Connect with us

رویداد های اخیر

سیگار: خروج نظامیان امریکایی اصلی‌ترین عامل فروپاشی ارتش افغانستان بود

منتشر شده

در

Last Updated on: ثور ۲۹, ۱۴۰۱

براساس گزارش بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار)، بزرگترین عاملی که منجر به فروپاشی ارتش افغانستان در ماه اگست ۲۰۲۱ شد، تصمیم ایالات متحده برای خروج نیروها و پیمانکاران از افغانستان از طریق توافقنامه‌ای که توسط دولت ترامپ با امارت اسلامی افغانستان امضا شد و دولت بایدن آنرا عملی کرد.

بر اساس ارزیابی سیگار که روز سه‌شنبه، ۲۰ ثور نشر شد، عقب‌نشینی نظامی امریکا روحیه ارتش افغانستان را “تخریب کرد”، زیرا ارتش افغانستان وابسته به حمایت نظامی ایالات متحده بود.

تصمیم ایالات متحده برای خروج نیروهای نظامی از افغانستان در فبروری ۲۰۲۰ توسط دونالد ترامپ امضا شد و پس از آن رییس جمهور بایدن در اپریل ۲۰۲۱ آنرا عملی کرد.

در گزارش سیگار آمده است که به رغم سرمایه‌گذاری ۹۰ میلیارد دالری ایالات متحده امریکا در طول جنگ، نیروهای افغانستان هنوز به شدت به نیروی بشری و پشتیبانی ایالات متحده متکی بودند.

براساس تحلیل سیگار، نیروهای امنیتی افغان پس از ۲۰ سال آموزش، هرگز به یک نیروی منسجم و قدرتمندی بدل نشد که بتواند به تنهایی عمل کند.

سیگار می‌نویسد که تقصیر این نقایص و کمبودها به دوش دولت‌های ایالات متحده و افغانستان است.

این گزارش به موضوع استراتژی‌های ناموفق امریکا در قبال افغانستان پرداخته و نوشته است که ایالات متحده به طور مکرر اهدافی را برای ارتش افغانستان تعیین می‌کرد که دست‌یافتنی نبود.

به گفته سیگار منابع در جاهایی استفاده می‌شد که به جای حل مشکلات، آنها را بیشتر می‌ساخت.

پس از توافق با امارت اسلامی، عوامل دیگری نیز مانع فعالیت نیروهای امنیتی افغانستان شد.

براساس تحلیل سیگار، نیروهای دفاعی امنیتی افغانستان با چالش‌هایی چون فساد گسترده و ریزش نیرو رو به رو بودند. این نیروها توانسته بودند تنها در تأمین امنیت مناطق شهری و پرجمعیت صلاحیت داشته باشند.

ضعف نیروهای امنیتی افغان باعث شد تا رویارویی با امارت اسلامی بیشتر متکی به حملات هوایی باشد.

براساس اطلاعات سیگار، ایالات متحده در سال ۲۰۱۹ بیش از ۷هزار ۴۰۰ حمله هوایی انجام داد، اما میزان حملات هوایی در سال بعد به ۱هزار ۶۰۰ حمله کاهش یافت. تقریبا نیمی از این رقم در دو ماه قبل از توافق ایالات متحده و امارت اسلامی رخ داده است.

پس از کاهش حملات هوایی که بازتاب تعهد ایالات متحده به توافق دوحه بود، دولت افغانستان گزینه حملات هوایی برای جلوگیری از پیشرفت امارت اسلامی را در اختیار نداشت.

این گزارش همچنین از نحوه خروج ارتش امریکا از میدان هوایی بگرام در جولای ۲۰۲۱ انتقاد کرد و گفت که نیروهای امریکایی بدون آنکه فرمانده جدید افغانستان در این پایگاه را اطلاع بدهد، بگرام را شبانه ترک کردند.

گزارش سیگار به بررسی این مسأله پرداخته است که بدگمانی اشرف غنی و ناکامی او در برنامه‌ریزی او چه نقشی در سقوط نیروهای مسلح و دولت افغانستان داشته است.

این گزارش نشان می‌دهد که غنی از وضعیت ارتش عمیقا ناآگاه بود و تنها در ماه‌های آخر قبل از تسلط امارت اسلامی بر کشور متوجه شد که ارتش افغانستان در وابستگی شدید به امریکایی‌‌ها عمل می‌کند.

در گزارش سیگار آمده است: “غنی که به طور فزاینده‌ای نسبت به ایالات متحده بی‌اعتماد بود، از اینکه غرب در حال توطئه برای جایگزینی او بود، نگرانی داشت. او حلقه افراد نزدیک به خود را تنگ‌تر کرد و نسل جوانی از افسران افغان را که توسط ایالات متحده آموزش دیده بودند، جایگزین افسران قدیمی کرد.”

یکی از فرماندهان نیروی هوایی ارتش افغانستان به بازرسان سیگار گفت که نیروی هوایی ارتش با ده‌ها چرخبال و ۱۷ پیلوت آماده دفاع از پایتخت بودند، ولی زمانی که غنی فرار کرد، “غریزه محفاظت از جان خود” بر ارتش حاکم شد و هر کسی که توانست با طیاره پرواز کند، به کشورهای همسایه گریخت.

براساس این گزارش، غنی بسیاری از مقام‌های ارشد امنیتی و فرماندهان کلیدی خود را برکنار کرد و معتقد بود که آنان به او متعهد نیستند.

این اقدامات نیروهای امنیتی افغانستان را بیشتر ضعیف کرد و سبب سردرگمی در مدیریت جنگ شد.

رویداد های اخیر

امارت اسلامی گزارش ملل متحد در مورد افغانستان را «نادرست و تبلیغاتی» خواند

Published

on

امارت اسلامی افغانستان گزارش سه‌ماهه اخیر سازمان ملل متحد درباره وضعیت افغانستان را رد کرده و آن را «نادرست و تبلیغاتی» خوانده است.

در بخشی از این گزارش آمده است که طی سه ماه (از اول فبروری تا ۳۰ اپریل) ملل متحد ۲ هزار و ۲۹۹ حادثه مربوط به مصونیت و امنیت را به ثبت رسانده است که افزایش سه درصدی را نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته نشان می‌دهد. در این مدت، ۱۷۵ مورد سرقت نیز به ثبت رسیده که هفت درصد بیشتر از حوادث مدت زمان مشابه در سال گذشته است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، با نشر اعلامیه‌ای امروز (شنبه) گفت که این گزارش بر اساس معلومات نادرست تهیه شده و تلاش صورت گرفته تا در مورد وضعیت جاری افغانستان نگرانی ها ایجاد گردد.

به گفته وی، در حالی که امنیت افغانستان اکنون از هر زمان دیگر بهتر شده و مردم در فضای آرام زندگی می‌کنند، اما در گزارش ملل متحد تلاش شده است تا وضعیت کشور نابسامان جلوه داده شود و پیشرفت‌ها نادیده گرفته شوند.

مجاهد همچنین افزود که در این گزارش، برخی رویدادهای جنایی به اشتباه به عنوان حوادث امنیتی تعبیر شده‌اند؛ در حالی که میزان چنین رویدادهایی در بسیاری از کشورهای دیگر نسبت به افغانستان بیشتر است.

سخنگوی امارت اسلامی با تأکید بر ثبات و امنیت موجود در کشور گفت: «به مردم خود اطمینان میدهیم که با تبلیغات حلقات مغرض در رابطه به امنیت و ثبات کشور خود نگران نشوند، زیرا افغانستان نسبت به هر زمان دیگر در امنیت کامل قرار دارد و مردم در زیر سایه نظام اسلامی به زندگی خود ادامه می دهند.»

او به عنوان نمونه از سفرهای داخلی دو میلیون افغان در ایام عید یاد کرد و آن را نشانه‌ای از اعتماد عمومی به امنیت و آرامش در کشور دانست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ترکمنستان و اتحادیه اروپا درباره امنیت منطقه‌ای و افغانستان گفتگو کردند

Published

on

احمد قربان‌اف، معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان، و پائولا پامپالونی،  رئیس بخش آسیا در روابط خارجی اتحادیه اروپا، با هم دیدار و درباره نگرانی‌های امنیت منطقه‌ای، به‌ویژه وضعیت افغانستان، گفتگو کرده اند.

در این دیدار، جانب ترکمنستان سیاست خود را بر پایه بی‌طرفی، احترام به کشورهای همسایه و عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها تأکید کرد. ترکمنستان تعهد خود را به ابتکاراتی که هدف آن تقویت صلح و توسعه پایدار در افغانستان است، از جمله ارائه کمک‌های بشردوستانه و حمایت از تلاش‌های صلح، مجدداً اعلام کرد.

در این ملاقات، همچنین به پروژه های زیربنایی مهم مانند خط آهن ترکمنستان – افغانستان و توسعه مسیر های جدید انرژی و ترانسپورتی پرداخته شد.

دو طرف بر اهمیت ادامه گفتگوها تأکید کرده و آمادگی خود را برای تعمیق همکاری‌ها در زمینه اولویت‌های مشترک ابراز نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در پی جنگ ایران و اسرائیل، افغانستان برای تأمین برخی اقلام غذایی به روسیه روی آورده است

Published

on

در پی آغاز درگیری میان ایران و اسرائیل، افغانستان برای تأمین برخی از اقلام غذایی مورد نیاز خود، مذاکراتی را با روسیه آغاز کرده است. عطاء الله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری با اعلام این موضوع در حاشیه کنفرانس اقتصادی سن‌پترزبورگ گفت که هرگونه اختلال در واردات از ایران می‌تواند امنیت غذایی کشور را تحت تأثیر قرار دهد.

ایران یکی از تأمین‌کنندگان اصلی برخی محصولات غذایی از جمله لبنیات به افغانستان است، اما ادامه جنگ میان این کشور و اسرائیل، نگرانی‌هایی را در مورد توقف جریان واردات ایجاد کرده است.

عمری به خبرگزاری رویترز گفت: «افغانستان به دنبال خودکفایی در تولیدات زراعتی است، اما همچنان در تأمین برخی اقلام اساسی به واردات وابسته‌ایم. در صورت بروز مشکل در مبادلات با ایران، این موضوع بدون شک بر وضعیت تأمین غذا در کشور اثر خواهد گذاشت.»

روسیه که بزرگ‌ترین صادرکننده گندم در جهان است، به همراه قزاقستان، تأمین‌کنندگان اصلی گندم و آرد برای افغانستان به شمار می‌رود. روسیه همچنان به افغانستان بوره و روغن نباتی صادر می‌کند. به گفته سرپرست وزارت زراعت، کابل اکنون درخواست واردات گندم به‌جای آرد از روسیه را مطرح کرده است.

افغانستان در سال ۲۰۲۴ بزرگ‌ترین واردکننده آرد از روسیه بود و تولید داخلی گندم را در سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داده و به ۴.۸۳ میلیون تُن رسانده است. با این حال، مصرف سالانه گندم در کشور به حدود ۶.۸ میلیون تُن می‌رسد.

سرپرست وزارت زراعت در گفتگو با رویترز همچنین نسبت به وضعیت نزدیک به ۴.۵ میلیون مهاجر افغان ساکن ایران ابراز نگرانی کرد و گفت: «هر آسیبی که به ایران وارد شود، برای ملت ما نیز نگران‌کننده است، به‌ویژه برای مهاجرین افغان که در آنجا زندگی می‌کنند و برادران ما هستند.»

گفتنی است که روسیه در ماه اپریل سال جاری، امارت اسلامی را از فهرست گروه‌ه های ممنوعه حذف کرد و زمینه عادی‌سازی روابط با آن را فراهم نمود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!