دشمنی دیگر ختم است و هیچ کس توهین و تحقیر نخواهد شد. هر کس حق دارد در وطن خود خدمت بکند و در هر بخش که تخصص دارد ما از آن استقبال میکنیم و دلیل آمدن هییت بخاطر مشوره با دیگر بزرگان است تا بتوانیم بعضی ترتیبهای که لازم است ترتیب و بعدأ با شما شریک خواهیم کرد.”
در مورد نقش و نگرانی جوانان حنفی گفت که :” یکی از تصامیم امارت اسلامی این است که دیگر هیچ جوان ما در راه قاچاق به اروپا از بین نروند همه در وطن خود باشند و به وطن خود خدمت کنند و ما هیچ تفکیک در بین جوانان قایل نیستم و همه مشترکأ با هم کار میکنیم و ما به جوانان نیاز داریم و نباید احساس خطر کنند و ما اعلام کردیم که دیگر هرچیز که گذشته دیگر گذشته است، از امروز امارت به همه عفوه اعلان کرده است و امارت اسلامی در پی انتقامگیری نیست.”
در مورد کسانی که گفته میشود هنوز با طالبان کنار نیامده اند و یا در دشمنی با طالبان هستند و یا رهبرانی که از کشور بیرون هستند و آیا طالبان خواهند توانست آنها را قانع ساخته تا دوباره به کشور برگردند حنفی در پاسخ گفت:” از طرف ما عفوه عمومی اعلان شده است و هیچ کس بیرون از افغانستان نروند و کسانی که هم رفته اند دوباره برگردند، خانههای شان محفوظ است، آبرو و حیثیت شان محفوظ است. ما نه به مال، خانه و موتر کسی ضرورت داریم و نه هم ما برای انتقام هستیم.”
وی همچنان از مردم خواست تا از کشور فرار نکنند و در کشور خود بمانند و برای کشور خود خدمت کنند.
در مورد اظهارات اخیر آقای امرالله صالح، حنفی گفت:” قانون اساسی یک چیزی بود که غربیها آنرا ترجمه کرده بودند و کسانی که با زور آمده بودند امروز همه شان رفته اند و قانون اساسی را نیز با خود برده اند و خواهش ما از همه افغانها این است که دیگر افغانستان جای جنگ نیست، دیگر جنگ ختم است و هیچ کس نباید اعلام جنگ کند و نه هم کسی برای جنگ آماده است و همه افغانستان تحت کنترول نیروهای امارت اسلامی است و ما میخواهیم که همه افغانها برادرانه با هم زندهگی کنند، خدمت کنند و وطن خود را آباد کنند و هیچ کس امنیت افغانستان را اخلال نکند.”
در مورد تصرف نشدن ولایت پنجشیر حنفی گفت که:” در ولایت پنجشیر نیز مردم مخلص و وطن دوست بسیار است و با امارت اسلامی در ارتباط هستند و انشالله در پنجشیر و غیر پنجشیر مشکلی نخواهد بود.”
درهمین حال، انس حقانی، عضو رهبری طالبان هم به کابل آمده است.
آقای حقانی در منزل رییس شورای عالی مصالحه ملی با عبدالله عبدالله، حامد کرزی و فضل هادی مسلیمار دیدار و گفتگو کرده است.
عبدالله عبدالله، حامدکرزی و گلبدین حکمتیار از چهرههایی گفته میشوند که هنوز برای ایجاد یک تفاهم سیاسی فرصت دارند. چهرههای نزدیک به آقای حکمتیار میگویند، این فرصت به تناسب گذشته دوچندان شده است.
حفیظ رحمان نقی، معاون حزب اسلامی گلبدین حکمتیار گفت:” فرصت بیشتر از گذشته ایجاد شده است تمام سمتها باید برای تغییر وضعیت تلاش کنند شک نکنید که وضعیت تغیر میکند.”
جمعی از چهرههای سیاسی به دفاع از جمهوریت به اسلام آباد رفته اند، در این سفر عمران خان، نخست وزیر پاکستان نیز با این هییت دیدار کرده است. اسلام آباد میگوید، میکوشد که یک یک حکومت برخاسته از توافق سیاسی در افغانستان شکل بگیرد.
محمد یونس قانونی دراین باره میگوید که:”من خوشبین هستم، که یک از موانع اصلی حکومت قبلی افغانستان بود الان نیست، فرصت به تفاهم بیشتر و فضای جدید در افغانستان مساعد شده است، من هنوز اعتقادم که فرصتهای به میان آمده است. ما اگر یک مذاکره جدی را میان رهبران حوزه جمهوریت و طالبان انجام بدهیم امیدوار هستم که به تفاهمهای دست پیدا کنیم.”
رویداد های اخیر
افغانستان محصولات خود را در مجمع کازان در روسیه به نمایش میگذارد

خبرگزاری تاس روسیه گزارش داده است که در شانزدهمین مجمع بینالمللی اقتصادی «روسیه – جهان اسلام: مجمع کازان» که از تاریخ ۱۳ تا ۱۸ می در شهر کازان روسیه برگزار میشود، بخشی ویژه به نمایش محصولات و کالاهای افغانستان اختصاص یافته است.
پاول کالمیچک، مدیر بخش وزارت توسعه اقتصادی روسیه، در این مورد گفته است: «دولت تاتارستان با فراهم کردن بستری برای برپایی نمایشگاه کالاهای افغانستان موافقت کرده است و این نمایشگاه برگزار خواهد شد. من اطمینان دارم که این موضوع با توجه به تصمیمات اخیر در خصوص لغو ممنوعیت گروه طالبان (امارت اسلامی از فهرت گروههای ممنوعه) با استقبال مواجه خواهد شد.»
از سویی هم، ضمیر کابلوف، نماینده ویژه وزارت خارجه روسیه در امور افغانستان، نیز از برگزاری یک مجمع تجاری بزرگ میان روسیه و افغانستان در حاشیه این نشست بینالمللی خبر داده است.
به گفته او، این نشست تجاری با حضور هیأتهایی در سطح بلندپایه از هر دو کشور برگزار خواهد شد.
قرار است هیأت افغانستان متشکل از مقامهای دولتی و نمایندگان سکتور خصوصی در این نمایشگاه و مجمع تجاری اشتراک کرده و در کنار گفتگوهای اقتصادی، زمینههای جدیدی را برای همکاریهای تجاری و سرمایهگذاری با فدراسیون روسیه بررسی کنند.
موضوع محوری نشست امسال، «دیجیتالیسازی: واقعیت نوین و فرصتهای تازه برای گسترش همکاریها» تعیین شده است.
رویداد های اخیر
یک خانم افغانتبار مسوول سیاست امریکا برای افغانستان شد
بر اساس زندگینامه رسمی، او از نوادگان دختری ثریا طرزی، همسر شاه امانالله خان، است. ماری بیشاپینگ در ایالات متحده متولد شده است.

امریکا یک مقام جدید را مسؤول امور افغانستان تعیین کرد. دولت دونالد ترمپ، ماری کبیر سراج بیشاپینگ را به عنوان متولی امور افغانستان تعیین کرده است.
ماری بیشاپینگ که در اصل افغانتبار است، در امریکا متولد شده و فعالیتهای حقوقی و دیپلوماتیک داشته است.
انتصاب این مقام نشان میدهد، وزارت خارجه ایالات متحده در حال حاضر موضوع افغانستان را به بخش آسیای مرکزی و جنوبی این وزارت منتقل کرده است.
ماری کبیر سراج بیشاپینگ دارای مدرک دکترای حقوق از پوهنتون ویرجینیا و مدرک لسانس از پوهنتون کالیفرنیا در لسآنجلس است. او به زبانهای آلمانی و فارسی تسلط دارد.
بر اساس زندگینامه رسمی، او از نوادگان دختری ثریا طرزی، همسر شاه امانالله خان، است. ماری بیشاپینگ در ایالات متحده متولد شده است.
شماری از آگاهان میگویند افغانستان همچنان در سیاست خارجی امریکا مهم است و ممکن پیشرفتهای در روابط کابل و واشگتن بوجود بیاید.
این نخستین انتصاب سیاسی ترمپ در ارتباط با امور افغانستان پس از بازگشت به قصر سفید است. در سمت جدید، بیشاپینگ مسئول هدایت سیاستهای امریکا در قبال افغانستان در چارچوب اداره امور جنوب و مرکز آسیا خواهد بود.
از سوی هم، روزنامهی نیویارک تایمز گزارش داده است که بر اساس پیشنویس فرمان اجرایی تازه دونالد ترمپ، قرار است سمت نمایندگی ویژه امریکا در امور حقوق بشر و زنان افغانستان و چند نهاد دیگر حذف شود. در ادامه آمده است که این تغییرات بخشی از یک طرح کلی بازسازی وزارت خارجه است که هدف آن «کاهش فساد و هزینهها» و «تطبیق سیاست خارجی همسو با دیدگاه رییس جمهور» خوانده شده است.
این تغییرات و انتصابات در حالی صورت گرفته که سیاست خارجی امریکا در قبال افغانستان در دوره تازهای از بازنگری و ارزیابی قرار دارد.
امارت اسلامی افغانستان راه گفتگو و روابط دیپلوماتیک با امریکا را بازگذاشته و خواهان ارتباط و همکاری مثبت شده است. دیده شود دولت جدید امریکا در ادامه چه مسیری را با افغانستان در پیش می گیرد؟!
رویداد های اخیر
سرپرست وزارت انرژی و آب برای اشتراک در نشست کازان دعوت شد
سرپرست وزارت انرژی و آب همچنین از تصمیم روسیه برای حذف نام امارت اسلامی از فهرست گروههای ممنوعه قدردانی کرده است.

سفیر روسیه درکابل از سرپرست وزارت انرژی و آب امارت اسلامی برای اشتراک در نشست کازان دعوت کرد. دیمتری ژیرنوف از عبداللطیف منصور دعوت کرد تا در مجمع اقتصادی کازان که در ماه می سال جاری میلادی برگزار میشود، اشتراک کند.
عبداللطیف منصور این دعوت را پذیرفته و گفته که در این مجمع حضور خواهد یافت.
این دیپلمات روسی همچنان اطمینان داده که درباره فرصتهای موجود سرمایهگذاری در افغانستان، به دولت و بخش خصوصی این کشور معلومات خواهد داد.
از سوی هم، در این دیدار، عبدالطیف منصور از شرکتهای دولتی و خصوصی روسیه دعوت کرد تا در پروژههای آب و انرژی افغانستان، بهویژه پروژه انتقال آب از پنجشیر به کابل، سرمایهگذاری کنند.
سرپرست وزارت انرژی و آب همچنین از تصمیم روسیه برای حذف نام امارت اسلامی از فهرست گروههای ممنوعه قدردانی کرده است.
قابل ذکر است که چند روز قبل دولت روسیه امارت اسلامی را از لست گروههای ممنوعه خارج کرد.
به باور کارشناسان این اقدام روسیه، راه را برای گسترش همکاریهای بیشتر در عرصههای مختلف میان کابل و مسکو باز میکند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پولیس آلمان هشت مورد جعل اسناد در میان مهاجرین تازه وارد افغان را بررسی میکند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
حماس: اسرا را تنها در صورت پایان جنگ آزاد میکنیم، آتشبس موقت را نمیپذیریم
-
رویداد های اخیر4 روز ago
معاون صدر اعظم پاکستان فردا به کابل سفر میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سارنوالان امریکایی: افغان متهم به قصد حمله در روز انتخابات به جرم خود اعتراف کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
نشست علمی، تحقیقی روی فرصت های تازه در روابط افغانستان و قزاقستان برگزار شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پاکستان طی کمتر از سه هفته گذشته بیش از ۸۰ هزار افغان را اخراج کرده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
راتوات: راه حل مشکلات افغانستان تعامل و گفتگوهای دیپلوماتیک است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عزیزی و اسحاقدار در مورد مسائل دوجانبه در اسلامآباد گفتگو کردند