تجارت
سیگار: عواید سرانه افغانستان ۵۰ درصد کاهش مییابد
اداره سرمفتش امریکا برای بازسازی افغانستان یا سیگار گزارش کرده است که عواید سرانه در افغانستان در سال روان میلادی حدود ۵۰ در صد کاهش مییابد.
سیگار افزوده" عواید سرانه سالانه در افغانستان در سال ۲۰۱۲ میلادی ۶۵۰ دالر امریکایی بود و در سال ۲۰۲۰ به ۵۰۰ کاهش یافته است و پیش بینی می شود تا سال ۲۰۲۲ به ۳۵۰ دالر کاهش یابد."
حسن مبارک عزیز، آگاه اقتصادی، در این باره گفت:" نمیتوانیم گزارش را از حقیقت دور دانست چون بر بنیاد یافتههای یو ان دی پی و پروگرام انکشافی سازمان بین الملل و صندوق جهانی پول معلومات جمع آوری شده است."
همین گونه شماری دیگری از آگاهان به این باور اند که امریکا در پی فروپاشی نظام اقتصادی افغانستان است و از هر راه ممکن میخواهد به این خواسته اش دست یابد.
محمد باز غیرت، آگاه اقتصادی، در این باره گفت:" تحلیل که سیگر کرده کاهش نه بل افزایش است حکومت افغانستان پیوسته تلاش دارد تا از این بحران اقتصادی بیرون آیند و روز به روز اقتصاد افغانستان در حال خوب شدن است."
مقامهای امارت اسلامی اما، با رد این گزارش سیگار میگویند که افغانستان حالا از دل بحران اقتصادی به در آمده است و تلاشها هم در راستای فراهم سازی زمینه برای زندهگی بهتر مردم جریان دارد.
عبدالحق حماد، از چهرههای نزدیک به امارت اسلامی، در این باره گفت:" آمار را که سیگار گفته قبول نداریم این یکی از دستگاههای تبلیغاتی امریکا است که میخواهد به ضد امارت اسلامی تبلیغ کند."
سیگار در حالی این گزارش را نشر کرده است که کاخ سفید در پی غرامت پردازی از پولهای منجمد شده افغانستان است.
این مورد انتقادهای شدید داخلی و خارجی را بر انگیخته است.
تجارت
سومین نمایشگاه ملی و بینالمللی امام ابوحنیفه با هدف رُشد تولیدات داخلی در کابل آغاز شد
معاون اقتصادی ریاستالوزرا در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفته است که، این چنین نمایشگاهها فرصت خوبی را برای فروش و بازاریابی محصولات ایجاد میکند.
سومین نمایشگاه ملی و بینالمللی امام ابوحنیفه امروز (یکشنبه، ۱۵میزان) با حضور عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رییسالوزرا و دیگر مقامهای امارت اسلامی، مسوولان اتاق تجارت و سرمایهگذاری، سفیران و نمایندگان کشورها و سازمانها بینالمللی، تاجران و سرمایهگذاران در کابل افتتاح شد.
در این نمایشگاه که به مدت هفت روز ( ۱۵ الی ۲۱ میزان ادامه دارد، محصولات و تولیدات سکتورهای مختلف تولیدی، تجاری و خدماتی به نمایش گذاشته میشود.
نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت در مراسم افتتاح این نمایشگاه در کابل گفت، این گونه نمایشگاهها فرصت مناسب برای معرفی ظرفیتهای صنعتی و تولیدی کشورها است.
آقای عزیزی هدف اصلی نمایشگاه کنونی را تقویت بازارهای داخلی، بازاریابی و گسترش و تعامل کشورهای منطقه با امارت اسلامی بیان کرده است.
درهمین حال، معاون اقتصادی ریاستالوزرا در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفته است که، این چنین نمایشگاهها فرصت خوبی را برای فروش و بازاریابی محصولات ایجاد میکند.
وی خاطرنشان ساخته است، در این نمایشگاه که به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت، محصولات شرکتهای داخلی و خارجی در ۷۰۰ غرفه به نمایش گذاشته میشود.
ملا برادر افزوده است که: «خوبی این نمایشگاه این است که تاجران و سرمایهگذاران داخلی و خارجی بین هم تبادل نظر میکنند و این نمایشگاهها نقش مهمی را در بهبود وضعیت بازار برای تولیدکنندگان دارد و باعث حل مشکلات تاجران میشود.»
معاون اقتصادی ریاستالوزرا ضمن قدردانی از فعالیت تاجران و سرمایهگذاران در افغانستان، یاد آور شد که برای کشورهای جهانی و تاجران در افغانستان زمینه خوب سرمایهگذاری فراهم است.
یونس مومند، معاون اول اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان در مورد این نمایشگاه گفته است که، این نمایشگاه برای تبادل تجربه یک فرصت است که محصولات افغانستان را به تاجران خارجی معرفی میکند و باید از این فرصت استفاده شود.
این نمایشگاه با حضور مسوولین حکومت سرپرست و شماری از نمایندگان کشورهای همسایه و منطقه گشایش یافت.
در این نمایشگاه حدود ۷۰۰ غرفه از تولیدات داخلی و خارجی برای هفت روز به نمایش گذاشته شده اند.
هدف از برگزاری این نمایشگاه به نمایش گذاشتن و رشد تولیدات داخلی گفته شده است.
تجارت
مقامهای ایرانی: ترانزیت ایران به افغانستان هشت برابر افزایش یافت
در شش ماه اول سال جاری بیش از ۱۵ هزار کانتینر با وزن بیش از چهار و نیم هزار تن از سرحد ماهیرود به افغانستان انتقال یافتهاند.
رئیس عمومی گمرکات ولایت خراسان جنوبی ایران میگوید ترانزیت از مرزهای این ولایت به افغانستان هشت برابر افزایش یافته است.
محمد کوهگرد روز دوشنبه (۹میزان) به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت که در شش ماه اول سال جاری بیش از ۱۵ هزار کانتینر با وزن بیش از چهار و نیم هزار تن از سرحد ماهیرود به افغانستان انتقال یافتهاند.
آقای کوهگرد افزود که: «این شمار در مقایسه به همین مدت سال گذشته هشت برابر بیشتر است.»
او گفت که این ترانزیت شامل لوازم مستعمل، بوره، آرد، روغن خوراکی و کود شیمایی بوده که از کشورهای ترکیه، امارات متحده عربی، روسیه و اندونزیا از طریق گمرک ماهیرود به افغانستان ترانزیت شده است.
تجارت
کار ساخت سب استیشن ۲۵۲ میگاولت امپیر تره خیل در کابل آغاز شد
این پروژه ها توسط شرکتهای داخلی با سرمایه گذاری مجموعی ۱۸.۷ میلیون دالر اجرا و پس از تکمیل آن مشکل برق دوصد و پنجاه هزار مشترک و پارک های صنعتی رفع میشود.
کار ساخت سب استیشن ۲۵۲ میگاولت امپیر تره خیل در کابل و پروژه انتقال برق ۲۲۰ کیلوولت از چمتله به این سب استیشن با حضور مقامات بلندپایه امارت اسلامی آغاز شد.
این پروژه ها توسط شرکتهای داخلی با سرمایه گذاری مجموعی ۱۸.۷ میلیون دالر اجرا و پس از تکمیل آن مشکل برق دوصد و پنجاه هزار مشترک و پارک های صنعتی رفع میشود.
معاون سیاسی ریاست الوزرا در مراسم افتتاح این پروژه ها امروز (یکشنبه) گفت که کنترول آب های افغانستان، تامین آب، تولید انرژی بادی، خورشیدی و حرارتی و توسعه زراعت از اولویت های امارت اسلامی است و این اقدام به ضرر هیچ همسایه و هیچ کشور دیگری نیست. او همچنان افزود که خاک افغانستان برضد هیچ کشوری استفاده نشده و جهان نیز خواهان تعامل با امارت اسلامی است.
او گفت: «جهان این را درک کرده که یک افغانستان باثبات و خودکفا تنها با موجودیت امارت اسلامی ممکن خواهد بود. امارت اسلامی در عمل ثابت کرده است که از خاک افغانستان هیچ کسی ضرر نمیبیند و امروز جهان علاقهمند همکاری و تعامل با افغانستان است.»
از سویی هم، مسوولان شرکت برشنا اعلام کردند که دو پروژه انتقال برق ۲ هزار میگاوات برق از ترکمنستان و ازبکستان جریان دارد و با تطبیق آن مشکل کمبود برق در داخل کشور حل و پارک های صنعتی هم از برق ۲۴ ساعته برخودار خواهند شد.
عبدالباری عمر، رئیس شرکت برشنا گفت: «با عملی شدن این پروژه ها برای همه صنعتکاران، تاجران و خانه های رهایشی در کابل برق ۲۴ ساعته فراهم خواهد شد.»
در همین حال نمایندگان بخش خصوصی میگویند که با تطبیق این پروژه مشکلات کمبود برق صنعت کاران حل خواهد شد. آنان همچنان از سرمایه گذاران افغان در خارج میخواهند که به کشور برگردند و سرمایه گذاری کنند.
به گفته وزارت انرژی و آب، به زودی یک بند بزرگ آب در زابل به بهره برداری سپرده می شود؛ اعمار بند پشدان نیز تکمیل شده و تصفیه حساب برای واگذاری بند شاه و عروس کابل در جریان است که در نتیجه آن آب آشامیدنی ۲۰ هزار خانواده در شهر کابل تامین، هزاران هکتار زمین آبیاری و ۲ میگاوات برق تولید خواهد شد.
-
جهان5 روز ago
در حملات تازه اسراییل بر غزه، ۳۷ نفر کشته شدهاند
-
جهان3 روز ago
رئیس جمهور امریکا میگوید «جنگ همه جانبه» در شرق میانه رخ نخواهد داد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
یک شهروند امریکایی در حمله هوایی اسرائیل در لبنان کشته شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پولیس اسلام آباد ۶۰ افغان را در آستانه تظاهرات حامیان عمران خان بازداشت کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
نسل آهوی مارکوپولو در بدخشان کاهش یافته است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
روسیه: تاکنون اجماعی در مورد اشتراک امارت اسلامی در نشست بریکس شکل نگرفته است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اولویت نشست فارمت مسکو تسهیل روند مصالحه ملی و گسترش همکاری با کابل است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
یک مقام ایرانی: استخدام اتباع خارجی تنها برای کارهای شاقه مجاز است