تغییرات اقلیمی
سیل در اسپانیا جان دستکم ۹۵ نفر را گرفت
صدراعظم اسپانیا با اشاره به کسانی که در این لحظه هنوز به دنبال عزیزان خود هستند، گفت: «کل اسپانیا با شما گریه میکند.»

بارشهای سیلآسا در منطقه والنسیا در جنوب اسپانیا روز چهارشنبه )۹عقرب) منجر به سیلابهای ناگهانی شد و دستکم ۹۵ کشته بر جای گذاشت.
تصاویر نشان میدهند آب گلآلود در شهر لتور در شهر آلباسته موج میزند و موترها را در جادهها این سو و آن سو میبرد.
پدرو سانچز، صدراعظم اسپانیا ، در شبکه اجتماعی ایکس با ابراز نگرانی از گزارشهای مربوط به افراد مفقود شده و خسارات ناشی از طوفان در ساعات اخیر نوشت: «بسیار مراقب باشید و از سفرهای غیرضروری خودداری کنید.»
سانچز در یک سخنرانی تلویزیونی با اشاره به کسانی که در این لحظه هنوز به دنبال عزیزان خود هستند، گفت: «کل اسپانیا با شما گریه میکند.»
سانچز روز چهارشنبه (نهم عقرب) یک جلسه عاجل در مورد سیل مادرید برگزار کرد.
کارلوس مازون، رئیس منطقهای والنسیا، در یک کنفرانس خبری اعلام کرد تعدادی از افراد در مکانهای غیرقابل دسترس گرفتار شدهاند.
او با اشاره به مشکلات دسترسی به برخی مناطق گفت: «اگر تیمهای کمکی هنوز نرسیدهاند، دلیل آن نبود امکانات یا کمبود تمایل نیست بلکه مشکل دسترسی وجود دارد و رسیدن به برخی مناطق عملا غیرممکن شده است.»
خدمات عاجل منطقه از شهروندان خواسته است تا از سفرهای جادهای اجتناب کنند و از منابع رسمی پیگیر اطلاعات بیشتر باشند.
به دلیل شدت سیلاب، حرکت ریلها به سمت شهرهای مادرید و بارسلونا لغو شده است و مکاتب و خدمات عمومی در مناطق به شدت آسیبدیده، تعطیل شدهاند.
در برخی مناطق از جمله شهر آلزیرا، آتشنشانان مشغول نجات رانندگان گرفتار در سیلاب هستند و تصاویر منتشر شده نشان میدهند موترها در خیابانهای آبگرفته، رها شدهاند.
سازمان هواشناسی اسپانیا در منطقه والنسیا وضعیت عاجل اعلام کرده و میزان بارندگی در برخی مناطق مانند توریس و یوتیل به ۲۰۰ میلیمتر رسیده است.
این میزان بارندگی که والنسیا را به عنوان منطقه عمده تولید مرکبات تحت تاثیر قرار داده، شرایط جوی و جادهای را شدیدا خطرناک کرده و احتمال وقوع سیلابهای بیشتر را افزایش داده است.
این بارندگی شدید به پدیدهای به نام «قطره سرد» نسبت داده میشود که ناشی از حرکت هوای سرد بر روی آبهای گرم دریای مدیترانه است.
این پدیده باعث میشود هوای گرم و اشباع شده به سرعت بالا بیاید و در عرض چند ساعت منجر به تشکیل ابرهای بلند کومولونیمبوس و بارندگی شدید در بخشهای شرقی اسپانیا میشود.
تغییرات اقلیمی
هشدار در باره بحران آب در افغانستان
استیفانی لوس، رئیس این برنامه، در گزارشی گفته که افغانستان به سرمایه گذاریهای کلان در بخش زیربناهای آبی نیاز دارد.

برنامه اسکان بشری سازمان ملل متحد (UN Habitat) میگوید که در حال حاضر ۲۱ میلیون نفر در افغانستان با بحران جدی آب مواجه هستند و این کشور به سرمایهگذاریهای بزرگ در بخش زیربناهای آبی نیاز دارد.
استیفانی لوس، رئیس این برنامه، در گزارشی گفته که افغانستان به سرمایه گذاریهای کلان در بخش زیربناهای آبی نیاز دارد.
به گفتۀ خانم لوس، شهرهای بزرگ افغانستان مانند، کابل، کندهار و هرات نیز با بحران جدی آب مواجه اند زیرا منابع آب زیرزمینی این شهرها در حال کاهش چشمگیر است.
این در حالیست که برخی مردم در مناطق مختلف افغانستان از کمبود آب شکایت دارند و میگویند که کمبود آب به یک چالش جدی در زندگی شان تبدیل شده است.
هشدار برنامه اسکان بشری سازمان ملل متحد در مورد کمبود آب در افغانستان در حالی مطرح شده که براساس تخمین کمیته بینالمللی صلیب سرخ (ICRC) هشتاد درصد مردم افغانستان به آب کافی دسترسی ندارند.
سازمان غذا و زراعت ملل متحد FIO علت کمبود آب در افغانستان را ذوب شدن سریع یخچالهای طبیعی این کشور خوانده و گفته که این یخچالها به دلیل تغییرات اقلیمی در حال ذوب شدن اند که باعث شده تا افغانستان را با کمبود جدی آب مواجه کند و آبیاری و تولید مواد غذایی را هم تهدید میکند.
تغییرات اقلیمی
در سال ۲۰۲۴، بیش از ۵۰۰ هزار نفر در افغانستان به دلیل حوادث اقلیمی آواره شدند

سازمان بین المللی مهاجرت اعلام کرده است که بیش از نیم میلیون نفر در افغانستان به دلیل حوادث ناشی از تغییر اقلیم در سال ۲۰۲۴ آواره شده اند.
بر اساس گزارش این نهاد، نزدیک به ۹ میلیون نفر در ۱۲ ماه گذشته تحت تأثیر خطرات اقلیمی قرار گرفته و بیش از ۵۰۰ هزار نفر آنان به دلیل سیلاب، خشکسالی و سایر آفات طبیعی بیجا شدند.
در گزارش آمده است که تقریباً از هر پنج بیجاشده، سه نفر به جاهای دیگر در داخل ولایت اصلی خود نقل مکان کرده اند و ولایات هرات و فراه در غرب کشور بیشترین آسیب را دیده اند.
افغانستان پس از دههها جنگ در جمع فقیرترین کشورهای جهان قرار دارد و از لحاظ آسیب پذیری در برابر تغییرات اقلیمی در رتبه ششم قرار گرفته است.
به گفته سازمان ملل متحد، خشکسالی، سیلاب، تخریب زمین و کاهش حاصل دهی زراعت هدیدهای اصلی در این کشور هستند.
سیلابهای ناگهانی در ماه می سال گذشته در افغانستان جان صدها نفر را گرفت و زمینهای وسیع زراعتی را تخریب کرد، کشوری که ۸۰ درصد مردم آن برای بقا به زراعت وابسته هستند.
سازمان بین المللی مهاجرت همچنان گفته است که بیش از ۱۱ میلیون نفر در افغانستان در معرض خطر بالای اثرات شدید حوادث ناشی از تغییر اقلیم در آینده قرار دارند.
تغییرات اقلیمی
سیلابها در فراه و کندهار جان ۲۹ تن را گرفت

مسوولان ریاستهای مبارزه با حوادث طبیعی فراه و کندهار میگویند که از اثر سیلابها در این دو ولایت ۲۹ تن جان باخته و ۹ نفر دیگر زخمی شدهاند.
محمد اسرائيل سیار، رئیس مبارزه با حوادث طبیعی فراه به آریانانیوز تایید میکند که ۲۱ نفر از اثر سیلاب امروز (سهشنبه) در ولسوالی پشتکوه قلعه کاه این ولایت جان باخته و ۶ تن دیگر زخمی شدهاند.
به گفته سیار، این افراد برای تفریح به کوههای پشتکوه قلعه کاه رفته بودند که سیلاب به طور ناگهانی آنان را در برگرفت.
مسوولان ریاست مبارزه با حوادث طبیعی کندهار نیز گفتهاند که در نتیجه سیلابها در این ولایت ۱۱ تن جان باخته و زخمی شدهاند.
به گفته آنان، در ناحیه هفتم این ولایت یک زن و ۳ کودک به دلیل فرو ریختن سقف خانه جان خود را از دست دادهاند.
آنان افزودهاند که در ناحیه و حوزه پنجم امنیتی این ولایت ۳ زن و یک کودک از اثر سیلابها جان باختهاند.
دو کودک و یک مرد دیگر نیز زخمی شدهاند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مولانا فضل الرحمان: رشد تروریزم نتیجه اشتباهات دولت پاکستان است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پایان سفر نماینده پاکستان به افغانستان؛ برنامه جلسات دوجانبه تنظیم شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عراقچی: حاکمیت و امنیت در افغانستان برقرار است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اتحادیه اروپا: آموزش دختران برای پایداری و شکوفایی بلندمدت افغانستان بسیار مهم است
-
رویداد های اخیر1 روز ago
اتحادیه اروپا از شهروندانش خواست مواد غذایی ذخیره کنند
-
جهان2 روز ago
تحقیقات: شبکه مخفی چینی در حال تلاش برای جذب کارگران اخراج شده فدرال ایالات متحده
-
اخبار ساحوی3 روز ago
مصر پیشنهاد جدیدی برای احیای آتشبس در غزه ارائه کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کشته شدن ۱۶ شورشی در مرز افغانستان