تجارت
سفر وزیر خارجه ترکمنستان برای گفتگو در مورد افتتاح چند پروژه مهم به کابل

رشید مردوف، وزیر امور خارجه ترکمنستان چاشت امروز(جمعه، ۱۹ جدی) برای گفتگو در مورد اقتتاح چند پروژه به کابل آمد.
وزارت خارجه میگوید که آقای مردوف در جریان سفر دو روزه اش با رییس جمهور غنی، حنیف اتمر وزیر خارجه و حمد الله محب مشاور امنیت ملی کشور دیدار و در مورد راه اندازی چند پروژه مشترک اقتصادی میان دو کشور، گفتگو خواهد کرد.
بازدید وزیر امور خارجۀ ترکمنستان از کابل pic.twitter.com/J2Vd30YPJB
— Ministry of Foreign Affairs – Afghanistan 🇦🇫 (@mfa_afghanistan) January 8, 2021
در اعلامیه آمده است: ” قرار است آقای مردوف درجریان این بازدید، با رئیس جمهوری اسلامی افغانستان محمد اشرف غنی، وزیر امور خارجه محمد حنیف اتمر و مشاور امنیت ملی کشور آقای حمد الله محب دیدار و در مورد آمادگیهای لازم برای گشایش و راه اندازی چند پروژۀ مهم اقتصادی میان ترکمنستان و افغانستان، رایزنی وتبادل نظر کند.”
وزارت امور خارجه افزوده است: “از جانب دیگر، یکی از اهداف مهم سفر آقای مردوف به افغانستان، امضای چندین یادداشت تفاهم در پیوند به مشورت های سیاسی، قرنطین زراعتی، تفاهمنامۀ امنیت و امضای یادداشت تفاهم پیرامون مسائل نفت و گاز میان کابل و عشق آباد می باشد.”
تجارت
هیئت تجاری امارت اسلامی عازم روسیه شد

هیئت بلند پایه امارت اسلامی به ریاست نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت امروز (یکشنبه، ۲۳ اسد) به مسکو سفر کرد .
تقویت و گسترش روابط اقتصادی و سیاسی میان افغانستان و روسیه هدف اصلی سفر این هیئت به مسکو گفته شده است.
آقای عزیزی گفت که در این سفر تلاش میکنند چندین قرار خرید مواد اولیه از جمله گندم ، روغن و مواد نفتی را با شرکت های بزرگ روسی به امضا برسانند.
او گفت که هیئت امارت اسلامی در این سفر با مقامات وزارت زراعت، انرژی و صنعت و تجارت روسیه روی موارد مختلف گفتگو خواهند کرد.
آقای عزیزی گفت: “به امید اینکه یک دستاورد خوبی داشته باشیم و ان شاء الله به خیر ملت و به خیر افغانستان باشد.”
برخی از تاجران هم میگویند از اینکه افغانستان زیر تحریم های امریکا است گسترش روابط تجارتی میان کابل و مسکو میتواند به سود هر دو کشور باشد.
سخی احمد پیمان، معاون اتاق صنایع و معادن گفت: “سفر وزیر صنعت و تجارت کشور به مسکو در شرایط فعلی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ما باید برای توسعه تجارت خود با تمام کشور ها تعاملات سیاسی و اقتصادی را برقرار سازیم و از این فرصت ها استفاده بکنیم.”
این هیئت در حالی به مسکو سفر میکند که در چند ماه اخیر قیمت مواد نفتی در کشور به گونه سرسام آور بلند رفته است.
تجارت
شرکت مخابراتی امتیان در افغانستان خریدار پیدا کرد

رالف موپیتا، مدیرعامل شرکت مخابراتی امتیان آفریقای جنوبی، در کنفرانس اعلام درآمدهای این گروه، بدون این که نام خریدار را فاش کند، به خبرنگاران گفت: مجموعا ۳۵ میلیون دالر در یک دوره مشخص پرداخت خواهد شد و عایدی حاصل، ۳۱ میلیون دالر خواهد بود.
وی افزود: “تکمیل این قرارداد، خروج امتیان از بازارهای خاورمیانهای را کامل خواهد کرد. گروه امتیان ، شرکت امتیان یمن را سال گذشته فروخت و از شرکت امتیان سوریه خارج شد. سرمایه گذاری ۴۹ درصدی گروه امتیان در ایرانسل همچنان در مجموعه داراییهای امتیان، خواهد ماند.
گروه امتیان در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد به منظور یکپارچه سازی ساختار و کاهش ضرر در بازارهای پرریسک، از بازارهای خاورمیانه خارج میشود تا به فعالیتهای آفریقایی اصلی خود متمرکز شود. این گروه که در ۱۹ بازار فعالیت دارد، اعلام کرد درآمد خدمات این گروه در مدت شش ماه منتهی به ۳۰ جون، ۱۴.۸ درصد رشد کرد و به ۵.۷۱ میلیارد دالر رسید که با رشد ۴.۱ درصدی امتیان آفریقای جنوبی، رشد ۱۹.۹ درصدی امتیان نایجریا و رشد ۲۹.۳ درصدی امتیان غنا، حاصل شد.
بر اساس گزارش رویترز، درآمد داده این گروه طی همین مدت ۳۵.۹ درصد رشد کرد. درآمد مربوط به مکالمات که بزرگترین منبع درآمد خدماتی امتیان است، ۱.۹ درصد رشد کرد زیرا مشترکان آفریقای جنوبی، تماسهای صوتی را به مکالمات اینترنتی ترجیح دادند.
تجارت
اتاق تجارت: صادرات میوه تازه افغانستان امسال افزایش یافته است

اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان گفته است که صادرات میوه تازه به بیرون از کشور نسبت به سالهای گذشته افزایش چشمگیری داشته است.
به گفته اعضای این اتاق، بیشتر این میوهها به پاکستان، هند و برخی کشورهای دیگر همسایه افغانستان صادر میشود.
اتاق تجارت میافزاید که اگر روند صادرات به همین ترتیب ادامه پیدا کند، باغداران و تاجران میتوانند میوههای تازه فصلی را به طور منظم صادر کنند.
درهمین حال، اتاق تجارت همچنان میگوید که پاکستان اخیراً تسهیلات بیشتری را در زمینه صادرات افغانستان فراهم کرده است.
با این حال، تولید کنندگان و صادرکنندگان میوه تازه کشور اما میگویند که نسبت به سال گذشته محصولات خربوزه ۵۰ درصد کاهش یافته است.
به گفته آنان، نظر به مصارف و زحمات دهاقین به قیمت که محصولات شان فروخته میشود، اندک است و نیاز است برای محصولات آنان بازاریابی خوبتر صورت بگیرد.
در همین حال، تاجران میگویند که به دلیل خشک سالیهای اخیر و آفات طبیعی، حاصلات میوه تازه کم شده است.
از سوی هم، کاهش قیمت کلدار پاکستانی سبب شده است که تاجران در معاملات کالاها با پاکستان با مشکلات زیادی مواجه شوند.
درهمین حال، آگاهان اقتصادی میگویند که دولت باید بازارهای متفاوتی برای صادرات میوه تازه کشور پیدا کند. به باور آنان، برای جلوگیری از خراب شدن محصولات دهاقین و باغداران باید سرد خانه ها در کشور نیز ایجاد گردد.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مشاهده موجودات عجیب در آتش سوزی های مرموز در جوزجان
-
رویداد های اخیر3 روز ago
د افغانستان بانک از توافق تخنیکی برای چاپ بانکنوتهای جدید خبر داد
-
صحت5 روز ago
ویروس جدید بنام لانگیا ۳۵ تن را در چین مبتلا کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
غنی در مصاحبه با ایبیان: «من نظر به قانون اساسی هنوز رییس جمهور افغانستان استم»
-
جهان5 روز ago
امریکا و عربستان رزمایش نظامی مشترک برگزار میکنند
-
جهان2 روز ago
سلمان رشدی زیر دستگاه تنفس مصنوعی قرار دارد
-
کوید۱۹4 روز ago
اعلام پیروزی کوریایی شمالی در مقابله با کرونا
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خواست ۷۰ اقتصاددان بینالمللی از جوبایدن برای آزادسازی داراییهای افغانستان