صحت
شرکای صحی افغانستان در یک ماه گذشته به ۵۸۹هزارو۲۰۵ نفر خدمات ارائه کردهاند
این سازمان میزان ابتلا به مریضی کرونا در کشور را از فبروری ۲۰۲۰ به اینسو، ۲۳۹هزارو۹ مورد گزارش کرده که از این میان ۸هزارو۱۰ تن در سراسر افغانستان جان باختند.

سازمان صحی جهان در گزارش ماه جون خود گفته است که از ۱۰ می تا ۳۰ جون سال جاری شرکای صحی به ۵۸۹هزارو۲۰۵ تن که شامل آسیبدیدگان از سیلابها و رویدادهای طبیعی دیگر میشوند، خدمات صحی ارائه شده است.
این سازمان گفته است که تنها در ولایتهای بغلان ۹۵هزارو۹۹۱ نفر، در بدخشان ۳۱هزارو۷۱ نفر، در غور ۲۲هزارو۴۴۸ نفر، در تخار ۲۶هزارو۸۷۶ نفر و در فاریاب ۹هزارو۴۴۷ نفر خدمات صحی دریافت کردهاند.
سازمان صحی جهان میگوید که این خدمات از طریق ۷۶۳ مرکز صحی در ۲۸۷ ولسوالی کشور انجام شده اند.
بر بنیاد این گزارش ۳۷هزارو۳۴۲ زن، ۲۰هزارو۷۵۲ مرد، ۲۲هزارو۷۲۶ دختر و ۱۵هزار۱۷۱ پسر در ولایت بغلان خدمات صحی دریافت کردهاند.
این سازمان میگوید که از میان تعداد افراد ۶۰هزارو۳۰۵ نفر مشاوره مراقبتهای صحی اولیه، ۲۶هزارو۹۶۶ تن فعالیتهای ارتقای سلامت، ۴هزارو۵۰۵ تن خدمات روان درمانی و حمایت روانی اجتماعی، ۳هزارو۶۹۰ نفر خدمات سلامت مادر، نوازد و کودک و ۵۲۵ نفر دیگر خدمات مراقبت از تروما (زخمهای خارجی بدن) دریافت کردهاند.
سازمان صحی جهان همچنین میگوید از ۱ نوامبر سال ۲۰۲۳ تا ۳۰ جون سال ۲۰۲۴، به ۵۴۹هزارو۱۵۴ عودتکننده افغانستان از کشورهای همسایه نیز خدمات صحی ارائه کرده است.
این سازمان میزان ابتلا به مریضی کرونا در کشور را از فبروری ۲۰۲۰ به اینسو، ۲۳۹هزارو۹ مورد گزارش کرده که از این میان ۸هزارو۱۰ تن در سراسر افغانستان جان باختند.
در گزارش این سازمان آمده است نرخ مرگومیر مریضی کرونا در افغانستان ۳.۴ درصد بوده است.
سازمان صحی جهان میگوید که در ماه جون سال جاری، در مجموع ۶۳۹۰ مورد مشکوک مریضی سرخکان در کشور تشخیص شد که در نتیجه جان ۲۱ نفر را گرفت.
در این گزارش آمده است که «این نشان دهنده کاهش ۵.۹ درصدی تعداد مبتلایان به مریضی سرخکان نسبت به ماه قبل است.»
این در حالی است که بر بنیاد این گزارش، در سال جاری میلادی تا کنون، در مجموع ۳۵هزارو۲۱ نفر به مریضی سرخکان مبتلا شدهاند که از این میان ۱۴۷ تن جان باختهاند.
خبرهای مرتبط:
سرپرست وزارت صحت عامه در سفرش به سویس با رئیس سازمان جهانی صحت دیدار کرد
سازمان جهانی صحت میگوید آماده است از نظام صحی در افغانستان حمایت کند
صحت
وزارت صحت: قطر یک شفاخانه ۴۰۰ بستر در کندهار میسازد

وزارت صحت عامه اعلام کرده که نورجلال جلالی، سرپرست این وزارت با مُردف القاشوطی، شارژدافیر سفارت قطر در کابل دیدار نموده و در مورد ساخت شفاخانه ۴۰۰ بستر از سوی آن کشور، تأمین تجهیزات برای شفاخانهها و ارتقای ظرفیت کارمندان صحی در ولایت کندهار گفتگو کرده است.
در خبرنامه وزارت صحت آمده است: «در این دیدار، تأمین تجهیزات برای شفاخانهها، ساخت شفاخانه ۴۰۰ بستر از سوی کشور قطر در ولایت کندهار و ارتقاء ظرفیت کارمندان صحی مورد بحث قرار گرفت. سرپرست وزارت صحت عامه ارتقای ظرفیت کارمندان صحی و تجهیز شفاخانهها به صورت معیاری را برای رسیدگی بهتر به مشکلات مریضان و ارائه خدمات صحی مهم دانسته و همکاری قطر را یک نیاز میداند.»
در این دیدار، آقای القاشوطی از همکاری قطر در بخشهای گوناگون صحی در افغانستان اطمینان داده است.
پیش از این در نومبر ۲۰۲۳، وزارت صحت عامه اعلام کرده بود که قطر قصد دارد یک شفاخانه ۴۰۰ بستر در کندهار بسازد.
در سپتمبر ۲۰۲۳، گزارشهایی نیز مبنی بر تعهد بنیاد خیریه قطر برای ساخت این شفاخانه منتشر شد.
با این حال، تاکنون قطر عملاً کار ساخت این شفاخانه را آغاز نکرده است.
پیش از این، سازمانهای جهانی بارها هشدار دادهاند که به نظام صحی افغانستان توجه شود زیرا این کشور بدون کمک سازمانهای جهانی نمیتواند به گونهای درست به مریضان رسیدگی و با برخی امراض ساری مانند فلج کودکان ویا توبرکلوز مبارزه کند.
صحت
هشدار سازمان صحت جهانی:۸۰ درصد مراکز صحی افغانستان بهدلیل کمبود بودجه بسته میشوند
بر بنیاد گزارش این سازمان میلیونها نفر از جمله اقشار آسیب پذیر مانند زنان، اطفال، سالمندان، آوارگان وعودت کنندگان بدون دسترسی به این خدمات حیاتی خواهند ماند.

سازمان صحی جهان درافغانستان میگوید که با کمبود بودجه امکان دارد هشتاد درصد از خدمات مراقبتهای صحی اساسی که این سازمان از آنها حمایت میکند متوقف شود که منجر به عدم دسترسی ۱.۸ میلیون افغان دیگر به خدمات صحی ابتدایی میشود.
این سازمان در گزارشی بیان داشته که میلیونها نفر از جمله اقشار آسیب پذیر مانند زنان، اطفال، سالمندان، آوارگان وعودت کنندگان بدون دسترسی به این خدمات حیاتی خواهند ماند و با بسته شدن این مراکز مادران به زایمان ایمن، کودکان به واکسینهای نجات جان خود دسترسی نخواهند داشت و جوامع در برابر شیوع بیماریهای مرگبار محافظت نخواهند داشت.
پس از آنکه ۱۶۷مرکز صحی به دلیل کمبود بودجه مسدود شدند و دسترسی ۱.۶ ملیون تن به خدمات صحی نجات بخش در ۲۵ ولایت افغانستان قطع شد حالا سازمان جهانی صحت در افغانستان با ابراز نگرانی میگوید با کمبود بودجه امکان دارد هشتاد فیصد از خدمات مراقبتهای صحی اساسی که این سازمان از آنها حمایت میکند متوقف شود.
بر بنیاد گزارش این سازمان میلیونها نفر از جمله اقشار آسیب پذیر مانند زنان، اطفال، سالمندان، آوارگان وعودت کنندگان بدون دسترسی به این خدمات حیاتی خواهند ماند.
در بخشی از گزارش سازمان جهانی صحت آمده است که: «سازمان جهانی صحت در افغانستان عمیقاً نگران است که کمبود منابع مالی ممکن است منجر به تعطیلی ۸۰درصد از خدمات صحی ضروری شود. میلیونها نفر، از جمله جمعیتهای آسیبپذیر مانند زنان، کودکان، سالمندان، آوارگان و بازگشتکنندگان، بدون دسترسی به مراقبتهای صحی حیاتی خواهند ماند.»
دفتر سازمان صحی جهان درافغانستان میگوید اگر مداخله صورت نگیرد بیش از ۲۲۰ مرکز دیگر ممکن است تا ماه جون ۲۰۲۵ بسته شود و ۱.۸ میلیون افغان دیگر از دسترسی به مراقبتهای صحی اولیه محروم شوند و با بسته شدن این مراکز مادران به زایمان ایمن، کودکان به واکسینهای نجات جان خود دسترسی نخواهند داشت وجوامع در برابر شیوع بیماریهای مرگبار محافظت نخواهند داشت.
سازمان صحی جهان میگوید درشمال، غرب وشمال شرق افغانستان که بیشترین آسیب را دیده اند بیش از یک ثلث مراکز مراقبتهای صحی تعطیل شده و یک وضعیت هشدار دهنده از بحران انسانی قریب الوقوع به میان آمده است.
با این حال، نیازهای صحی همچنان در سطح کلان باقی است و حمایتهای کنونی برای حفظ خدمات صحتی اساسی برای میلیونها افغان کافی نیست. وزارت صحت عامه در مورد این نگرانی سازمان جهانی صحت چیزی نگفته اما پیش از این گفته است که میخواهند مراکز صحی بیشتری را در مناطق دور دست کشور بسازند.
صحت
عربستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ریشهکن کردن پولیو در افغانستان و پاکستان هزینه میکند
سازمان جهانی صحت گفته است که بیماری فلج اطفال سال گذشته در این دو کشور ۹۹ مورد گزارش شده بود.

سازمان جهانی صحت اعلام کرده است که عربستان سعودی متعهد به کمک ۵۰۰ میلیون دالر برای محو فلج اطفال در افغانستان و پاکستان شده است.
این نهاد روز دوشنبه (۶ حوت)، در بیانیهای نگاشته است که این بودجه در ماه اپریل ۲۰۲۴ از سوی عربستان سعودی تعهد شده بود.
سازمان جهانی صحت گفته است که بیماری فلج اطفال سال گذشته در این دو کشور ۹۹ مورد گزارش شده بود.
این مقدار پول در حالی به این ویروس اختصاص داده میشود که سه روز پیش نخستین مورد فلج اطفال در سال ۲۰۲۵ در ولایت بادغیس شناسایی شد.
پاکستان همچنان سه مورد این مریضی را در سال جاری تأیید کرده است.
افغانستان و پاکستان از جمله کشورهای هستند که تا کنون موفق به محو کامل پولیو نشدهاند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مولانا فضل الرحمان: رشد تروریزم نتیجه اشتباهات دولت پاکستان است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پایان سفر نماینده پاکستان به افغانستان؛ برنامه جلسات دوجانبه تنظیم شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عراقچی: حاکمیت و امنیت در افغانستان برقرار است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اتحادیه اروپا: آموزش دختران برای پایداری و شکوفایی بلندمدت افغانستان بسیار مهم است
-
جهان2 روز ago
تحقیقات: شبکه مخفی چینی در حال تلاش برای جذب کارگران اخراج شده فدرال ایالات متحده
-
اخبار ساحوی3 روز ago
مصر پیشنهاد جدیدی برای احیای آتشبس در غزه ارائه کرد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
اتحادیه اروپا از شهروندانش خواست مواد غذایی ذخیره کنند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کشته شدن ۱۶ شورشی در مرز افغانستان