Connect with us

رویداد های اخیر

سیاست‌گران افغان و طالبان نشست تهران را با صدور اعلامیه شش ماده‌یی پایان دادند

Published

 on

(Last Updated On: سرطان ۱۷, ۱۴۰۰)

نشست دو روزه سیاست‌گران افغان با هییت طالبان در تهران، امروز پنج‌شنبه (۱۷ سرطان) با صدور اعلامیه شش ماده‌‌یی پایان یافت.

دراین اعلامیه هر دو طرف تاکید داشته اند که جنگ راه‌حل مسله افغانستان نیست و باید یک راه‌حل صلح‌آمیز جستجو شود.

این دو گروه درباره موارد ذیل به توافق رسیدند:

۱.هیات‌ها از مساعی و حسن نیت ایران در مورد تامین صلح در افغانستان ابراز امتنان می‌نمایند.

۲.هر دو جانب با درک مشترک از خطرات ناشی از ادامه جنگ و صدمه‌ای که از آن متوجه سلامت کشور می‌شود، به موافقه رسیدند که جنگ راه حل مساله افغانستان نبوده و باید همهٔ تلاش‌ها در جهت رسیدن به راه حل سیاسی و صلح‌آمیز توجیه گردند.

۳. گفتگوها در فضای صمیمانه صورت گرفت و همه مسایل بصورت مفصل و با صراحت مطرح گردید.

۴. هر دو جانب تصمیم گرفتند مواردی را که ضرورت به مشورت و وضاحت بیشتر دارد مانند ایجاد مکانیزم گذار از جنگ به صلح دایمی، نظام اسلامی مورد توافق و نحوهء دستیابی به آن طی نشست بعدی که در نزدیکترین فرصت ممکن دایر خواهد شد مورد بحث قرار داده، به نتیجه برسند.

۵. طرف‌ها نشست تهران را فرصت و زمینه جدید برای تقویت راه حل سیاسی معضل افغانستان می‌دانند.

۶. هر دو جانب حملاتی را که خانه‌های مردم، مکاتب، مساجد و شفاخانه‌ها را هدف قرار داده باعث تلفات غیرنظامی می‌گردند و همچنان تخریب تاسیسات عامه را به شدت تقبیح نموده خواستار به سزا رساندن عاملین آن می‌گردند.

این نشست، روز گذشته با سخنرانی جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در تهران آغاز شد.

یونس قانونی، معاون ییشین رییس‌جمهور افغانستان، کریم خرم، وزیر پیشین اطلاعات و فرهنگ و سلام رحیمی، مشاور رییس‌جمهور از اعضای هییت سیاست‌گران افغان در نشست تهران بودند. هییت طالبان را هم شیر محمد عباس ستانکزی رهبری می‌کرد.

همچنان محمد نعیم، سخنگوی طالبان در قطر گفته است که روزگذشته نشستی سه جانبه میان هییت‌های طالبان، وزارت امور خارجه ایران و وزارت امور خارجه روسیه در تهران برگزار گردید.

وی گفته است که در این نشست درباره مرزها و سایر موضوعات سه جانبه بحث و گفتگو صورت گرفت.

درهمین حال، وزارت خارجه امریکا حضور هیات طالبان در تهران واکنش نشان داد و آن را سازنده خوانده است.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا در واکنش به حضور هیات طالبان در تهران اعلام کرد این اتفاق می‌تواند سازنده باشد.

او گفته چنین اقداماتی می‌تواند برای آینده افغانستان مفید باشد.

ند پرایس افزوده است:”همسایگان افغانستان باید نقشی سازنده در مورد این کشور بازی کنند. آنچه ایران می‌خواهد با میزبانی چنین نشستی انجام دهد می‌تواند واقعا سازنده باشد؛ باید نتیجه را در آینده دید.”

رویداد های اخیر

هند: موضوع سفارت افغانستان مسئله داخلی است

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۴, ۱۴۰۲)

پس از نشر گزارش هایی مبنی بر فساد در سفارت افغانستان در دهلی جدید و اقدام امارت اسلامی برای در اختیار گرفتن این سفارت، دولت هند گفته است که این موضوع یک موضوع داخلی است که مربوط آنها نمی‌شود.

نمایندگان مهاجران افغان مقیم هند، مقامات سفارت افغانستان در دهلی از جمله سفیر را به فساد متهم کرده اند. سفارت این اتهامات را رد می کند.

رسانه های هندی همچنین گزارش داده اند که مسئولان سفارت افغانستان در برابر اقدام امارت اسلامی برای کنترول رسمی این سفارت مقاومت کرده اند.

آریندام باغچی، سخنگوی وزارت خارجه هند در یک نشست خبری گفت که این موضوع یک موضوع داخلی سفارت است.

باغچی گفت: «از دیدگاه ما، این یک موضوع داخلی سفارت افغانستان است و ما امیدواریم که آن را در داخل حل کنند».

Continue Reading

رویداد های اخیر

شورای امنیت ملل متحد درمورد وضعیت افغانستان نشست برگزار می‌کند

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۴, ۱۴۰۲)

 

لانا نصیبه، نماینده دائمی امارات متحده عربی در سازمان ملل متحد گفته است که شورای امنیت این سازمان در اواخر ماه جاری میلادی نشستی را درباره افغانستان برگزار خواهد کرد.

نصیبه که در حال حاضر ریاست شورای امنیت را برعهده دارد، گفت: «ما در ۲۱ جون نشست جامعی را در مورد وضعیت افغانستان برگزار خواهیم کرد.»

وی افزود: «توجه ما بر وضعیت افغانستان، به ویژه حقوق زنان، که همه اعضای شورای امنیت بر آن توافق کرده اند، متمرکز خواهد بود.»

روز پنجشنبه، نصیبه به رسانه ها در نیویارک گفت که شورای امنیت سازمان ملل متحد به کار در مورد مسائل افغانستان، به ویژه در مورد حقوق زنان ادامه خواهد داد.

وی افزود که فریدون اوغلو، هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد در امور افغانستان در ماه نوامبر گزارش جامعی از وضعیت این کشور به شورای امنیت ارائه خواهد کرد.

این در حالی است که فاکس نیوز روز جمعه گزارش داد که چندین سناتور امریکایی لایحه ای را برای تشدید تحریم ها علیه امارت اسلامی در واکنش به مسائل حقوق بشری در افغانستان پیشنهاد کرده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رانا ثنا‌الله: طالبان پاکستانی از خاک افغانستان علیه این کشور حملات را راه اندازی می‌کنند

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۳, ۱۴۰۲)

رانا ثنا‌الله، وزیر داخله پاکستان، بار دیگر ادعا کرده است که طالبان پاکستانی از خاک افغانستان علیه این کشور حملات را راه اندازی می‌کنند.

رانا ثنا‌الله در این مورد گفته است: «موقف حکومت افغانستان این است که می‌گویند ما از تحریک طالبان علیه حکومت پاکستان حمایت نمی‌کنیم اما ما از آنان گله داریم، افراد این گروه از افغانستان وارد پاکستان می‌شوند، تقریباً دو ماه قبل آن‌ها به ما گفته بودند که ما این‌ها را از سرحد دورتر انتقال می‌دهیم تا دسترسی حمله به پاکستان را نداشته باشند.»

با این حال، امارت اسلامی پیوسته تأکید کرده است که به هیچ گروه اجاز داده نمی‌شود تا از خاک افغانستان در برابر کشورهای دیگر استفاده کنند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در این ارتباط گفته است: «خاک افغانستان برضد کسی استفاده نمی‌شود و این اجازه را ما نمی‌دهیم که خاک افغانستان برضد پاکستان یا کدام کشور دیگر استفاده شود.»

هاتف مختار، آگاه سیاسی، نیز در این مورد می‌گوید: «سیاست امارت اسلامی در روشنی مسایل افغانستان و منافع ملی کشور تحلیل شده که همانا سیاست بی‌طرف و متوازن در چارچوب منافع بین‌المللی و امنیت بین‌المللی اتخاذ شده است.»

این در حالی‌ است که یک ماه پیش یک هیأت بلند پایه امارت اسلامی به رهبری امیرخان متقی، وزیر امور خارجه افغانستان به پاکستان رفت و در دیدار با مقامات آن کشور در اسلام‌آباد بر گسترش روابط دیپلوماتیک و همکاری‌های دوجانبه تأکید کردند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!